Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 20.04.22  10:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků

Písal som to už včera (nejako sa to ale nezverejnilo) čo také zvazuješ?
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 20.04.22  10:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků

woody: ajéje. Teším sa na výber ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.04.22  17:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků

iudex: Jj, sleduju to, vím o tom. Psal jsem si o tom i s Ronaultem a platí to, co jsem napsal jemu. Že se z toho nepos.eru. Buď bude GR86 relativně normálně k objednání (a nejdřív ji chci vidět a svézt se s ní) aniž bych za místo v pořadníku musel darovat ledvinu >:-[] nebo jim na to prostě kašlu. Nemám z toho žádný nervy, třeba se za rok situace uklidní, Toyota si možná rozmyslí ten časově limitovaný prodej.....anebo ne. Na světě je spousta jinejch radostí. A navíc teď aktuálně řeším motorku. ;-)

A perlička na závěr. Dnes mi na mail přišla pozvánka na Dacia Tour. Známýho zaujal Jogger, tak že si zarezervujem termín na svezení. V Ústí obsazeno, tak jsem jen čistě ze zvědavosti projel další termíny a města - Ostrava, Olomouc, Brno, Pardubice. Ty první tři obsazený, jeden termín zbyl na 6.5. v Pardubicích. >:-[] To je taky auto, který málokdo viděl (ve třech nejbližších showroomech ho ještě nemaj) a už podepisujou objednávky. Škoda slov.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.04.22  15:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků

V ČR stejná situace. Kvóty jsou dávno rozebrané. Stačí první testy novinářů, že je to o něco lepší než předchůdce a v dnešní situaci je vymalováno >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.04.22  15:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků

Nielen pre woodyho: na slovenskej stránke Toyoty je pri GR86 napísané: Dočasne vypredané. O opätovnom spustení predaja Vás budeme informovať na týchto webových stránkach.
    Takže GR86, auto, ktoré nikto ani nevidel a prvé kusy prídu fyzicky tak o pol roka, je už vypredané. Jasné, že potom môžu predajcovia jednať so záujemcami pomerne arogantne, nekúpiš ty, kúpi niekto iný. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.04.22  23:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků

Vynuceny-prechod-jen-na-elektricka-auta-… Šéf BMW otevřeně popsal, co způsobí vynucený přechod na elektrická auta, snad jako jediný z toho má rozum. Šéf automobilky Oliver Zipse na setkání s novináři v New Yorku řekl v podstatě tolik, co je každému jasné už třeba z pohledu na prodejní výsledky VW. Elektromobily nejsou řešením pro všechny - nejsou a nebudou. A stejně tak připomněl, že přechod na ně nás z područí jedněch mocností dostane do područí jiných, neboť podobně jako ropa a ropné produkty ani materiály a komponenty potřebné pro výrobu elektroaut nelze získat v podstatě z jiného než jednoho regionu. Oddat se stoprocentně elektromobilům tak znamená stát se vazalem někoho jiného a riskovat obrovské ekonomické ztráty pramenící z toho, že lidi, kteří elektromobilem jezdit nemohou nebo nechtějí, si ho prostě nikdy nekoupí.

„Když se podíváte na technologii, která přichází, tlak na elektromobilitu, musíme být opatrní, protože současně s tím jen zvýšíme naši závislost na několika málo zemích,” řekl Zipse s tím, že dodávky většiny nezbytností jsou ovládány převážně Čínou. Snad ještě podstatnější nám ale přijde jeho narážka mnohými zcela opomíjený projev „nevnutitelnosti” elektrických aut některým lidem. Někde jsem četl, že elektrické auto není auto, ale ideologie. A je to něco, co rozumný člověk musí podepsat. Že jeho slova nejsou jen nemístnou obavou, ukazuje dění na trzích, kde elektromobily už nějaký ten pátek intenzivně tlačí. Jít jen touto cestou je ze strany automobilek jen strkáním hlavy do oprátky a je dobré vidět, že někteří jsou si toho vědomi. Jak dlouho ale budou aspoň slyšet - natož, aby mohli něco dělat -, je otázkou. Tlaky na unifikaci přístupu k věci jsou ohromné a nebude snadné jim odolat.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 15.04.22  17:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků

Hlavne sa treba vyhnúť brzdeniu >:D a len rekuperovať.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.04.22  16:52

« Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků

Hlavně se vyhněte kombinaci děrované! Zimmermanny + ATE ceramic, jinak vám ty desky budou mizet před očima...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.04.22  15:39

Moje kotúče a platničky z prvovýroby boli Brembo. A ja servisujem v nezávislom servise (teda tie prehliadky mimo predplatených) v Malženiciach: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 14.04.22  14:46

« Re: Re: Re: Sdílení zážitků

Iudex, díky. Čo som počul, tak častá kombinácia pre BMW sú práve Zimmermann kotúče a Ceramic platničky. Zimmermann tuším dodáva kotúče aj do prvovýroby BMW. Nemyslím, že by sa potrebovali zbavovať zásob.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.04.22  14:27

« Re: Re: Sdílení zážitků

Dany: vitaj po dlhej dobe. Som rád, že som dobre poradil a si spokojný. Paradoxne ja sám som tie EBC nedal, presvedčili ma v servise na ATE Ceramic (možno ich proste mali skladom a chceli si uľahčiť robotu), tiež len vpredu, lebo zadné vraj boli ešte úplne v poho. Takýto test ako Ty som im ešte nedal, z bežných ciest mám len také povrchné dojmy, brzdia citeľne lepšie ako staré (pochopiteľne), ten nástup je taký hladší a čitateľnejší, pri tvrdšom brzdení sa tiež výraznejšie zakúsnu. Zvuk či pískanie žiadne. A hlavne takmer vôbec neprášia. Ale ako som čítal recenzie, tak to nie sú nejaké high performance platničky, takže netuším, ako sa budú správať na okruhu, ich hlavnou popisovanou devízou je bezprašnosť. Ale podľa skúseností aj tak skôr ako brzdy budú problém gumy, keď Conti CSC5ky nie sú nejak extra lepivé, po prehriatí plávajú. Ale keďže majú ešte dosť veľa vzorky, meniť ich túto sezónu ešte nebudem.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 14.04.22  07:29

« Re: Sdílení zážitků

So IV som ešte nemal tu česť, ale tak nejak som počítal, že komfort podvozku vyladili k lepšiemu. Veď už aj Kórejci robia, na také to domáce jazdenie, vydarené podvozky.

Ja by som prispel so svojou skúsenosťou s brzdami. Možno si pamätáte, že som po Iudexovom nahodení siahol po EBC a to kotúče Ultimax a zelené platničky, najviac čo išlo na GT navoliť. Vymenil som zatiaľ iba predné, keďže zadné boli ešte v pohode. Po zábehu som im naložil na sérii kruháčov PSA, kde som to otočil 2x (čo je asi 10 brzdení zo 130-140) kým začali vädnúť, vlastne zvädli úplne a posledný kruháč aj keď som už vypúšťal som skoro nedobrzdil. Chvíľu som vychladil a brzdy hrali všetkými farbami. Kotúče prežili bez deformácie, ale chvíľku im trvalo, kým sa vrátili do pôvodnej kondície. Na okruhu som ešte nebol, takže neviem posúdiť, či na kruháčoch dostali viac pofajčiť, ako by pobrali na okruhu. Proti základu je cítiť lepši prvotný skus, mierne výraznejší účinok pri normálnom brzdení (nižších rýchlostiach). Pohodlie nenarúšajú žiadnym pazvukom, možno len mierne viac špinia. Kde sa láme chleba sú vyššie rýchlosti, kde je rozdiel proti sérii výrazný. Keď som prvý krát skúsil naplno brzdiť zo 140, tak sa mi mierne zamotala hlava. Neviem to porovnať s podobne vychádzajúcimi Brembami, Zimmermannmi, ale vidím to ako slušný upgrade proti sérii.

Ešte pridám jednu skúsenosť po piatich rokoch a to s bezkontaktnou umyvárkou. Tak som sa snažil šetriť lak, že ak som išiel na umyvárku, max 2x do roka, tak to bola bezkontaktná, bezkefujúca. Lenže tým, že sa nečistoty neodstraňujú aj mechanicky, musia použiť agresívnejšiu chémiu, ktorá špinu rozpustí. Chémia je tak účinná že so špinou zobrala aj nápisy na ozdobných lištách a pravdepodobne aj UV ochranu svetiel. Na svetlách sa po rokoch objavili mikropraskliny, ktoré pokrývali celé svetlo. Jedno viac, druhé menej. Svetlá sa mi podarilo vymeniť na záruku, ale bránili sa statočne. Na bezkontaktnú umyvárku už chodiť nebudem.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.04.22  22:16

Kdybyste náhodou na neděli plánovali sraz v Rožnově, nebo jinde (Zlín, Uherské Hradiště, aby to neměl Iudex daleko), tak jsem pro. Omikrona jsem se podle všeho už zbavil a zůstal jen kašel, což není nic neobvyklého :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.04.22  20:18

Stojí za přečtení....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.04.22  13:44

Jak auta "nabobtnala"....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.04.22  09:59

Unikáty....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.04.22  23:20

iudex: ad minisraz: v termínu od 16.4. do 24.4. mám volno a když tu něco domluvíme, tak přijedu. SSS si zrovna léčí šrámy, ale to už by měl být snad v cajku. A kdyby ne, tak holt oranžádou.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.04.22  10:34

iu....minisraz na Moravě by byl fajn....počasí se už (konečně...) vylepšuje....já mám pořád obuté letní.... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.04.22  10:26

Trocha nostalgie.....[odkaz]
    Pamatuji všechny tyto GP až do roku 2009. Některých jsem se dokonce i osobně zúčastnil jako VIP host dodavatelů Toyoty. "Those were the days, my friends"...[odkaz]
    Oh....what a song...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.04.22  08:47

« Re: Sdílení zážitků

woody: mám rád Tvoje vtipné postrehy, nech je to aj z najnudnejšieho služobáku na svete. :-) Celkom sa teším na Tvoj výber budúceho auta, keď budeš prechádzať jednotlivých kandidátov (a snáď o tom napíšeš).
    dedo: Ty si fakt pochodil kus sveta, možno tu na ACZ sa nájde niekto, kto bol v Japonsku, ale asi nikto nejazdil na okruhu v Suzuke. :yes:
    Inak čo takto nejaký jarný minizraz na Morave? Ja už mám prezuté letné.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…