iudex 08.01.12 12:08
« Re: Nové téma Fotosoutěž MACZ Leden 2012
To bolo jedno povstanie obyvateľov moje.auto.cz proti zmenám formátu/vizáže/funkcionality zo strany redakcie a na protest odišlo niekoľko dovtedy aktívnych členov MACZ na DW. U niektorých emócie vyprchali a prdia na minulosť, iní si pamätajú a už sa sem odmietajú vrátiť. Ale ja to beriem tak, že mám aspoň dve šance mesačne namiesto jednej (aj keď na DW som tuším ešte ani raz nebodoval). :-) -
Leg 07.01.12 13:16
« Re: Nové téma Fotosoutěž MACZ Leden 2012
Páni ospravedlňujem sa že som to tu zdržal ale celý minulý týždeň až do včera som bol mimo internetu a posledné Matheasove SS sa ku mne nedostali... Každopádne som sa do výberu témy ani moc netlačil, keďže každá je pre mňa ako nová (aj keď zrovna tento mesiac by mi stačilo prefotiť minulomesačnú fotku :-) ).
BTW nechcem byť všetečný, ale prečo existujú dve fotosúťaže s podobnými pravidlami, podobnými súťažiacimi a rovnakým správcom? -
iudex 03.01.12 15:16
« Re: Jak mám složit zkoušku....
Vedlejší účinky (v čestine) som kedysi tiež čítal. Film Polnoc v Paríži nie je ale taký absurdno-neurotický, je to pozerateľné aj pre toho, komu špecifický Allenov humor moc nesedí. Francúzska pani prezidentová tam má krátky štek, vyzerá ale neskutočne dobre. :-) -
woody-alien 03.01.12 14:50
« Re: Jak mám složit zkoušku....
iudex: Ještě jsem ho neviděl...popravdě, ten nick nebo spíš jeho první část se se mnou táhne už od střední, kdy jsem naprosto ulítával na Allenových knížkách krátkých povídek jako Vedlejší příznaky apod. Pokud bys v té době viděl vyššího, pohublého brejlouna, kterak v pražském metru visí jednou rukou na štangli, druhou drží útlou knížku a z tlumeného přerušovaného třasu přechází do nekontrolovaného záchvatu smíchu, pak jsem to byl já. ;-)
K filmům jsem se dostal až následně. Mám je rád, miluju ten neurotickej humor, ale zase ne všechny mě úplně oslověj. Tak či tak mě vždycky pobaví, jak WA dokáže do svého filmu s rozpočtem 2 milióny dolarů obsadit plejádu herců, z nichž mnozí za film obvykle inkasují několikanásobky této částky. -
iudex 01.01.12 14:27
« Re: HLASOVÁNÍ Fotosoutěž Prosinec 2011
Legacy: slušná zostava. Ostatne že je to fotené foťákom s väčším snímačom a svetelnejším sklom sa dá vidieť aj na hĺbke ostrosti a rozmazaní pozadia, ktoré je mierne rozostreté aj pri takejto vzdialenosti. A kratšie sklo máš aké: seťák 18-55, alebo niečo svetelnejšie?
Leg 01.01.12 10:18
« Re: HLASOVÁNÍ Fotosoutěž Prosinec 2011
iudex: je to Canon 40D/Sigma 70-200 f2.8 II. Samotná fotka je tuším na ohnisku 155 mm, čo je ekvivalent ku kinofilmu nejakých 210 mm. Stál som asi 30 metrov od auta. Auto som nejak serióznejšie fotil prvýkrát, čo ma prekvapilo bol pomerne vysoký šum na laku už pri ISO 400.