white label 28.07.11 22:59
« Re: AUTO A LÉTA ŽÁR
Je to tak, na běžně velké čipy kompaktů by bylo mnohem vhodnější rozlišení max. do 10 MPix (běžně opravdu stačí 5,6,8 MPix), ale všichni chtějí nabízet více pixelů za méně peněz, což bohužel v důsledku znamená spíš méně "muziky", než více... -
iudex 28.07.11 21:20
« Re: Výsledky fotosoutěže červenec 2011: AUTO A LÉTA ŽÁR
Moje premiérové víťazstvo, super >:D Investícia do DSLR sa zrejme vyplatila :-) . Ďakujem všetkým za hlasy. Obzvlášť si cením, že každý hlasujúci ma dal na prvé miesto (čím som vyrovnal labelov rekord). Síce mi to uľahčila absencia niektorých silných hráčov, ale prvé miesto sa cení. Asi si idem otvoriť fľašu tokajského. :-) -
Matheas Ropak 28.07.11 20:27
3.místo - ronault 6b
4.místo - matii - 5b
5.místo - thomasino 2b
6.místo - DylanMckay 0b.
požádám první tři aby se domluvili na téma a do konce měsíce mi jej poslali do SZ.
Díky a gratulace vítezi i všem kteří si našli chvilku v dovolenkovém tempu ještě něco nafotit. -
iudex 28.07.11 10:03
« Re: AUTO A LÉTA ŽÁR
Matii: uvedomil som si to, keď som porovnával Tvoje staré fotky, čo tu bodovali a tieto novšie. To je bohužiaľ typický problém dnešných foťákov a súvisí so zvyšujúcou sa pixelovou hustotou snímacieho čipu. Marketing predáva a tam je jednoduchšie stále ohurovať navyšovaním megapixelov, ako vysvetľovať zložito pomer veľkosti čipu a rozlíšenia. Preto keď Ti snímač zostal na veľkosti 1/2,3´´, ale rozlíšenie sa navýšilo (ten WB600 tuším 14 MPix), zvýšila sa pixelová hustota, čo sa prejavuje v zvýšenom šume. Normálne v JPEGu to až tak vidieť nie je, ale keď spravíš HDR, vystúpi to. Riešením je pravé HDR z niekoľkých snímkov z rôznou expozíciou (to ale vyžaduje statív), alebo spraviť HDR z jedného snímku v RAW formáte (ten ale WB600 nemá). -
matii 28.07.11 08:48
« Re: AUTO A LÉTA ŽÁR
to iudex .... trefils hřebík na hlavičku ... bohužel je to tak. Ten starej Lumix za dva tisíce dělá lepší fotky, jak ten Samsung za pět litrů. Nevím čím to je, zkoušel jsem i stáhnout natvrdo ISO na minimum, fotit na různé režimy, ale ten jemný šum tam pořád je. Normálně ho nevidíš, ale stačí přidat trochu HDR a vyleze. 8-s -
Ronault. 27.07.11 23:53
« Re: AUTO A LÉTA ŽÁR
Ten crash test samozřejmě nebyl o bezpečnosti osobáků, s tím se moc nedá dělat, samozřejmě nemluvě o tom, že se zúčastnily pomalu 20 let stará auta. Megane 2 nebo 3, stejně jako téměř každé auto by bylo na tom o kousek lépe. Ono jde tady spíše o to, že řidič osobáku v této chvíli neudělá nic, musel by sedět v trezoru a ne autě, jde spíše o bezpečnostní systémy náklaďáků, jak se i píše v článku. Podobně ADAC dělal nárazový test třeba F500 a Q5 a pak Golfu a XC90 aby ukázali, že v ten Golf dopadl hůře než F500 a to ne kvůli bezpečnosti Golfu, ale o tom, že Q5 je opatřená dnes v případě nehody tak, že přes druhé nižší auto "nepřejede" a tudíž řidič měnšího auta nepolíbí nárazník vyššího, tak jak se stálo XC70...
woody-alien 27.07.11 11:41
1. iudex
2. matii
3. ronault
iudex : Tady na mě opravdu dýchla atmosféra léta. Slunečnice, Arles, cestování... :yes: Rád ti "vracím" komentář k recenzi na H1 a ani se nemusím přemáhat. ;-)
matii : Hezký kontrast čisťounkého auta a zachmuřené oblohy. Má to atmosféru napětí.
ronault: Skvělej nápad vytěžit plusový body z vlastnictví konkrétní značky. >:D I když je to přece diamant. ;-)
iudex 27.07.11 08:39
Tak pridám svoje hodnotenie:
1. woody alien
2. thomasino
3. Ronault
----------
Komentár:
praseMB: trošičku mi uniká pointa fotky, tému ani Tvoje auto tam veľmi nevidím.
Thomasino: pekné hory, zelené pozadie a výrazné auto je polovica úspechu. I keď je to skôr letné osvieženie, ako letný "žár", páči sa mi. A vzhľadom na Matheasom vyhlásenú tohtomesačnú benevolenciu k pravidlám ani moc nevadí, že nie je z tohto mesiaca.
;-)
matii: zobral si to ironicky, ako "léta chlad", môže byť. Len mám pocit, že tým pseudo HDR zbytočne pridávaš fotkám šum; tu je obzvlášť vysoký. Nerobil Tvoj starý foťák menej zašumené fotky?
Dylan/švihák: Tvoje auto je ako modelka, ktorá bude vyzerať dobre aj v starom vreci. Okrem auta samotného na fotke však niet veľa čo chváliť, téma Ti ušla.
Ronault: vtipné. Kvalita silne pokrivkáva (hlavný objekt v tieni, pozadie slnečné a preto silne prepálené s aberáciou), nápad to ale vytrháva.
woody: jednoznačný víťaz; táto fotka musí jednoducho vyvolať úsmev na tvári, je taká letná pozitívna; super.
Inak škoda slabšej účasti, téma nebola nezaujímavá. Asi to bude tými dovolenkami. Nabudúce snáď zabodujú dovolenkové zábery (Makarska a spol. >:D ). -
matii 27.07.11 05:39
« Re: AUTO A LÉTA ŽÁR
mimochodem, iudex si byl tak jistý kvalitou své fotky, že nám to nahrál v dostatečném rozlišení, abychom si mohli z toho doma udělat tapetu do obýváku >:-[] >:-[] >:-[] . Chudák můj dýchavičný a stařičký ACER co mám v práci .... když jsem kliknul na jeho obrázek, vrátila se mi hláška .... "Dej si velký kafe, to bude na dlouho".

Co máš za DSLR?
P.S. Teď už ti stačí vyhrát jen šestkrát a budeš mít víc prvních míst, než já... :-)
Přál bych to někdy i woodymu, na bedně je (zaslouženě) často, jen to první místo mu stále uniká...