Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 02.03.11 15:21
« Re: Foťák
w. - a.
Značka Olympus sice nepatří mezi mé vyložené oblíbence (zvlášť u kompaktů), ale tenhle "Olympanasonic" se opravdu povedl a i podle prvních testů je skvělý. Jeho 4násobný a přitom supersvětelný objektiv, prakticky nemá třídní konkurenci... :yes:
Cena je taky slušná, takže určitě doporučuju...
[odkaz]
A ještě si můžeš vybrat barvu "kamenů" ve stylu Karpov/Kasparov:
[odkaz] -
iudex 02.03.11 11:59
« Re: Foťák
woody: super. Keď porovnám s mojim Samsungom EX1: má lepší(väčší) snímací čip (1/1,63´´ proti 1/1,7´´), rovnakú (špičkovú) svetelnosť (f1,8), slabšie minimálne ohnisko (28 mm proti 24 mm), ale o niečo väčší zoom (4x proti 3x). Oproti Samsungu je cca. o tretinu drahší. Aj na digimanie.cz ho zaradili medzi odporúčané profi-kompakty (popri EX1 či Canon G11/12). Oproti G11 má väčšinu parametrov lepších. [odkaz]
Bezpochyby výborná voľba. :yes: -
iudex 02.03.11 09:01
« Re: OT: Historická zajímavost
Ja si ešte niečo z tej histórie tiež pamätám; Maďari dokonca na východe Slovenska vyhlásili Slovenskú republiku rád (po vzore komunistickej Maďarskej republiky rád), cieľom bolo znovuobnovenie Uhorska, tentokrát ale pod zámienkou komunistického štátu; našťastie bola rýchlo porazená. Každopádne vojenské potýčky (v podstate občianska vojna) na juhu Slovenska skončili až v r. 1920. Naše južné hranice teda boli neisté takmer dva roky po vzniku ČSR. -
woody-alien 02.03.11 08:07
« OT: Historická zajímavost
A když už jsme u té historie, včera jsem si dočetl velmi zajímavou knihu týkající se jedné kapitoly česko-slovenských vztahů. Docela málo se ví, že po vyhlášení Československé republiky, zaútočila maďarská vojska na území Slovenska a vedla se zcela regulérní válka, která si intenzitou bojů nijak nezadala s právě ukončenou 1.světovou. Maďaři měli za cíl přejít napříš Slovenskem do Polska a spojit se s Rudou Armádou, která právě válčila s Polskem. Důvod byl zřejmý, zachování Slovenska jako součásti Uher. Na obranu slovenských hranic se formovaly jednak jednotky slovenské a také aspoň ze začátku než se podařilo přemístit čs.legie z různých koutů Evropy velké skupiny dobrovolníků z Čech a Moravy, sokolové atp. Výsledkem bylo, že se špatně vyzbrojená a nedostatečně zásobená československá vojska ubránila až trojnásobné přesile Maďarů a maďarský útok byl v polovině roku 1919 odražen. Svým dílem k tomu přispěla i pomoc (považte) rumunských jednotek.
Životem to zaplatilo cca 860 vojáků a 1260 nezvěstných, později též prohlášených za mrtvé. Myslím, že takové věci je třeba připomínat šovinistům na obou stranách. -
Matheas Ropak 28.02.11 22:38
« Re: Hlasovanie
Ahoj Zipe,
To mne Těší , že i oko veřejnosti se zajímá o Naši soutěž :yes: napsal jsi to dobře s tím hlasováním já nad tím už přemýšlel vícekrát , hlasování veřejnosti je dobré , ale nezaručí Ti to , že uživatel který je schován jen za nickem není FAKE. Nemyslím to špatně , ale třeba takový člověk může poškodit hlasování. Je to jen má úvaha samozřejmě bych to uvítal kdyby ale byli uživatelé poctiví 8-s