Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 28.10.11 21:09
« Re: Hlasování do Fotosoutěže 2011
Ludex - když chceš fotit auto zepředu a k tomu zatáčky, bohužel musí "utíkat" z fotky ven, jinak to moc vyřešit nejde :-( Leda by to auto byla malá bezvýznamná tečka v dálce a to jsem fakt nechtěl. Auto je na třetině šířky jak má být, tady bych si dovolil malinko nesouhlasit s tou připomínkou o špatné kompozici (ale na jiných fotkách bývá o něco lepší, no dobře :-) ). Té fotce chybí spíše jiné věci ;-) Osobně se mi třeba více líbila moje soutěžní na DW, ale tam moc úspěch neměla (ale byla tentokrát fakt silná konkurence). -
white label 28.10.11 20:47
Ano, už netrpělivě očekávám tvé hodnocení... :-)
edit: Aha, tak už je to tu.
Takže aspoň na bedně u tebe jsem, máš štěstí... >:D
Ty fotky ti asi přijdou podobné, ale každá z těch tří je focená na úplně jiném místě, v jiném čase a má jinou kompozici...
Jinak to vystižení tématu přece není zdaleka jen o tom, že allroad může být i v přírodě skoro jako doma, altroad je TADY doma, stejně jako já, ta fotka je pořízena jen několik málo km od jeho/mojí garáže, je to jen kousek nad městem, kde jsme oba doma..., přece mi nechceš tvrdit, že DOMA jsme vyloženě jen ve svém domě/bytě/garáži. ;-) -
iudex 28.10.11 20:45
In order of appearance:
Ja: blbo sa to píše, ale som so svojou fotkou spokojný. Myslím, že tému som (aj keď konzervatívnym spôsobom) vystihol, technicky to už kvalitnejšie spraviť neviem (zrkadlovka so svetelným objektívom na statíve). Ale evidentne môj názor je menšinový.
Thomasino: tradične ostrá/doostrená, technicky čistá, len kompozične (už som to pri Tebe spomínal viackrát) mi prekáža, ak auto "uteká z fotky"; mať tú zákrutu pred sebou a nie za sebou, je to medaila.
Matii: svoje kvality si tento mesiac ukázal na DW; toto je z Tvojich slabších. Pravdupovediac neviem, čo je tam obsahovo ten "domov", plus ma ruší ten halo efekt okolo auta, pri b&w je to ešte viac zvýraznené.
praseMB: veľmi originálne, aj tematicky v poho, možno len tá technická kvalita trošku pokrivkáva.
Mates: tu Ti trošku ušla téma, Fofo asi nie je off-road.
woody: si neoriginálny kopírovač, ale auto máš pekné. >:D Ale vážne, nápad je to super, Mondeo so svojimi x svetlami vie spraviť celkom disko, nebyť to také zašumené, je to dokonalé.
ypsilon: no svojou novinkou si prevalcoval moju novinku, aj ten okruh je domov pre M3 ako vyšitý. Trošičku dlhší expozičný čas a je to panning ako z učebnice. Ale aj tak dobré.
Matheas: no s tou umývačkou je to asi úplne výstižné, to sa podľa môjho vzdialeného odhadu hodí dokonale na Teba a ešte labela. Akurát tá šikmá kompozícia začína byť už trošičku opakovaná.
white label: technicky nemám jedinú výhradu, tematicky vlastne tiež nie, je to allroad v prírode, OK. Západ slnka je tiež nádherný a fotke prepožičiava také upokojujúce emócie. Len mám pocit, že dosť podobnou kompozíciou si tu už prispel minule (auto ako z katalógu), tuším aj prostredie, natočenie auta, skrátka celá kompo bola veľmi podobná. A vzdialene podobná je aj fotka na DW. Chcelo by to od Teba ako skúseného fotografa a autora slávnej samovražednej fotky na pumpe nejaký posun, niečo nové.
Poustnik: doslova doma, niet čo vyčítať. Len to belgické ponuré svetlo tomu nepridáva, ale asi aj to k Tvojmu domovu patrí.
Teda je to ťažké, ako to rozdeliť... dám to asi takto:
1. ypsilon
2. woody-alien
3. white label.
Tesne pod pódiom (a malé bezvýznamné plus) Matheas.
Tak snáď som nebol na niekoho moc kritický; ale môžte si to obrátiť aj tak, že len kecám a v praxi sa moje fotky aj tak moc neumiestňujú. >:-[] -
woody-alien 28.10.11 19:35
Mně se tohle "bobtnání" aut tedy moc nelíbí. Insignia má přes 4.90 a podívej se jak se natáhla Astra, hatch má skoro o čtvrt metru víc než Golf !!!! 8-s , a přitom vnitřní prostor na prd. O kombi ani nemluvím, to už se natlačilo odspodu na střední třídu. To přerostlý Mondeo si můžu omluvit aspoň tím už dost luxusním prostorem pro cestující. Njn, zlatá 3-er, všichni se trochu uskromní a řidič nemá obavy, že na zajetí na parkoviště bude potřebovat lodivoda. ;-) >:-[] -
Thomasino 28.10.11 17:19
WL - tak nějak jak píšeš :-) Ale ta Ypsiho je fakt "libová" ;-) Malý nájezd, po prvním majiteli a ten růžový lak vypadal taky hodně dobře :yes:
Jo nějakýho Fiátka jsem na okruhu předjížděl, jel ještě o hodně více výletním tempem jako já >:-[] A to jsem jel dnes hodně zlehka, měl jsem dost strach o auto a po minulém výletu do kačírku jsem byl hodně opatrný :-! -
woody-alien 28.10.11 17:10
WL: Všichni jsou buď na hřbitově nebo na D1. Což znamená, že na ten hřbitov směřují. Přeber si to jak chceš. >:-[]
PS: Taky jsem se byl podívat na prarodiče, maj tam tak malý parkovišťátko, že Mondeo zaparkovaný napříč čumělo čumákem značně do chodníku a vzadu naopak dobrýho čtvrt metru do silnice. Vedle stojící Panda na tom byla o něco líp. >:D -
Thomasino 28.10.11 16:37
Ypsiho M3 je naprosto dokonalá !! Jako nová !! Super koupě :yes: :-)
A taky se mi líbila komplet vykuchaná M3 E46 WII-JAYe a M3 E36 Rarsche :yes: :yes:
Rarsh mě pak přesjížděl na okruhu, snažil jsem se ho chvilku držet, ale na cílovce mi drze ujel >:-[] >:-[]
Jinak dnes ježdění nic moc, než se mi zahřály semislicky, tak to trvalo, bylo na ně asi zima :-( A bylo tam hodně silnějších aut a vůbec tam bylo mraky aut, provoz jak na D1 při výjezdu z Prahy :-( :-O Takže jsem spíše dával bacha kde kdo jede, kudy mám koho pustit a snažil se to nepřepálit v nějaké zatáčce.. Dnes jsem jel hodně s rezervou a poklidem... Běžné jízdy v týdnu jsou výrazně lepší, příště ty Dny otevřených dveří asi vynechám.. -
Thomasino 27.10.11 23:53
WL - Díky. Není to sice "rychlostní komunikace" ani dálnice, provoz je tam ale celkem slušný. V té době byla však většina lidí v práci, ale i tak jsem tam dobrou čtvrthodinku nehezky zavazel, občas blokoval jeden pruh a připadal jsem si jako ko-kot, jak jsem tam poskakoval s foťákem kolem 8-s >:-[] >:-[] Občas jsem dával rukou omlouvná gesta, když někdo za mnou čekal, než projede pár aut v protisměru...
Většinu času jsem však čekal, až se "venca" trochu schová za mraky a není to slunko tak ostré... -
Ronault. 27.10.11 23:45
WA: Asi to tak udělám, mám ještě jeden týden stáže, pak mám dva půl týdne na naučení na první státnici, tak místo učení budu hlídkovat před servisem... sice nedostuduju, ale budu mít auto. Jsem prostě petrol head >:-[] >:D
Ještě jsem se ho ptal, jak vypadají zatím náklady, jestli něco měnili. A prý nějaké těsnění (to bude asi to, co jsem pochopil, že bude z pod té hlavy a není) a je to tak ani ne za 500 i s prací. Takže je to rekord, kdy týden práce servisáka výjde na 100 kč... >:D Asi mu za ty Transity hodně platí, jinak nevím z čeho žije >:D