woody-alien 05.08.22 09:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KTM
No vida, tady se už zase kupujou auta a testujou tramvaje.... ;-) To já jsem sice ukončil výběr jednostopého přibližovadla, ale plány mi jaksi narušil nebo spíš rozmetal aktuální stav dostupných strojů. Už to není ani trochu vtipný.
wl, sf a Dany - máte SZ -
pradeda777 04.08.22 17:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KTM
iu....Corolla je ok. Testoval jsem. Není sice tak pohodlná jako C.HR, ale ok. My ale potřebujeme k vůli N/V něco vyššího a tam je C-HR ideál. Pak je tu ještě "za rohem" vyšší Corolla Cross, ale ta se nám nelíbí.
Ten vylepšený 2.0 l motor by se mohl objevit i v C-HR. Zatím jsem o tom nikde nečetl, ale proč by měla Toyota dělat dva 2.0 l Hybrid motory s různým výkonem?
Jel sem taky 1.5 l Yaris Cross Hybrid manuál. Výkon ok, řazení very good, ale podvozek nic moc.... :no: -
iudex 04.08.22 15:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KTM
wl: vlastne jo, zabudol som. A pre deda je to tak i dobre, aspoň si ušetrí bezsenné noci ako pri výbere prednej masky RS3. >:D
Ale inak mne sa táto pohonná jednotka Toyoty vcelku pozdáva, bol by to asi prvý hybrid, ktorý by som akceptoval. Pravda, nie v CHR, ale v Corolle. Každopádne 184 koní je už slušné na také to domáce vozenie. A dokonca po facelifte je to 196 koní, to je pekný výkon na kompakt, to by stačilo aj na strednú triedu. Dokonca keď sa ma nedávno v rodine pýtali, čo by som odporučil v kategórii kompaktných sedanov s úsporným motorom, odporučil som práve Corollu.
white label 04.08.22 14:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KTM
iu
"Tak teraz len čakať a nekafrať veľmi do tej konfigurácie, nech Ti to čo najskôr vyrobia."
To není MGTS ani RS3, aby si mohl nějak zvlášť kafrat do konfigurace, to je japonec!
Jedna/dvě motorizace, dvě/tři výbavy, pár barev a nazdar... >:-[] ;-) -
pradeda777 04.08.22 13:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KTM
Šetřím, šetříš, šetří, šetříme, šetříte, šetří....kde se dá... ;-) >:D >:-[] V Toyotě již dlouho fungují tzv. Quality Circles a vedlejší činnost těchto QC je na poli Cost saving. Fungují na bázi hesla "nic není tak dokonalé, aby se to nedalo vylepšit (a vyrobit levněji.. >:D ) a tak na oltář této ideologie padnou někdy i užitečné věci....jako třeba klíček k autu.... >:-[] >:-[] >:-[] -
pradeda777 04.08.22 09:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KTM
iu....ok....ano, akumulátor, ne baterka abych to upřesnil. Ten je třeba dobíjet buď delšími jízdami nebo dobíječkou. Problém je v tom, že pokud se akumulátor vybije, tak se do auta nedostanu a musí se volat asistenční služba. A protože se bude s autem většinou jen popojíždět na baterku, tak bude důležité udržovat akumulátor nabitý nabíječkou. Nabíječka, kterou label doporučuje je chytrá a je dokonce možné ji nechat zapnutou na stálo. Tož tak.
pradeda777 04.08.22 08:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KTM
C-HR má podle mě hodně moderní šmrnc. Ano, dvoulitr nebo dvaapůllitr turbo by byl lepší než hybrid, ale taková už je doba.
1.2 l turbo už není v nabídce a i kdyby bylo tak bych ho nebral. V Yarise by ten motor byl ok.
Jo, a ještě lacnejšie by byly rohlíky, kdybych nebyl líný a chodit pro ně pěšky... ;-) >:D >:-[] -
iudex 04.08.22 08:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KTM
dedo: aby to nevyznelo že kritizujem, naopak, pre Tvoje potreby sa mi javí C-HR ako oveľa vhodnejšie auto ako RS3. A ak to má byť výhľadovo jediné auto, teda aj na poskakovanie po meste, tak aj na sporadický výlet mimo mesta, tak to je asi ideál. Ako píšeš po meste budeš chodiť hlavne na baterku a mimo mesta je tam ten dvojliter, čo už je slušne výkonné, aj podľa testov. Kritizovaný priestor na zadných sedadlách Ťa vôbec nemusí trápiť, tie budú tak na tašku, v podstate je to taký zdvihnutý kompakt s lepším nastupovaním a výhľadom.
Úpne som nepochopil, prečo chceš nabíjať baterku, však to nie je plugin. Ak si myslel klasický akumulátor, tak snáď nejazdíš tak strašne málo, aby sa Ti vybila baterka státím v garáži (to snáď hrozí len 140ke >:-[] ).
A ak teda naozaj zoberieš do Varov 1er, tak potom :yes:
P.S. ja som sa bol včera zviesť s električkou, Kiou EV6. A celkom pozitívne ma to auto prekvapilo. Jednak auto samotné, veľmi solídne spracovanie aj materiály, takmer prémiové. Výborné jazdné vlastnosti a podvozok, tuhší, ale dobre odtlmený. Obrovský priestor vnútri hlavne na dĺžku, sám za sebou som mal rezervu asi 8 cm. A tiež ma pozitívne prekvapil motor, bola to najslabšia 125 kW verzia, ale bez tejto vedemosti by som to tipoval na tú silnejšiu 173 kW. Zrýchlenie z nuly výborné, ako klasicky baterkáče majú, ale neskončilo to niekde pri stovke, ale ťahalo plynule až do 160 kmh, čo ma na základný motor veľmi pozitívne prekvapilo, najmä keď si uvedomím, že ďalšie motorizácie sú 173, 239 a 430 (!) kW. Ako nechcel by som to, EV nie je pre mňa, ale v rámci EV to zrejme bude špička a po všetkých stránkach vydarené auto. -
pradeda777 03.08.22 13:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KTM
iu....tak ono to tak rychlé rozhodnutí nebylo. Už je to přece jen pár měsíců, co jsem vzdal ty Audiny a od té doby jsem dumal co dál. Na stáří a na to moje ježdění/ neježdění, by opravdu nebylo rozumné jít do těch víceválcových SUV. Pak přišla "sonda" od Toma na Yarise a vše nabralo jiný kurz. Bylo potřeba hledat náhradu za Yarise a zároveň pořídit i univerzál. No a tady se C-HR jevilo v dnešní dobu jako ideál. My, (já i soudružka) už roky po něm stejně pokukujeme. Oběma se nám moc líbí. Tak jsem neváhal a C-HR jsme jeli minulý týden otestovat. Jak jsem již zmiňoval, i v 1.8 bylo svezení parádní a tak nebylo co řešit. Věřím, že i ta 1.8 by nám vyhovovala, ale nechtěl sem labela zklamat a tak jsem změnil objednávku na 2.0 l. ;-) >:D >:-[] Sice se tím naskytla otázka způsobu dobíjení motorové baterie která je hůře dostupná, protože je spolu s hybridní baterií pod zadním sedadlem a v motorovém prostoru není pro nabíjení připojení. To ale vyřešil rozhovor s labelem, který má v tomto směru zkušenosti. Takže. Pro rohlíky se bude jezdit na elektriku a někde dál už na motor, aby se baterka dobíjela. Samozřejmě se bude muset malá baterka hlídat a proto si pořídím (opět na radu labela) nabíječku, která může byt připojena na stálo přes 12V zásuvku na zapalovač v přístr. desce. Takže teď si jenom natrénovat....příjezd do garáže....vystoupit z auta....zapnout nabíječku.... >:D >:D >:D
Jo, a do Varů jedeme s "trojlitrom", aby sme vyhnali všechny pavouky z výfuku a z podvozku.... >:D >:D >:D -
iudex 03.08.22 11:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KTM
Dedo: áno, CHR si spomínal, rovnako ako Macan GTS, RSQ3 a iné nadupané viacvalcové stroje. Plus následne si objednal RS3. Preto je štvorvalcový hybrid trochu prekvapivý, rovnako ako aj ultrarýchly, priam thomasinovský proces objednania. ;-)
Inak červenú CHR som včera obzeral. Najkrajšia na ňom je tá červená farba, mne tie komplikované tvary úplne nesedia, ale to je individuálne. Je to také akurát kompaktné, ani veľké, ani malé. Dobre, že si sa nechal prehovoriť na ten dvojliter a nenechal si pôvodnú 1,8čku, to je fakt slabučké. Ono na rohlíky do pekárne by síce stačila aj tá, ale ako vieme, Ty jazdíš aj na druhý koniec republiky na rohlíkovom exprese (a nie na trojlitri čo stojí v garáži), takže trochu výkonu naviac je určite prospešné.
Tak teraz len čakať a nekafrať veľmi do tej konfigurácie, nech Ti to čo najskôr vyrobia. -
pradeda777 02.08.22 07:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KTM
wl..... >:D >:D >:D Opravář se snažíl zprovoznit posuvnou bránu, ale chyběli mu náhradní díly....no, dnešní doba....chybí kde co.... ;-\ ;-\ ;-\ Štěstí, že to bylo jen trafo a ne motor. (Nový motor 17000 + DPH + práce) I tak musel to trafo vzít s nového posuvu, protože na nové trafo se čeká i půl roku.