zip2016 18.03.11 16:02
« Re: Přihlašování Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka
Děkuju za uznání. Ale zase taková bomba to není. Tu rovinu jsem už řešil s Mojitem. Je to trošku problém, protože celkově je ten terén kolem té brány dost z kopce, takže se to špatně trefuje. Když bylo rovně auto, tak byl nakřivo kostel, a obráceně je to tak jak to je. Ale i přes to jsem celkem spokojen s výsledkem. ;-) :yes: -
iudex 18.03.11 11:31
« Re: Přihlašování Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka
zip: dobré, veľmi dobré. Dokonca tak dobré, že ak neprefotím to, čo už provizórne mám, budem len do počtu. Ale to už možno nestihnem, rozpršalo sa u nás, počasie otrasné, auto špinavé tak si na tie zlaté trenky, o ktoré hráme, budem musieť nechať zájsť chuť. >:-[] -
white label 18.03.11 09:54
zip
fotka hodně povedená, čím dál lepší kousky sem dáváš.
Komentář jsem četl a taky chválím, možná by nebylo špatné, kdyby každý něco stručného napsal k památce na fotce, teda v případě, že o ní něco ví...
edit - jen si příště raději zapni "mřížku" (pokud to tvůj foťák podporuje) daleko líp se pak trefuje rovina, což při téhle kompozici, není úplně snadné... -
Fotosoutěž Moje auto.cz 18.03.11 07:13
2. Fotka se musí držet tématu a musí být vytvořena v daném měsíci daného roku.
3. Fotomontáže a koláže se nepřijímají do fotosoutěže! (úprava HDR není fotomontáž)
4. Fotka se přihlašuje od 20:00h 15.3 do 25.3 2011 v daném měsíci do 20:00 hod přesně!!.
5. Fotka se přihlašuje vložením odkazu na ni do diskuze přihlašuje se pouze jednou.
9. Nevyhlašujte průběžné výsledky!!
10. Vyhlášení konečných výsledků probíhá od 20:00h 27.3 2011 do 20:30hod 27.3.2011 vyhlašuje správce nikdo jiný !
přihlášení -
ZIP2016 - [odkaz] -
zip2016 17.03.11 16:29
« Re: Přihlašování Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka
Tak koukám, že zatím moc přihlášených není??? Nevadí!!!
Přátelé, přináším Vám malou exkurzi do historie mého rodného města a zároveň se přihlašují do fotosoutěže pro tento měsíc!! Podrobnosti k fotce najdete v novinkách a pár dalších foteček v galerii. Takže se těším na další bojovníky!!!
Fotosoutěž Moje auto.cz 16.03.11 21:11
« Přihlašování Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka
12. Nové téma se vyhlašuje 1 den v měsíci pro který je určeno
13. Soutěžní fotka musí být uložena na macz netoleruje se použití odkazu na jiné stránky (je možno zaslat na můj e-mail) -
white label 15.03.11 22:23
« F-TIP
Dva kamarádi popíjejí večer v hospodě a jeden se začne druhému svěřovat. "Nevím, co už mám dělat, když se vracím v noci domů z hospody.... Nejdříve, než vjedu na příjezdovou cestu ke garáži tak vypnu motor, pak světla a zajedu tam setrvačností. Potom si sundám boty, po špičkách vyjdu schody nahoru a v koupelně se odstrojím. Opatrně si lehnu do postele a moje žena se stejně vzbudí a začne na mě ječet, co si to dovoluji, přitáhnout domů zase tak pozdě!"
Ten druhý mu poradí :
"Jo, kamaráde, ty máš úplně špatný přístup k věci. To já do garáže vletím až skřípají brzdy, vyřítím se po schodech nahoru, hodím boty do skříně, skočím do postele, plácnu ji přes pr.del a zeptám se:
Jsi taky tak nadržená jako já?"
A ona předstírá, že je v hlubokým spánku.!
:-O >:-[] >:D -
Fotosoutěž Moje auto.cz 15.03.11 19:47
« Přihlašování Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka
white label 15.03.11 17:44
« Re: Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka
Tohle je seznam národních kulturních památek (ne doslova "historických"), i když naprostá většina z nich (logicky) "historická" je.
Nevím jak by zde byla tématicky přijata fotka třeba z tohoto areálu:
Nebo kdo sem dá fotku svého vozu a korunovačních klenot...
>:-[]
P.S. Jinak já jsem dneska udělal dvě série u dvou památek a obě jsou dokonce na tom seznamu, jen teď něco vybrat... 8-s -
Fotosoutěž Moje auto.cz 14.03.11 23:22
7. Hlasuje se od 20:00h 25.2 do 20:00h 27.2 a to formátem viz níže
9. Nevyhlašujte průběžné výsledky!!
10. Vyhlášení konečných výsledků probíhá od 20:00h 27.2 2011 do 20:30hod 27.2.2011 vyhlašuje správce nikdo jiný !
Matheas Ropak 14.03.11 23:18
« Re: Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka
Tak koukám , že je zde pěkná debata na téma co je a co není historická památka.
Myslím , že se to někdy moc rozmělňuje , ale jak napsal Ronault sami hodnotící uživatelé posoudí svým hlasováním co se jim líbí a co né. Samozřejmě , že asi nebudeme fotit na svobodáku Naše new hodiny nebo nějakou moderní stavbu.Taktéž mezi ně nepatří kapličky ja zmínil Iudex.
Prostě Když si doma řeknete , že zajedete s rodinou na výlet na nějakou historickou památku tak asi nepojedete k moderní stavbě ?
Jinak pokud bych to bral teda hodně kriticky tak by uživatelé museli mít fotku u stavby zde ze seznamu přiznaných kulturních památek čr....ale kritický nejsem tak mrkněte na seznam a třeba zjistíte , že za domem máte historickou památku
>:-[] >:-[] -
Mates81 13.03.11 22:22
« Re: Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka
Určitě souhlas, nějaká ta benevolence tam být musí, protože co je a co není historická památka asi nijak určit nejde :-) To by muselo být téma třeba Auto a UNESCO...... Takže je asi na každém, aby zhodnotil jak moc je to historické a jak ne, je jasné že když někdo vyfotí auto s nějakou kapličkou na vesnici, asi to nebude ono >:-[] Jinak Ještědský vysílač určitě historická památka je :-) Pokud vím a nepletu se, je to stavba dvacátého století :yes: -
woody-alien 13.03.11 21:59
« Re: Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka
Já jsem jednoznačně pro benevolenci, neurčoval bych stáří památky. Památkami přece nejsou jenom hrady, zámky, katedrály nebo skanzeny. Existují státní technické památky (např. Křižíkova elektrárna v Písku, Masarykova zdymadla v Ústí nebo historická železnice v Zubrnicích), přírodní památky typu Pravčické brány nebo památné lípy ve Stadicích, z temnějších ale nikoliv vzdálených období třeba Památník Terezín, pomníky neznámých vojínů nebo "úchvatně" propracované mučící stroje z Muzea tortury v Českém Krumlově.
Je toho nepřeberné množství, na památku (stejně tak jako na vola >:D ) narazíte zkrátka všude. A co se týče veteránů, v rozumných mezích bych byl taky pro.

Jasně, proto jsem taky napsal, že to při téhle kompozici není úplně snadné.
Pokud stojí auto na cestě z kopce, tak ani úplně (vodo)rovně být nemůže, na rozdíl od kostela...
Jinak ten barevný posun (proti ostatním fotkám z téže série) fotce určitě prospěl...