Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.06.22  14:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Dnes mi v BMW menili ten zlomený plynový pedál (zase nad tým všetci krútili hlavou >:-[] ) a tak som si pri tej príležitosti nechal naceniť ako M340i, tak i M240i. No a podľa očakávania to neboli moc potešujúce správy.
    Moja 340i vs nová M340i spec to spec je navýšenie 11600 eur. Sakra dosť, ale OK, nový model, vyšší výkon, automat v cene. Horšie ale vyzerá konečná cena kvôli nízkej zľave. Tá je dnes len 8% (pre porovnanie s 31% na moje auto), čo v končenom efekte znamená cenu 65800 eur, teda reálne zdraženie o 24800 eur! (inak vyjadrené navýšenie o 60%) 8-s ;-\
    A ani pri M240i to nie je inak, rovnakých 8% a konečná cena 54300 eur. ;-\
    A to vraj môžem byť rád, že nejaká zľava ešte stále je, na elektroautá majú vraj nariadené z Mníchova nulové zľavy.
    A celkovo tomu zodpovedal prístup predajcu, bez nejakého záujmu vyjsť v ústrety, len v štýle: keď to naozaj chceš, zaplatíš si a postavíš sa do radu čakajúcich na výrobu.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.06.22  09:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

iu.....tak trochu Tě potěšit..... :-) [odkaz]
  • « 20 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.06.22  22:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

iudex: CNN Prima News - Agresor v BMW vytrestal sám sebe. Při nebezpečném předjížděcím manévru v rychlosti atakující šílených 75 km/h zacházel řidič vozu BMW natolik necitlivě s pedálem akcelerátoru, že ho doslova zlomil. Přivolaná silniční hlídka následně zjistila, že je řidič pod vlivem omamných látek, vycházejících ze zavazadlového prostoru, a zcela dezorientovaný. V technickém průkazu jeho vozidla byla navíc zjištěna nepovolená úprava spočívající v přepisu kategorie vozidla z M1 na M2. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.06.22  17:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

wl: jo, ja som typický agresor na cestách, všetko podo mnou horí. >:D
    Ako som tak sedel v tej 2er, tak si myslím, že na také kompaktné auto musí byť aj tých 275 kW sakra dosť a myslím, že to bude pocitovo hodne silnejšie, ako mojich 240 kW vo väčšej trojke. Ono by iste stačilo aj 30i, ale ten je ešte o 10 kW slabší, ako v 330i a nemá zvuk. Naviac ten cenový rozdiel medzi 230i a 240i je viac ako prijateľný, 5t eur, za čo dostaneš okrem M Performance výbavy najmä 130 koní naviac a hlavne charakter a zvuk R6 (ak teda porovnávam RWD, xdrive je +2t).
    Btw. v konfigurátore je už nová 2er s digitálnym interiérom. ;-\ A tiež pribudla možnosť 240i len ako zadokolka.
    Ad M2: to by bol pre mňa asi overkill, nie ani tak výkonom samotným, ako skôr tým RWD. Ak by som chcel RWD, myslím, že 240i by bola zábavná a rýchla až-až.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.06.22  15:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

iu.....re-nová dvojka. Myslím, že 230i (180kW 0-100/5.9) by bohatě stačila. A lehký 4 vál. v předu by určitě byl výhodou. No a cenový rozdíl cca 1 mil Kč mezi 230i a M2....to se nedá je tak přejít mávnutím ruky.... :-! Excellent Turbo-Four Torque Paired With Great Gearing
    The 2022 230i might be overshadowed in horsepower and displacement by its more muscular sibling the 2022 M240i xDrive, but that doesn't make its torquey 2.0-liter B48 inline-4 the lesser engine. It's still a lot of fun and makes a great noise to boot.7. 3. 2022
    And yes, there´s no manual......
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.06.22  13:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

To jsou ti agresivní řidiči BMW!
    Ale zlomený plynový pedál, to už je moc i na ně...
    :-O 8-s >:D >:-[]

P.S. Evidentně potřebuješ změnu, něco silnějšího, třeba novou M2...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.06.22  10:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Takže omámen výpary jsi ztratil cit v noze a šlapal na plyn jako zběsilý!! Pěkně!! >:-[] >:D
    Na novou M240i ve fialové jsem se na tom srazu díval, pomalu si zvykám, v těch tmavších barvách to není špatný. Kup si ji, nebo novou M2, nebo M340i, jsou to poslední slušná auta bez elektrifikace..
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.06.22  08:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Malý offtopic: zlomil sa mi plynový pedál na 3er. A nie, nedupal som na plyn ako na rýľ >:-[] Zastavil som sa ráno v servise a pozerali na mňa, že s takým sa ešte nestretli.
    A aby som zbytočných komplikácií nemal dosť, tak mi (zrejme v dôsledku tepla) vytiekol v kufri sprej na defekty. Takže mám v aute parádnu acetónovú arómu. >:-[] 8-s
    Btw. aspoň som si v predajni osahal novú dvojku. A fakt sa mi to autíčko páči, vôbec nie je veľké, ako píšu, ale také akurát kompaktné zvonku aj zvnútra. Ten interiér je dokonalý, fakt škoda, že onedlho prejde na dotykáč.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.06.22  16:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

GR Corolla....yeah,....we wont get it in Europe...pity.....the guy talks too much....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.06.22  16:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

iu
    Jak se nejrychleji naučíš plavat?
    Přece, když tě hodí do vody... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 13.06.22  16:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

J.A drives new M2 [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.06.22  13:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Já jen chtěl aby si zkusila přetáčivé smyky na kyvné desce a laborování na hraně nedotáčivosti a přetáčivosti a dovedla vnímat auto >:-[] >:D
    Jinak tam bylo i pár Drag Race, tady je vidět, že když má člověk dobře vycvičené reakce z mládí ze sportu, dá se o kus porazit i M5 ;-) A další fotky od fotografa pak za tím...
    [odkaz]
    - ale nová M340i s xDrive a skoro stejným výkonem mi to pak samozřejmě o kousek nandala :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 13.06.22  09:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Tom: Ty si dobrý, frajerka 25 rokov nešoféruje a Ty ju v rámci kondičných jázd zoberieš robiť pretáčavé šmyky na mokrej fólii. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.06.22  20:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Dneska jsme byli na BMW ///M srazu od Renocaru na brněnském Polygonu. A protože moje drahá polovička se po 25-ti letech zase učí řídit (má za sebou zatím 2 kondiční jízdy v autoškole), tak jsem jí pod dozorem půjčil eMko aby si zkusila řešení přetáčivých smyků na kyvné desce (5x) a pak nedotáčivé smyky na kluzné kruhové fólii. Následné pokusy o driftíky jí teda moc nešly, ale aspoň si zkusila hodiny >:-[] Mě se driftíky celkem dařily, dokonce jsem dal celé jedno kolečkě hezky bokem >:-[] Tréninky v Hradci zřejmě přináší své výsledky ;-) Tady nějaké foto. A taky jsme viděli pěkný sraz Astonů u hotelu Grid, kteří měli Polygon pak po nás odpoledne. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.06.22  20:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Díky. Jo sedák je asi nejslabší část auta, zbytečně krátký a skoro plochý. Ikdyž třeba při nedělním výletu do Kyjova, kdy jsme se potkali s Pradědou na kafe a sedal si do toho, tak díky tomu že je o dost menší, mu to přišlo v pohodě.
    Dneska dlouhý výlet do Ostravy, Frenštátu a Valašského Meziříčí, pak zase přes Frenštát kolem Nového Jičína zpátky po dálnici do Brna. Auto funguje dobře, po prudkém lijáku zaplavený Val.Mez jsme díky vyšší světlé výšce taky projeli. Na dálnici v pohodě. Spotřeba 9,2 litru :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.06.22  07:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Thom, gratulácia ku kravskému povozu :yes:
    Sedačky to má v sedacej časti akési ploché. Drží to dobre?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.06.22  10:21

tms.....je dobře že se tu konečně začala objevovat australská Pavlova. Samozřejmě zatím jde jen o pokusy, ale i tak palec :yes: První "pokus" jsem ochutnal před 5 lety ve Varech. Nebyla špatná. Klínek (klín) 290 Kč. Lakotný prodejce pak přešel na vlastní výrobu (před tím mu ji dodávala spec. firma) a vizuálně mu to docela vyšlo. Bohužel korpus už vůbec ne (bílkový korpus je základ) a su zvědavý jestli se od loňska vylepšil a nebudu si muset stěžovat... >:D Teď jsem měl jednu v Luhačovicích a opět velké zklamání... ;-\ Australská Pavlova asi takto: [odkaz] [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    V Melbourne se korpus prodával v supermarketech v několika velikostech a ženský si ho pak doma zdobily podle svého.
    A TRMILKU nech napokoji! Do podvozku nedrbej, jinak to špatně dopadne... >:-[] >:-[] >:-[]
    Kdy se objevíš v Kyjově?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.06.22  10:16

Díky.
    Hlavně, že vám chutnalo a byli jste spokojeni, potom i ta práce dává o poznání větší smysl... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.06.22  21:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Tady jsem naštěstí nechal rovnou základní 20" kola s rozumným profilem 255/40, protože se s možným snížením počítalo od začátku, po tom testování na podzim >:-[] >:D Ono u toho Tigouše jde hodně o velikost prostoru od spodu u prahu až nahoru po rám dveří a vnitřní prostor. Je to vyšší auto..
    Dneska malý výlet do Rožnova po okreskách, až cestou zpátky jsme to v Kroměříži vzali po dálnici a střídali různé rychlosti :-) Kupodivu se s tou krabicí dá jezdit při středně klidné jízdě i pod 9 litrů. Jinak zmrzlina stále skvělá, kafe také výborné a objednaná Pavlova pro moji drahou polovičku prý excelentní ;-) [odkaz] (plus další fotky cestou) / Trasa: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.06.22  19:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Th
    Tvoje snižování/přitvrzování C-Maxe si tu pamatuje snad každý, na to se nedá zapomenout. Koupíš vyšší auto, pak (překvapivě) zjistíš, že se víc naklání, takže dáš tvrdší nižší podvozek, který je (překvapivě) nedostatečně komfortní..., tak k němu dáš menší kola.
    Ve finále to pak jezdí +- stejně, akorát vyhozené prachy, za které to jako bonus hůř vypadá (protože menší kola)... >:D
    Ale to by nebylo úplně tvoje auto, kdyby sis ho nějak svépomocí sám "ne(p)odepsal" a nemusel ho pak co nejdřív vyměnit.
    GTICS bylo málo komfortní a "TiRák" teď bude pro změnu zase málo sportovní..., prostě důvod na další (a další...) změnu, se u tebe najde vždycky. >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…