woody-alien 10.06.12 11:32
« Re: NÁVRH NA SLOUČENÍ ČERVENCE A SRPNA !!!!!!!!
Je fakt, že Lunar Sky ale i třeba Parkside mi připomínaj tónování černobílých fotek. Prostě jako šedej základ šmrcnutej tu do hněda, tu do zelena...nicméně každej vybírá podle sebe a tak to má být. Mně se zrovna tyhle dvě barvy na Mondeu líbily nejvíc a o tom, že třeba líp kryjou špínu jsem moc nepřemýšlel. Ale WL to trefil s tím mytím, už se mi taky stalo, že po umytí auta a jeho uschnutí jsem zjistil, že jsem kousek vynechal.
woody-alien 09.06.12 23:52
« Re: NÁVRH NA SLOUČENÍ ČERVENCE A SRPNA !!!!!!!!
iudex: V katalogu na ford.cz je ta tvoje barva nazvaná jasně "hnědá Lunar Sky". ;-)
Jinak jsou ovšem tyhle barvy opravdu těžko určitelné. A hlavně na fotkách, když ještě ke všemu zkresluje i foťák. Tady mám asi nejjasnější příklad změn barvy na jednom záběru. Čumák zalitej vycházejícím sluncem a zadek ještě ve stínu.Rozdíl je opravdu markantní.
white label 09.06.12 01:09
Poustník
Jo, já souhlasím, že z té (a nejen z té) Forďácké nabídky se vybírá barva laku hrozně špatně, takže ten výběr nakonec chápu, co naopak nechápu je, proč Ford nemůže mít v nabídce např. jednu barvu opravdu hnědou..., jako většina ostatních automobilek. ;-) -
Poustnik 09.06.12 00:21
white label -
Che! Tak my postupovali vyřazovací metodou - základní forďácké barvy se nám nelíbí - bílou nechceme, protože auto meju já a nebudu ho přeci na stará kolena mýt dvakrát častěji a ta jejich červená a modrá je pěkně hnusná. Takže zbývají ty jejich příplatkové metalízy a nejdřív jsme chtěli jednu z těch stříbrných, ale pak jsme usoudili, že tmavší Grand C maxu sluší víc. Já nechci jen černou nebo bílou, jinak mi je to celkem šumafuk. Už jsme měli dvakrát modrou, dvakrát červenou, zelenou, šedivou barvu, teď bude hnědá, no.... ;-) -
Matheas Ropak 08.06.12 15:56
« Re: NÁVRH NA SLOUČENÍ ČERVENCE A SRPNA !!!!!!!!
Velice se omlouvám za meškání nového tématu , ale v práci mám teď nějaké těšké časy..
Legacy mi poslal návrh a shodli jsme se na něm oba .
Po přečtení veškeré diskuze se NEBUDE slučovat žádný měsíc , ale vše zůstane jako dříve i červen tzn , že začátek vkládání je od 15tého do 25ho to je dost času nafotiti jednu fotku , teda pro toho kdo opravdu chce ten kdo nechce nenafotí nic an i kdyby na to byl měsíc.
Pokud bude účast o prázdninách slabší no tak bude co s tím chleba levnější nebude a pokud bude někdo na dovolené a něco nafotí může mi to klidně poslat na e-mail a já to za něj rád přihlásím :-)
ještě k Hlasování
nic se měnit nebude pokud bude více účastníku bude se hlasovat pro 5 pokud bude méně tak jen pro tři. Myslím si , že při větším počtu soutežících je to lepší i objektivnější.
Něktwré staré návyky je potřeba obnovit a né se pořád vymlouvat , že kdysi to bylo tak a tak jo bylo , ale ted to je tak.
Stejně je to se vším mám staré auto jsem s ním maximálně spokojen. Pak si koupím nové a ze začátku mi taky bude připadat jiné................. -
Ronault. 08.06.12 13:50
« Re: NÁVRH NA SLOUČENÍ ČERVENCE A SRPNA !!!!!!!!
iudex: Nežer to tak, s tvým přístupem a mým nickem bych se tu musel zbláznit ;-) >:D
Jak píše WL, tmavé barvy nepraktické, bílá praktická, černá hrozná. Za mě je ideál stříbrná, s tou jsem na Laguně extrémne spokojený, jen kdyby to nebyla tak nezajímavá barva... ale zase asi lepší než... -
white label 08.06.12 12:21
iudex
Což o to, u nás se Fordy dlouhodoběji prodávají jak teplé rohlíky, ale u vás na Slovensku jsou prodeje Fordu téměř "exotické"... ;-)
Jinak je ale bílá praktičtěšjí než úplně černá. když myješ hodně tmavé auto, tak mokré vypadá čisté, ale jak uschne může to být hrůza. Na bílé barvě (i když je mokrá) při mytí krásně vidíš každý mm2, ktrerý jsi vynechal, což je velká výhoda, když si jdeš třeba auto (ještě než špína úplně zaschne) jen ostříkat na "wapku". :-) -
Leg 08.06.12 09:31
« Re: NÁVRH NA SLOUČENÍ ČERVENCE A SRPNA !!!!!!!!
iudex - no asi to už tak vyzerá, posielal som Matheasovi nejaký návrh, ktorý bol ale celkom všeobecný a otvorený. Takže ja som tiež za voľnú tému.
A tomu antifordizmu sa nedivím, až teraz prichádza obdobie, kedy môžem s čistým svedomím povedať, že som si zvykol na Mondeo a keď som videl prvé fotky aktuálneho Focusu, skoro som odpadol. Pravdou ale je, že ten Focus vyzerá naživo celkom OK. Každopádne Fordy sú solídne autá za veľmi solídne ceny, takže nič proti nim nemám, len ten dizajn musím vždy nejako rozchodiť. -
Leg 08.06.12 09:19
« Re: NÁVRH NA SLOUČENÍ ČERVENCE A SRPNA !!!!!!!!
Tiež som za to zahodiť všetky predsudky pri výbere auta. Odmala ma to tak nejak ťahalo japonským autám (pravda, toto sa týkalo hlavne devädesiatych rokov, potom bolo čím ďalej ťažšie im "fandiť") a tým, čo si kupovali olietané bavoráky som sa v duchu smial. No a teraz mám ojazdené BMW v garáži a som viac ako spokojný :-)
Ja tú hnedú moc nemusím, príde mi to ako módna vlna, veď ešte pred pár rokmi bola hnedá len okrajová záležitosť (oprávnene - na mňa je zbytočne "živočíšna")). S odkazom na horný odstavec ale musím napísať, že treba mať myseľ otvorenú, takisto sa mi na autách všeobecne nepáči ani modrá a ako som dopadol ... pre mňa je Le Mans Blue pre 130i optimálna farba. -
iudex 08.06.12 09:12
« Re: NÁVRH NA SLOUČENÍ ČERVENCE A SRPNA !!!!!!!!
Vidím, že diskusný antifordizmus je tu taký rozšírený ako salónny socializmus na západe. Ako ale realita ukazuje, tie otrasné nespoľahlivé škaredé obludy si aj tu kupuje čoraz viac ľudí. ;-)
P.S: Ako už písal woody, my, čo netrávime mladosť každodenným leštením "praktických" farieb á la biela, si vyberieme tie "farby špiny" a sme s prípadnou kritikou vyrovnaní. ;-)
P.S: Tak čo teda s týmto mesiacom? Dáme voľnú tému?

Mě se tyhle dvě barvy taky celkem líbí (Parkside o poznání víc), šlo mi hlavně o název, Lunar Sky bych prezentoval spíš jako šedou, než hnědou... ;-)
Jinak s tím mytím je to opravdu tak, praktická stránka tmavších barev (tedy to, že na nich není špína tolik vidět, zejména za mokra) může být při mytí "nepraktická".