Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 26.10.11  00:11

« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011

Taky půjdu na kutě. Ale teď jsem si pouštěl seriál Zašlapané projekty o Škodě 720 a je tam v diskuzi dobré zamyšlení co by kdyby od autora Jiříka -
    S tím Renault vs. VW souhlasím taky. Nicméně, koncernu VW patří i Audi či Seat - a koncern VW zase patří Porschům. Saab a Opel dojíždějí na začlenění do General Motors a vnucený převod know-how na GM (a musejí mu platit licenční poplatky, pěkné svinstvo). Kteří soudruzi to *** tam? Není to náhodou tím, že si kapitalisti vymysleli globalizaci? ;-)
    No a to s tím "třeba" je u Škody opravdu jen hra na "kdyby". Ona totiž Škoda nikdy nebyla tahounem automobilového průmyslu u nás - na prvním místě se za první republiky střídaly Praga (25 % trhu) s Tatrou, Škodovka byla hodně za nimi s nějakými 15 % trhu a bezmála se dělila o místo s Aerem. Měli jsme tu ještě brněnskou Zetku, dnes Zetor - mimochodem krásné automobily Z jsou taky zašlapaný projekt a zasloužily by si samostatnou reportáž!
    A kdo dnes něco ví o Orionech, Waltru, Wikovu, KAN, ...
    Dobrá, zahraju si na KDYBY: předpokládejme, že Američani došli až do Prahy a nekoná se únor 1948. Praga obnovuje výrobu eren a trolejbusů, osobní auta ne (vybombardováno) - zbytky kapacit postoupeny "přes ulici" do Aera. Škoda rozbíhá malé náklaďáky, tudory, superby a autobusy. Tatra ze svých čtyř závodů chrlí hadimršky, osmičky, devítky, stojedenáctky, osmsetpětky, tramvaje i trolejbusy, Aero ve Vysočanech vyrábí malé osobáčky a dodávky. Jawa zavrhuje osobní auta, brněnská Zetka kooperuje s Aerem. V 50. letech se všechny automobilky snaží o minivozy, úspěšné jsou Aero, Tatra a Zetka. V 60. letech Tatra dělá tři typy nákladních a čtyři typy osobních aut (2x motor vzadu, 2x klasika), Škoda dvě řady osobních a jednu dodávku - obojí v klasice, Aero se věnuje předohrabům ve třech řadách osobních aut. Zetka nevydržela a zanikla, kupuje ji Ringhoffer a mění ji na montážní závod aerovek střední třídy. Začátkem 70. let Tatra končí s výrobou tramvají a trolejbusů, ropná krize ji pak nutí ke spojení s Aerem, v téže době se koncerny Škoda i ČKD-Praga věnují už jen užitkovým vozům. V 80. letech koncern GM odkupuje Škodu od její plzeňské matky a obnovuje výrobu osobních aut, Praga se spojuje s DAFem a vyrábí už jen autobusy, koncern Aero-Tatra pod vedením rodiny Ringhofferů dál úspěšně odolává pokusům o (nepřátelské) převzetí, výroba expanduje po celé Evropě a v 90. letech se dokonce dočasně obnovuje výroba trolejbusů v kooperaci se Škodou Plzeň, po pěti letech ji definitivně opouští a autobusovou továrnu ve Vysokém Mýtě odprodává Pragovce - ta se začátkem 90. let spojila s Volkswagenem a ten v ní po roce 1995 obnovuje výrobu osobních vozů.
    Alternativní rok 2008: Ringhofferové vyrábí dvanáct základních modelových řad osobních aut ve značkách Aero, Tatra a Zetka, dvě řady vysokoprůchodivých a tři řady silničních nákladních vozů. Škoda staví čtyři modelové řady OA a dvě dodávkové. Praga se věnuje autobusům a trolejbusům a vedle toho luxusním, ale málo prodávaným limuzínám. Výrobu tramvají zajišťují drobné firmy.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.10.11  00:00

Konec dne, tak já jdu spát, mějte se tu...a ne že mě vynecháš... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.10.11  23:54

Doufám, že nechlastáš jako Kalousek... >:-[]

P.S. Mimochodem v Praze se říká (i mezi lékaři), že má Kalousek (za přispění chlastu) dokonce rakovinu... :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Matheas-Ropak

Matheas Ropak 25.10.11  23:52

bude hned nějak jsem to opoměl kurde
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 25.10.11  23:51

Asi ne..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.10.11  23:35

Poslouchej, Kalousku, bude ještě dneska nějaký seznam soutěžících s odkazy k fotkám? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Matheas-Ropak

Matheas Ropak 25.10.11  23:31

přijde Kalousek za prostitutkou a ptá se :

k."kolik to u vás stojí slečno?"
    p."zepředu je to za 1.000,- a zezadu za 1.220,-"
    k."zepředu za 1.000,- a zezadu za 1.220,- aha a za co je těch 220,- ? "
    p."přeci daň z obratu ty noumo"
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 25.10.11  23:17

To přísloví bude mít asi reálné kořeny! >:D Já četl, že se nějaký chlapík zachránil před smrtí žízní tak, že pil vlastní krev. Co ty na to doktore???
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.10.11  23:16

w-a
    On ten menší počet prstů je zase dobrá prevence proti alkoholismu, protože si v hospodě nemůžeš objednat tolik kousků najednou, a proto piješ pomaleji/méně = zdravěji! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 25.10.11  23:13

Poustník: To víš, dobrý člověk, který by se pro ostatní i rozkrájel.... >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.10.11  23:12

Ron
    Jo, to jsem už taky slyšel..., láska ke zvířatům někdy nezná hranic a vlastní pes by tě láskou snad i sežral... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 25.10.11  23:10

Je vidět, že myslel víc na ostatní, než na sebe! :-O >:D
  • « 00 Reagovat !

foto NoSwear

NoSwear 25.10.11  23:09

Ronault: >:D >:D >:D >:D Tak ted jsi mě opravdu pobavil a to jsem si doted myslel, že náš soused patří mezi extrémisty >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 25.10.11  23:03

Já teda slyšel historku, i když v TV, že někdo přišel ma chirurgii a doktor mu říká, kde má ty prsty, že by se je mohlo zkusit přišít?
    A pacient na to, že je hodil psovi. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 25.10.11  23:01

« Re: ukončení přihlašování do Fotosoutěže 2011

woody - Já teď na vás chlapci opravdu neměl čas, ale obden jsem si na vás vzpomněl! Jistě jste škytali! I minulý měsíc jsem nafotil nějakou plevu do fotosoutěže, ale nestačil jsem ji ani nahrát a pak už jsem se na to..... :-)
    Mně se podařilo zatím jen motorovkou si proříznout botu na špičce, takže zatím mi všechno drží na správném místě.... >:D P.S. Jestli Mickymouse nebyl taky od dřevovýroby, ten má na každé ruce jen čtyři prsty!
  • « 00 Reagovat !

foto NoSwear

NoSwear 25.10.11  22:55

Ale tak to vše přijde časem :-) Já se stále pozvolna přeučuju z 4x4 na zadokolku no >:D těch 2.5 roku striktně v autech se symmetrical AWD (takže Subaru >:D ) se nesamžou za týden :-) . No hele třeba by jsi po tom dnu jezdil plynule na Strahově všecko ;-) Je mi jasný, že to je z brambory velkej rozdíl i jak jsi mi to říkal v Mostě, ale je to stále zadokolka a BMW, takže to není uplně uplná nula >:D Pokud ano, prokousávám se z těžkého mínusu >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Matheas-Ropak

Matheas Ropak 25.10.11  22:54

ypsi,
    a staré bmw jsi prodal nebo nechal ?
  • « 00 Reagovat !

foto ypsilon

ypsilon 25.10.11  22:47

noswear-strahov je asfaltova plan,takze v poho ;-) ...nerekl bych,ze ji dostavam do rukou,to jsi vubec netroufam napsat,zatim jsem nulovej,zacinam od znova a mam se hodne co ucit..spis bych napsal,ze je to stesti zacatecnika,buhvi,jak by mi to slo,kdybych tam krouzil jeste dyl ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.10.11  22:47

Poustnik: Všichni to možná vědí, ale někteří na to "dlabou". Taky znám v okolí pár tříprsťáků, to víš bývala tu dřevovýroba... ;-)

PS: To je dost, žes přišel pobejt.
  • « 00 Reagovat !

foto Matheas-Ropak

Matheas Ropak 25.10.11  22:46

poustník,
    to snad taky né , ale já myslel , že to každý ví a on neví :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…