Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.01.11  22:30

« Re: R.I.P.

Já proti značce fujifilm přece nic zásadního nemám...
    Co máš konkrétně za kousek?
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 31.01.11  22:28

nestěžuj si furt, já mám taky můj primitiv fujifilm moc rád, hlavně proto, že on jediný vydržel moje i dcer zacházení a jako jediný z našich kompaktů, ač mírně pomuchlán, stále fotí....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.01.11  22:21

Tady je zase mrtvo... 8-s :no:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.01.11  15:55

Iudex
    Mám taky spíš slabost (mezi kompakty) na pokročilejší modely s příznivou světelností a menším rozsahem zoomu, jako je Panasonic LX3/5, Samsung EX1, nebo i Canon G12.
    EX1 má, zvlášť na svou příznivou cenu, příjemně kompaktní rozměry, pěkné zpracování, špičkový výklopný 3" amoled displej s vysokým rozlišením a hlavně na kompakt bezkonkurenční světelnost širokoúhlého (od 24mm) objektivu (f 1,8 - 2,4), která je ovšem vykoupena jeho hodně malým rozsahem (3x), jehož hodnota nejdelšího ohniska (72 mm) je už opravdu dost nízká, např. i pro portrétní fotografii. Nemá HD (což za ta prachy nevadí) a jeho nepředvítalné měření vyžaduje pravidelné užívání kompenzace expozice. Trochu chybí kontrola redukce šumu (jen automatické nastavení ISO) a neškodil by větší výkon vestavěného blesku, ale i přes zmíněné pihy na kráse je to velmi zajímavý a schopný kousek s atraktivním designem i cenou.
    Osobně dávám celkově mezi klasickými kompakty na první místo Canon G12, který už je sice znatelně dražší (11 tis. Kč) a o něco méně kompatní, ale odpovídá to jeho celkové kvalitě a všestrannosti.
    G12 už umí i HD video (i když s omezením používání optického zoomu a absencí přímého tlačítka pro video), má režim HDR a o něco lepší ergonomii (proi G11). Pětinásobný rozsah zoomu (28-140mm f 2,8 - 4,5) je velmi dobře zvolený kompromis. Na druhou stranu vedle té cenové bomby (viz 14:44) za vystatvený kus Panasonicu GH-1, se zdá těch 11 tis. až trochu moc.
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 31.01.11  15:30

Nevim, vytvořil jsem si prostě slabost všeobecně pro Fuji >:D >:D

Jinak ten tvuj foťák mě dost láká - kdybych neplánoval jiné výdaje, asi bych ho hned objednal >:D >:D Barva zas tak roli nehraje ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.01.11  15:15

Wii
    Kde se vlastně vzala tvoje "slabost" pro Fujifilm (resp. tyhle jeho dva produkty)?
    K oceňovanému HS10 už jsem psal, že v esrovnávacím testu 9ti podobných kompaktů neoslnil, ani nepřesvědčil...
    Hodnocení S200EXR z žádného renomovaného testu neznám, ale je to už starší přístroj u kterého by mi dnes chybělo pár podstatnějších věcí.
    Chybělo/vadilo by mi:
    Velikost, zejména vzhledem k tomu, že nemá vyměnitelné objektivy.
    Menší rozlišení nevýklopného 2,7" LCD
    Absence HDMI!
    Absence HD videa
    Nejširší ohnisko až od 30,5 mm
    Příznivá je naopak cena k předpokládané obrazové kvalitě (velikost snímače/rozlišení) a rozsah zoomu 14,5 x (30,5 - 436 mm/ f 2,8-5,3)

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.01.11  15:02

Poustník
    To jo, ale stejně ten výklopný displej je nejen na to ideální, poprvé jsem ho měl u G5ky a od té doby je to pro mě jedna z podmínek u hlavního foťáku...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.01.11  14:44

w.-a.
    Opravdová cenová bomba se nabízí na jeden vystavený (ale úplně nový kus) Panasonic GH1 (micro 4/3) s výměnným 10x objektivem 14-140mm (přep. 28-280mm).
    Parametry těla i (hybridního) objektivu (ideální i pro full HD video) jsou špičkové. Objektiv má i bez těla hodnotu minimálně 15 tis. Kč.
    Mega sleva je jednak proto, že vyšel novější model GH2 (cca 35 tis. Kč), který ale nic zásadně lepšího nenabízí, ale hlavně proto, že se jedná o zlatostříbrné barevné provedení, kterému nedá každý přednost před klasickou černou (příp. červenou). Je to mnohokrát oceněná zrcadlovka (bez zrcátka) s full HD videokamerou v jednom, která má v testech jedinou výraznější "slabinu", kterou je vysoká původní cena.
    Původní cena byla 40 tis, pak klesla na 35 tis. a teď na 30 tis., cena na zmiňovaný vystavený kus je jen 17.459,- Kč! Sám ho mám v černé barvě za podstatně vyšší cenu a za ty prachy ho maximálně doporučuju!!!
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 31.01.11  12:51

Já taky často fotím ze země. Musíš udělat odhadem víc fotek a s některou se trefíš! >:D To je výhoda digitálu, oproti klasickému filmu, kde se člověk dvakrát rozmyslí, než to zmáčkne. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 31.01.11  12:21

Otázka je, čo je pre Teba dôležité. Či napr. 30-násobný zoom, ako Ti hodil odkaz wii, alebo podstatne lepšia svetelnosť (Samsung EX1 má f1,8, čo je sakra rozdiel oproti f2,8 toho Fuji). Ešte raz, tie tipy na digimanii môžu dosť pomôcť vybrať si medzi kompaktmi: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 31.01.11  11:27

Momentálně v tom trochu tápu. Každopádně větší rozměry a váha mě vůbec netrápí, právě naopak. Stále ještě chodím fotit i zrcadlovkou na čb kinofilm. Rozhodně bych ale přivítal odklápěcí displej. Zrovna při poslední soutěžní fotce jsem se ve snaze na displeji něco vidět (foťák byl úplně na zemi) tak dokonale zprasil, až bych si mohl prohodit nick se Zdendínem. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 31.01.11  08:31

Jak říkám každému, kdo chce digitální foťák do 10tis - FujiFilm FinePix S200EXR!!! viz. [odkaz] a ještě ti zbude na jednu plnou nádrž >:D >:D Ale najdeš ho na netu za cenu od 7,5 tis

A nebo pak od stejného výrobce HS10 [odkaz] , který má zase jiné výhody.... Každý se vyznačuje něčím jiným, ale jsou to skvělé foťáky za rozumnou cenu ;- Tenhle na netu taky začíná na 7,5tis

Jen tyhle fotaky uz nejsou moc kompaktní >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 31.01.11  08:13

Woody: tak zhodou okolností takisto vyberám nový prístroj, v rovnakej kategórii špičkového kompaktu do 10t. Nakoniec som zvolil Samsung EX1 a pred chvíľou som ho objednal. Má na kompakt vynikajúce paramatre: čip 1/1,7´´, širokouhlý objektív od 24 mm, špičkovú svetelnosť f1,8, HDR režim, AMOLED displej... a cenovo je z konkurencie (Canon PowerShot G11, Lumix LX5) zďaleka najvýhodnejší (u Vás už od 7200 Kč). A aj samotný mnohonásobný víťaz fotosúťaže, držiteľ pohára víťazov pohárov, ktorý deklasuje konkurentov i s mobilom :-) biela nálepka ho odporúčal.
    Inak na stránke o fotení digimanie.cz vyšiel článok Doporučené fotoaparáty leden 2011, kde je v kategórii profi kompakty Samsung EX1 na prvom mieste, ale preštuduj si to sám: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 31.01.11  00:40

« Re: Výsledky Fotosoutěže LEDEN 2011 téma "Auto a zima"

Novou verzi euroasijské ústavy nepíšu, tvořil jsem včera jiné hodnoty....
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 31.01.11  00:21

« R.I.P.

Tak, pánové. Sice jsem o výměně foťáku už uvažoval, ale aktuální téma jsem si z toho udělal teprve včera svojí, jak to slušně říct, nešikovností. Takže nastoluji již probíranou diskuzi a budu vděčen za doporučení na nejšikovnější digi-kompakt do 10,000 Kč.

Děkuji za pozornost, čest jeho památce. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.01.11  14:12

« Re: nové téma?

Škoda, že to fotogalerie soutěžních fotek není větší, třeba aspoň první tři z každého kola v aktuálním a minulém roce...
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 30.01.11  11:49

Já tady měl kdysi fotku Range Roveru- model převrácený na střechu na sněhu a vedle mrtvej sněhulák... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.01.11  11:42

švihák
    myslím, že téma je tak volné, že můžeš klidně zkusit i něco podobného, stačí třeba podobnou scénu z "hraček" naaranžovat v zavazadlovém prostoru svého auta... ;-)

P.S. O něčem podoboném jsem dokonce sám uvažoval už dřív, nakonec jsem ale (hlavně k vůli velikosti "hraček") zvolil raději auto na pozadí.
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 30.01.11  07:46

« nové téma?

Někdy by mohlo být i téma "příběh hraček". Myslím, že by se mohli zúčastnit i fejkaři, protože angličák má doma každý. No a hodně z nás má doma model svého auta. Takže vzít modýlek, vytvořit nějaké dioráma, a vyfotit. Fantazii se meze nekladou.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 30.01.11  02:00

« Re: Výsledky Fotosoutěže LEDEN 2011 téma "Auto a zima"

wl: Brýle nosím, ale slepý nejsem 8-s >:D coupé sem, shoting brake tam... ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…