Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.11  22:37

« Re: Hlasování do Fotosoutěže 2011

>:-[] :yes:
    iudex sice píše, že je s velikostí kufru Mondea spokojený, ale podle diskusí pod současnýma Mondeama to nadšení z velikosti kufru Mondea (vzhledem k jeho vnějším rozměrům) zrovna velké není...
  • « 00 Reagovat !

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 28.10.11  22:27

Tákk ukončuji hlasování
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.10.11  22:27

iudex: a ještě k tvému hodnocení.

Tvůj názor o tvojí fotce nejspíš nebude menšinový, nepočítal jsem to, ale "schytal" jsi nějaká první místa i umístění na bedně, to není tak špatný. ;-)

A k mojí fotce. Fotím s nadšením ale blbě. Tak to je. Určitej posun jsem snad zaznamenal v základních termínech, ale pokud můžu někdy v soutěži zaujmout, tak téměř výhradně nápadem, nikoliv provedením. Jsem si toho vědom a nechává mě to klidným. Co je moje účast v soutěži ve srovnání s nekonečností vesmíru ? >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.10.11  22:14

iudex: s Focusem naprostej souhlas, taky mi nejlíp padnou do ruky auta kolem 4.5 metru. Už dost prostorný a přitom se i na parkoviště vejdeš. >:D Jen tak pro zajímavost, základní verze dodávek jako je Trafic, Transit nebo Transporter mívají kolem 4.8 metru. Takže je mainstreamová střední třída zcela převálcovala. Jenže víš co je nejhorší ? Pravdivej příběh.

V úterý jsem ženu a děti vezl na 14 dní ke tchýni. Asi 70 km, hodinka jízdy. Připravila si požehnaně bagáže, já to všechno do Mondea naskládal, nainstaloval dětský sedačky a liboval si jak to je v pohodě. Pak že prej ještě vezmem vaničku na koupání malýho Vojty.

Říkám: "No jo, to se tam asi vejde."
    "Jak asi ?"
    "No jak, přecejen to není dodávka"
    Chvilka nechápavého ticha, pak jí došlo, že jedem Mondeem.
    "A proč jedem tím malým ? "
    8-s 8-s 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.11  21:50

Ale no tak..., nikdo se přece nečertí, viz smajlíky.
    Vidíš sám, každá fotka je focena jinde (ano je to všechno v Beskydech), v jiném dni a v jiné denní době. Jedna po západu slunce, jedna přes den (zataženo) a jedna před západem slunce. Kompozice je taky jiná, jiné části auta/celek auta. Podobné je hlavně pozadí (v tom máš pravdu), jsou to vždy kopce/hory, i když pokaždé jiné.
    Jinak k té Thomasinově kompozici, podobnou výhradu jsi měl minule i ke mně. Já ti to neberu, je to tvůj názor, ale jak jsem psal už minule, zcela s ním nesouhlasím. Auto není člověk/zvíře s jedInou "tváří", ale má tváře dvě , světla/oči případně i "masku" má vpředu i vzadu, což člověk/zvíře nemá, navíc je rozdíl, když se auto phybuje (obvykle vpřed) , nebo když stojí na místě. ... Vyčetl sis někde známou/obecnou poučku ke kompozici, kterou se možná až zbytečně striktně/obecně řídíš, přítom třeba na poslední fotce na DW máš za autem vyloženě rušivé elementy, které ti tam nevadí. Trvat na tom, aby bylo na fotce auto pokaždé (a za každou cenu) celé a hlavně směřovalo přední částí do fotky, taky není vždy/univerzálně to nejlepší...a fotek s obdobnou kompozicí (ovšem už bez těch elementů a jiným pozadím) u tebe taky najdu víc...
    Ale hlavně by tahle soutěž měla zůstat amatérskou soutěží, tedy soutěží, kde vyhrávají nápady a zachycení atmosféry na fotkách, nikoli hlavně technická stránka fotek, včetně třeba té kompozice podle obecných pravidel. Hlavním/primárním předpokladem případného úspěchu by tedy neměl být vzpomínaný stativ, na něm zrcadlovka se světelným objektivem a příručka správného fotografa, ale nápad a "umění", dívat se zajímavě (případně vtipně) "přes čočku" fotoaparátu, i kdyby to byl třeba jen foťák mobilu. Pokud tohle nezůstane základní podstatou téhle fotosoutěže, bude nás tu čím dál méně a soutěž ztratí původní smysl.
    Kdo to s focením myslí vážně, včetně techniky k focení/techniky focení, a chce soupeřit o nejostřejší fotku apod., má k tomu možnost ve formě nějaké "méně amatérské" fotosoutěže.
    Samozřejmě nemám nejmenší problém o takových věcech diskutovat (naopak to může být přínosné), ale pokud moji (normální) reakci bereš jako nějaké čertění, tak to možná nemá úplně smysl, takže pokud o tom dál diskutovat nechceš, nevadí, nic se neděje... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.10.11  21:39

woody: ad dĺžka Mondea: ja som pred kúpou normálne s metrom meral garáž, či tam vojde. ;-) Keď sme stavali dom, manželka apelovala na dostatočne veľkú garáž; ja som ju odbil s tým, že má vyše 5 metrov a také rozmery majú len autá najvyššej triedy (A8 a spol) a také pri všetkej úcte k vlastným schopnostiam mať nebudeme. A vida, stredná trieda kam sa natiahla. Našťastie Mondeo vojde, ale chodím okolo neho natesno. Ale ako píšeš, tie rozmery sa adekvátne prejavujú aj vovnútri, ja so svojimi 193 cm si sadnem sám za seba a mám ešte pár cm rezervu. Kufor je obrovský tiež.
    Z hľadiska veľkosti mi ale najlepšie sedí Focus, pri 4,47 m je stále slušne "skladný", pritom priestorovo je vo vnútri nadpriemerný v rámci triedy. Mondeo je už taký pánsky prd, reálne ten priestor človek často nevyužije. Ale oproti spomínanej Insignii je to podstatne lepšia "value per length".
    Edit: vyhodnotenia sa asi nedočkám, tak to nadnes balím. Ale vidím to na víťazstvo horala. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto ypsilon

ypsilon 28.10.11  21:35

thomasino-moc dekuju :-) :yes: ..ja jsem si druhou rozjizdku opravdu uzil..tahle akce se opet vydarila,proste "m3+MoDo team=super slagr" :-) ..

wl-diks ;-) ..m3 e46 se pohybujou od 17tis.(najdou se i levnejsi,ale ty nestoji za rec) az po 30tis. euro,zalezi na stavu a roku vyroby..ta moje by v nemecku stala tak 23-25tis. euro..ted po obou okruzich jsem z ni totalne hotovej a kdyz jeste vemu v potaz cenu a stav,tak jsem asi nemohl koupit lepe,ale to me dochazi az ted..jinak wii-jay i ja po ose,rarsch na vleku..kazdopadne D1 jenom v levym,jinak se neda jet,tragedie 8-s :no: :no: ..

iudex-dekuju ;-) ..sice nevim,co je "panning",ale vyridim to autorce ;-) ..

woody-ja a wiii jsme vyrazily z benesova okolo treti,takze nas ten "kolaps" asi o hodinu minul..mely jsem z prd*** kliku :-) ..

matheas-dekuju ;-) ..no dneska jsem tam u Vas byl,tak priste ;-) ..

david silver-diky chlape ;-) ..neboj,kvalitnich fotek jeste bude ;-) ..

poustnik-to vis, aspon mi sekani travy nezabere tolik casu >:D ..jinak,to ze neni u nas tolik travy me nevadi,spis,ze je dlazba a ne hladouckej asfalt,kterej jsem si tak pral..stacila by potom totiz jen tyc a grindbox a mohl jsem doma krasne jezdit na skatu,i kdyz by sousedi z toho hluku asi nemeli radost >:D ..
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.10.11  21:09

Kľud, labele, nečerti sa, veď som písal, že tematicky nemám k Tvojej fotke jedinú výhradu. ;-)
    Akurát tvrdím, že Tvoje posledné fotky sú dosť podobné (tematicky, prostredím, kompozične, orientáciou auta):
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    Ad Thomasino: no veď práve, v danej kompozícii auto nemuselo byť nevyhnutne spredu (ale ja viem, že nový nárazník sa Ti tak páči). >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.10.11  21:09

Ludex - když chceš fotit auto zepředu a k tomu zatáčky, bohužel musí "utíkat" z fotky ven, jinak to moc vyřešit nejde :-( Leda by to auto byla malá bezvýznamná tečka v dálce a to jsem fakt nechtěl. Auto je na třetině šířky jak má být, tady bych si dovolil malinko nesouhlasit s tou připomínkou o špatné kompozici (ale na jiných fotkách bývá o něco lepší, no dobře :-) ). Té fotce chybí spíše jiné věci ;-) Osobně se mi třeba více líbila moje soutěžní na DW, ale tam moc úspěch neměla (ale byla tentokrát fakt silná konkurence).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.11  20:47

Ano, už netrpělivě očekávám tvé hodnocení... :-)
    edit: Aha, tak už je to tu.
    Takže aspoň na bedně u tebe jsem, máš štěstí... >:D
    Ty fotky ti asi přijdou podobné, ale každá z těch tří je focená na úplně jiném místě, v jiném čase a má jinou kompozici...
    Jinak to vystižení tématu přece není zdaleka jen o tom, že allroad může být i v přírodě skoro jako doma, altroad je TADY doma, stejně jako já, ta fotka je pořízena jen několik málo km od jeho/mojí garáže, je to jen kousek nad městem, kde jsme oba doma..., přece mi nechceš tvrdit, že DOMA jsme vyloženě jen ve svém domě/bytě/garáži. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.10.11  20:45

In order of appearance:
    Ja: blbo sa to píše, ale som so svojou fotkou spokojný. Myslím, že tému som (aj keď konzervatívnym spôsobom) vystihol, technicky to už kvalitnejšie spraviť neviem (zrkadlovka so svetelným objektívom na statíve). Ale evidentne môj názor je menšinový.
    Thomasino: tradične ostrá/doostrená, technicky čistá, len kompozične (už som to pri Tebe spomínal viackrát) mi prekáža, ak auto "uteká z fotky"; mať tú zákrutu pred sebou a nie za sebou, je to medaila.
    Matii: svoje kvality si tento mesiac ukázal na DW; toto je z Tvojich slabších. Pravdupovediac neviem, čo je tam obsahovo ten "domov", plus ma ruší ten halo efekt okolo auta, pri b&w je to ešte viac zvýraznené.
    praseMB: veľmi originálne, aj tematicky v poho, možno len tá technická kvalita trošku pokrivkáva.
    Mates: tu Ti trošku ušla téma, Fofo asi nie je off-road.
    woody: si neoriginálny kopírovač, ale auto máš pekné. >:D Ale vážne, nápad je to super, Mondeo so svojimi x svetlami vie spraviť celkom disko, nebyť to také zašumené, je to dokonalé.
    ypsilon: no svojou novinkou si prevalcoval moju novinku, aj ten okruh je domov pre M3 ako vyšitý. Trošičku dlhší expozičný čas a je to panning ako z učebnice. Ale aj tak dobré.
    Matheas: no s tou umývačkou je to asi úplne výstižné, to sa podľa môjho vzdialeného odhadu hodí dokonale na Teba a ešte labela. Akurát tá šikmá kompozícia začína byť už trošičku opakovaná.
    white label: technicky nemám jedinú výhradu, tematicky vlastne tiež nie, je to allroad v prírode, OK. Západ slnka je tiež nádherný a fotke prepožičiava také upokojujúce emócie. Len mám pocit, že dosť podobnou kompozíciou si tu už prispel minule (auto ako z katalógu), tuším aj prostredie, natočenie auta, skrátka celá kompo bola veľmi podobná. A vzdialene podobná je aj fotka na DW. Chcelo by to od Teba ako skúseného fotografa a autora slávnej samovražednej fotky na pumpe nejaký posun, niečo nové.
    Poustnik: doslova doma, niet čo vyčítať. Len to belgické ponuré svetlo tomu nepridáva, ale asi aj to k Tvojmu domovu patrí.
    Teda je to ťažké, ako to rozdeliť... dám to asi takto:
    1. ypsilon
    2. woody-alien
    3. white label.
    Tesne pod pódiom (a malé bezvýznamné plus) Matheas.
    Tak snáď som nebol na niekoho moc kritický; ale môžte si to obrátiť aj tak, že len kecám a v praxi sa moje fotky aj tak moc neumiestňujú. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.10.11  20:27

Tak white som tu a o chvíľu hodnotím: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.10.11  19:35

Mně se tohle "bobtnání" aut tedy moc nelíbí. Insignia má přes 4.90 a podívej se jak se natáhla Astra, hatch má skoro o čtvrt metru víc než Golf !!!! 8-s , a přitom vnitřní prostor na prd. O kombi ani nemluvím, to už se natlačilo odspodu na střední třídu. To přerostlý Mondeo si můžu omluvit aspoň tím už dost luxusním prostorem pro cestující. Njn, zlatá 3-er, všichni se trochu uskromní a řidič nemá obavy, že na zajetí na parkoviště bude potřebovat lodivoda. ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.11  17:27

To je (na střední třídu) docela "masakr". A6 allroad má sice ještě o 9 cm víc, ale to už je povážován (v rámci vyšší-střední) za docela přerostlé auto (na délku).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.10.11  17:21

Rarsch na to má už vozík, Ypsi přijel asi po vlastní ose, WII nevím, toho jsem zahlédl jen chvilku a dlouze telefonoval.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.10.11  17:20

484 cm. No vidíš, my jsme byli čtyři a z tý Pandy vylezli taky čtyři. Všechno je relativní . ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.11  17:20

S jejich "okruhovýma" eMtrojkama se (po vlastní ose) přece po D1 zásadně nejezdí, to by bylo těžké "petrolhedskéfópá"... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.10.11  17:19

WL - tak nějak jak píšeš :-) Ale ta Ypsiho je fakt "libová" ;-) Malý nájezd, po prvním majiteli a ten růžový lak vypadal taky hodně dobře :yes:

Jo nějakýho Fiátka jsem na okruhu předjížděl, jel ještě o hodně více výletním tempem jako já >:-[] A to jsem jel dnes hodně zlehka, měl jsem dost strach o auto a po minulém výletu do kačírku jsem byl hodně opatrný :-!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.10.11  17:13

Thomasino: To by mě zajímalo jak do tého Brna kluci "doskákali". Co jsem viděl ve zprávách, tak to nejspíš museli vzít nějak přes Rumunsko a ještě tam byli o něco dřív než po D1. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.11  17:13

Panda byla poloviční,co...? ;-) >:-[]
    Kolik má ten tvůj kočár vlastně na délku?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…