Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 24.06.12 13:19
« Re: Fotosoutěž červen VKLÁDÁNÍ
White label, to široké sklo máš parádne, ja som sa nedávno pokúšal o niečo podobné, ale pri 28 mm (ekv. na kinofilm) som z toho nič moc nevytrieskal. A čo sa týka čistoty áut, tak v tomto sú evidentne fotky milosrdné, moje auto rozhodne už v dobe fotenia do súťaže čisté nebolo a až na detaily (hlavne plasty a pneu, ktorým okrem špiny "pomohlo" aj nízke zlatisté svetlo) je to ešte znesiteľné
Thomasino, dík moc za info, je to pekná štreka a trochu (dosť) sa bojím, že v polke augusta to bude jedna veľká cyklotrasa doplnená o karavany, motorky a kopec áut :-(. Každopádne určite tam pôjdem. -
Thomasino 24.06.12 11:20
Dá se to stihnout za jeden den od Lago Di Garda na Stelvio, ale chce to vyjet opravdu brzo ráno a pokud pojedeš přes Passo Di Gávja jako my, tak je to trochu adrenalin, ty silnice jsou místy úzké jen na jedno auto a při vyhýbání motorce musíš dávat hodně bacha. Tady máš kdyžtak mapku kudy jsme jeli. Zpátky jsme to vzali již pro zrychlení po dálnici, abychom stihli do osmi večeři
[odkaz]
Tady video z té jízdy, zastav si to na 1:43min a uvidíš varovnou ceduli s 30-tkou a nějakým italským nápisem. Od tama hodně úzké cesty, ale dá se to. Jen měj plnou nádrž, ať se nebojíš jako já že ti někde v liduprázdných horách dojde benzín ;-) Do Bormia jsem pak "doplachtil" s prázdnou nádrží, dojezd mi to ukazovalo jen 15 km :-!
[odkaz]
-
white label 24.06.12 11:17
w-a
Jo, je to na tom místě, jen jiné auto a stojí naopak. Koupil jsem nové široké sklo a trochu s ním experimentoval. když se podíváš pozorně, tak je na fotce GTI dlouhé jak limuzína, zadek je "nafouklý", přední kolo vypadá menší než zadní, a je v jiném úhlu, jako bys auto trochu zkroutil. Navíc se na auto dostala spousta okolních odrazů z budov včetně kostela, který přitom stojí až před autem. Další fotku (viz galerie na rajčeti) s tímhle objektivem jsem dal na DW, tam se mi zase (opět hlavně díky tomu objektivu) podařil "nafouknout" disk kola a ještě toho dostat do záběru neuvěřitelně hodně.
P.S. To auto vypadá na fotce čistší, než ve skutečnosti zrovna bylo. :-) -
Leg 24.06.12 08:57
Thomasino, dík za tip, Stelvio som samozrejme chcel absolvovať, len som si nebol istý, či sa to dá za jeden deň tam aj späť. Asi dá. :-)
Ronault, super pokec, napísal som Ti k tomu krátky koment, nech to tu nezaspamujem
white label, pekne ako všetci ostatní, vypadá to, že toto kolo sa budem potácať na chvoste :yes: -
woody-alien 24.06.12 07:04
Ano, Ronaultův cestopis po Itálii se již dávno zařadil ke zlatému fondu české humoristické literatury, proti němuž i dílka páně Haška či Vančury tají jak padlý sníh. >:D :yes:
A zaplatit si parkování v Pratu u Florencie na DEVĚT dní se nedá považovat za nic jiného než za výraz nezměrného volnomyšlenkářství a snad i bonvivánství samotného autora, jenž do té doby proslul především hapenningem známým pod názvem "Fazole z Kauflandu". >:-[] -
Ronault. 23.06.12 23:03
Legacy: Já byl v Itálii v "septembri" předloni, navštívil jsem Benátky, Pisu, Florencii, Veronu, Lago di Garda. Kdybys potřeboval nějaká data, tak se zeptej, kdyby sis chtl přečíst cestopis, dnes už je to tak rozšířil, že je to téměř legendární >:D , tak jej najdeš v novinkách recenze na Favorit.
Každopádně Lago di Garda je nádherné, voda průzračná, ale v září to je... no, mě studenější voda nevadí. Problém spíše je, že na západním pobřeží slunko zapadne poměrně brzy za hory (hory kolem mají cca 1600m a hladina jezera leží v 40m n.m.) a ve stínu už to na ležení u vody není. KAždopádně mohu doporučit, protože je to jedno z nejkrásnějších míst, co znám. Byl jsem v Limone sul Garda a moc pěkné městečko... -
Thomasino 23.06.12 21:44
U Lago Di Garda jsem byl před 2 lety, krásné prostředí. Jezero zasazené na kraji Alp, kolem krásná historická městečka, kousek od tama moc pěkná Verona a Miláno :-) Jeden den jsem od tama podnikl parádní výlet přes Passo Di Tonale až na Stelvio, bylo to na celý den, ale stálo to za to! :yes: -
Leg 23.06.12 21:02
Neboj, bez boja to nevzdám >:D
Fotky som si samozrejme preklikal hneď a našiel v ňom takisto podľa mňa ešte lepších kúskov ako je táto. Každopádne parádny výlet, aj ja sa chystám do Talianska autom. Vidím to na pamiatky v severnom taliansku + kúpanie pri Lago di Garda + ako bonus nejaký ten alpský priesmyk :-) A samozrejme moja obľúbená talianska kuchyňa :-! Len ešte neviem či pôjdeme v polke augusta (miliarda turistov vrátane domácich) alebo začiatkom septembra (ktovie či to bude na kúpanie v jazere) -
woody-alien 23.06.12 18:43
Thomasino: :yes:
Opravdu krásné fotky ve velmi atraktivním prostředí. I když (jak už se řešilo u matesovy fotky) s Golfem možná až příliš dokonalé. ;-) >:-[]
Jako soutěžní by se mi ještě o něco víc líbila ta třetí od konce, kde je GTI samostatně. Ale v téhle sérii fotek těžko sáhnout vedle, takže ještě jednou :yes: -
Thomasino 23.06.12 17:56
Legacy, ale no tak, nemusíš :-) Ono nafotit v Dolomitech pěkné fotky není opravdu žádné umění, maximálně mít trochu cit pro kompozici ;-)
Kdyby ses chtěl podívat na další, tak tady je zbytek:
[odkaz]
P.S: Příspěvek 5666 !! Do mých oblíbených čtyřech šestek ale jedna chybí
:-( -
Leg 22.06.12 17:49
Ja pridávam svoj kúsok: [odkaz]
Tak mám svoje auto rád ja, keď ho "nablískané" vezmem za teplého letného večera prevetrať na nejakú peknú cestu. To je idea fotky, realita bola taká, že tá cesta by bola vhodná skôr pre X5 a že behom hľadania vhodného miesta na neho nasadala asi milimetrová vrstva prachu :'-(

[odkaz]