Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 16.09.11 14:29
« Re: Pomôcka k téme
iudex: výborně shrnuto :yes:
Možná jako podkategorii skupiny 2 bych zařadil fotky typické pro vozy MPV nebo polidštěné dodávky. Z fotky doslova stříká klišé a nechybí rozzářené úsměvy rodičů a dětí, případně dělníků v nažehlených montérkách a "ukrutně" vyleštěných přilbách. ;-) -
Matheas Ropak 16.09.11 14:09
« Fotosoutěž Září 2011
Tak dovolená je ta tam a já se opět mohu plně věnovat zde Fotosoutěži.
Téma na měsíc Září je :
SK verze "Moje auto ako z katalógu"
CZ verze "Moje auto jako s katalogu"
Velmi dobrou pomůcku Vám dal Iudex kde teda velmi obsáhle rozepsal jaký druh fotek je na mysli tím katalogem
takže lovu zdar a fotkám čest
Přihlášení :
matii - [odkaz]
kdopak bude další vkládá se do 25.9.2011 do 21h !!!! tak aŤ to neprošvihnete >:D -
iudex 16.09.11 13:56
« Pomôcka k téme
No tak to vyzerá, že obuvníkove deti budú chodiť bosé a aj ako pôvodca témy nič neprihlásim. Auto zmoknuté a špinavé, času málo. Ale teoreticky som aspoň na inkriminovanej malej miestnosti prelistoval pár katalógov a dospel k nasledovným poznatkom: V katalógoch sa auto samozrejme prezentuje v najlepšom možnom svetle a často to nie sú fotky, ale montáže s dorobeným pozadím. Ak to sú fotky, vyselektoval som tri obvyklé prístupy:
1. auto v štúdiu: klasika, dokonale nasvietené, super ostré, iba auto samotné, pozadie je plátno a teda fakticky nie je (šedá, biela, menej často farebné pozadie). [odkaz] [odkaz]
2. auto v "jehovisticky dokonalom" prostredí: s dvomi podkategóriami:
a) prírodná: buď na pozadí s morom, typicky osamelé zakrútené cesty na pobreží, francúzska riviéra, jachty v Monaku či búrlivý Atlantik v Algarve a pod. [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]
b) mestská: s modernou architektúrou na pozadí, sklo, chróm, betón, extravagantné tvary, ale skôr detail ako celok. [odkaz] [odkaz] [odkaz]
3. Auto v pohybe, najčastejšie formou panningu, t.j. ostré auto, rozmazané pozadie. Klasický panning znamená rozmazanie pozadia v dôsledku pohybu foteného predmetu, časté je ale počítačové rozmazanie. Toto je asi doiminujúca kategória v katalógoch. [odkaz] [odkaz] [odkaz]
Možno trochu prekvapujúco sa veľmi málo vyskytujú fotky s peknými ženami (čo je i škoda) [odkaz]
Tak možno táto moja malá analýza niekomu pomôže k inšpirácii (mňa skôr deprimuje).