Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.05.22  12:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Drive-N

wl....tož třeba si na něj ještě nenašetřil.... ;-) A aspoň se má na co ještě těšit.... >:-[] Nevím, kolik to CAI "koštoval", ale určitě to bylo o hodně víc než ten kryt... >:-[] Tak tady to je.....zatím jen pro RHD....proč to tu nabízí? [odkaz]
    Tady i s krytem....motoru
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.05.22  11:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N Drive-N

pd7
    Přitom kryt motoru má bezpříplatkový/plastový.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.05.22  11:03

« Re: Re: Re: Re: Re: i30N Drive-N

RS3 Carbon CAI [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.05.22  10:57

Th
    To platí spíš pro motor vzadu, než uprostřed. Tam je třeba jít (při rychlé jízdě) s citem na plyn i volant...., a brzdit před zatáčkou (ne až v ní), by měla být obecná "samozřejmost".
    Problém u Porsche může být i nastavení esp v režimu sport plus, které je výrazně benevolentní, což může leckoho překvapit...
    V běžném provozu je lepší mít maximálně sport.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.05.22  10:13

Kluci....pamatujte si, že je to vždy o tom, co s tím autem chceš dělat. Proto ti, co na to mají, mají auta dvě nebo tři. Protože ten univerzál, o kterém tu již roky píšu, bude vždy jen kompromis. A Tom to moc dobře ví.....ale být na jeho místě a mít jeho roky, tak bych do toho Caymana šel, protože toho času, který člověk na takové vozy ještě má....po 50tce ku.r.wa rychle ubývá. Mluvím ze zkušenosti.......... >:-[] >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.05.22  09:25

« Re: Re: Re: Re: i30N Drive-N

iudex - přesně to samé by mě taky zajímalo !! Až bude možnost se někde svézt s GR86, tak jdu do toho. Klidně výměnou za půjčení M2. Zase ta atmosféra má taky něco do sebe, ale je fakt že těch koní není moc. Teď mi trochu vrtá v hlavě Cayman GTS 4.0 - ale po tom co jsem měl před 2 týdny koučing s Honzou Červenkou na okreskách a probírali jsme to, tak říkal že na můj "jízdní styl" by se mi to s motorem uprostřed (vzadu) mohlo jednou nepěkně vymstít >:-[] Tam je to více citlivé na pozdější brždění do zatáčky, na to je M2 hodnější koncepce :-) Lidí co měli Lotus nebo Porsche a skončili v příkopu je prej hodně právě z tohoto důvodu >:D Naštěstí je prý ale hodně těch, co to mají jen na kochací vyjížďky nebo machrování a pořádně s tím jezdit neumí.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.05.22  08:24

« Re: Re: Re: i30N Drive-N

Tom: ad GR86: celkom by ma zaujímal Tvoj pohľad, ak by si sa zviezol s GR86kou. Všade sa píše, že ten pocit nedostatku výkonu už je preč, že nová generácia je už dynamikou porovnateľná s hothečmi atď. Ale nie som si istý, či by Tebe ako človeku, ktorý má v súčasnosti 300 a 410k autá a ktorého posledných 8 (alebo koľko) áut boli silné turbá, ten atmosférický motor s 234k prišiel dostatočný a či by si nakoniec aj tak nepovedal, že to chce Caymana. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.05.22  08:09

« Re: Re: i30N Drive-N

tms....jo kamaráde, kdyby byl Macan velikostně cca Q3, tak už mě coby univerzál stojí v garáži. No, možná bych si zvykl a řidiči kolem mě taky..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.22  21:58

« Re: i30N Drive-N

Asi ten HnůjDay po fejsu nebude špatnej, ale už bych tuto značku nechtěl. A kdybych chtěl jen jedno auto na všechno, tak by to bylo něco jako Macan GTS >:-[]
    A pak bych stejně zjistil, že k tomu potřebuji ještě auto na zábavu a dokoupil něco jako GR86 ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.22  21:05

« i30N Drive-N

Th
    Myslím, že nastal čas, abys objednal další auto... >:-[]
    Co se vrátit ke kořenům a objednat i30(N Drive-N)!?! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.22  19:40

« Re: Re: Re: i30N Drive-N

HA !! Ještě v pátek, když jsem se po měsíci ptal jak to vypadá s Tigi-R, jsem dostal odpověď že zmizel z výroby a nevidí žádný termín, že neví jestli ho vyrobí v červnu nebo září. Dneska jsem jel kolem dealera, napadlo mě zastavit se osobně, pozdravit se s panem vedoucím a pár minut splknout. On kouknul do systému, jestli se nááááhodou něco nezměnilo za těch pár dní a ejhle. Auto je vyrobeno a má status že čeká na odvoz do ČR na centrální sklad. Takže za 10-14 dní snad tady >:-[] >:-[]
    Taky jsem se objednal s GTI na výměnu oleje a geometrii. První olej jsem dělal po 4000 km, nyní po 16000 km jsem naznal, že je potřeba aby dostával dobrou péči a ve finále, ikdyž to bude pár tisícovek stát, tak aspoň potenciální kupec ocení ;-)
    Taky jsem mírně snížil cenu GTI CS300 na 1.044 míče, ikdyž mám do srpna čas (první 3 měsíce to bude psané na dealera). [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.22  13:41

sf
    Taky mám radši hb (ideálně 3dv.) , než lb (kterému říkají fb), ale ten zadek u i30 hb se mi vyloženě nelíbil, takže proto raději ten lb/fb.
    Za mě alcantara v (nezávodním) autě patří na sedačky, na čalounění stropu..., ale ne na to, na co se často sahá.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.22  01:37

Th
    Tak ta GT2 RS zřejmě bude nějaká verze pro US trh.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.22  22:08

Limitka i30N - moc limitka to není, jen drobné designové věci, žádná hezká výrazná barva :-(
    Golf 8R za bambilion je mazec! Ale taky nějaký blázen dal kůži, nevím proč. To už fakt raději RS3 se základníma sedačkama (jsou super s tou alcantarou uvnitř) a rozumným konfigem. Dala se koupit za 1,630 vč.dph.
    Jinak tady fotogalerie z Eccáku od nějakého maníka: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 04.05.22  22:02

« Re: i30N Drive-N

i30N sa mi celkom pozdáva, tiež nevidím v limitke za rozumnú cenu problém.
    Škoda že tam není 3dv však áno (WL) ? Za mňa fastback nie, nepáči sa mi.
    Volant v alcantare ošahávať jedine v rukaviciach.
    Vidím cenu toho G8R (určite fajn auto) tak mi je trochu mdlo. Za trochu vyššiu cenu bola QV >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.22  19:49

« i30N Drive-N

pd7

Proč ne?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.05.22  18:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dneska takový "menší" sraz 90-100 aut na Ecce Homo Štenberk

wl....i30N vypadá dobře. Ale Hi undáj limitka? 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.22  18:45

« i30N Drive-N

iu
    Cena bude určitě vyšší, protože (kromě ceny za limitku) tam má být (povinně) všechno co tam dát lze, včetně panoramy, vyhř. volantu (v alcantaře) atd. Barvy jen dvě perleťové neutrální (bílá, černá), v bílé to nevypadá vůbec dobře, černá tomu naopak sluší, ale bude to hodně nepraktické.
    Dobře vypadá fastback v černé, akorát je delší, než hb (plus 20 tis. Kč navrch).
    G8R za mě ne, to už bych si raději připlatil za RS3 s R5.
    Životnost alcantary na volantu je samozřejmě výrazně kratší, než u kůže.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.22  17:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dneska takový "menší" sraz 90-100 aut na Ecce Homo Štenberk

Pradeda: inak z tými podvozkami je to aj u BMW silne individuálne. Webpaja si pochvaľoval M340i (a rovnako aj 330i). Naopak dnes jazdil sesterskú M440i a skritizoval ju, že auto dobre nefunguje, že má príliš tvrdé pružiny, tipoval to kvôli tomu, ako je auto ťažké a bol z neho celkovo hodne sklamaný.
    wl: jo, za mňa dobrý, ako zvonku, tak i zvnútra (hlavne zvnútra to dosť pomohlo a vizuálne to pôsobí hodnotnejšie). Druhá vec je praktickosť tej alcantary na volante, radičke a brzdovej páke, či sa to rýchlo neošúcha/neupatlá. A tiež cena, či si za tú limitku nezapýtajú prehnanú sumu. Ale nakoľko je i30N zďaleka najlacnejší HH, stále by to malo byť znesiteľné. Hlavne keď som videl túto cenu Golfu R: [odkaz] 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.22  16:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dneska takový "menší" sraz 90-100 aut na Ecce Homo Štenberk

Co říkáte na limitku i30N Drive-N:
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…