pradeda777 07.04.22 18:28
« Re: Re: Re: CtR
Tak ono to není ani vteřina a nevíme jaké byly povětrnostní podmínky, teplota tratě atd. a kdo vůz řídil. Proto jsem psal, že je potřeba aby vůz řídil ten samý řidič a v ten samý den. Také nevíme jaké používali pneumatiky a kolik kol odjeli než začali měřit čas a jestli to byl nejlepší čas anebo průměr 3 nejrychlejších kol. Okruh SUZUKA znám. Byl jsem tam osobně. Má přesně 5.86403 km jak je napsáno na coffee hrnku, který jsem si tam koupil. Má i flyover a podle mě tam ztratit nebo získat 0.873 vteřiny na kolo není problém. Já tam jel pouze jako pasažér v Toyota Supra. -
iudex 07.04.22 14:27
« Re: Re: CtR
Na dveapolminútovej trati je už sekunda rozdiel. Plus sa to porovnáva s oholenou verziou Limited, ktorá mala vyhádzanú klímu či izoláciu, takže rozdiel oproti bežnému type R bude zrejme väčší.
Tu je video z jazdy predchodcu:
Názor na dizajn CtR si vzájomne poznáme, Tebe wow efekt chýba, ja hovorím chvalabohu. Stále to bude dostatočne výrazné, najmä zozadu: [odkaz] -
pradeda777 07.04.22 13:22
« Re: CtR
iu....bylo by zajímavé vidět jaký čas by ten samý borec v ten samý den zajel s předešlou CTR, protože ten rozdíl byl nic moc.
Budu se opakovat, ale ta nová CTR mě vzhledem vůbec nezaujala. Kdyby neměla ten velký střešní spoiler, tak si jí nikdo ani nevšimne. Žádný wow effect se konat nebude.... ;-\ >:-[] -
iudex 05.04.22 08:28
« Re: FaRS
Tom: paráda, tak má byť M2ka zvečnená, utekajúci zadok, predné kolesá v protipohybe.
:yes: 2er sa mi začína páčiť čím ďalej tým viac, stará len vo verzii M2, nová aj slabšie verzie. Mimochodom bavoráky zase nenápadne zdraželi, 2er aj 3er o 2000 eur. :-(
wl: to bol jasný prvý apríl už z nadpisu. A Fabia RS Clubsport so samosvorom a manuálom to zaklincovala >:D >:-[] -
Thomasino 04.04.22 23:19
« Driftík na sekvenci :-)
Tak jsem dostal 6 fotek v sekvenci z jednoho driftíku, jak jsem byl nadšenej z té jedné fotky. Jsou sice většinou lehce mázlé, ale je z toho pěkně vidět jak jsem pravým předním kolem lízal čáru >:-[]
Tady a následných 5 fotek: [odkaz]
P.S.: iudex - sice jsem pro tu červenou na brzdách nehlasoval, ale celkem to jde. Není to sice úplně ideální, ale ten rozdíl je malý :-) Teď už jen šedý vnitřek kol ;-) -
iudex 04.04.22 08:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport 300 FOR SALE
Jj, schválne som na fotke zachytil aj tie športiaky. Majiteľ servisu je fanúšik youngtimerov, má všelijaké kúsky od GTI II až po Ferrari Testarossa. Na tej fotke má pred salónom Ferrari 348.
speedfred 04.04.22 08:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport 300 FOR SALE
Ja som si zase až na druhé obzretie všimol tie ďalšie autá >:D na fotke.
Videl som nejaké YT video z toho autocentra a chlapík tam má pekné kúsky. -
pradeda777 01.04.22 16:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport 300 FOR SALE
iu....brzdy... :yes: Měl jsem obavy, ale myslím, že ten odstín trefili borci moc dobře... :yes: -
pradeda777 01.04.22 09:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport 300 FOR SALE
iu...re- třetí výfuk....se stejným argumentem (reduction of back pressure) přišla Honda, když byla dotazována na ty 3 výfuky u CTR...... :-!
Tady je ten zadek docela blízko poslední "divoké" CTR...[odkaz] -
pradeda777 01.04.22 09:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport 300 FOR SALE
Freddie....Toyota se do toho "obula", protože se změnilo vedení a přišla mladší generace. Hlavní zásluhu má na tom Akio Toyoda (roč. 1956), vnuk zakladatele Toyota, který je fanoušek sportovních a závodních vozů a vede firmu od roku 2009.
Master Driver "Morizo"
As an avid auto racing fan and driver himself, Toyoda has promoted sports models like the Lexus IS-F and Lexus LF-A at auto races. He has participated as a driver at events like the 2009 24 Hours Nürburgring race employing the pseudonym Morizo Kinoshita.[13] In 2009, he reached the 87th position overall and the fourth position in his class with his LF-A Prototype No. 14.[14][15]
In 2016, Toyoda approved the project that would result in the GR Yaris; during the development of that car, Toyoda (as Morizo) served as a test driver. Morizo crashed the first test car during a mid-winter test drive at a Hokkaido track; after exiting the car on his own, he remarked that he didn't "like the feel of it". As Morizo, Toyoda continued to drive development prototypes, and since the car's release, has campaigned the car in races.[16]. -
speedfred 01.04.22 08:49
Za mňa to má zbytočne moc výfukov a dverí, inak sa mi to páči. Toyota sa do toho v posledných rokoch "obula" a za to palec hore.
Nepíšu tam nejaký nástrel ceny? -
iudex 01.04.22 08:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Golf GTI Clubsport 300 FOR SALE
Jj, práve som pozeral. Ono parametrami a technikou veľmi pôsobivé, 300 koní a 370 Nm z trojvalca, klolúk dole. K tomu RWD biased AWD, dva samosvory, manuál, 355 mm brzdy, karbónová strecha, hliníková kapota... Fakt dobré. A ani ten dizajn nie je taký zlý, ako z toho úniku, aj keď na mňa stále moc "tajpárovské".
Prekvapili tie tri výfuky, že skutočne sú rôzneho tvaru, vraj to ale má funkčný dôvod: This design, intended to reduce back-pressure, is key to the G16E-GTS engine’s power increase, Toyota says.
Až je škoda, že sa v EU nebude predávať, s trojvalcom a pomerne nízkou hmotnosťou (na štvorkolku) a najmä s flotilovými emisiami Toyoty by som v tom nevidel problém. Ale vraj sa Toyota vyjadrila, že na jeden trh max. tri GR modely. A my už máme Yarisa, GR86 aj Supru.

No já mám dnes jeden docela všední, zato nesmrtelnej. Vyrazil jsem na služebku....Octavií IV 2.0 TDI 85 kw. Strávil jsem s ní cca 8 hodin a rovnou vám řeknu závěr, ať nejste napnutí. Shodit to ze skály a ještě poch.cat.
A jestli myslíte, že mě natolik rozhodil novej dotykovej interiér, tak to jste na omylu. To bylo ještě to nejmenší. Snad kdyby mé cesty vedly čistě po dálnici (tedy opravené dálnici, aby bylo jasno) byl bych shovívavější.
Poslední služebku jsem absolvoval ještě se čtyřvočkem 1.5 TSI 150k a jakkoliv je to auto dosti nudné, bylo to taky asi to jediné, co jsem mu mohl vyčítat. A to otupění 1.5 TSI vůči předchozí 1.4 TSI do toho tak akorát zapadlo.
Tato zkušenost mě ovšem nepřipravila na dnešek. Tedy po stránce absence jakýchkoliv očekávání ano, ale nečekal jsem, že to bude ještě horší.
Hele, o motoru se snad ani bavit nebudu, to prostě tak je - služebáckej nafťáček, co moc nejede, ale tak nějak se s tím smíříš a prostě se rozhodneš to přežít. Interiér jsem moc neřešil, vypnul jsem co šlo a kašlal na to. Nic nezamrzlo, tak jsem si prostě pustil hudbu a rezignoval. Chvilku mi trvalo než jsem si zvykl na řízení. No vlastně ne, za těch osm hodin jsem si na něj nezvykl. Že to nezatáčí proti SSS, to bylo jasný, ale troufnu si tvrdit, že to byl dost markantní rozdíl i proti Leonu. Brzdy maj nástup vlažnej asi jako čaj, co byl pár hodin v lednici, ale co....neřeš.
Co mě ale naprosto zabilo, byl diskomfort podvozku na jiný než zcela hladký silnici. To není auto, to je plechovka usazená na vlakovém dvoukolí bez pružin. Jestli jsem kdy řekl křivýho slova na sníženej a přitvrzenej podvozek Leona na 18", tak to se hluboce omlouvám a beru zpět. Tenhle * na 17" ze mě vytřásl i ty zbytky duše, která ve mně po 49 letech života zbyla. Ano, samotnej hluk od kol byl utlumenej slušně, ale co je to platný, když podvozek mlátí jako ta kráva. Příměr k prknu tady není úplně na místě, podvozek jako celek tak zběsile tvrdej není, ale kola mlátěj jako by tam snad ani nebyly tlumiče. A ne, neproklínal jsem Škodovku. Celou tu dobu naprostého utrpení na okreskách jsem strávil pomstychtivou představou, jak svážu Šimpanze (jestli se nepletu, myslím toho nekritického obhajovače koncernu), posadím ho na sedačku spolujezdce a nechám ho si to pořádně užít.
Jako já nevím. Za prvé - to čtyřvočko s 1.5TSI bylo v pohodě. Tohle je asi 1.5 roku starý a má to najeto 68.000 km, převážně po dálnicích. To nemyslej vážně. A tak jediný, co snad můžu považovat za klad, nebo spíš překvapení, je to, že ani při tomhle stylu "tlumení" v interiéru nic nevrzalo a neskřípalo. Jinak ale platí ten závěr, co jsem napsal v úvodu.