Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
ypsilon 27.05.11 15:57
« Re: Fotosoutěž květen 2011 - hlasovanie
mates81-v realu jsem videl jen oranzovou,nevypadala spatne,ale nenadchla me..asi taky kvuli svetlu..na fotce vypada skoro jako cervena a pri vcerejsim svetle jako spis jako cihlova,ale na ostrym svetle je pry zarive oranzova..cernou videl kamarad a jen potvrdil to,co jsem si myslel,ze cerna zabije vsechny ty agresivni tvary..chtel bych ji videt jeste v bile,ta bude asi nejlepsi ;-) ..a je to sice jednicka,ale m3 je m3 ;-) ..jsem zvedavy az budou uz nejake 1m v cr zajete a ukazou svuj potencial v plne krase.. -
-
zip2016 27.05.11 12:46
« Re: právnické okénko
Loupež - Kdo proti jinému užije násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci
Krádež - Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní
Navíc v dnešní formě trestního zákoníku 40/2009 Sb., je loupež postavená dříve, protože je u ní větší společenská nebezpečnost neboť je to trestný čin směřující proti svobodě a svobodnému rozhodování občana (je tam ta pohrůžka a donucení k něčemu), ovšem krádež je až jako trestný čin majetkový, (to ti prostě někdo sebere a nenutí tě aby si mu to vydal).
edit: A ještě jsem zapoměl, že u toho majetkového činu je nutná ta hranice 5000,- Kč způsobené škody, ale to je asi jasný. -
zip2016 27.05.11 12:34
No, když jí požádáš "slušně", tak to právě nebude, bude to jen krádež, protože u loupeže je nutný ten faktor hrozby něčím (čímkoli - zbraní, klackem, fyzickým násilím)!! Ale když jí požádáš "dej mi prachy nebo tě tady zbiju" tak to elpaso už asi bude. -
zip2016 27.05.11 11:56
WL ono je jedno jestli se dá nebo nedá poznat zda je to opravdová zbraň nebo maketa, pokud to má rysy zbraně i kdyby si na pokladní vytáhl klacek, tak to bude zbraň. Stačí i to, že jí to napíšeš na papírek "Mám zbraň a chci hotovost" - už je to loupež. -
iudex 27.05.11 11:07
To je jedno, ak by si prišiel do banky a požadoval prachy, mávajúc úradníčke pred nosom hračkárskou striekacou pištolkou, bude to kvalifikované ako trestný čin spáchaný so zbraňou (arg.: "použije napodobeninu zbrane alebo ju má pri sebe s úmyslom, aby bola považovaná za pravú"). Nehovoriac o tom, že dnešné hračky dokážu vyzerať dosť reálne (synovec má airsoftovú útočnú pušku a tú by som ani pri bližšom pohľade i pri poťažkaní ako hračku nespoznal). Každopádne toto potenciálne riziko trestnoprávnych následkov len zvyšuje hodnotu Tvojej fotky, čo som ocenil prvým miestom. :-) -
white label 27.05.11 10:59
iudex/zip
Nevím do jaké míry je to podstatné, ale ona to nebyla ani přesná maketa, byla to jen kdysi koupená hračka, co vypadá podobně jako maketa/pistole... Tím chci říct, že průměrně inteligentní člověk, by na první pozornější pohled poznal, že je to jen plastová hračka...