Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 11.02.22 11:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
iudex - jooo, to vypadá dobře :yes: A co takhle zítra malý výlet do Beskyd, v 11 hodin kafe v jedné vyhlášené kavárně na náměstí v Rožnově a pak výlet na Pustevny a na vyhlídku? My se tam na 90% chystáme. Dlouho jsem tě neviděl, vyvez rodinku na výlet ;-) -
pradeda777 11.02.22 08:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Ok. Možnost výběru téměř všeho se za posledních 30 let značně rozšířila. Hodně do toho procesu v poslední době zasáhl internet, který umožnil lidem aby si z tepla domova mohli zboží virtuálně prohlédnout, popřípadě i objednat. Platí to i pro auta. No a pak je tu konkurence a zájem o zákazníka. No a co jiný zákazník....to jiné "chutě". Jeden má rád lesklé lištičky, jiný matné a další třeba žádné. Obchodník je chce ve svém zájmu uspokojit všechny a to pak vede k tlaku na výrobce, aby svoji výrobu tomu přizpůsobil. ALE. Protože
přání jsou neomezená a kapacita u výrobců omezená, musí nutně přijít ke kompromisům. A proto Golf R a TR mají jen omezenou nabídku barev. Dá se to ale řešit v systému individuálních barev. Nevím jestli je ta možnost u VW, ale u Audi ta možnost je.
Btw, mě se možnost konfigurace líbí, i když ve finále může někdy být poněkud stressující..... >:-[] -
iudex 11.02.22 08:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Súhlasím s Legom, možnosti nekonečnej konfigurácie sú niekedy kontraproduktívne a vedú k tomu, čo tu názorne predvádza pradeda. Nehovorím, že to treba vybaviť ako Japonci dvomi balíkmi a dovidenia, ale zase vyberať si zo 4 verzií prednej masky, to je na hlavu.
Keď spomínam Japoncov, viete, čo by vzniklo, keby som zavrel na noc našu Ma6 a trojkový bavorák do jednej garáže? >:-[] Mazda 6 so zadným pohonom a 3,0 R6: [odkaz]
To sa javí ako ideálny nástupca našej dvojice, japonská kvalita (a cena) skombinovaná s fúkaným R6 s 350k a zadok preferujúcim AWD. :-) -
Leg 10.02.22 23:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Ďeda th: to je tak, keď máš možnosť si vybrať ako bude vyzerať odznačik a či budeš mať lištičky lesklé alebo matné, akej farby budú nitky na sedadlách, či budú svetlá s led alebo matrixom alebo laserom (sa divím, že v základe nie sú H7), tak potom máš celý sklad zas..tý lištami a maskami a na farebné plechy už neostal priestor.
Celý tento systém konfigurovania si auta do posledného detailu je stupídny. Kedysi človek k hothatchu dostal kolesá, trošku iné nárazníky, dve plaketky, výfuk a nazdar. A ako dobre tie autá vyzerali. Koho zaujíma, či má auto lesklú alebo tmavú masku? Ak majú matnú verziu pre social edition tak topku za trojnásobok nech dajú kľudne v lesku ale nech nenas..jú ľudí tým, že im doručia niečo čo nechceli iba kvôli tomu, že z nich chcú vytiahnuť ešte ďalšiu stovku. Druhá vec je, že to ľudia zbytočne prežívajú… človek to potom aj tak zaparkuje doma a už to nerieši.
Btw dnešná jazda v krásnom počasí, vedľa mňa na semafore zastavil 8g type-r v kráásne vydetailovanej čiernej, ale holy cow, v takom ufe by som sa normálne hanbil jazdiť. -
Thomasino 10.02.22 22:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Jen to omezení barev někdy nedává smysl, když pro nejvyšší model sníží počet barev. Viz. Golf R, kde se nedají vybrat barvy pro běžné Golfy a mimo odstíny černé a bílé se nabízí jediná barva, modrá Lapiz. Podobně u Tiguana R, kde si můžeš vybrat zase jen bílou, stříbrnou, 2x šedou, černou a pak už jen modrou Lapiz. Tady jsem měl tedy volbu jasnou, když nechci bílé, šedé a rozhodně ne černé auta... -
pradeda777 10.02.22 22:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
tms.....v 21 století a s úrovní dostupných technologií by neměl být v lakovně problém nastříkat kastly jakoukoliv barvou nebo jejím odstínem. Problém je s koordinací přísunu potřebných barevných dílů (v sytému JIT) na montážní linku a s nedostatkem skladovacího prostoru jak ve skladech (u dodavate i v automobilce), tak i na lince. Navíc je potřeba řadu dílů rotovat, což je v případě barevných dílů další komplikace. Proto automobilky nabízí jen omezený výběr barev a za individuální barvu si nechají tvrdě zaplatit. ;-\ -
pradeda777 10.02.22 08:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
tms....no, změnili, už to mám i v upravené objednávce....ale...pořád je tam zmíněn jen předek a ne zadek....ale na nové předváděčce je v lesku i voštinový zadek. Tož su moc zvědavý jak to dopadne. Prodejce mě ujistil, že bude předek i zadek.... :-! -
Leg 09.02.22 22:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Iudex: neviem to vysvetliť, ale z nejakého dôvodu mi to vadí menej ako bobor na štvorke. Vlastne, zvykol som si na fl sedmičky, X7, jednotku aj iX. Len tie bobrie zuby stále nedávam. A vlastne si stále neviem zvyknúť na to, že u prémiového výrobcu si stále na niečo musím zvykať. ;-\
Thom: asi sem chodí niekto od Audi a už to nevládal čítať. >:D -
Thomasino 09.02.22 21:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Praděda - tak už to Audi opravilo v tom konfigurátoru, s tou maskou v lesklé černé, díky tomu známému co to neměl objednané a na poslední chvíli měnili. Nyní se to jmenuje (místo předního spoileru):
Voštinová výplň singleframe masky v leskle černé barvě (3000,- Kč) >:-[] >:-[]