Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Dany 28.06.22 12:52
« Pár fotek z Grossglockneru
Thom, pekné fotky. Keď si ho už poriadne zabehol/prevetral daj vedieť dojmy napr. aj proti GTI. Pozeral som test od Rasťa, kde mal všetky Rká pokope a nakoniec sa vyjadril nejak v zmysle, že kvôli R by do Tigiho nešiel. Zrejme to netreba chápať, že by bol zlý, ale asi najmenej zábavný, ťažší... proti čipernejším súrodencom -
Thomasino 28.06.22 12:12
« Re: Re: Pár fotek z Grossglockneru
No a nejlepší bylo u těch dvou 911 GT3, že pak přišel pán s paní, oba velmi pěkně oblečeni, ona nasedla do té novější žluté GT3, on nasedl do modré předchozí GT3 a společně odjeli dále. Hned jsem si vzpomněl na Mojita s Fefe, kteří takto jezdí do Alp se dvěma Jaguáry F-Type, on s kabriem, ona s kupé. Aby se nehádali kdo bude řídit. A ke všemu si objednávají 2 pokoje, protože Mojito hodně chrápe >:-[] >:D -
-
Dany 28.06.22 09:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma
Keď už ste s tými autami praštili, tak mám pár zážitkov z iného súdka :-!
V piatok som bol skúsiť električku. Nie že by ma to nejak extra lákalo, ale keď sa vnucovali...
Bol som si pojazdiť Megane E a skúsil som krátko aj Arkanu hybrid.
Nebudem sa venovať designu ani spotrebe, primárne ma zaujímali jazdné vlastnosti a jazdné emócie. Ako prvé ma dostal komfort na dvadsiatkach. Na väčších ostrých nerovnostiach už podvozok nedokázal ťažké 20tky krotiť, ale stále bol komfort v znesiteľnej forme. Myslím, že s týmto má problém aj väčšina ostatných. Všetko ostatné zvládal "prémiovo". Celý Megan je nastavený veľmi komfortne. Výkon a zrýchlenie by mohlo napovedať, že prejav sa bude podobať GT, ale je to veľmi vzdialené. Aj v športovom režime reaguje veľmi pozvoľne a elektronika tlmí prenos výkonu. Aj keď som na tom stál ako na rýli, tak sa nič dramatické nedialo. V rýchlosti je potom cítiť väčšiu váhu, ale dá sa s tým trochu pracovať, dokonca sa mi podarilo aj hodiť *. Chce to však viac námahy a primárne je to celé vláčne a nedotáčavé. Na to že to má 400kg ťažkú baterku, tak váha 1700 nie je celkom zlá. Spracovanie, materiály asi odpovedajú cenovke. Vnímal som to na podobnej úrovni ako Volvo. Cenovka za silnejší E vplnke je 52t €.
Arkana ma tiež prekvapila naladením podvozku. Na to že celá koncepcia vychádza z Clia, tak to jazdilo veľmi príjemne. Ani som nejak neskúmal techniku, má to vraj dve prevodovky, 4st pre spalovák, 2st pre ele a keby sa to správalo konzistentne, tak by som s tým nemal problém. Miestami sa dostavovali prepady výkonu, podobné čakaniu na nafúkanie turba, len trochu dlhšie a nepravidelne.
Na predvádzačke som stretol Maroša Čabáka a celkom slušne sme pokecali, až ma museli naháňať na jazdu. Elektro zhodnotil ako veľmi vydarené, v rámci konkurencie nadpriemerné, vyniká vraj vynikajúcim infotainmentom (čo som neskúmal). Nakoniec sme sa zhodli, že by sme sa poobzerali po RS >:-[]
[odkaz] -
Thomasino 28.06.22 00:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma
Iudex - já teda doufám, že už si dám pár let pauzu s objednáváním auta pro mě ;-)
Jinak to vypadá, že mám kupce na GTI CS300. Příští týden po svátcích si má převzít. Ale abych nevyšel ze cviku s vybíráním auta, tak hledáme teď třetí auto do rodiny, protože drahá polovička už měla 5 kondičních jízd v autoškole a bude šestá. Asi 28 let neřídila. Chce něco malého s automatem, něco staršího tak do 150-250 tisíc, aby mě to nebolelo až to odře. Než se trochu rozjezdí >:-[]
Praděda, furt neprodáváte toho Yariska?? Z fleku kupuji, za rozumnou cenu. Myslim to vážně. Potřebujete tu bílou RS Q3 ;-)
Nebo ideálně kdybychom našli předchozí Polo 1.2 TSI DSG, ideálně 3-dvířko! -
woody-alien 27.06.22 23:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma
iudex: Je mi jasný, že mluvíš o autech... >:-[] ale pokud tu úroveň snížíme na přibližovadla, tak alespoň já se teda toho novýho dožaduju už 8 měsíců. A mám čerstvou zprávu z dneška, že "Váš vůz je již zařazen do výroby a měl by být dodán v průběhu září".
To je v podstatě na hranici termínu, kdy bych mohl bez sankce vypovědět smlouvu. Skutečnost je dnes ovšem taková, že za tu dobu tenhle konkrétní model podražil o nějakých 75t a člověk si tak ani nemůže dovolit vyhrožovat odstoupením od smlouvy, protože by snad ještě byli rádi. Za této zcela absurdní situace mi prolétla hlavou i myšlenka na řešení problémů á la Thomasino, tedy auto hned za čerstva se ziskem prodat (a na rozdíl od Thoma si nechat osvědčenou ojetinu), což ovšem také nemohu, neb mi to zapovídá podmínka fleetové slevy. A kruh sa uzatvára. >:-[]
Ale máš vlastně pravdu. Po této zkušenosti a s vědomím aktuální situace na automobilovém trhu (groteska s GR86) mě přešla chuť se auty nadále zabývat. -
iudex 27.06.22 13:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma
Už je k dispozícii slovenský cenník a konfigurátor novej 3er. Cena išla hore tak, že 330ix s M paketom je na úrovni 60000 eur. To je viac, ako cenníkovka mojej 340ix. [odkaz]
Tak to vyzerá, že vôľa kupovať nové autá tu značne poklesla, ja, fred, deda, len Tom tu drží vlajku, aj to uvidíme, dokedy. ;-\ -
pradeda777 24.06.22 15:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma
Dany....tož žádná....měla to být Gletscher White, ale objednávku jsem před pár týdny zrušil. Dnes jsem tady u nás viděl projet jednu RS3 SB v Daytona Grey a vypadala moc dobře. Byl to originálně můj první choice, ale soudružka žena byla proti. Pro zachování klidu a míru v baráku, jsem jako "správný chlap" přešel nejdřív k bílé.....pak k červenému Tango.....a pak zpět k bílé. No a teď na mě prodejce útočí s bílou RSQ3, kterou měli problém prodat a je z ní teď předváděčka. Zrovna tak jim vypadla i jedna zelená RS3 SB a je z ní také předváděčka. Obě zrušené objednávky. Teď jsem se díval a už tam mají 2 zelené RS3 SB, takže další zrušená objednávka..... :-( To nevypadá dobře..... >:-[] -
pradeda777 20.06.22 14:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma
iu....chápu....ale mě jako člověka, který roky působil v QCE, detaily takové failure zajímají. Byl jsem občas členem skupiny lidí s National Service a QCE, kteří do detailu investigovali různé "in the field" failures a doporučovali protiopatření. Tuším, že plynový pedál assembly patřil do skupiny parts pod názvem "safety items" a takové součástky byly garantované "for model life". Nechci Tě v žádném případě navádět, aby jsi podnikal v tomto směru nějaké další kroky. Jen mě zajímalo, jak takovou závadu BMW řešilo. :-! -
iudex 20.06.22 10:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma
Fred: ako mám chápať, že už máš zainvestované? Niečo si objednal a nepochválil si sa? Alebo si tým myslel motorku?
Dedo: normálne v ohybe zlomený plast, takže asi únava materiálu. Ale je mi to jedno, pretože je to po záruke a platil som to sám. S poukazom na tie ceny, čo som písal nižšie, to aj tak zrejme je moje prvé aj posledné BMW. >:-[] ;-\ -
Thomasino 18.06.22 21:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma
Praděda, já myslím že bys měl investovat do jednoho červeného GTI Clubsport >:-[]
Právě jsme se vrátili z dovolené v Jižních Čechách a pak na 3 dny v Rakousku, spali jsme 2 noci kousek od vjezdu na Grossglockner :-) Pak dám nějaké foto.. -
pradeda777 17.06.22 15:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma
iu....re-zlomený plyn. pedál. Kde byla chyba? Chybná montáž nebo vada materiálu? Bude to dealer zkoumat nebo to předá ke zkoumání do Mnichova? S pouhým kroucení hlavou bych se určitě nespokojil..... >:-[]