Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 29.10.11 14:20
« Re: Hlasování do Fotosoutěže 2011
Ypsi : Na Zlato sice zvyklej sem, ale pouze doma a říkám mu Daniela. Tímto zdravím svojí ženu. ;-) Ve fotosoutěži zatím nic moc, ale nevzdávám to.
Jen tak na okraj. Docela by se mi hodilo, kdybys vyhrál. Viděl jsem nedávno v TV derby Manchester United- Manchester City ve fotbale, a při prvním gólu si útočník MC stáhnul dres a pod ním měl na triku skromnej nápis Why Always Me ? >:D >:D >:D
Napadlo mě že kdybys vyhrál, napsal bych ti celkem pěknou hlášku : Y always Y ? :yes: >:-[] Škoda no. -
white label 29.10.11 13:33
Th
Díky..., tvé fotky z alpskými panoramaty jsou opravdu působivé (viz odkaz) a je vlastně škoda, že s nima nemůžeš soutěžit, určitě bys s některou z nich nějaký ten skalp (zaslouženě) získal.
Jak jsem už psal v 9:35, nejsem vůbec proti komentářům k hlasování (stejně jako proti komentářům k těmto komentářům), naopak je rád čtu (a myslím, že nejen já) a každý, kdo si dá tu práci s tím napsat je, tak činí ve prospěch fotosoutěže. Na podrobnější komentář jednotlivých fotek je člověk musí malinko "nastudovat" (vidět je delší dobu, případně několikrát).
Šlo mi o to, aby se kritika technické stránky fotky nezačala primárně/zásadněji promítat do jejího celkového hodnocení a měl tak šanci na úspěch i případný začátečník s minimální fotovýbavou a obecnými "fotoznalostmi". -
white label 29.10.11 13:14
ypsi
díky moc za gratulaci..., kdyby to tu mělo být pomalu jak na slavíkách, tak by to asi bylo pro většinu ostatních spíš demotivující a pro účast v soutěži spíš kontraproduktivní, právě proto by měl mít větší šanci uspět i případný začátečník. Škoda, že to nejde udělat tak, aby úplně každý výhrál aspoň jednou, nebo občas, ale to by zas nebyla ta radost z vítězství taková, jaká případně může být teď, kdy chce člověk nejen vyhrát (být první), ale zároveň také "porazit" své "silné" soupeře, bez kterých by to vítězství vlastně ztratilo na hodnotě... :-)
P.S, Vyhrál jsem tu občas i s docela průměrnýma fotkama a jsem moc rád, že zrovna tahle, k těm průměrným (aspoň podle mě) úplně nepatří... -
Thomasino 29.10.11 12:25
Gratulace vítězi a také gratulace dalším "bedňákům" !! :yes: :-)
Jinak vítěze jsem tipoval (hlasoval pro něj) správně, stejně jako pro další dva na bedně jsem hlasoval, jen v opačném pořadí ;-) >:D
Také děkuji všem co hlasovali pro mě a 4. místo beru jako úspěch. Zvláště když mi tato fotka přišla z mého pohledu taková běžná/průměrná, ale byla bez nějakých chyb a kompozičně dobrá - ve své galerii mám podle mě spoustu jiných mnohem pěknějších fotek, například některé z Itálie. Třeba tuto osobně považuji za jednu z mých TOP a klidně mohla být svým tématem v tomto kole, bohužel nebyla focena v tomto měsíci:
[odkaz]
- zvláště ve velkém rozlišení je nádherná, pěkně prokreslené jsou i hory v pozadí a potok vlevo dole :-)
Hodně si cením v tomto kole hlasování a komentářů některých zdatných soupeřů, o kterých vím že fotit umí, často končí na špici a mají pro to ten správný cit :yes: :-) Třeba pro mě jsou komentáře "inspirující" a snažím si z nich něco vzít. A za ty 3 roky co jsem na MACZ a DW se mé focení doufám posunulo o kousek dále ;-) :-) -
ypsilon 29.10.11 11:56
diky vsem "maczakum" za hlasy a dekuju autorce fotky mise,za spoustu hezkych fotek,ktere mi poslala,moc Vam dekuju :-) :yes: ..a jelikoz je to asi me zatim nejlepsi umisteni ve fotosoutezi,tak ho beru skoro jako vitezstvi a jelikoz jsem nemel jeste tu moznost nekomu podekovat,tak bych chtel podekovat divizi M za skvela auta a me slecne a rodine za podporu a trpelivost :-)..
woody-diky woody,taky gratuluju za bronz i kdyz vim,ze uz si asi zvykli na zlato ;-) ..jak to je ted s tim dohadovanim tematu?..rozhoduji vsichni na bedne?..
wl-nz a to me tesi ;-) ..no kdyz jsem jeste hledal m3,tak se objevila jedna silber grau v cerne kuzi,navigace,manual,pdc,harman/kardon,a… hlavne r.v.:1/2005,1.majitel a najeto jen 35tis.,ta vonela je z tech fotek,vypada jako nova..stala 29tis. a byla na netu asi 4 dny a hned se prodala..e30 a e46 budou a jsou nesmrtelne a znalci a fanousci je oceni,da se rict,ze jsou u tehle obce nejoblibenejsi..stejne tak se tomu stava u m3 3,2 e36,kterych uz je taky malo a ktere jsou snad rychlejsi nez e46..a treba e9x je podle me zatim nedocenena,ale jeji kvality budou doceneny casem,hlavne ten uzasny osmivalec ;-) ..dekuju,za vysvetleni pojmu "panning" ;-) ..
ale hlavne gratuluju k vitezstvi!! :-) :yes: ..za chvili to tady bude jak na slavikach,uz slysim ty labelovi proslovy:"tak pratele,tentokrat jsem to opravdu necekal..." >:D -
white label 29.10.11 09:35
« Re: Výsledky Fotosoutěže 2011
iudex
To jsi ale nepochopil úplně přesně. Mně přece nevadí technické připomínky k fotkám, ty mívám občas taky, spíš mě zarazil fakt, že čekáš větší úspěch fotky především z důvodu její určité technické dokonalosti, která by měla být (jak teď sám píšeš) spíš pouhou nadstavbou/bonusem navíc. -
white label 29.10.11 09:25
ypsi
Díky za info o cenách, vzhledem k průměrnému stáří řady M3 E46 jsou ceny poměrně vysoko, ale je fakt, že to auto má pořád "koule" a ani opticky téměř nestárne a pokud je v podobném stavu, jako ho máš ty , dovedl bych si ho taky předstatvit ve své garáži... :-)
P.S. "Panning" se používá při focení pohybujících se objektů, kdy se po dobu expozice pohybuje objektiv ve směru pohybujícího se objektu (podobně jako třeba při míření na asfaltové "holuby"), čímž dojde k tomu, že objekt zůstane poměrně ostrý a rozostří se naopak okolí/pozadí. Platí, že čím se objekt pohybuje pomaleji, tím delší čas expozice je nutný pro dostatečnou míru efektu (rozmazání okolí/pozadí). -
iudex 29.10.11 09:23
Blahoželám labelovi i ostatným medailistom. Opäť kolo so slušnou úrovňou.
Ad label: už to nerieš, nemienil som vyvolať žiaden flame, ani sa nikoho dotknúť, hoci vecnej diskusii bez osobných poznámok sa nebránim. Ako píšeš, je to amatérska súťaž a je hlavne o nápadoch. Ja som ostatne nikdy iné netvrdil. Ak hodnotím fotky aj po technickej stránke, je to predovšetkým v úprimnej snahe naznačiť cestu k lepším výsledkom, nie mudrovať ani nikoho zhadzovať. Ak to vnímaš inak, nebudem v tom pokračovať a obmedzím sa na čisté hlasovanie.
Moje poznámky k technickej stránke fotiek nie sú popieraním významu nápadu, idey, vtipu, ak si všimneš, napr. woodyho fotku som ocenil práve pre nápad a napriek technickým nedostatkom. I keď niekedy by lepšia technika výrazne posunula danú fotku dopredu, typicky matesova tento mesiac na DW. Ale opakujem, nikde netvrdím, že táto súťaž má byť o foťákoch a technike, plne sa stotožňujem s Tvojím tvrdením, že je to hlavne o nápade. Technická stránka je nadstavba, ktorá pomôže dobrému nápadu tvoriť dobrý výsledok, sama osebe je len polovicou úspechu.
Takže trochu vykopávaš otvorené dvere a hľadáš rozpor tam, kde nie je. ;-) -
white label 29.10.11 00:02
Moc děkuju všem za hlasy a gratuluju dvěma dalším úspěšným na bedně, ale i těm, pod ní, bez nich by totiž i ta bedna ztratila vlastně smysl.
Z vítězství v tomto kole mám opravdu velkou radost, jak jsem už psal, pro tuhle fotku mám ze všech svých soutěžních fotek zatím výrazně největší slabost, možná i proto, že šlo o téma spojené s domovem v šírším smyslu slova... :-)
edit - K reakci na iudexe jsem dopsal jeden odstavec, který bych si tu dovolil ocitovat:
"... hlavně by tahle soutěž měla zůstat amatérskou soutěží, tedy soutěží, kde vyhrávají nápady a zachycení atmosféry na fotkách, nikoli hlavně technická stránka fotek, včetně třeba té kompozice podle obecných pravidel. Hlavním/primárním předpokladem případného úspěchu by tedy neměl být vzpomínaný stativ, na něm zrcadlovka se světelným objektivem a příručka správného fotografa, ale nápad a "umění", dívat se zajímavě (případně vtipně) přes "čočku" fotoaparátu, i kdyby to byl třeba jen foťák mobilu. Pokud tohle nezůstane základní podstatou téhle fotosoutěže, bude nás tu čím dál méně a soutěž ztratí původní smysl."
V souvislosti s tím tedy věřím, že i moje fotka neuspěla hlavně pro svou technickou skorodokonalost, ale mnohem spíš pro zachycení atmosféry, která většinu těch, co jí dali hlasy, nějak pozitivně oslovila...

Takže pro tebe přichází v úvahu jedině téma: "Další měsíc bez mého auta". >:D
Když tak nad tím přemýšlím, tak ty francouzské auta jsou vlastně velmi ekologické, kam se hrabou nějaké Priusy a podobné hybridkreace... >:-[]