Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
matii 28.11.10 10:40
« Re: VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ FOTOSOUTĚŽ Listopad 2010
Díky všem za hlasy, děkuji své rodině, děkuji svým dětem, psovi a sousedovic kočce, děkuji také svému zaměstnavateli a svému vydavateli, děkuji zvukařům a nezapomeňte si koupit mé nové vánoční album .... co to kecám ... už na ty slavíky nesmím koukat. :-)
Na prosincovém tématu se samozřejmě dohodneme, ale budu prosazovat aspoň tento měsíc NO HDR. Uvidím, zda mě kluci nepřehlasujou. -
white label 27.11.10 21:00
« Re: POKRAČOVÁNÍ HLASOVÁNÍ ! FOTOSOUTĚŽ Listopad 2010
Do pr..., já už nemůžu hlasovat, všem se moc omlouvám, stalo se mi to porpvé a doufám, že naposled... 8-s , tak to teď aspoň zkusím částečně nahradit, i když už bez pořadí, ale o to podrobněji.
Vybrat pro mě čtyři nejlepší fotky nebyl problém, ale s určením jejich pořadí bych si moc nevěděl rady, na bedně jsem si tentokrát dokázal předstatvit hned čtyři, žena mi přes rameno říkala, že jí se nejvíc líbí (kromě té "mojí" >:-[] ) fotka matiiho a vetteho, tak jsem jí řekl, že si může za účelem hlasování založit svůj nick, ale že nevím, jestli by případný hlas i pro mě, nebyl jistý střet zájmů...
Téma se určitě dalo uchopit i více ze široka, ale protože je většina deformována stroji na kolech (automobily), vybrali si ke svým autům téměř všichni stroje také na kolech.
Takže podle mě čtyři nej, bez pořadí!:
matii - zajímavé industriální prostředí, které zvýrazňuje, a přitom žádoucím způsobem "retušuje", úprava HDR, jejíž míra je pro mě tak akorát na hraně...
Auto a stroj jsou v blízkém "kontaktu", přitom jeden nechává vyniknout druhého a přitom se zároveň (svým způsobem) doplňují. Co mě možná malinko "ruší", je příliš přesný profil stroje a auta, který na mě působí trochu dvourozměrně... a na mm přesně "vyměřené" okraje vlevo/vpravo..., ale to už se snažím být hodně důležitý ... :*)
poustník - myslím, že jste udělali (s wiičkem) hodně dobře, že jste ze série vybrali právě tuto fotku. Líbí se mi ta ořezená kompozice nejen u stroje, ale především u auta, kdy je při focení hodně velkých objektů lepší zachytit v popředí pouze větší detail auta, než se za každou cenu snažit dostat do záběru i celé auto, které pak v celkové kompozici působí jen jako něco hodně malého až neurčitého... velmi zajímavý je i výběr nemobilního stroje a vystižení jeho působivé "prostorovosti". Trošku je škoda toho počasí, ale pro fotku lepší takhle, než někdy v létě v poledne za jasného počasí...
matheas - na první pohled zřejmý tvůj rukopis - dynamická "šikmá" kompozice..., působivé obláčky "snižující" nebe, dávají fotce (za podpory rozumné míry HDR) nekonečný 3D efekt.
Také výborný výběr stroje, jen mi naopak v tomto případě jeho uříznutá kompozice trochu vadí, připravuje ho částečně o jeho dominantní celkovou výšku, kterou si lze u Poustníka domyslet podle druhého ramene, ale tady se odhaduje špatně. Ledabyle odstavené auto v úpatí stroje se "tváří", jako by na fotce bylo trochu "omylem" a vůbec se nesnaží strhnout na sebe (nebo jen svůj větší detail) ani zlomek pozorrnosti... :-O
vette - zajímavý nápad z trochu jiného soudku (měl jsem původně dost podobný), kontrast běžného vozíku s nevšedním krásným autem (se kterým je jistě radost spolupúracovat nejen při focení), povedená kompozice..., i když tématicky je to na hraně (vozík jako stroj), fotka se mi líbí...
P.S. Ještě jednou se všem omlouvám, sypu si popel na hlavu a příště budu určitě hlasovat hned po záhájení hlasování... :*) -
Fotosoutěž Moje auto.cz 27.11.10 20:09
« Re: VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ FOTOSOUTĚŽ Listopad 2010
Kompletní výsledky Fotosoutěže Listopad 2010
1 místo - MATII ( 26b. ) [odkaz]
2 místo - MATHEAS ( 13b. ) [odkaz]
3 místo - WHITE LABEL a VETTE ( 12b. )[odkaz] a [odkaz]
4 místo - POUSTNÍK ( 8b. )
5 místo - MARX88 ( 6b. )
6 místo - DAVID SILVER ( 4b. )
7 místo - BRANDON WALSH ( 3b. )
8 místo - R3ALISTA a MINIAK ( 0b. )
POžádám kdo to ještě počítal nechť zkontroluje mé výsledky (člověk nikdy neví dík )
Matheas
:-!