Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 14.02.22 15:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Tak kámoš už dneska přebíral RS3, snad ji brzo uvidím na živo. Za mě ta zelená je moc, taky mi chybí vidtelná loga Audi, ale holt jsem už starý při.zdi.sr.áč >:-[] >:D [odkaz] (plus 2 foto) -
iudex 14.02.22 15:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
woody: ono dosť záleží, ako to auto používaš, ak chceš čisto pre seba či ako víkendovku, nie je problém ani RWD. Pre auto, ktoré jazdí denne, nezriedka zaskakuje za rodinný kombík a jazdí veľa do hôr, notabene ak má vyšší výkon, je RWD problém. Minule som obchádzal RWD 3er, ktorá sa beznádejne snažila pohnúť do len mierneho zasneženého kopca, ktorý predokolky dávali s prehľadom. Teda pri predokolke nie je problém, ale čisto zadný pohon (s motorom vpredu a nezaťaženým zadkom) je z hľadiska trakcie asi najhoršia varianta a RWD je na rodinné auto či zimné daily už obmedzujúce. [odkaz]
P.S. speedfred určite bude argumentovať, že aj s 510k zadokolkou sa dá lietať po zasneženej Orave. >:D -
woody-alien 14.02.22 13:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
iudex: Nechci to absolutně porovnávat, ty jezdíš do hor, já tady mám spíš rovinky nebo velká převýšení na krátkém úseku ale stejně končím někde v nadmořských výškách do 500, 600 mnm.
Dále samozřejmě rozdíl FWD-RWD, nicméně tuhle zimu už jsem si z jistých technických důvodů dostatečně zajezdil na sněhu i námraze se Swiftem. Na letních gumách a ještě k tomu letních, co už jsou na konci života. A i když těch 230 Nm není bůhvíco, tak při té hmotnosti auta se s tím taky nedá jezdit bez rozmyslu. A v případě GR86 nemluvíme o nějaký přemotorovaný, nevyzpytatelný bestii, takže z toho nemám žádné obavy. -
Thomasino 14.02.22 13:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
S tím RWD to do hor moc není, to je fakt. Takže si nech 340i a k tomu přikoupíš na víkendy (a jako investici ;-) ) ještě GR86 >:-[ Spotřeba pod 10 s R6 je dobrá, já se pod 11 dostanu s M2 málokdy! -
iudex 14.02.22 13:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Tom: na jar ten Rožnov určite dám.
Ja som včera minul nádrž rýchlym preletom do hôr na skialp a späť, priemerná rýchlosť cez 120 kmh asi hovorí za všetko. >:D S ohľadom na tú rýchlosť je spotreba 9,47 l veľmi slušná. Inak mám pocit, že túto zimu celkom využívam xdrive a len sa utvrdzujem v tom, že čistú RWD pre daily car nechcem (takže GR86 prenechávam woodymu). -
Thomasino 14.02.22 11:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Tak hlásíme, že v Rožnově v oblíbené kavárně na náměstí je vše v pořádku, kafe je stále velmi dobré, zákusky také ;-) >:-[] Už se těšíme na jaro na zmrzlinu. Rádi jsme zase po čase viděli a pokecali s White Labelem. Pak jsme byli na procházce kolem Skanzenu, původní plán s výletem na Pustevny jsme museli odložit kvůli mému zlobivému kolenu. Na oběd jsme šli do Villy Rosenaw, je to sice poněkud dražší, ale jednou za čas když je ten Valentýn, proč ne. Vepř.panenka s hříbkovou omáčkou z Lišek a gratinované brambory byl přímo kulinářský zážitek (380,- Kč). Pak na kafe v Classics Sports Cars, kouknout zase na starý sporťáky: [odkaz] (a další 3 foto)
Jeli jsme oblíbenou trasou přes Kroměříž, Bystřici a Val.Meziříčí. Ten úsek Bystřice - Val.Mez. přes Osičko mám moc rád!
-
pradeda777 12.02.22 08:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Freddie....."ochrana"...možná dnes ještě ne, ale až ruští fašisté zaberou celou Ukrajinu a budete mít s nimi společnou hranici, tak potom bude všechno jinak..... :-! :-! :-! -
pradeda777 12.02.22 08:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
tms....hmmm..."lucky him"... :-( Já si ještě sakra počkám. Na mobile,de/cz bych si vybral už dnes. Nebyla by to sice 100% moje výbava, ale byl bych připraven ledasco oželet....třeba střešní okno... ;-) >:D >:-[] -
pradeda777 11.02.22 15:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
tms....lucky him..... :-! Kdy objednával?
V Trnavě oslavují to podepsání dohody s US ohledně letiště Kuchyňa..... ;-) >:D >:-[] Oni to tam mají kúsek.... ;-) >:D >:-[] -
Thomasino 11.02.22 14:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Ty joo, vy taky furt něco slavíte!! >:-[] >:D
OK, tak zkusíme jindy.. My tam asi jedeme tak jako tak :-)
Praděda - tak kámošovi to v Brně už přišlo, zelenej žabák. Inspirace žábou Kambo je u Audi jasná!
[odkaz]
-
pradeda777 11.02.22 12:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz - nové auto
Vylepšený Hyundai Ioniq 5 dostal nové akumulátory a digitální zrcátka Po stránce designu pak modernizovaný Hyundai Ioniq 5 nabídne nové možnosti kombinací, včetně nelakovaných černých nárazníků s černými ozdobnými lištami v kombinaci s projekčním LED osvětlením.
Vidíte, i Korejci budou mít černé ozdobné lištičky........ ;-) >:D >:-[]

Na Skanzenu jsme se soudružkou už také byli, ale pouze na menší spodní části u řeky a tam jsme si dali i oběd. U Labela pak kávičku a kejčíček ;-) Viděli jsme tam i roubenku, kterou skanzenu daroval nějaký Labelův předek. Příště "uděláme" tu větší horní část.. ;-)