white label 27.02.11 09:54
jmurjr
díky moc, to se hned pozná znalec.... >:D
Ne vážně, trefil si to, ten barevný odraz, připomínající nějakou planetu, nebo oko, byl na tom "nejtěžší". Udělala jsem přes 60 podobných fotek (focených z ruky) a takový odraz se mi povedl jen dvakrát a v tom druhém případě (jedna z prvních fotek) byla fotka příliš tmavá.
Jinak vím i od Mojita že máš i hvězdicový filtr a třeba ta první fotka z tvého odkazu ukázek je fakt parádní. Ten matiiho návrh byl SW úpravy (jen tu tvou optiku si zaměnil s SW), ale i tam se dneska stanovují nějaké hranice dost těžko...
Nevidím důvod proč bys nemohl fotit Type-R. Stačí když máš jeho fotku v nějaké galerii u svého auta, navíc třeba já z Iudexem tu nemáme recenzi vůbec, takže sem s Tajpárem, už se nemůžu dočkat na spojení výborného fotografa s podobným vozem. Tvoje dodávky mě přece jen tolik "nebaví", jako Type-R... >:-[] :yes: -
matii 27.02.11 09:50
« Re: Hlasovanie
to rmujrj: tak to teda klobouk dolu. Takže po argumentech stahuji svůj návrh na zákazu použití efektů, bo dneska ty foťáky jsou malý PS a kdo by to pak posuzoval.
to ludex: co se týká úprav, změnil jsem názor .. viz bod1 a chraň bůůůh, že bych si myslel, žes to udělal záměrně, ale s tím, že větší obrázek a lepší rozlišení není výhodou nesouhlasím. Koukni sem na mojí fotku a porovnej:
MACZ:
Větší:
Ta větší fotka daleko víc působí. Můžeš si udělat profil na MACZ a napsat recenze bude doplněna později a hodit tam fotky, to zas takový problém není.
p.S. Je mi jasné, že z důvodu místa asi nelze zvětšit ukládané fotky aspoň na 1024x768, ale pokud by se fotky do fotosoutěže ukládaly zvlášť, možná by to takový problém nebyl ... další téma na vylepšení MACZ :-) -
jmurjr (H22A7) 27.02.11 08:15
moje hlasovanie:
1. White label
2. Wii-Jay
3. Matii
odovodnenie:
1. WL - ten odraz na sosovke je perfektny.
2. Wii - M3, klopena cesta, slnko a jemny nadych do zlta. super kombinacia
3. Matii - ciste auto s velmi peknou hrou tienov.
tym co hodnotili moju fotku dakujem a tu je reakcia na vsetky komentare, ktore som nasiel ku mojeje fotke
Wii-Jay, C-MAXman, Matii - fotka je original, neupravovana (ani jas a kontrast), tak ako vysla z fotaka. je tam pouzity hviezdicovy filter. takze ziadne software, toto je poctivo opticka zalezitost
Thomasino - ano, keby fotim type R, tak to vyzera inac, ale ten nemam na MACZ.
Matheas - na sutaz tu som nefotil zatial cielene, to vzdy vyberiem z toho, co som nafotil v ten mesiac niekedy dokonca pred vyhlasenim temy.
P.S.: moje foto dopadlo presne tak ako som si myslel. Photoshop je mocna vila, ale optika je este mocnejsia. Co som ale necakal je navrh na uplne zrusenie uprav pre sutaz vdaka fotke na ktorej boli realne len zmazane znacky. A v tom pripade by som len povedal, ze vymazanie znacky je zasah do originalu porovnatelny s rozmazanim pozadia.
Tu su este dve ukazky fotky so spominanym hviezdicovym filtrom:
Fotosoutěž Moje auto.cz 26.02.11 23:58
« Re: Hlasovanie
já taky vím , že ty víš já jen kdyby někdo neznalý naštívil tento web tak vlastně stejně bude oslepen jelikož jako neznalec místních poměrů si nestáhne jas a nemá švihákovy suprbrejle tudíž bude pár minut v pr.de.. teda oslepen a pak už na to nějak zapomene jako mojito >:-[] -
Fotosoutěž Moje auto.cz 26.02.11 23:21
1. místo - Brandon Walsh
2. místo - Wiiiiiiiiii
3.místo - White Label
1. - moc se mi líbí tato kompozice fotka má supr nádech neco na ní je , ale nevím to popsat :-) (ta muška tam fakt být nemusela)
2. - Nádherná hloubka ostrosti M3 ostré a stromy vzadu mázlé :-) Kvalita je u tebe již samozřejmostí o minimilionty chlup ti uteklo první místo
3. - Velmi dobře zmáknuté makro (trochu bych ubral ostření) místy je až moc. Jinak VELMI povedená fotka , oko tvého auta :-)
4. - Zip2016 mazec bych měl trochem obavy , že se nevyhrabu :-)
5. - ludex kdyby nebylo toho atomového hřibu tak bys byl na bedně méně je někdy více :-)
6. - matii - parádní fotka a ta značka ( kvalita provedení :yes: :yes: :yes:
7. - Thomasino - jak již ode mne víš povedená fotečka (je kompaktem že ? myslím , že jsi mi to říkal ) :yes:
8. - Poustník - nemám rád sůůůůůůůůlllll , ale dost zajímavé jak tě todle napadlo :yes:
9. jmurjr špatně zvolené místo zespodu a navíc tam moc auto nevynikne kvalitově na 120% , ale ta kompozice ....znám u tebe mnohem lepší
10. - Mates81 doufám , že už jsi focuska umyl chudáček příště víc doostři nefoť na automat a použij manuál a pohrej si z ISO nevím čím fotíš ? čím vlastně ?
11. - Prase ty kakabusu vynalézavej a vlastně já si tě smazal z přátel za to vyhrožování ústavním soudem >:D >:D
12. - Bud no nevím čím fotíš , ale raději foť ve dne ať tam není tolik šumu nevypadá to dobře a byď je fotka dobře kompozičně hodně jí sráží právě ten velký šum
iudex 26.02.11 23:03
« Re: Hlasování Fotosoutěž MACZ únor 2011 Téma - Moje auto
matii: k uloženiu na inom serveri: to nebola účelová snaha pomôcť si lepším rozlíšením, naopak bola to z núdze cnosť, nakoľko na tomto serveri neviem, ako a kde uložiť fotku, ak nemám recenziu. A rozlíšenie za výhodu nepovažujem, ak sa aj tak zobrazí iba vo veľkosti cca. polovice monitora.
K otázke úprav: áno, bolo by možno dobré definovať, čo áno a čo už nie. Aj keď som skôr za väčšiu voľnosť ako extra prísne obmedzenia, ostatne nesúťažíme o zlaté trenky. ;-) -
Fotosoutěž Moje auto.cz 26.02.11 22:47
Téma " Moje Auto "
Pravidla fotosoutěže
1. Na Soutěžní fotografii musí být vaše auto (aspoň kousek) !.
2. Fotka musí být vytvořena v daném měsíci daného roku.
3. Držte se tématu !!
4. Fotomontáže a koláže se nepřijímají do fotosoutěže! (úprava HDR není fotomontáž) 5. Fotka se přihlašuje od 20:00h 15.2 do 25.2 2011 v daném měsíci do 20:00 hod přesně!!.
6. Fotka se přihlašuje vložením odkazu na ni do diskuze.
7. Netoleruje se zpoždění přihlášek
8. Přihlašuje se pouze jednou !
9. Hlasuje se od 20:00h 25.2 do 20:00h 27.2 a to formátem viz níže 10. Formát pro hlasování
1 - místo – xxx
2 - místo – yyy
3 – místo – zzz
Případný komentář až po tomto hodnocení !!!
11. Nejasná volba pořadí při hlasování
12. Nevyhlašujte průběžné výsledky!!
13. Vyhlášení konečných výsledků probíhá od 20:00h 27.2 2011 do 20:30hod 27.2.2011 14. Výsledky. vyhlašuje správce nikdo jiný !
15. Účastníci (nominovaní) do fotosoutěže musí minimálně na dva dny (48 hodin) zobrazit výherní fotku jako profilovou u svého vozu !
16. Téma na další měsíc vybírá vítězná trojice na bendě (domluva přes SZ vždy do konce měsíce).poslat správci SZ s novým tématem 17. Nové téma se vyhlašuje 1 den v měsíci pro který je určeno
Přihlášení
Wii Jay - [odkaz]
Prase - [odkaz]
Matheas – [odkaz]
White Label - [odkaz]

I když já přece jen spíš Jezdím na blesku, jsem Pánem loutek a žádám ....Spravedlnost pro všechny. >:D
edit: A přitom stačilo podívat se na tvojí profilovou fotku. Ale to je moc jednoduchý. >:-[]