Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 25.09.11 23:43
« Re: Fotosoutěž ZÁŘÍ 2011 - hlasování
iudex
Co přesně/konkrétně kompozičně myslíš tím: auto "pozerá z fotky"?
Tuším sice co tím chceš říct (typické to opravdu není), na druhou stranu auto není "tvor" s jed(i)nou tváří vepředu, má "oči" (světla) i vzadu a i "tvář/výraz" zadní partie vozu je taky velmi podstatná..., a hlavně auto na snímku není vůbec v pohybu (myslím hlavně směrem dopředu)...
-
woody-alien 25.09.11 23:42
No, co říci k účasti. Věřil jsem, že se zúčastní víc lidí, nebylo k tomu třeba žádných velkých příprav. Pro zajímavost jsem se mrknul, jak vypadá situace na DW. Mírně řečeno taky nic moc. ;-\
1. matii
2. white label
3. iudex
matii - moc pěkná fotka, opravdu katalogová, ale souhlasím s WL, že by vypadalo líp kolo stočený doleva a mírněji.
white label - lehce ponurá atmosféra s předzvěstí dobrého konce. Odvézt si za soumraku zadnici Allroadem opravdu není k zahození. >:D A přitom stačilo říct, že se mi (ta fotka) líbí. ;-)
iudex - v rámci možností jsi to zvládl dobře. Určitě to není fotka, ze který by si kdekdo sednul na zadek, ale není třeba ani zbytečně se sebemrskat. :-)
Svojí fotku považuju spíš za reality show než co jiného. Tak snad příště. -
iudex 25.09.11 23:27
Tak zahlasujem i ja:
1. woody alien
2. matii
3. white label
----------
Ad 1.: nové auto doslova ako z katalógu, dokonale nablýskané na salóne, naviac za dané auto máš u mňa malé neobjektívne plus; okrem toho tá zlatá Ti dlho uniká.
Ad 2.: Tu sa Tvoj štýl fotenia vyslovene hodí, pekná čistá ostrá fotka (až na to umelo rozmazané nebo), i HDR tu neprekáža, naopak. Kľudne by v tom katalógu mohla byť.
Ad 3.: Pekná podvečerná atmosféra, technicky tiež pekné a ostré. Len mi vadí kompozícia, auto "pozerá z fotky", taká zbytočne prvácka kompozičná chyba. Ale na bedňu to i tak stačilo.
Brandon: trošku ušla téma, javí sa mi, je to skôr Moje auto na zraze, než z katalógu.
Dylan: Tvoje auto má potenciál, ktorý si žiada niečo lepšie. Takýmto fotením ho zbytočne degraduješ. Fotka je fádna farebne i kompozične, plus tesné ohraničenie z oboch strán je oku nepríjemné. Spraviť fotku ako matii, si jasný víťaz. Hlavne kvôli tomu autu je to škoda. -
white label 25.09.11 23:02
1. matii
2. woody-alien
3. Dylan McKay
matii - dal sis s tím práci a je to opravdu vidět, jen to přední kolo je vytočené až moc a hlavně nesprávným směrem, leda, že by ten katalog Peugeotu částečně sponzorovala fa Continental... >:-[] :yes:
woody-alien - vzhledem k podmínkám, které ti Ford pro focení "připravil", hodně dobrý výsledek, navíc jediná skutečná funglovka v soutěži! ;-) :yes:
Dylan McKay - pěkná fotka, ale škoda toho nepřirozeně symetricky střiženého "ořezu", který je navíc až příliš "těsný"... :-) :yes:
iudex - kritika není třeba, napsal sis ji sám a můžu jen souhlasit, na hatrick to teď nevidím, ale vzhledem k potenciálu, který si prokázal v minulých dvou kolech..., co není může být! ;-)
Brandon Walsch - optický tuning si zvládl přímo "Cuprovsky", ale samotná fotka mi přijde (ve srovnání s ostaními) poněkud mimotematická... :-)
A teď zase tvrdě vy do mě, "Rychlé šípy"... >:-[] -
white label 25.09.11 22:19
« Fotosoutěž ZÁŘÍ 2011 - hlasování
Matheas asi zase kojí (z obou prsou najednou), tak to zkusím uzavřít za něj.
Téma na měsíc září je :
SK verze: "Moje auto ako z katalógu"
CZ verze: "Moje auto jako z katalogu"
Myslím, že můžete začít hlasovat dle pravidel fotosoutěže:
matii - [odkaz]
Brandon Walsh - [odkaz]
Dylan McKay - [odkaz]
white label - [odkaz]
woody-alien - [odkaz]
iudex - [odkaz]
-
iudex 25.09.11 18:26
« Re: Fotosoutěž ZÁŘÍ 2011 - přihlašování
Tak sa nakoniec pridám aj ja, stihol som to za päť dvanásť: [odkaz]
I keď to znie ako obhajoba pre prípad neúspechu, je to z núdze cnosť, cvaknuté dnes poobede na výlete s deťmi. Z núdze cnosť je hlavne prostredie a kompozícia, varil som z toho, čo bolo na okolí. Tak som si povedal, že kontrastné zelené pozadie nikdy nezaškodí, voda tiež, hoci Dubovská priehrada má od katalógového mora v Nice dosť ďaleko. ;-) Snažil som sa technicky o čo najčistejšiu fotku (ostrosť, vyváženie bielej, expozícia), ale doma som zistil, že i tak sú tam prepaly, ktoré som už ani v RAWe nevedel spraviť. Pre labela poukazujem na decentne vytočené koleso ;-) , pre matiiho zasa na decentné HDR ;-) . A malé tajomstvo na záver: auto som neumyl, nemal som kedy (iba okná narýchlo okenou), ale moja "farba špiny" ma zachránila. ;-) -
woody-alien 25.09.11 11:22
« Re: Fotosoutěž ZÁŘÍ 2011 - přihlašování
iudex: foťák a světelný podmínky barvu zkreslujou, přesto je tam při pozorným pozorování ten náznak zelený vidět. Je to zelená Parkside, Lunar Sky se mi taky líbila, odradilo mě množství viděných Mondeí ale i nových Focusů v téhle barvě. Ve skutečnosti vypadá ta Parkside opravdu velmi dobře. ;-)
Takovej krásnej den, provoz minimální a já místo abych si na silnici užíval novýho auta....tak si užívám novýho i "starýho" dítěte. ;-) :yes:
[odkaz]
:-)

2. white label
3. iudex