Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.09.12  21:54

« Re: Vkládání fotek do fotosoutěže

Sorry, Nevím proc Te mam po skatulkou Nikon, asi si to pletu s Matheasem. :*)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.09.12  20:14

Tak od Nikonu to ani byť nemôže (akosi Nikon nerobí objektívy pre Pentax ;-) ), zostávajú dvaja a z nich je to Tamron (17-50/2,8).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.09.12  14:01

17-50mm? Tak to nebude od nikonu, tamron, nebo sigma?
  • « 00 Reagovat !

foto Matheas-Ropak

Matheas Ropak 09.09.12  09:46

« Fotosoutěž Září

téma na měsíc Září je převedené téma ze srpna skrz nulové účasti :-)

"Moje auto a radosti léta"

Vkládat fotografie můžete do 25.9.2012

Matheas
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.09.12  23:19

Ukážka z nového objektívu (107 mm, f4, ISO 100, 1/1000): [odkaz]
    @Legacy: celkom začínam chápať, že rád fotíš dlhým sklom; žiadne perspektívne skreslenie, ako som bol doteraz zvyknutý pri 17-50 mm.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.12  07:52

Samozřejmě jsem myslel rychlost sériového snímání.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.09.12  19:36

Pánové, děkuji Vám za rady, ale nejlépe to odhadl woody, aneb v době, kdy se mi podaří našetřit na nový stroj, se tyhle modely několik let nebudou vyráběr 8-s Ale beru to z druhé strany, daří se mi přivydělávat jako obchodník s ojetými vozy >:D Některým o tom napíšu do SZ >:-[] :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.09.12  18:15

Psaní z mobilu je pakarna, takže jen strucne.
    Mrkni na recenze na dpreview. Ten Sony má zrovna problém s práci při nižším svetlle, takže jen světelnost skla není všechno, i když celkové je ten Sony na úrovni G1X, kteryma o polovinu větší snimac. GX1 stoji stejně jako stával G12, ale je na tom celkové podstatně lepe. Cenové se da srovnávat s eos 6.. 1100 je i proti němu lowed jaksvina. Hlavni slabina G1X je jeho rychlost, zejmena rychlost snímání. Základní laciny setak dokaze degradovat výstup z jakékoli zrcadlovky a cena na opa kvalitního objektivu ji posila cenové jinam.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.09.12  14:59

nech sa páči: [odkaz] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.09.12  11:39

iudex: Dobrá rada nad zlato, ovšem s tím zmíněným cenovým stropem čerstvého doktora, tedy 3 Kč a 50 h bych to viděl tak nanejvýš na domácí výrobu "camery obscury"... ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.09.12  09:54

G1x je koncept, ktorý ma nadchol, zostal žiaľ na polceste. Páči sa mi koncept veľkého senzora v skladnom tele kompaktu so zasúvateľným objektívom. Na druhej strane je tragicky pomalý, autofokus sa nedá zo zrkadlovkami porovnať a je tak vhodný akurát na statické scény. Taktiež mi prekáža málo svetelný objektív, f2,8-5,6 je oproti tomu, čo prinášajú najnovšie profikompakty (často f1,8 či dokonca f1,4), bieda. A zabíja to cena na úrovni slušných zrkadloviek. Samozrejme to bude fotiť lepšie ako lowend 1100D so seťákom, ale aj stojí skoro dvojnásobne viac a naopak na porovnateľne drahé zrkadlovky stále nemá. Môj favorit v rámci profikompaktov je Sony RX100, veľký 1" čip v maličkom tele kompaktu a so stále slušnou svetelnosťou f1,8-4,9.
    Ale obávam sa, že náš čerstvý zamestnanec s doktorským platom má triezvejšie predstavy o cene, tak by som zostal u odporúčania toho Samsugu EX1. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.09.12  09:37

Ó, pán je v Turecku! Tak to si uži, ak tam teda nie si pracovne :-) Tiež vyznávam filozofiu radšej kvalitný kompakt ako zrkadlovku s lacným seťákom a G1X je aj môj favorit, problém je, že stojí pomaly 2x toľko čo trebárz iudexom spomínaný 1100D. Každopádne je to hlavne o prístupe, ak nemáš ambície ďalej rozširovať svoje portfólio, ber kompakt. Ak máš chuť stále vrážať do niečoho peniaze, zrkadlovka s lacným seťákom je základný kameň, ktorý ti otvorí dvere do sveta veľkej fotografie.

Čo sa týka toho fotenia teleobjektívom, tak samozrejme nejde o nejaké fotenie za každú cenu a väčšinu fotiek stále robím klasickým sklom 18-50. Proste sa mi ale páči obraz typický pre dlhšie ohniská (rozostrené pozadie, menej zbiehavé rovnobežné línie alebo ako to nazvať ... Je to ťažko popísať, dobrý príklad sú tieto dve profi fotky [odkaz] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.09.12  23:47

G12 už je dnes out, mnou doporucovana GX1 je mnohem dal.
    Z ni bude výstup kvalitnější než se zrcadlovkou s aps-c
    a levnym setakem, GX1 má totiž stejně Velky snímač, ale kvalitnější sklo.
    Pisu z mobilu z turecka, tak omluvte tu diakritiku.

:
  • 00 Reagovat !

foto lojzahlina

lojzahlina 06.09.12  23:19

« auto

na pěkný auto babu ulovíš, ale naopak to nefunguje >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.09.12  16:49

Na jednej strane môžeš kúpiť základnú zrkadlovku so setovým objektívom už za nejakých 400 eur (Canon 1100D + objektív 18-55mm je už za 370 eur), čo je cenovo na úrovni profikompaktov (taký kompakt Canon G12 je drahší) a výstup bude lepší. Na druhej strane taký slušný profikompakt Samsung EX1 (čo som mal) je teraz za 210 eur a môže Ťa naučiť veľa. Má PASM režimy (poloautomatické i plne manuálny režim), fotí do RAW, má špičkovú svetelnosť f1,8 (oproti setovým objektívom k zrkadlovkám, ktoré majú f3,5), plne polohovateľný displej. A keďže je už nejaký čas na trhu (teraz bol predstavený nástupca EX2f), môžeš nájsť aj nejaké bazárové lacnejšie. Ja som ho kúpil na radu white labela a fakticky sa na ňom naučil fotiť (myslím z technickej stránky, umelecky to neviem doteraz).
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 05.09.12  17:51

WL: To je mi jasné, ale z druhé strany očekávám, že mi pomůže pokročit o kus dále ve focení, kde už mnoho s kompaktem nevymyslím, alespoň mám ten pocit... no uvidím, teď to není tak úplně na programu...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.09.12  03:00

Spořit můžeš vždycky, ale na slušnou zrcadlovku s kvaitním/i obektivem/y budeš šetřit mnohem déle, než na kvalitní kompakt.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.09.12  21:23

WL: Můj cenový strop je někde kolem 3 Kč a 50h teď nevím, jestli 8-s nebo >:D ? Spíše tohle nechám na takové "párty" focení a pro drahou a sám začnu spořit na nějakou rozumnou zrcadlovku.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.09.12  23:05

Ono při dnešních cenách kompaktů a jejich velmi rychlému "upgradeu" to vážně nemá moc cenu řešit. To už je lepší vrhnout energii ma výběr nového kompaktu s co nejlepším poměrem cena výkon. Dej sem cenový strop a my ti sem pár slušných tipů rádi hodíme. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 03.09.12  22:58

Tak děkuji pánové, že jste mě tak uklidnili... :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…