Dany 27.04.22 08:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
Celkom slušný rozptyl, ako to tak býva.
Mne zvyknú tŕpnuť ruky a tempomat využívam pomerne často. Teraz si to už neviem bez neho predstaviť.
Naša partia používala cestovnú rýchlosť 160 - 180 kde to šlo. Tam som im už so 650 nestíhal. Rozkotúlala sa na 200, ale vo vyšších už to nebola taká čiperka.
GS je fešanda, tie zlaté kolá jej svedčia -
speedfred 26.04.22 16:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
Ano, není správny výlet bez toho aby človek nebol mokrý >:D
Gang pozostával z GS1200, Fazer 600 a 1600 Drag Star či ako sa volá tá Yamaha.Bol som prekvapený spotrebou aj u toho Drag S, to bralo trochu viac ako mne len to má malú nádrž. Písal som reálnu spotrebu iba podľa jednoho dotankovania, celkovú som ešte nepočítal.
Cesta: Jihlava-Skalica-Kúty-BA-Berg-Bük, naspäť sme to zobrali po Rakúsku. Dialnice boli iba CZ/SK aj to nie celá trasa, inak okresky. Dialnice 130-170, okresky 100-200+, obce 50.Však sám vieš ako sa asi jazdí, raz za čas treba rozcvičiť ľavé zápästie.Ja beriem dialnicu na moto ako nutné zlo, ale tam som tempomat využíval celkom hojne, potom ešte v obciach. Prvá moto s tempomatom a dobré.
Keď budem mať čas tak sa pustím to "ladenia" radenie kvôli topánkam, prípadne budem na bazoši hľadať iba nejakú podobnú ľavú :-)
Foto nejakú skúsim nahrať.
Dany 26.04.22 13:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
fred: tak ste aj zmokli. Ja si snáď nepamätám dlhší výlet, kedy by nás aspoň cvične neprehnalo. Apríl je na to ideálny.
Pohodlie je na GS vyhlásené so všetkým čo k tomu patrí. Na čom poskakovali kolegovci?
Spotreba parádna, ja sa držím cez 6 ;-) Stále si hovorím, teraz sa kľudne zvez, po zime bude štrku atp. ešte mi to nevyšlo >:-[] Čo znamená hodne svižne? Ak to môžeš napísať.
Keď sa ti zle radí, skús pootočiť páku radenia, možno to pomôže.
Daj fotku nejakú, nech viem na čom sa preháňaš -
speedfred 26.04.22 12:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
Takže cez víkend sa podaril moto trip cez 700km a prvé rýchle poznatky:
-za silného dažďa je vcelku fajn ochrana ale asi i tak dokúpim nejaké dalšie plexi. A že je toho na výber. ;-) a vedia ako z teba vytiahnúť dalsie €€€.
-vario kufre sú dobre vymyslené ako vedia zväčšiť objem a krásne sa zbalia aj dvaja.
-ovládateľnost nad očakávanie dobrá za jazdy,akurát bez nejakého citu od predného kola.Manipulácia na mieste je už to čo nechceš, to je des.
-boli sme vo dvojici a pohodlie parádne, hlavne keď som videl ako kolegovia na "non GS" doslova skákali na rozbitej okreske.Vadia mi ale tenké riadidlá.
- spotreba cca 5,1l (zdravím iudex) ale full naložený a miestami sa išlo aj hodne svižne.
-motor taký nijaký ale ťahá aj keď bez nejakého dramatu, však má "len" 100kW.
-prevodovka dobrá a hlavne si zvykám na QS a hodne mu prichádzam na chuť-palec hore. V piatok som si kúpil fajn čizmy ale nevhodné na túto moto pretože sa mi strašne zle v nich radí.Uvidím čo s nimi.
Po dlhej dobe som si trocha vyčistil hlavu a dám sa asi na moto cestovanie, to človek príde na iné myšlienky keď sa kocháš krajinou..
PS benzín stojí v H 1,25€ -
white label 25.04.22 15:21
« Re: Re: UHP 2022
iu
Je to nějaké pomíchané, ale právě Michelin PS_ bych za UHP s klidem považoval, podobně jako Conti SC_.
Na těch stránkách je mezi M(ax)P a UHP tak tenká hranice, že mi to často hlava nebere...
Do UHP se tam nevleze nejen PS4S, ale ani PS2, stejně jako CSC6/CSC7.
iudex 25.04.22 10:39
« Re: UHP 2022
Test dobrý. Len ma trošku zaráža to označenie kategórie, tieto gumy by som ako ultra high performance neoznačil, za mňa sú to touring gumy, taká lepšia stredná trieda, či Conti premium contact, Goodyear Asymetric alebo Bridgestone T005 (tie máme na Mazde). Za UHP gumy by som vnímal až pneu o kategóriu vyššie, ako je Conti sport contact, Bridgestone potenza sport alebo Goodyear Supersport.
Malý offtopic na tému spotreba: cez víkend som nútene absolvoval takú kľudnú jazdu s Ma6 (na rýchlosť citliví pasažieri), tak som si povedal, že keď už, tak rovno ekorallye, že koľko to dá. A výsledok bol rovných 5 litrov na sto. Následne som išiel s 3kou, tak že to skúsim porovnať. Nebolo to úplne porovnateľné, 3ka mala aj diaľnicu, 6ka len okresky. Každopádne i tak bol výsledok solídnych 7,4 l. Ale 5 litrov pri Mazde je neuveriteľné číslo na dvaapollitrový benzín :-) -
Dany 22.04.22 12:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
Fred, jasné že sa to dá sprasiť, ale možnosť nastavenia je vždy lepšia ako nemožnosť. Už len keď ti nesedí pruženie na tvoju váhu, je pritvrdé, alebo naopak rozbredlé.
Na väčších endurách už je to nutnosť. Je rozdiel, či sa ideš sám previezť, alebo ideš nabalený so ženou. Ja používam zmeny pruženia pomere často aj keď sa idem len tak previezť. Na našom záhorí sú miestami pekne rozbité cesty a pri tvrdšom naladení už to odskakuje, prípadne až vykopáva zo sedla. Tie rozdiely sú markantné a stačí jeden klik.