Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 25.06.12 23:00
« Re: Fotosoutěž červen VKLÁDÁNÍ
1. Kubass (zlato za to, že tvé fotce tohle téma věřím ze všech nejvíc)
2. Thomasino (stříbro za krásnou alpskou "kulisu!)
3. Matii (bronz za úúúžasnou, až lehce "kýčovitě" romantickou fotku)
4. Mates81 (i za nápad s dopravní značkou..., není to mezi VM a Palačovem?)
5. Lagacy (za to modré "UFO" v obilí...) ;-) -
Mates81 25.06.12 22:22
« Re: Fotosoutěž červen HLASOVÁNÍ
1) matii
2) iudex
3) Thomasino
4) white label
5) Legacy
--------------------------------------… />
1) matii - Pro mě jasný vítěz, k tomu není co dodat...
2) iudex - Hodně oceňuji nápad, je pravda že realizace mohla být lepší :yes:
3) Thomasino - To prostředí je nádhera ;-) !!
4) white label - Čistá a krásná fotka "obtloustlého a neskutečně dokonalého" auta >:D >:-[]
5) Legacy - Zaujal mě tam ten pěkný odraz slunce a celkově tam auto pěkně zapadlo, trochu mě tam drhne to otevřené okno...
Jinak :yes: za docela pěknou účast...
-
white label 25.06.12 22:19
Matheas
Jestli můžeš, dej mi tam, prosím tě, tento větší odkaz, kde se dá fotka i zvětšit, díky.
[odkaz]
P.S. A pro ostatní, nereagujte prosím na seznam soutěžících, ať to může Matheas ještě případně opravit. ;-)
edit - pozdě, Mates81 se zase pos.al >:D -
-
Leg 25.06.12 21:53
white label, iudex, dík páni za vyčerpávajúci rozbor, moja chyba, nevšimol som si že sa bavíte o micro 4/3 a celkovo som tu v tejto téme tak nejak stratený >:D , keďže dianie na poli fotoaparátov sledujem už viac rokov zdiaľky. Škoda že každý výrobca si hrabe tak trochu na vlastnom piesočku, podľa mňa sa tým stráca jedna z hlavných výhod 4/3 a to že systém nie je postavený okolo výrobkov jedného výrobcu
iudex - pre náhodného okoloidúceho to musel byť zaujímavý pohľad - vytočený Ford rútiaci sa stovkou a vodič sa intenzívne venuje foteniu. Ja by som asi na mieste chodca radšej preventívne do toho jarku skočil :-) . Každopádne zelených by som sa nebál, fotenie za volantom hádam zakázané nie je (aj keď by si sa asi mal plne venovať riadeniu, ale to by sa snáď nejako okecalo >:D ) -
-
white label 25.06.12 17:18
Th
A ještě ty do toho vlezeš další úplně zbytečnou reakcí. Chtěl jsem to ještě opravit/editovat a teď nemůžu. 8-s
Mělo tam být, že Panasonic je "světelnější", nikoli kompaktnější, tam je to právě naopak.
Např. na DPR píšou, že v opačné značkové kombinaci objektivu a těla je autofokus pomalý a váhavý.
-
white label 25.06.12 16:08
Legacy
To je na delší text. Ale aspoň krátce, předně je rozdíl mezi starším ("kinofilmovým") formátem 4/3 a novým ("digitálním") kompaktnějším formátem micro 4/3 (např. 11 kontaktů namísto původních 9). Ale existují i adaptéry umožnující použití objektivu 4/3 na tělo micro 4/3. [odkaz]
A ta kompatibilita mezi objektivy a těly micro 4/3 v kombinaci od Panasonicu (Lumix) a Olympusu nemusí být úplná (mechanicky samozřejmě úplně v pohodě), zvlášť u pokročilejších funkcí nemusí být vzájemná komunikace v plné míře možná a nejde vždy jen o problém stabilizace těla/objektivu o kterém píše iudex, příkladem je třeba použití širokoúhlého skla od Olympusu (9-18mm) na těle Panasonicu/Lumixu, což je jeden z (několika) důvodů proč jsem nešetřil při koupi širokáče a šel do raději do dražšího, "širšího", ještě kompaktnějšího a kvalitnějšího Panasonicu 7-14mm, jehož jediná nevýhoda (kromě vyšší ceny) proti verzi od Olympusu je nemožnost aplikace přídavného filtru.

Třeba zrovwna mě jo... :-)