Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 15.03.11 17:44
« Re: Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka
Tohle je seznam národních kulturních památek (ne doslova "historických"), i když naprostá většina z nich (logicky) "historická" je.
Nevím jak by zde byla tématicky přijata fotka třeba z tohoto areálu:
[odkaz]
Nebo kdo sem dá fotku svého vozu a korunovačních klenot...
>:-[]
P.S. Jinak já jsem dneska udělal dvě série u dvou památek a obě jsou dokonce na tom seznamu, jen teď něco vybrat... 8-s -
Fotosoutěž Moje auto.cz 14.03.11 23:22
Téma
" Auto a Historická památka "
Pravidla fotosoutěže
1. Na Soutěžní fotografii musí být vaše auto (aspoň kousek) !.
2. Fotka se musí držet tématu a musí být vytvořena v daném měsíci daného roku.
3. Fotomontáže a koláže se nepřijímají do fotosoutěže! (úprava HDR není fotomontáž)
4. Fotka se přihlašuje od 20:00h 15.3 do 25.3 2011 v daném měsíci do 20:00 hod přesně!!.
5. Fotka se přihlašuje vložením odkazu na ni do diskuze přihlašuje se pouze jednou.
6. Netoleruje se zpoždění přihlášek
7. Hlasuje se od 20:00h 25.2 do 20:00h 27.2 a to formátem viz níže
8. Formát pro hlasování
1 - místo – xxx
2 - místo – yyy
3 – místo – zzz
Případný komentář až po tomto hodnocení !!!
9. Nevyhlašujte průběžné výsledky!!
10. Vyhlášení konečných výsledků probíhá od 20:00h 27.2 2011 do 20:30hod 27.2.2011 vyhlašuje správce nikdo jiný !
11. Téma na další měsíc vybírá vítězná trojice na bendě
(domluva přes SZ vždy do konce měsíce).poslat správci SZ s novým tématem
12. Nové téma se vyhlašuje 1 den v měsíci pro který je určeno
13. Soutěžní fotka musí být uložena na macz netoleruje se použití odkazu na jiné stránky (je možno zaslat na můj e-mail) -
Matheas Ropak 14.03.11 23:18
Tak koukám , že je zde pěkná debata na téma co je a co není historická památka.
Myslím , že se to někdy moc rozmělňuje , ale jak napsal Ronault sami hodnotící uživatelé posoudí svým hlasováním co se jim líbí a co né. Samozřejmě , že asi nebudeme fotit na svobodáku Naše new hodiny nebo nějakou moderní stavbu.Taktéž mezi ně nepatří kapličky ja zmínil Iudex.
Prostě Když si doma řeknete , že zajedete s rodinou na výlet na nějakou historickou památku tak asi nepojedete k moderní stavbě ?
Jinak pokud bych to bral teda hodně kriticky tak by uživatelé museli mít fotku u stavby zde ze seznamu přiznaných kulturních památek čr....ale kritický nejsem tak mrkněte na seznam a třeba zjistíte , že za domem máte historickou památku
[odkaz]
>:-[] >:-[] -
Mates81 13.03.11 22:22
Určitě souhlas, nějaká ta benevolence tam být musí, protože co je a co není historická památka asi nijak určit nejde :-) To by muselo být téma třeba Auto a UNESCO...... Takže je asi na každém, aby zhodnotil jak moc je to historické a jak ne, je jasné že když někdo vyfotí auto s nějakou kapličkou na vesnici, asi to nebude ono >:-[] Jinak Ještědský vysílač určitě historická památka je :-) Pokud vím a nepletu se, je to stavba dvacátého století :yes: -
woody-alien 13.03.11 21:59
Já jsem jednoznačně pro benevolenci, neurčoval bych stáří památky. Památkami přece nejsou jenom hrady, zámky, katedrály nebo skanzeny. Existují státní technické památky (např. Křižíkova elektrárna v Písku, Masarykova zdymadla v Ústí nebo historická železnice v Zubrnicích), přírodní památky typu Pravčické brány nebo památné lípy ve Stadicích, z temnějších ale nikoliv vzdálených období třeba Památník Terezín, pomníky neznámých vojínů nebo "úchvatně" propracované mučící stroje z Muzea tortury v Českém Krumlově.
Je toho nepřeberné množství, na památku (stejně tak jako na vola >:D ) narazíte zkrátka všude. A co se týče veteránů, v rozumných mezích bych byl taky pro. -
Ronault. 13.03.11 20:58
Když jsme u těch pravidel...? Jak se bude hodnotit splňování pravidel v otázce shoda s tématem. Protože pro mne Ještědský vysílač je třeba historická památka, sice ne stará, ale má hodnotu po stránce architektonické. A volit nějaký daný rok mi příjde umělé. Nebo např. jsem chtěl udělat fotku u jediné zajimavé věci u nás v dědině a to ruského tanku, ten dokonce není ani starší něž 1910. Hmmm? A můj konečný nápad, pokud se ta fotka povede, tak to bude taky docela boj s tématem, protože... no uvidíte.
Já bych byl pro takový případ pro hlasování, resp. benevolenci v souladu s tím, že jde pořád o nic.
Zip: Jo, pravidla by se měla dodržovat, to je pravda, hlavně by je měli dodržovat ti, co je mají hlídat. Bydlím u místní policejní služebny v Brně, vede k ní jednosměrka a velmi často vidím jak se policajti blíží v protisměru ke služebně se zapnutým majáčkem, protože se jim to evidentně nechce objíždět dookola. ;-) Ale nemám jim to za zlé, alespoň šetří peníze, páč kdyby to celé objeli, tak projedou palivo navíc >:D -
zip2016 13.03.11 08:46
Mati: V Liptovském Jánu jsem byl na dovče asi před 3 lety. Bydlel jsem v pensionu Horec. [odkaz] Příjmné prostředí, perfektní personál. Kousek byl nějakej hotel s bazénem a fakt všude kousek. V Liptovském Mikuláši je super aquapark a do vysokých tater na nějaké to pleso to není ani hodinka cesty. Fakt super, navíc kousek (cca 100 km) ve Spišské Nové Vsi bydlela moje babička. -
Poustnik 12.03.11 13:48
Ludexi, jak ses ptal, kdo má nafoceno, tak já nějakou nouzovku už ve fotogalerii mám a Ještědský vysílač semi zdá moc moderní, to ještě není historie, tak mínus 100 let a víc, bych já bral....a staré auto...no....Když bude vyrobené před rokem 1910... ;-)

WL
no já bych s tím problém neměl.