Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.03.11  11:38

« Re: Hlasování Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka

Pánové, zrovna dneska je tak krásně, mráčky na nebi, škoda, že jsem zrovna teď u ní nebyl, ale měl jsem tu touhu se tam opět vydat, ale asi byste mi nedovolili se znovu přihlásit >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 27.03.11  11:14

iudex, (krycí jméno index) památek jsem vyfotil povícero, některé dokonce rovně, jsou ve fotogalerii pod Mazdou, ale když zvolíš rovný odraz, jseš tam vždycky i ty sám. A já jsem jenom hysterická troska, nikoli památka. Takže úhlopříčka je nutná k tomu, abych zůstal inkognito..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.03.11  11:10

matii: jasne, de gustibus non est disputandum. Napríklad HDR na Tvojej fotke z minulomesačnej súťaže sa mi veľmi páčilo. Ja to ale mám radšej menej brutálne. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto matii

matii 27.03.11  11:05

k tomu přehnanýmu HDR ... to není tím, že bych to neuměl jenom líznout, ale právě, že se mi to takhle brutální líbilo. >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.03.11  10:22

Komentár k ostatným:
    najprv sám k sebe (ako to už načal jmurj): ďakujem tým, čo ocenili moju fotku, každopádne si myslím, že to nie je nijak skvelé. Kompozične som mal posunúť auto mierne dozadu, kolesá vytočiť na opačnú stranu, skryť zo záberu smetiaky. Farebne tomu pomohlo HDR, i keď je to len pseudoHDR, z jednej fotky (nemal som so sebou statív). Ako už niekto povedal, hradby sú fádnejšie, ako nejaký hrad, pôsobia trošku monotónne.
    brandon walsh: tiež vydarená fotka, pekné nočné osvetlenie, neviem prečo ale to na mňa pôsobí tak "plastovo". Neviem, možno dlhšia uzávierka by vyznela lepšie.
    matii: kompozícia fajn, ruší ma tu ale prílišné HDR, je to v dôsledku neho moc zašumené, Ty vieš HDR oveľa lepšie.
    Ronault: ja viem, že to asi neovplyvníš, ale zrejme vďaka počasiu to pôsobí trošku šedivo, fádne. Eifelovka má väčší potenciál.
    mates: páči sa mi umiestenie auta i celková kompozícia (i auto samotné ;-) ), byť namiesto toho depresívneho štadióna niečo iné, dám Ťa na debnu.
    jmurjr: pekné, kompozícia OK, len sa mi javí, že si to fotil neskoro a slnko bolo už slabé, preto si zrejme ani v postprocese veľa vylepšiť nemohol.
    poustnik: v zásade OK, asi by som ale kostol umiestnil rovno, nie šikmo.
    woody: pekné, aj dobre zrealizované, chýba tam iba trocha farebnosti, vhodnejšia by asi bola farebne výraznejšia pamiatka.
    Sprint: trošku som tam nevedel nájsť tú pamiatku, príliš zaniká.
    Celkovo mám pocit, že sa úroveň zvyšuje, je veľa vyrovnaných fotiek a to je dobre. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.03.11  10:09

iudex
    Jj, s "polarizákom", viz má odpověď mojitovi.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.03.11  10:06

Môj sľúbený komentár k hlasovaniu:
    1. zip: kompozične optimálne, auto ani nedominuje, ani nezaniká, dobre dopĺňa pamiatku. Tá je sama osebe zaujímavá, naviac auto k nej "ladí". Farebne je to tiež upravené OK, najlepšie z Tvojej série, čo máš v galérii. Vydarené.
    2. Matheas: klasické uchopenie témy, dominujúci hrad, súčasne nezaniká auto. Sépiová fotka sa mi k historickej pamiatke hodí, zdôrazňuje historický moment (naviac v období bez zelene je to z núdze cnosť). Šikmý horizont tu tiež nevadí. Už tradične kvalitná fotka.
    3. white label: mimoriadne zaujímavá a pôsobivá stavba. Ako už bolo povedané, pôsobí dojmom čínskej pagody. Kompozične dobré (auto tam pôsobí ako malý angličák), farebne a svetelne vyvážené (s polarizákom?). Niet čo vytknúť (možno len tie rovné predné kolesá). >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.03.11  10:01

Zejména vpředu (zvlášť u předního náhonu) mají (hlavně v zimě) logické opodstanění, ale není to pro nás, úchylné "estéty"... >:-[]
    Vidíš, měl bys vytáčet spíš na opačnou stranu. Ještě, že my (jmurjr a já), "rovní" chlapi, nemusíme tyhle ty "křivárny" řešit... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.03.11  09:54

jmurjr
    Ještě si tam někde měl dostat kousek paty, a fotka by měla (nezpochybnitelně) "hlavu a patu"! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.03.11  09:51

woody
    Proč? Nelíbí se ti snad výhled z jeho pokoje? :-O >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.03.11  09:51

wa: index ďakuje. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.03.11  09:50

Pridávam sa do klubu vytáčačov kolies. ;-)
    wl: zásterky sú (najmä v zime) mimoriadne praktická vec, akurát pri fotení do súťaže sú drobnou vadou na kráse (tak mi napadá, že keby som koleso vytočil na opačnú stranu, neboli by vidieť). ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 27.03.11  09:09

>:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.03.11  09:00

jmurjr : Ale nebydlíš v tom baráku, že ne ? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.03.11  08:54

Tady GTI vypadá jako Alberto Tomba na startu. ;-)

Já jsem si dneska přivstal a jel jsem se projet. Najel jsem asi 150 kiláků a měl jsem v úmyslu být za svítání v Terezíně u památníku a zkusit něco vyfotit. Že tam ještě nikdo nebude. Jenže přes zídku, byť nízkou to nešlo a najet na použitelný místo nejde právě kvůli uzamčenejm sloupkům. Jinak by to možná bylo zajímavý, hlavní plocha s náhrobky, obrovským křížem a židovskou hvězdou působí opravdu monumentálně.

Mimochodem, moje manželka jako seminární práci na VŠ dělala Umění v Terezínském táboře. Celý jsem to prostudoval, bylo to hodně zajímavý a poučný.
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 27.03.11  08:49

hlava?

bol som fotit s kamaratmi a kricim im: ,,Chodte za auto, nech mi nekazite kompoziciu!" a tento si myslel, ze uz tam nebude. Kedze som normalne fotil na 3:2, co sa mi aj zobrazovalo vo fotaku, tak som ho tam nevidel. Hlava vyskocila az, ked som spravil HDR, ktore je 4:3. A potom som ju tam uz nechal. Je to taky sokujuci prvok. Takze zamer to nebol, ale podla mna to fotke dodava zvlastnost.

este raz dakujem za hodnotenie fotky. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.03.11  08:37

w.-a.
    Vypadá to tam takto (pohled z druhé strany z balkonu Libušína): [odkaz]
    Je tam vidět (směrem nahoru) začátek cesty z Pusteven na Radhošť.

Ta jmurjrova fotka přes (dokonale nedokonalé) okno je prostě skvělá a ta hlava je pověstná třešnička na dortu! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.03.11  08:16

WL: No jo, měli bychom si zařídit nějaký Worldpress Photo propustky. Takhle je to samej zákaz a sloupky a ještě blbej svah. >:D Já to místo neznám, to víš, z fotky se to nepozná. Zato démonické hlavy u jmurj-ovy fotky pro DW jsem si všiml hned a zajímalo by mě jestli to skutečně takhle trefoval, nebo jestli to byl omyl. Ale ta fotka je opravdu parádní... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto TopGear1

TopGear1 27.03.11  00:30

1 - mates
    2 - matheas
    3 - woody
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.03.11  00:01

Sprint
    Jen si tu klidně "kafrej"... :-) , to víš on ten čičmanský styl dřevěných staveb taky není pro každého. >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…