Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.11.12  20:07

« Re: Fotosoutěž - Hlasování pokračuje

Ronault: jasne, preto som si ešte pred uvedením vtipu (dokonca ani nie na konci a nečitateľne malými písmenkami) neodpustil vrámci politickej korektnosti malú poznámku o istej faktickej nepresnosti. ;-) Každopádne pointa je myslím každému jasná >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.11.12  20:02

wl: vzhľadom na to, že som spolu s mojim vodičákom nedávno oslávil desiate výročie šťastného spolužitia si môžem pogratulovať, že som zatiaľ žiaden nemal. A vzhľadom na predchádzajúcu vetu a zákon schválnosti môžem v najbližších dňoch nejeden defekt očakávať. Tuším začnem so sebou vláčiť rezervu.

Ten článok som tuším čítal a takisto ma zarazilo, že chcú zaviesť povinne práve ten zložitejší a teda aj drahší systém. Dá sa povedať, že systém pracujúci pomocov senzorov ABS (ktorý mám aj ja na "stotridsiatke" čoby aute dodávaným s RFT pneu a je to v podstate softwarová záležitosť) je schopný zabezpečiť takmer rovnakú službu v oblasti bezpečnosti ako systém so snímačmi, ktorý pridáva len akúsi komfortnú nadstavbu, keď nemusím pravidelne behať okolo auta s tlakomerom v ruke. V tomto smere treba súhlasiť s tým, že systém na monitorovanie tlaku v pneu čoby bezpečnostný prvok by mal byť dostatočný vo svojej jednoduchšej podobe. Nehľadiac na to, že najmä u nás si to na rozdiel od white labela veľa ľudí nedá na zimné disky namontovať.

edit: aby som ešte rozvinul myšlienku s tou feldou outdoor (možno by som vrámci koncernovej stratégie označovania modelov preferoval názov Felda Scout), je to evidentne model pred faceliftom, s nelakovanými nárazníkmi >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.11.12  18:48

Ron
    Pro tyhle jezdce je každá příplatková výbava zvyšující komfort, bezpečnost, případně i ekonomiku provozu, vlastně zbytečnost pro "neřidiče", protože správný řidič/petrolhead věci, jako jsou posilovače, automatické převodovky, turba (o turbodieselu raděj ani nemluvě), elektronika, nedej bože asist. systémy atd. atd. , nejen, že nepotřebuje, ale také nimi opovrhuje, stejně jako těmi "neřidiči", kteří se něčemu takovému nepochopitelně nebrání, takže oni by např. určitě poznali defekt okamžitě i bez zcela zbytečné a navíc určitě i vysoce poruchové techniky. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.11.12  18:30

w-a
    Jasně, přímo pro povinnost v tomto případě také nejsem, psal jsem, že ten častěji používaný (viz i GTIčko) a mnohem jednodušší/levnější, systém by opravdu stačil (a u něj už bych naopak pro povinnost byl, viz níže) ale i tak:
    - kdo má tolik štěstí, že má defekt jen jednou za cca deset let a méně?
    - systém využívám i bez defektu, tedy při každém výjezdu před delší/rychlejší cestou, prostě mrknu na palubku a vidím tlaky/teploty všech kol a mám určitou jistotu v tomto ohledu....
    - výměnu kola na silnici ti to může ušetřit minimálně, ale i mnohem víc, o defektu se totiž dozvíš mnohem dřív, což může zachránit nejen pneumatiku, ale případně i životy (např. při dálničních rychlostech).
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.11.12  17:30

WL: Naprostý souhlas, ale to víš, v diskuzi to je samý plakátový jezdec, který nechápe, že poznat defekt není jen tak...

Legacy: Němáš tak úplně pravdu, Renault vynalezl něco, co postavilo VW tam, kde je... bez něj by jeho TDI nebyly... tedy turbo, což je patent právě Louise :-!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.11.12  17:22

Když má někdo "Feldu" nabouchanou výbavou až po střechu, tak je to pro něj dobře a já to nezpochybňuju. Ušetří si jednou za deset let výměnu kola na silnici za bůhvíjakých okolností. Mně vadí, když se ze všeho hned musí dělat povinnost.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.11.12  17:06

>:-[]
    To jo.
    Musím se taky "pochlubit", dnes jsem (zhruba po dlouhých deseti letech) řešil defekt (zimní) pneumatiky (u té mojí "Feldy outdoor").
    Na defekt mě upozornil monitorovací systém tlaku v pneu, který mám funkční i pro zimní pneu (ano, ten který byl nedávno terčem vzrušené diskuse na auto.cz), "řval" hned po zapnutí zapalování, že má pravá zadní pneu větší problém s tlakem. Namísto běžných 2,7 indikoval jen 1,9 a asi o dvě hodiny později už jen 1,8. Přitom to na autě ani kole nebylo nijak viditelně poznat. Tak jsem si nechal zapnuté zobrazení monitoringu tlaku (a teploty) pneu a opatrně jel do místního pneuservisu, přičemž tlak dále neklesal, naopak po mírném zahřátí stoupl o desetinku zpět na 1,9. Opět se (pocitově) nedělo s autem nic mimořádného, a to jsem o problému (díky vzpomínané technice) věděl. Po sundání kola v pneuservisu bylo okamžitě jasno, klasický hřebík s rozježděnou širokou hlavou, který zářil na středu běhounu, jak "nedávno" vyřazený desetník.
    Každopádně se systém v tomto případě osvědčil, bez něj bych na defekt sice přišel taky, ale později a za bůhvíjakých okolností. Myslím, že minimálně dočasnou výměnu kola (za rezervu) mi ušetřil.. a i taková výměna kola (zvlášť v zimních podmínkách) může být někdy/někde doslova "o držku".
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.11.12  14:21

wl : >:D >:D To už je tak morbidní, že i známej "řezník z Laguny" bude mít co dělat to strávit. :-O >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.11.12  14:08

w-a
    "Šéfe, a tady ten starý koberec můžeme taky vyhodit?"
    "Ne ne, ten je památný, po nebožce, mojí bývalé ženě..." :-O >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.11.12  13:31

Ještě se musím pochlubit. Dnes jsem si udělal radost a nekoupil si auto, jak by možná někdo předpokládal, nýbrž Český kalendář - sbírku "villonských" balad od známého rentiéra ;-) Michala Horáčka. Jen tak zběžně jsem cestou z knihkupectví k autu nahlédl dovnitř a téměř jsem byl knock-outován pouliční lampou po přečtení úvodních veršů balady Ti, kteří v jaro nevěří.

"Jsem Český fousek, starej pes
    mám blechy, pána halamu
    a víc jsem za svůj život snes
    než prase v zemi islámu..." >:D :yes:

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.11.12  12:28

Legacy : Jakýho figuranta ? Přece ti tady nemůžu otevřeně napsat, že tam opravdu ležela moje žena. 8-s Ale ten koberec jsem si nechal... >:D
    wl - lopata a koberec se vždycky hodí. A na lopatu jsem si nechal vyrýt "Dedicated to hungarian truck-drivers". Při šikovném úderu by se mu nápis měl obtisknout na čelo. :-| >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.11.12  12:12

iudex: Oni "nezabúdajú", jim prostě ti jejich "krasavci" nejedou....aspoň mně se to tak jeví, když se mi vzdalujou ve zpětným zrcátku. ;-) Až na čestné vyjímky samozřejmě, občas mě nějaká rozlícená "olympiáda" zašlape do země, ale já si v tu chvíli stejně alibisticky prozpěvuji : Kvaltovati toliko pro hovado dobré jest.... >:D Tím nemyslím wl, chápu že po koncertu Bruce Springsteena opouštěl Prahu nepřiměřenou rychlostí, to by ostatně udělal každý... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.11.12  11:53

Ad Ronault: ja som vedel, že moja taktika na Rona zaberie! >:D Skrátka ak Forda nevidí, aj sa mu fotka páči. Škoda, že tu nie je viac takýchto odporcov Fordu >:-[] , to by som mal viac bodov. :-)
    Inak ja s tým žijem tak, že keď parkujem medzi autami, blížim sa k autu zboku a to nevidím ten otrasný ksicht, ani prerastený zadok; s privretými očami rýchlo nasadnem a potom... si na okreske vychutnám väčšinu tých strelcov na koncernových autách, ktorí sa kochajú krásou svojho auta tak, že zabúdajú poriadne jazdiť. >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Mates81

Mates81 27.11.12  10:34

Tak na této fotce jsou taky 3 znaky Renaultu, a nevypadá to úplně zle >:-[]
    [odkaz]

A horká novinka, Renault a Cadillac plánují společný vývoj, jelikož vystavovali na stejném stánku >:D >:D >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 27.11.12  08:41

wl: nestraš. Už tak se u fordu promítly úspory a globalizace s moderními dynamickými tvary. Myslím, že by to možná mohlo i zabrat. Když se podívám na některé vozy koncernu, hlavně na jejich skoro stejné přední masky a funguje to, tak proč by to nešlo jinde.. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.11.12  00:55

Ako ten vtip (aj keď fakticky trošku nepresný)

Prečo má audi v znaku štyri kruhy? Lebo vymysleli pohon všetkých štyroch kolies. A prečo má Renault v znaku kosoštvorec? Lebo vymysleli ... ehm ... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.11.12  00:50

Legacy:
    Logo/znak Fordu i Renaultu mají společného jmenovatele v tom, že oba symbolizují aktuální "cíl" dlouhodobějšího "směřování" těchto automobilek... :-O >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.11.12  00:33

Ronault: čo znázorňuje znak Fordu som fakt nevedel, ďakujem za objasnenie >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.11.12  23:58

« Re: Probíhá hlasování fotosoutěže LISTOPAD

Matheas
    Můžu snad za to, kde jak a kdy pracuješ? Já přece nejsem tvůj zaměstnavatel..., a snad jsem ti toho zas tolik neřekl. ;-)

P.S. A pokud se ti stala nehoda tak jak ji popisuješ, tak mě se stalo něco dost podobného nedávno, sice to nebyl kamion, ale jen osobák, na druhou stranu jsem neměl u cesty pole, ale obrubník a za ním Pizzerii a hlavně v autě rodinu.
    Měl jsem taky velké štěstí, že se přitom nikomu nic nestalo a odnesly doslova jen plechy a plasty. Jo a borec taky ujel, zřejmě nějaký místní alkoholik co jel jen z hospody domů a nestačila mu jeho půlka silnice. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.11.12  23:56

« Re: Probíhá hlasování fotosoutěže LISTOPAD

Double
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…