Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Matheas Ropak 25.10.11 23:31
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
přijde Kalousek za prostitutkou a ptá se :
k."kolik to u vás stojí slečno?"
p."zepředu je to za 1.000,- a zezadu za 1.220,-"
k."zepředu za 1.000,- a zezadu za 1.220,- aha a za co je těch 220,- ? "
p."přeci daň z obratu ty noumo"
-
Poustnik 25.10.11 23:01
« Re: ukončení přihlašování do Fotosoutěže 2011
woody - Já teď na vás chlapci opravdu neměl čas, ale obden jsem si na vás vzpomněl! Jistě jste škytali! I minulý měsíc jsem nafotil nějakou plevu do fotosoutěže, ale nestačil jsem ji ani nahrát a pak už jsem se na to..... :-)
Mně se podařilo zatím jen motorovkou si proříznout botu na špičce, takže zatím mi všechno drží na správném místě.... >:D P.S. Jestli Mickymouse nebyl taky od dřevovýroby, ten má na každé ruce jen čtyři prsty! -
NoSwear 25.10.11 22:55
Ale tak to vše přijde časem :-) Já se stále pozvolna přeučuju z 4x4 na zadokolku no >:D těch 2.5 roku striktně v autech se symmetrical AWD (takže Subaru >:D ) se nesamžou za týden :-) . No hele třeba by jsi po tom dnu jezdil plynule na Strahově všecko ;-) Je mi jasný, že to je z brambory velkej rozdíl i jak jsi mi to říkal v Mostě, ale je to stále zadokolka a BMW, takže to není uplně uplná nula >:D Pokud ano, prokousávám se z těžkého mínusu >:-[] -
ypsilon 25.10.11 22:47
noswear-strahov je asfaltova plan,takze v poho ;-) ...nerekl bych,ze ji dostavam do rukou,to jsi vubec netroufam napsat,zatim jsem nulovej,zacinam od znova a mam se hodne co ucit..spis bych napsal,ze je to stesti zacatecnika,buhvi,jak by mi to slo,kdybych tam krouzil jeste dyl ;-)

S tím Renault vs. VW souhlasím taky. Nicméně, koncernu VW patří i Audi či Seat - a koncern VW zase patří Porschům. Saab a Opel dojíždějí na začlenění do General Motors a vnucený převod know-how na GM (a musejí mu platit licenční poplatky, pěkné svinstvo). Kteří soudruzi to *** tam? Není to náhodou tím, že si kapitalisti vymysleli globalizaci? ;-)
No a to s tím "třeba" je u Škody opravdu jen hra na "kdyby". Ona totiž Škoda nikdy nebyla tahounem automobilového průmyslu u nás - na prvním místě se za první republiky střídaly Praga (25 % trhu) s Tatrou, Škodovka byla hodně za nimi s nějakými 15 % trhu a bezmála se dělila o místo s Aerem. Měli jsme tu ještě brněnskou Zetku, dnes Zetor - mimochodem krásné automobily Z jsou taky zašlapaný projekt a zasloužily by si samostatnou reportáž!
A kdo dnes něco ví o Orionech, Waltru, Wikovu, KAN, ...
Dobrá, zahraju si na KDYBY: předpokládejme, že Američani došli až do Prahy a nekoná se únor 1948. Praga obnovuje výrobu eren a trolejbusů, osobní auta ne (vybombardováno) - zbytky kapacit postoupeny "přes ulici" do Aera. Škoda rozbíhá malé náklaďáky, tudory, superby a autobusy. Tatra ze svých čtyř závodů chrlí hadimršky, osmičky, devítky, stojedenáctky, osmsetpětky, tramvaje i trolejbusy, Aero ve Vysočanech vyrábí malé osobáčky a dodávky. Jawa zavrhuje osobní auta, brněnská Zetka kooperuje s Aerem. V 50. letech se všechny automobilky snaží o minivozy, úspěšné jsou Aero, Tatra a Zetka. V 60. letech Tatra dělá tři typy nákladních a čtyři typy osobních aut (2x motor vzadu, 2x klasika), Škoda dvě řady osobních a jednu dodávku - obojí v klasice, Aero se věnuje předohrabům ve třech řadách osobních aut. Zetka nevydržela a zanikla, kupuje ji Ringhoffer a mění ji na montážní závod aerovek střední třídy. Začátkem 70. let Tatra končí s výrobou tramvají a trolejbusů, ropná krize ji pak nutí ke spojení s Aerem, v téže době se koncerny Škoda i ČKD-Praga věnují už jen užitkovým vozům. V 80. letech koncern GM odkupuje Škodu od její plzeňské matky a obnovuje výrobu osobních aut, Praga se spojuje s DAFem a vyrábí už jen autobusy, koncern Aero-Tatra pod vedením rodiny Ringhofferů dál úspěšně odolává pokusům o (nepřátelské) převzetí, výroba expanduje po celé Evropě a v 90. letech se dokonce dočasně obnovuje výroba trolejbusů v kooperaci se Škodou Plzeň, po pěti letech ji definitivně opouští a autobusovou továrnu ve Vysokém Mýtě odprodává Pragovce - ta se začátkem 90. let spojila s Volkswagenem a ten v ní po roce 1995 obnovuje výrobu osobních vozů.
Alternativní rok 2008: Ringhofferové vyrábí dvanáct základních modelových řad osobních aut ve značkách Aero, Tatra a Zetka, dvě řady vysokoprůchodivých a tři řady silničních nákladních vozů. Škoda staví čtyři modelové řady OA a dvě dodávkové. Praga se věnuje autobusům a trolejbusům a vedle toho luxusním, ale málo prodávaným limuzínám. Výrobu tramvají zajišťují drobné firmy.