Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.06.22  12:52

« Pár fotek z Grossglockneru

Thom, pekné fotky. Keď si ho už poriadne zabehol/prevetral daj vedieť dojmy napr. aj proti GTI. Pozeral som test od Rasťa, kde mal všetky Rká pokope a nakoniec sa vyjadril nejak v zmysle, že kvôli R by do Tigiho nešiel. Zrejme to netreba chápať, že by bol zlý, ale asi najmenej zábavný, ťažší... proti čipernejším súrodencom
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.06.22  12:12

« Re: Re: Pár fotek z Grossglockneru

No a nejlepší bylo u těch dvou 911 GT3, že pak přišel pán s paní, oba velmi pěkně oblečeni, ona nasedla do té novější žluté GT3, on nasedl do modré předchozí GT3 a společně odjeli dále. Hned jsem si vzpomněl na Mojita s Fefe, kteří takto jezdí do Alp se dvěma Jaguáry F-Type, on s kabriem, ona s kupé. Aby se nehádali kdo bude řídit. A ke všemu si objednávají 2 pokoje, protože Mojito hodně chrápe >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.06.22  12:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

smilík čo si drží nechápavo čelo
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.06.22  12:04

« Re: Pár fotek z Grossglockneru

Tom: pekný výlet a hlavne počasie vám vyšlo, čo na Grossglockneri nebýva pravidlom. Zaujímavé noviky a facelifty, ale aj tak najlepšia je táto fotka s trojicou 911tok a výhľadom: [odkaz]
    Dany: zaujímavá akcia, tuším v TT, to Ťa pozval Renault?
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.06.22  11:53

« Pár fotek z Grossglockneru

Tady pár fotek z výletu na Grossglockner, kde jsme byli s Tigoušem před 2 týdny >:-[] Kde jinde nakonec zajíždět brzdy, že?? ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.06.22  10:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Dany.....trochu jsem se ztratil.....smutník, co se drží za hlavu....???
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.06.22  09:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Keď už ste s tými autami praštili, tak mám pár zážitkov z iného súdka :-!

V piatok som bol skúsiť električku. Nie že by ma to nejak extra lákalo, ale keď sa vnucovali...
    Bol som si pojazdiť Megane E a skúsil som krátko aj Arkanu hybrid.
    Nebudem sa venovať designu ani spotrebe, primárne ma zaujímali jazdné vlastnosti a jazdné emócie. Ako prvé ma dostal komfort na dvadsiatkach. Na väčších ostrých nerovnostiach už podvozok nedokázal ťažké 20tky krotiť, ale stále bol komfort v znesiteľnej forme. Myslím, že s týmto má problém aj väčšina ostatných. Všetko ostatné zvládal "prémiovo". Celý Megan je nastavený veľmi komfortne. Výkon a zrýchlenie by mohlo napovedať, že prejav sa bude podobať GT, ale je to veľmi vzdialené. Aj v športovom režime reaguje veľmi pozvoľne a elektronika tlmí prenos výkonu. Aj keď som na tom stál ako na rýli, tak sa nič dramatické nedialo. V rýchlosti je potom cítiť väčšiu váhu, ale dá sa s tým trochu pracovať, dokonca sa mi podarilo aj hodiť *. Chce to však viac námahy a primárne je to celé vláčne a nedotáčavé. Na to že to má 400kg ťažkú baterku, tak váha 1700 nie je celkom zlá. Spracovanie, materiály asi odpovedajú cenovke. Vnímal som to na podobnej úrovni ako Volvo. Cenovka za silnejší E vplnke je 52t €.
    Arkana ma tiež prekvapila naladením podvozku. Na to že celá koncepcia vychádza z Clia, tak to jazdilo veľmi príjemne. Ani som nejak neskúmal techniku, má to vraj dve prevodovky, 4st pre spalovák, 2st pre ele a keby sa to správalo konzistentne, tak by som s tým nemal problém. Miestami sa dostavovali prepady výkonu, podobné čakaniu na nafúkanie turba, len trochu dlhšie a nepravidelne.
    Na predvádzačke som stretol Maroša Čabáka a celkom slušne sme pokecali, až ma museli naháňať na jazdu. Elektro zhodnotil ako veľmi vydarené, v rámci konkurencie nadpriemerné, vyniká vraj vynikajúcim infotainmentom (čo som neskúmal). Nakoniec sme sa zhodli, že by sme sa poobzerali po RS >:-[]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.06.22  08:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

dedo, kde je ten smutník, čo sa drží za hlavu? :-O
    Divím se tak, že bych se už snad ani víc divit nemoh
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.06.22  00:29

Iudex - já teda doufám, že už si dám pár let pauzu s objednáváním auta pro mě ;-)
    Jinak to vypadá, že mám kupce na GTI CS300. Příští týden po svátcích si má převzít. Ale abych nevyšel ze cviku s vybíráním auta, tak hledáme teď třetí auto do rodiny, protože drahá polovička už měla 5 kondičních jízd v autoškole a bude šestá. Asi 28 let neřídila. Chce něco malého s automatem, něco staršího tak do 150-250 tisíc, aby mě to nebolelo až to odře. Než se trochu rozjezdí >:-[]
    Praděda, furt neprodáváte toho Yariska?? Z fleku kupuji, za rozumnou cenu. Myslim to vážně. Potřebujete tu bílou RS Q3 ;-)
    Nebo ideálně kdybychom našli předchozí Polo 1.2 TSI DSG, ideálně 3-dvířko!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.06.22  23:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

iudex: Je mi jasný, že mluvíš o autech... >:-[] ale pokud tu úroveň snížíme na přibližovadla, tak alespoň já se teda toho novýho dožaduju už 8 měsíců. A mám čerstvou zprávu z dneška, že "Váš vůz je již zařazen do výroby a měl by být dodán v průběhu září".

To je v podstatě na hranici termínu, kdy bych mohl bez sankce vypovědět smlouvu. Skutečnost je dnes ovšem taková, že za tu dobu tenhle konkrétní model podražil o nějakých 75t a člověk si tak ani nemůže dovolit vyhrožovat odstoupením od smlouvy, protože by snad ještě byli rádi. Za této zcela absurdní situace mi prolétla hlavou i myšlenka na řešení problémů á la Thomasino, tedy auto hned za čerstva se ziskem prodat (a na rozdíl od Thoma si nechat osvědčenou ojetinu), což ovšem také nemohu, neb mi to zapovídá podmínka fleetové slevy. A kruh sa uzatvára. >:-[]

Ale máš vlastně pravdu. Po této zkušenosti a s vědomím aktuální situace na automobilovém trhu (groteska s GR86) mě přešla chuť se auty nadále zabývat.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.06.22  13:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Už je k dispozícii slovenský cenník a konfigurátor novej 3er. Cena išla hore tak, že 330ix s M paketom je na úrovni 60000 eur. To je viac, ako cenníkovka mojej 340ix. [odkaz]
    Tak to vyzerá, že vôľa kupovať nové autá tu značne poklesla, ja, fred, deda, len Tom tu drží vlajku, aj to uvidíme, dokedy. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.06.22  15:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Dany....tož žádná....měla to být Gletscher White, ale objednávku jsem před pár týdny zrušil. Dnes jsem tady u nás viděl projet jednu RS3 SB v Daytona Grey a vypadala moc dobře. Byl to originálně můj první choice, ale soudružka žena byla proti. Pro zachování klidu a míru v baráku, jsem jako "správný chlap" přešel nejdřív k bílé.....pak k červenému Tango.....a pak zpět k bílé. No a teď na mě prodejce útočí s bílou RSQ3, kterou měli problém prodat a je z ní teď předváděčka. Zrovna tak jim vypadla i jedna zelená RS3 SB a je z ní také předváděčka. Obě zrušené objednávky. Teď jsem se díval a už tam mají 2 zelené RS3 SB, takže další zrušená objednávka..... :-( To nevypadá dobře..... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 24.06.22  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

dedo, aká farba?

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.06.22  14:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

iu....chápu....ale mě jako člověka, který roky působil v QCE, detaily takové failure zajímají. Byl jsem občas členem skupiny lidí s National Service a QCE, kteří do detailu investigovali různé "in the field" failures a doporučovali protiopatření. Tuším, že plynový pedál assembly patřil do skupiny parts pod názvem "safety items" a takové součástky byly garantované "for model life". Nechci Tě v žádném případě navádět, aby jsi podnikal v tomto směru nějaké další kroky. Jen mě zajímalo, jak takovou závadu BMW řešilo. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 20.06.22  14:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Zainvestované predsa do QV >:D
    Už odmietam kupovať nejaké ďalšie autá pri týchto cenách.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.06.22  10:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Fred: ako mám chápať, že už máš zainvestované? Niečo si objednal a nepochválil si sa? Alebo si tým myslel motorku?
    Dedo: normálne v ohybe zlomený plast, takže asi únava materiálu. Ale je mi to jedno, pretože je to po záruke a platil som to sám. S poukazom na tie ceny, čo som písal nižšie, to aj tak zrejme je moje prvé aj posledné BMW. >:-[] ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 19.06.22  15:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Už mám zainvestové >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.06.22  21:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Praděda, já myslím že bys měl investovat do jednoho červeného GTI Clubsport >:-[]
    Právě jsme se vrátili z dovolené v Jižních Čechách a pak na 3 dny v Rakousku, spali jsme 2 noci kousek od vjezdu na Grossglockner :-) Pak dám nějaké foto..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.06.22  16:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

Investice do aut..??? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.06.22  15:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MILKA je doma

iu....re-zlomený plyn. pedál. Kde byla chyba? Chybná montáž nebo vada materiálu? Bude to dealer zkoumat nebo to předá ke zkoumání do Mnichova? S pouhým kroucení hlavou bych se určitě nespokojil..... >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…