iudex 11.03.11 21:34
« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech
matii: presne to je ten problém pri tejto téme: keďže pamiatku nikto nemá na záhrade, nutne sa stretneš s problémom, že keď si fotíš svoje auto pri nejakej pamiatke typicky v centre mesta, ľudia Ťa obchádzajú v lepšom prípade so zdvihnutým obočím. Ja som fotil v takej bočnej uličke centra a začali si ma všímať nejakí squatteri z neďalekej rozostavanej stavby, tak som to radšej rýchlo zbalil a fičal preč. >:D -
white label 11.03.11 21:27
zipe
Ještě ke tvé odpovědi Ronovi
MACZ opravdu není jen pro "majitele" vozů, kteří zde mají nějakou uživatelskou recenzi, takže v této souvislosti jsi s tou (i pro mě velmi překvapivou) poznámkou o (ne)slušnosti, až trošku "(ne)slušně mimo"... ;-) -
white label 11.03.11 21:14
zip
Nikde nepíšu, že tvrdíš že OSVČ je právnická osoba, jde jen o to, že od začátku píšu, že mám allroada napsaného na svou firmu/živnost, jako fyzická osoba (OSVČ) a proto jsem logicky jeho jasný a jediný majitel (s čím si od začátku nesouhlasil) a nemá to nic společného s případem, kdy je majitelem vozu naopak právnická osoba, např. nějaká forma společnosti.
Možná jsem opravdu první OSVČ o které víš, že má přiděléné IČ, ale to nic nemění na faktu, že jej má přiděleno každá OSVČ u nás...
"Identifikační Číslo ekonomického subjektu (IČ nebo IČO) je v České republice unikátní osmimístné identifikační číslo:
- právnické osoby
- podnikající fyzické osoby (OSVČ)
- organizační složky státu."
"OSVČ má tato práva a povinnosti:
- podniká pod svým jménem (například Josef Novák - účetní)
- ručí celým! svým majetkem
- do určitého obratu (dáno zákonem) může účtovat v soustavě daňové evidence, dříve jednoduchého účetnictví
- do určitého obratu (dáno zákonem) nemusí prokazovat náklady, ale může je uplatňovat paušálně
- do určitého obratu (dáno zákonem) nemusí být plátcem daně z přidané hodnoty
- na rozdíl od právnických osob nemusí být zapsána v Obchodním rejstříku " -
zip2016 11.03.11 17:53
« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech
WL: já netvrdím, že OSVČ je právnická osoba. A zárovň ani netvrdím že máš auto napsané na firmu, pouze jsem napsal, že si to myslím, což je moje právo, ale klidně se můžu mýlit. Fakt si nevzpomínám, že bych tu napsal, že OSVČ je právnická osoba a pokud ano, tak jsem to asi popletl, to se omlouvám. A když nad tím tak přemýšlím, tak seš asi první OSVČ o kterém vím, že má přidělené IČ, ale to je jen můj malý rozhled.
Rone, ano!! Pojďme upravit pravidla tak, aby mohlo soutěžit co nejvíce lidí, ale pokud to uděláme, tak je nutné ty pravidla dodržet a ne za měsíc vymýšlet jak je upravit aby se dalo zase něco ojebat. Mě se například zamlouvalo pravidlo, že se může zúčastnit pouze uživatel, který tu má na dané vozidlo recenzi a není to kvůli tomu, že bych se bál, že prohraju. To vůbec. Ale příjde mi to trošku jako slušnost na servru plném recenzí majitelů aut. -
Ronault. 11.03.11 00:55
« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech
Zipe: Tys to vůbec nepochopil. Však se klidně s fotkou tanku přihlaš, ale porota, čili ti, co přidělí své body, už sama rozhodne, jestli ten tank vůbec tvůj je. Ono ta spravedlnost si svou cestu najde, tak to platí jak tady ve fotosoutěži, kdy vždy vyhrál ten, komu auto patří (i Kysky, i když ten zase vypění, ale já jej respektuju, jen ty cholerické výbuchy hormonálně ještě nedospělého bejčka třeba krotit) a udělal nejlepší fotku. Zvítězí nejlepší, legálně a morálně po právu, tak třeba v TOP10, kde taky žádný fake není. Ty pravidla už pomalu zavání spíše obavami těch, co tu mají recenzi, že by je WL či dokonce já mohl jejich pozici ohrozit.
A pochopil jsem tě správně, chápu stále. Prostě zaujmi jasnou pozici, ne, že to budeš přehlížet a zároveň nadávat, že totéž dělají ostatní. Prostě napiš, že se mají pravidla zliberalizovat, tak jak to píšu já např., pak se jimi můžeš s klidným srdcem a myslí řídit, ale nesnaž se z nich vykličkovat, což se ti nelíbí. Dostali jsme možnost pravidla upravit, což je pochvala pro Mathease, tak si řekněme, co by se dalo zliberalizovat, uvolnit, povolit a co přitvrdit. -
white label 11.03.11 00:46
zip
Pravdu právě nemáš, protože náš spor je od začátku o tom, že já jako fyzická osoba (OSVČ) jsem jediný a jasný majitel svého vozu, což ty od začátku zpochybňuješ, takže situace, kdy je vozidlo naopak majetkem společnosti t.j. právnické osoby se mého případu vůbec netýká, takže to teď s nějakou "přehazovačkou" na právnickou osobu opravdu zbytečně nezkoušej... ;-) >:-[] -
white label 11.03.11 00:23
zip
Ano, termín soukromá a fyzická osoba jsem použil k odlišení fyzické osoby nepodnikající, tedy ne OSVČ a fyzické osoby podnikající - OSVČ. Proto jsem dal slovo soukromá do uvozovek (při prvním použití).
Jednak tady do toho zbytečně pleteš pojem DIČ, což je daňové identifikační číslo, tedy jednoznačná identifikace plátce daně (daňového poplatníka), které nemá společného s formou vlastnictví vozu vůbec nic a pak vozidlo které právě není ve vlastnictví žádné "společnosti" (tedy právnické osoby), pokud ho vlastní fyzická osoba, ať už nepodnikající, nebo OSVČ a to je právě to, co pořád nechceš pochopit.
Fyzická osoba - OSVČ, nemůže být zároveň "společností", což má i jazykovou logiku (viz jazykový význam slova společnost).
V ČR jsou běžné následující právní formy podnikání:
OSVČ - osoba samostatně výdělečně činná, tedy tzv. fyzická osoba podnikající na vlastní účet a zodpovědnost! (živnostník, samostatně výdělečný umělec apod.)
sdružení podnikatelů - sdružení několika OSVČ fakturujících pod jedním jménem, jinak převážně samostatní
obchodní společnost
v. o. s. - veřejná obchodní společnost, sdružení několika OSVČ vystupujících pod jedním jménem
k. s. - komanditní společnost, dva druhy společníků (komandisté a komplementáři)
s. r. o., někdy též spol. s r.o. - společnost s ručením omezeným, právnická osoba ručící určitou upsanou částkou
a. s. - akciová společnost, je vedena správní radou, nejvyšším orgánem je valná hromada akcionářů
e. s. - evropská společnost
evropské hospodářské zájmové sdružení
družstvo - sdružení fyzických i právnických osob ručící členskými podíly a vystupující převážně jako právnická osoba, vedeno je předsednictvem, nejvyšším orgánem je členská schůze.
nadace, neziskové organizace apod. - zvláštní typy podnikatelských subjektů, zpravidla definované zvláštními zákony, často plnící sociální a humanitární funkce.
zip2016 11.03.11 00:21
« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech
Na této diskusi je vidět, že není ochota cokoli bez výhrad respektovat. :no: :no: :no: Než aby se diskutovalo o kanstruktivním řešení jak věc pozvednout a zlepšit, tak se tu budeme dohadovat o tom, že věci (pravidla) vlastně nejsou až tak směrodatná jak by měla být a že vlastně ani nejsou až tak nutná pro fungování této soutěže. Pokud si toto myslí většina pravidelných účastníků soutěže, tak se na mě nezlobte, já jsem myslel, že se tu pravidla mají dodržovat. :-( :-( :-( -
zip2016 10.03.11 23:58
« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech
Roault, asi si mě správně nepochopil. Já si neodporuji. Já netvrdím, že to, že se účastníš fotosoutěže ty nebo WL je správně, já se k tomu stavím vlastně nezúčastněně. Tím, že jsi v soutěži ty nebo WL, já žádná pravidla neporušuji, naopak jsem, jak ty píšeš, liberálnější a neodsuzuju to i když je to proti pravidlům i když bych asi měl. Takže si nemyslím, že bych měl být brán za pokrytce. Prostě se to tak děje, tak budiš, já téhle soutěži nevelím a nerozhoduji o ní. Myslím že je to dost uvolněné gesto. Přesto si myslím, že to není správně. A netahej sem policejní stát, to je dost mimo. Ani ty a díky bohu ani já, nedokážeme posoudit co je nebo není policejní stát, na to nemáme ani jeden dost zkušeností a příslušný věk. A podle mě zákon, nebo pravidlo není nesmysl. Je to hranice, kterou by neměl nikdo překročit, v tom zase tak benevolentní, podle mě být nemůžeš.
PS: Omezená pravidla? Co je to za nesmysl? >:D A porota by měla rozhodovat o fotkách, které splňují podmínky soutěže a ne o tom jestli se nějaká fotka do soutěže může či nemůže přihlásit. Všechno pramení z toho, že pokud nebudou jasná pravidla, tak se sem můžu přihlásit s fotkou tanku a nikdo mi nedokáže dát takový argument, abych s tou fotkou nemohl soutěžit. To mě štve a to bych chtěl nějakým způsobem redukovat.