Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 27.11.12 20:07
« Re: Fotosoutěž - Hlasování pokračuje
Ronault: jasne, preto som si ešte pred uvedením vtipu (dokonca ani nie na konci a nečitateľne malými písmenkami) neodpustil vrámci politickej korektnosti malú poznámku o istej faktickej nepresnosti. ;-) Každopádne pointa je myslím každému jasná >:D -
Leg 27.11.12 20:02
wl: vzhľadom na to, že som spolu s mojim vodičákom nedávno oslávil desiate výročie šťastného spolužitia si môžem pogratulovať, že som zatiaľ žiaden nemal. A vzhľadom na predchádzajúcu vetu a zákon schválnosti môžem v najbližších dňoch nejeden defekt očakávať. Tuším začnem so sebou vláčiť rezervu.
Ten článok som tuším čítal a takisto ma zarazilo, že chcú zaviesť povinne práve ten zložitejší a teda aj drahší systém. Dá sa povedať, že systém pracujúci pomocov senzorov ABS (ktorý mám aj ja na "stotridsiatke" čoby aute dodávaným s RFT pneu a je to v podstate softwarová záležitosť) je schopný zabezpečiť takmer rovnakú službu v oblasti bezpečnosti ako systém so snímačmi, ktorý pridáva len akúsi komfortnú nadstavbu, keď nemusím pravidelne behať okolo auta s tlakomerom v ruke. V tomto smere treba súhlasiť s tým, že systém na monitorovanie tlaku v pneu čoby bezpečnostný prvok by mal byť dostatočný vo svojej jednoduchšej podobe. Nehľadiac na to, že najmä u nás si to na rozdiel od white labela veľa ľudí nedá na zimné disky namontovať.
edit: aby som ešte rozvinul myšlienku s tou feldou outdoor (možno by som vrámci koncernovej stratégie označovania modelov preferoval názov Felda Scout), je to evidentne model pred faceliftom, s nelakovanými nárazníkmi >:D -
white label 27.11.12 18:48
Ron
Pro tyhle jezdce je každá příplatková výbava zvyšující komfort, bezpečnost, případně i ekonomiku provozu, vlastně zbytečnost pro "neřidiče", protože správný řidič/petrolhead věci, jako jsou posilovače, automatické převodovky, turba (o turbodieselu raděj ani nemluvě), elektronika, nedej bože asist. systémy atd. atd. , nejen, že nepotřebuje, ale také nimi opovrhuje, stejně jako těmi "neřidiči", kteří se něčemu takovému nepochopitelně nebrání, takže oni by např. určitě poznali defekt okamžitě i bez zcela zbytečné a navíc určitě i vysoce poruchové techniky. >:-[] ;-) -
white label 27.11.12 18:30
w-a
Jasně, přímo pro povinnost v tomto případě také nejsem, psal jsem, že ten častěji používaný (viz i GTIčko) a mnohem jednodušší/levnější, systém by opravdu stačil (a u něj už bych naopak pro povinnost byl, viz níže) ale i tak:
- kdo má tolik štěstí, že má defekt jen jednou za cca deset let a méně?
- systém využívám i bez defektu, tedy při každém výjezdu před delší/rychlejší cestou, prostě mrknu na palubku a vidím tlaky/teploty všech kol a mám určitou jistotu v tomto ohledu....
- výměnu kola na silnici ti to může ušetřit minimálně, ale i mnohem víc, o defektu se totiž dozvíš mnohem dřív, což může zachránit nejen pneumatiku, ale případně i životy (např. při dálničních rychlostech). -
Ronault. 27.11.12 17:30
WL: Naprostý souhlas, ale to víš, v diskuzi to je samý plakátový jezdec, který nechápe, že poznat defekt není jen tak...
Legacy: Němáš tak úplně pravdu, Renault vynalezl něco, co postavilo VW tam, kde je... bez něj by jeho TDI nebyly... tedy turbo, což je patent právě Louise :-! -
woody-alien 27.11.12 17:22
Když má někdo "Feldu" nabouchanou výbavou až po střechu, tak je to pro něj dobře a já to nezpochybňuju. Ušetří si jednou za deset let výměnu kola na silnici za bůhvíjakých okolností. Mně vadí, když se ze všeho hned musí dělat povinnost. -
white label 27.11.12 17:06
>:-[]
To jo.
Musím se taky "pochlubit", dnes jsem (zhruba po dlouhých deseti letech) řešil defekt (zimní) pneumatiky (u té mojí "Feldy outdoor").
Na defekt mě upozornil monitorovací systém tlaku v pneu, který mám funkční i pro zimní pneu (ano, ten který byl nedávno terčem vzrušené diskuse na auto.cz), "řval" hned po zapnutí zapalování, že má pravá zadní pneu větší problém s tlakem. Namísto běžných 2,7 indikoval jen 1,9 a asi o dvě hodiny později už jen 1,8. Přitom to na autě ani kole nebylo nijak viditelně poznat. Tak jsem si nechal zapnuté zobrazení monitoringu tlaku (a teploty) pneu a opatrně jel do místního pneuservisu, přičemž tlak dále neklesal, naopak po mírném zahřátí stoupl o desetinku zpět na 1,9. Opět se (pocitově) nedělo s autem nic mimořádného, a to jsem o problému (díky vzpomínané technice) věděl. Po sundání kola v pneuservisu bylo okamžitě jasno, klasický hřebík s rozježděnou širokou hlavou, který zářil na středu běhounu, jak "nedávno" vyřazený desetník.
Každopádně se systém v tomto případě osvědčil, bez něj bych na defekt sice přišel taky, ale později a za bůhvíjakých okolností. Myslím, že minimálně dočasnou výměnu kola (za rezervu) mi ušetřil.. a i taková výměna kola (zvlášť v zimních podmínkách) může být někdy/někde doslova "o držku". -
woody-alien 27.11.12 13:31
Ještě se musím pochlubit. Dnes jsem si udělal radost a nekoupil si auto, jak by možná někdo předpokládal, nýbrž Český kalendář - sbírku "villonských" balad od známého rentiéra ;-) Michala Horáčka. Jen tak zběžně jsem cestou z knihkupectví k autu nahlédl dovnitř a téměř jsem byl knock-outován pouliční lampou po přečtení úvodních veršů balady Ti, kteří v jaro nevěří.
"Jsem Český fousek, starej pes
mám blechy, pána halamu
a víc jsem za svůj život snes
než prase v zemi islámu..." >:D :yes:
-
woody-alien 27.11.12 12:28
Legacy : Jakýho figuranta ? Přece ti tady nemůžu otevřeně napsat, že tam opravdu ležela moje žena. 8-s Ale ten koberec jsem si nechal... >:D
wl - lopata a koberec se vždycky hodí. A na lopatu jsem si nechal vyrýt "Dedicated to hungarian truck-drivers". Při šikovném úderu by se mu nápis měl obtisknout na čelo. :-| >:-[] -
woody-alien 27.11.12 12:12
iudex: Oni "nezabúdajú", jim prostě ti jejich "krasavci" nejedou....aspoň mně se to tak jeví, když se mi vzdalujou ve zpětným zrcátku. ;-) Až na čestné vyjímky samozřejmě, občas mě nějaká rozlícená "olympiáda" zašlape do země, ale já si v tu chvíli stejně alibisticky prozpěvuji : Kvaltovati toliko pro hovado dobré jest.... >:D Tím nemyslím wl, chápu že po koncertu Bruce Springsteena opouštěl Prahu nepřiměřenou rychlostí, to by ostatně udělal každý... >:-[] -
iudex 27.11.12 11:53
Ad Ronault: ja som vedel, že moja taktika na Rona zaberie! >:D Skrátka ak Forda nevidí, aj sa mu fotka páči. Škoda, že tu nie je viac takýchto odporcov Fordu >:-[] , to by som mal viac bodov. :-)
Inak ja s tým žijem tak, že keď parkujem medzi autami, blížim sa k autu zboku a to nevidím ten otrasný ksicht, ani prerastený zadok; s privretými očami rýchlo nasadnem a potom... si na okreske vychutnám väčšinu tých strelcov na koncernových autách, ktorí sa kochajú krásou svojho auta tak, že zabúdajú poriadne jazdiť. >:-[] >:D -
Bud 27.11.12 08:41
wl: nestraš. Už tak se u fordu promítly úspory a globalizace s moderními dynamickými tvary. Myslím, že by to možná mohlo i zabrat. Když se podívám na některé vozy koncernu, hlavně na jejich skoro stejné přední masky a funguje to, tak proč by to nešlo jinde.. >:D -
white label 26.11.12 23:58
« Re: Probíhá hlasování fotosoutěže LISTOPAD
Matheas
Můžu snad za to, kde jak a kdy pracuješ? Já přece nejsem tvůj zaměstnavatel..., a snad jsem ti toho zas tolik neřekl. ;-)
P.S. A pokud se ti stala nehoda tak jak ji popisuješ, tak mě se stalo něco dost podobného nedávno, sice to nebyl kamion, ale jen osobák, na druhou stranu jsem neměl u cesty pole, ale obrubník a za ním Pizzerii a hlavně v autě rodinu.
Měl jsem taky velké štěstí, že se přitom nikomu nic nestalo a odnesly doslova jen plechy a plasty. Jo a borec taky ujel, zřejmě nějaký místní alkoholik co jel jen z hospody domů a nestačila mu jeho půlka silnice. 8-s