Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 24.07.12 22:53
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Mates: Nevím jak u Ford ve 21. století, předpokládám kliku místo startéru a místo alternátoru dynamo, ale Renault už řadu let montuje do svých aut řídící jednotky, které když připojí servisák k počítači, tak ví, co s autem je. Ale u Fordu se beztak na centrálu posílají telegramy a vedení Fordu implantaci pal.pc. do auta zamítlo s odůvodněním, že děrovací štítky zaberou moc místa. >:D -
Mates81 24.07.12 22:49
Jednoduché přirovnání servisů ;-) závada v motoru -
V servisu u Fordu nejdřív hledají manuál jak rozdělat motor (ještě to nikdy nepotřebovali dělat). Pak raději volají na centrálu servisu, tam samozřejmě taky neví, proto volají na montážní linku a postupují obráceně než při montáži.
V servisu Renault se mechanik mrkne na model, bez otevření kapoty si připravý všechen potřebný vercajk do posledního klíče a s ledovým klidem začne svou práci. Po půl hodině je rozmontováno, šrouby šli lehce, jelikož auto už bylo jednou rozdělávané před 14 dny >:D >:-[]
Je to jednoduché, když něco děláte desetkrát denně, už nad tím nepřemýšlíte a děláte to automaticky >:D :yes: -
woody-alien 24.07.12 22:48
Legacy: Zajímalo by mě, jestli má Mates v autě taky někoho na posilování řízení, na posilování brzd, někoho kdo zabrání zablokování kol a někoho kdo mu přibrzdí kolo v zatáčce. Ten jeho Focus bude asi pěkně narvanej...když nevěří technice ale živým lidem. >:D -
white label 24.07.12 22:46
Pro stávající majitele červených Golfů prý VW připravil tzv. "home servis packet", kdy je jen jedno nalévací hrdlo a speciální čtyřcestný ventil po detekci pošle příslušnou provozní kapalinu na příslušné místo... >:-[] -
Leg 24.07.12 22:41
woody-alien - poznám ten pocit - človek umýva čistí, vysáva, voskuje a nakoniec si s pocitom (nenaplneného) uspokojenia uvedomí, že je to fajn, ale už to bude len horšie. V tomto sú výnimkou jedine tuneri, ktorí dokážu svoje káry v čase zlepšovať. Teda aspoň si to myslia >:D -
woody-alien 24.07.12 22:39
Legacy : K tomu nevěřícnému kroucení hlavou nad Lagunou má Ronault i velmi pěkné a výstižné foto, myslím že to bylo téma : Auto a akce. Akce spočívala ve velmi rychlém pohybu paží svírajících palici směrem k motoru Laguny. >:D :yes: -
Ronault. 24.07.12 22:36
U VW to utěšování funguje jinak. Tam když dáváš auto do servisu, tak ti říkají: "Pan Bobe, ta kompletní výměna motoru není nic podstatného. Vemte to z té lepší stránky! Máte možnost vyzkoušet i jiné naše modely, které máme na výběr ze široké nabídky náhradních vozidel" >:D
Legacy: Majitel Renaultu nikdy nevěřícně nekroutí nad otevřenou kapotou hlavou, majitel Renaultu své auto pod kapotou dobře zná >:D >:-[] Minimálně kam se dolévají kapaliny, to někteří majitelé koncernových vozů, obzvlášť červených Golfů, nezvládají. >:-[] >:-[] -
woody-alien 24.07.12 22:34
Legacy, Ron, Mates : >:D >:-[] :yes:
Na mě včera při focení přišla taková nostalgická nálada, koukám na nablejskaný Mondeo, Labe si poklidně teče, slunce pálí na hlavy vodáků a nebe (bohužel) téměř bez mráčku....povzdychl jsem si : Takový krásný auto, škoda že nejspíš nevydrží. >:D >:-[]