Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 18.01.22 06:08
« Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Leg: Netuším, jestli se sf už za volantem bojí, ale řidítka by mohla být léčba šokem. A to ani nemluvím o tom, že zrovna (snad se nepletu) sf tady kdysi řešil provozní náklady na letadlo. >:D Takže kudy půjdou jeho kroky je ve hvězdách. Speciálně pro sf: Ve hvězdách je jen slovní obrat, ne že si hned půjdeš zjišťovat ceny do prodejny raketoplánů. >:-[] -
white label 18.01.22 00:04
« Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Leg
Při správné volbě barvy plukowníka (colonel) jsem tě podporoval hned na první dobrou a jak píšeš, čas správnou volbu jen potvrzuje, hlavní je, že se pořád líbí tobě. :yes:
Aktuální popularita zelené už dorazila dokonce i k Moto Guzzi:
[odkaz] -
Leg 17.01.22 23:05
« Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
iudex: jednotka sa ti oproti tvojmu autu nepáči, ale treba povedať, že súčasná trojka oproti tvojej tiež nie je žiadne terno. Otázka je, čo refreshom trojky získaš... viem čo stratíš a na čom si dosť zakladáš - kutáč. :-) Osobne som tipoval, že buď si trojku necháš veľmi dlho alebo sa vrátiš k hothatchom. Tak som zvedavý, či mi to vyjde.
Anyway, plukowník green is the new black (fakt neviem ako sa povie plukovník po anglicky a ani ma to nezaujíma :-) ). Po roku sa mne osobne farba páči ešte viac ako na začiatku, a nielen mne. A nejde o klasické komplimenty typu "hm, pekná farba" ale o komentáre náhodných okoloidúcich, ktorí netušia, že aj majiteľ vozu sa náhodou nachádza v ich blízkosti.
A ako bonus, v tejto farbe som videl za rok a pol tri Lexusy: Jedna importérska UX, ktorú som musel aktívne vyhľadať, aby som vôbec vedel, ako vyzerá farba naživo, druhé LC na showroome pri preberaní auta (to bola fakt šupa) a ešte jedno náhodné NX zaparkované na ulici. Takže buď som divný ja alebo ľudia nevedia, čo vyzerá dobre. :-)
Ale treba povedať, že tomuto štýlu farby robí medvediu službu noša podobných odtieňov zelenej, ktoré sú totálne nezáživné a tuctové, také "škodovkové". Ako napríklad posledná tmavozelená na ... Škodovkách"
speedfred: nestíham to tu úplne sledovať, ale tuším si spomínal, že už sa bojíš za volantom. No a v posledných príspevkoch sa tu začína skloňovať slovo začínajúce na Haya a končiace na busa. Tak neviem čo si o tom mám myslieť. >:D -
white label 17.01.22 16:46
« Re: Re: Re: Re: Moto Guzzi a Sršeň
Já bych to pořadí zelených prohodil a na první místo dal určitě Verde ermes. Naživo vypadá ještě líp, než na tom odkazu.
Z toho co je přímo v konfigurátoru bych bral metalickou Dravitgrau, v konfigurátoru sice vypadá nenápadně, ale naživo má koule. -
iudex 17.01.22 14:36
« Re: Moto Guzzi a Sršeň
wl: ad 16.01. 12:35 "barvu už máš vybranou". No veruže nemám. ;-) Ideál by bola nejaká pekná zelená, ale pre 3er žiadna (mimo individual) nie je, takže aktuálne by som váhal medzi mojou Sunset oranžovou a modrou Portimao. Sunset je krajšia, ale nebudem mať dvakrát tú istú farbu, takže by to bola asi Portimao. Ale s faceliftom určite príde nejaká nová farba, takže potom uvidíme.
Mimochodom cez víkend som sa utvrdil v tom, že 1er to nebude. Ako som parkoval vedľa M135i v typickej modrej Misano, tak som definitívne dospel k záveru, že 1er je škaredá. Hotheče mám rád a chcel som mať rád aj 1er, ale to auto s tými dvojnásobne väčšími obličkami ako na mojej 3er spredu pôsobí robustnejšie a vyššie ako 3er, fakt trochu smerom k minivanu (čo obzvlášť vadí pri HH, ktorý by mal pôsobiť nižšie). Takže ak BMW, tak 2er/3er, v opačnom prípade pôjdem do mainstreamu, napr. CtR. -
white label 17.01.22 12:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: moto 2022
sf
Tu cenu V100 Mandello odhaduji, podle výbavy, zhruba na 400 - 500 tis Kč!
Stačí se pro srovnání podívat na podobně moderně vybavené Aprilky.
Vybírej dobře, jak říká jedno staré italské přísloví:
"Je lepší mít ségru v bordelu, než bráchu s japonskou motorkou..." >:-[] >:D -
speedfred 17.01.22 12:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: moto 2022
Na čoper či krujzer som asi ešte nedorástol a nikdy ma nelákali až na Diavela/V-Max a teraz tá Guzina. Diavel/ V-Max majú celkom slušnú spotrebu pneu ale havne mizerný dojazd na nádrž, posed je tiež otázny.
Expedíciu neplánujem ale nejaké Turecko, Rumunsko, Nórsko či južná ITA na pár dní prečo nie? Už kujeme plány na tento rok a čas si nájdem (musím!).
Cestovné endurá (také SUV-éčka) majú fakt pohodlný posed ,veľmi dobrú ochranu pred vetrom či dažďom a slušné podvozky. Dojazdy na nádrž cca 300km +. V poslednej dobe sú už aj hodne výkoné keď má XR 160 a Multistrada už 170PS :-! . Pritom tie moto sa dokážu plaziť 70-90 km/h a keď za to zatiahneš tak v kľude aj cez 200+.
PS: ono by bol ideál mať tak 2-3 moto v garáži.
-
iudex 17.01.22 11:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: moto 2022
Fred: Ja som v oblasti moto úplný laik a preto sa možno naivne spýtam: prečo hľadáš univerzála? Chápal by som to, ak by si zvykol robiť viacdňové tripy, chodiť na expedície do Rumunska a pod. Tam má zmysel veľká cestovná mašina so štítom, kuframi a pod., čo okrem ciest zvládne aj ľahký terén, teda ako spomínaná BMW R 1250 GS.
Ale na mototuristiku asi nemáš čas, zrejme chceš skôr rýchlosť a kratšie jazdné zážitky. Prečo sa teda vyhýbať niečomu obratnejšiemu a ostrejšiemu? Nemusí to byť rovno superšportová žiletka, ale proste niečo agilnejšie ako je adventure. Zrovna na ČT chodí taká cestovná séria, ako borci cestujú po južnej Amerike a majú tie bavoráky, OK, na daný účel asi najlepšie, ale to sú hovädá, s ktorými (naloženými ako na expedíciu treba) je aj problém manipulovať.
A naopak ak by nešlo o rýchlosť, ale o vychutnávanie krajiny, prečo nie chopper/cruiser?

To víš, že jo, taky už nějakou chvíli není Audace v nabídce, dnes by už musel mít kat. jako benzínová dodávka... ;-)
Zřejmě jen otázka času, kdy budou chtít GPF i do moto... 8-s
A motorka na baterky, to bude žúžo, dobíjecí kabel(y) v batohu! ;-\