iudex 09.02.22 08:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
woody: OK, to dáva zmysel. A súčasne týmto krokom smeruješ bližšie k tomu, čo v Tvojom prípade prorokujem už dlhšie: totiž že si jedného dňa kúpiš Toyotu GR86. :-)
Ako píšeš obrovské 7 až 9 miestne MPV je silný argument na to, aby si nemusel mať aj druhé praktické auto a mohlo to byť kupé, nepraktické, zábavné a čisto pre Teba. :yes:
Takže cestu si si vydláždil ideálne. A súčasne keďže GR86 sa bude predávať iba 2 roky, tak to zrejme ani nebude dlho trvať, kým tu zahlásiš, že vyberáš... farbu. >:D
Ja sa tiež teoreticky s takouto myšlienkou občas pohrávam, ale zrejme ešte nie je vhodná doba, keď stále potrebujeme dve praktické autá. Minulý týždeň som neplánovane musel ísť na lyžovačku svojím autom a to som bol rád, že je to relatívne praktický sedan v štvorkolke; so zadokolkovým dvojdverákom ako je GR86 by som to nedal, priestorovo ani trakciou. Aj keď taká M240i by polovicu problému riešila (xdrive), priestorový problém zostáva.
Ad moto a vetranie hlavy: tak každý podľa svojich možností, fred vetrá hlavu na brutálnej 1250ke, woody zvažuje vetanie hlavy na nejakej 600vke a ja musím vetrať hlavu iba na lyžiach šliapaním do kopca. :-) -
woody-alien 08.02.22 19:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
sf: Já sice mám rád tvrdší hudbu (Motorhead ani moc ne), ale můj rozsah je hodně široký. Včetně Depeche Mode. V období kolem Black Celebration, Music for the Masses a Violator jsem je poslouchal hodně. Ale i v té době jsem ještě spíš poslouchal jistého Roberta Smithe nebo Jello Biafru. ;-) Docela mě baví představa, že by v reklamě na Golf nebyl Gahan ale právě Biafra. A ti různí milí lidičkové by si neprozpěvovali People are people, ale třeba Holiday in Cambodia nebo California Über Alles. >:D -
woody-alien 08.02.22 19:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
iudex: Je to součást plánu "rozevřít nůžky". Nemít dvě auta, jedno více praktické a druhé méně praktické. Ale mít jednoho naprostého univerzála a druhé jenom pro sebe, žádný ohledy na počet dveří nebo kufr. Jenom jsem nejdřív myslel, že ještě dám nějaké MPV. Nabídka je ale tristní a o cenách nemluvím. A když jsem si pak vyzkoušel, jak variabilní je prostor v Proace (během chvilky máš volný střed auta, zadek auta nebo třeba jednu třetinu ale od zadku až úplně dopředu, přičemž to není dlouhé ani pět metrů a dá se s tím zajet i do podzemních garáží....tak jsem to prostě vzal. Plus samozřejmě ta sleva byla zajímavá.
Ono popravdě, Leon se dá s přimhouřením všech očí považovat za jízdně zajímavé auto jedině prázdné. Jakmile jedeš s pasažéry nebo nákladem, tak je to stejně na nic. A navíc sice nepodnikám v tom smyslu, že bych musel převážet nějaké zboží, ale nemožnost něco většího vozit mě už dost otravovala. Ani dětí víc už mít nebudu, ale velmi často je vozím s jejich kamarády na různé akce, kde se vozí bagáž nebo kola atd.
Na ten dnešní provoz stačí i ten dvoulitrovej nafťák a jsem přesvědčen, že na 90% cest ani nepocítím žádnou újmu stran dynamiky.
Ale jasně, zajímavější bude určitě výměna toho druhého auta...až k ní dojde. Plus pořád mám cukání na nějakou mašinu, nic krutého, nějakou pohodičku na vyvětrání hlavy. -
speedfred 08.02.22 12:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
No relatívne zaujímavá cena aj keď stále vysoká. Čo mám ale info ten tento rok bude s novými moto asi stále problém a tak keď mi nesadne pôjde z domu a možno na tom ani “neprodělám”.
Ostáva v CZ a bude na firmu, potrebujem rýchle presuny po stavbách a aspoň nebudem stáť v kolónach >:D -
Thomasino 08.02.22 09:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Správné logo na mašině! Chválím :-) A gratuluji. Mě tam teda chybí 2 kola a pár válců, ale chápu >:-[]
Depešáci nic. Motorhead jsem kdysi taky poslouchal, ale to bylo už dost tvrdý, spíše Metallica, Accept, Motley Crue, Iron Maiden, Judas Priest... Pak hlavně Pink Floyd, Nightwish, Rolling Stones, Dire Straits, Evanescence, ale klidně nyní i Queen, Mylene Farmer, Eric Clapton atd >:-[] -
iudex 08.02.22 08:43
« Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
fred: moto vyzerá parádne, špeciálne v tej bavoráckej farebnej kombinácii. :yes:
woody: a prečo veľkú dodávku/MPV? Podnikať už nepodnikáš a 9-člennú rodinu nemáš. Inak ale ako pozerám z hľadiska priestoru za peniaze je to asi výborná kúpa (resp. všeobecne táto kategória osobákov prerobených z dodávok je najdostupnejšia a pri postupnom vymieraní veľkých MPV asi jediná možnosť pre plnohodnotnú dopravu 7+ osôb).
Inak k tej Proace som sa dostal cez Motorhead aj ja, ale Leg je rýchly ako blesk.

Hmmmm, nechcená lyžovačka to by sa páčila aj mne. >:D
Bol som sa posánkovať na lyžiach v Špindlerovom mlýne (prvý krát) a prevláda jemné sklamanie. O Slovenkých horách nemám nejakú super mienku (cena vs služby) ale máme to dobré.