Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 28.11.12 00:03
« Re: Fotosoutěž - Hlasování pokračuje
Mates81
Scénář vypadá hezky, ale je poněkud nereálný, zapomněl jsi totiž na to, že se řídiči Fordu (jako obvykle) nepodaří v takovém mrazu nastartovat, proto s omluvou vrátí zcizenou škrabku majiteli Rapidu a poprosí jej o odtah do autorizovaného servisu Fordu, kde mu dají zimní náhradní vozidlo (samozřejmě koncernové) a počkají až opadnou mrazy. >:D -
Mates81 27.11.12 23:53
Sakra, tímto se samozřejmě omlouvám a zohledním to v příštím hlasování >:D >:-[]
Nicméně, ani nevím proč tady řeším nějaké škrabání skla, když Forďácký příběh vapadá takhle...
Majitel Rapidu si hrdě obchází své vozidlo, a hledá, kam se ta škrabka jen poděla, pak tedy začne škrábat klasické "tankistické" okýnko na předním skle svou kreditkou...majitel Fordu projde kolem, stiskem klíče otevře auto, nastartuje, zapne si výhřev sedaček a výhřev předního okna, než se pěkně usadí v sedadle, odjíždí okolo Rapida z parkoviště pryč. To jak daleko dojede, nechme na jiné diskuse >:D >:-[] >:D -
Ronault. 27.11.12 23:38
Pro všechny plánovače scének do reklam přidávám reálný obraz mrazivého rána:
Přichází majitel svého nového Rapidu v ceně 300t Kč k autu, odklápí přímrzlé víčko a nalézá prázdný prostor, kde bylo ještě včera zakoupené již třetí simply clever řešení pro celou ulici a široké okolí. Promrzlými prsty za pomocí už třetí zlomené kreditní karty škrábe okna. Jelikož si připlatit za maxi dot, stříbrnou metalízu a simply clever oboustranný koberec, tak mu nezůstaly peníze na dálkové centrální zamykání, proto se marně snaží klíčem odemknout auto. Po pěti minutách foukání na zámek se mu daří zastrčit klíč do zámku, ale nejde jim otočit...
... v ten moment se otáčí a kouká na vedle stojícího stříbrného Rapida a dochází mu, že auto odmrazil sousedovi... >:-[]
Tento nápad byl samozřejmě již zfilmován značkou Renault: [odkaz] pro kterou je dálkové centrální zamykání včetně víčka nádrže a kaspy v zadních dveřích, kde se vleze jak smetáček, tak škrabka a zimní rukavice, součastí základní výbavy již minimálně 12 let :-!
I tato reklama jasně doklaruje, že zimní potíže jsou výhradou pouze koncernových vozů, které jsou již pod půlcentimetrovou pokrývkou snadno zaměnitelné: [odkaz] >:-[]
WL: Osobně zastávám názor, že právě tak velká tma na fotce iudexe je jen pozitivum a dělá z Mondea pohledné auto... stejně jako mnou navrhovaná vysoká zeď >:-[] -
white label 27.11.12 22:29
Legacy
Akorát nevím jak by zamrzlo to víčko u Rapidu když není ani uzamykatelné... a i kdyby mu třeba v mínus 50i zamrzl pant, tak ho prostě jen vylomí. No a pak, která lepící páska lepí ještě i v mínus 30/40/50i? >:-[]
P.S. Co je to "vykapatá"? Něco jako "vykapaná"?
Každopádně mrtvo je tady neskutečné... 8-s :no: -
Leg 27.11.12 22:23
woody: k tomu občianskemu potom prihoď aj kreditky, pasy, rodné listy, a loginy na jej maily, facebook a internet banking (a zároveň prihoď aj to najcennejšie: svoj login na auto.cz). Nemáš sa čoho báť, táto súťaž je aj tak vykapatá a nikto sem nechodí ;-) >:-[]
white label: Tiež mám taký pocit, že článok vyšiel (trochu zveličene) tak, že pán redaktor si k rannej kávičke otvoril tlačové správy, kde sa dočítal o povinnom zavedení systému na monitorovanie stavu pneu, zadal do googlu "monitorovanie stavu pneumatík" a na základe toho čo našiel napísal článok. >:-[] Aj keď v EU je všetko možné
...
Napadla ma aj ďalšia scéna: Tretie mrazivé ráno, mrzne tak, že sa psi lámu v zatáčkach, rapiďáci bezradne postávajú nad zamrznutým viečkom nádrže. V tom prichádza na scénu Mates, ležérne uvoľňuje svoj príplatkový DIY "fixovací program pre priestor viečka nádrže" a s jemným úsmevom víťaza venuje ďalších 15 minút škriabaniu okien. V hlave si už predstavuje triumfálny odchod z parkoviska, pri ktorom podľa možnosti "nahodí" odletujúcim snehom rapiďákov (jasne, nemožno opomenúť drtivú prevahu v jazdných vlastnostiach nad konkurenciou - o tom nepochybuje žiadny forďák). Keď však chce nastúpiť, zisťuje, že zámky sú zamrznuté a tak mu neostáva nič iné len spolu so škodovkármi odísť na autobus. -
white label 27.11.12 21:58
w-a
Jo hochu, tak snadno nás neoblafneš. Pokud vím, nikdo z nás tady nezná podobu tvé "bývalé" ženy (tedy až na to její obuté torzo čouhající z koberce), takže až nám tu budeš ukazovat svůj skutečný motiv svého hrůzného činu, těžko ti někdo skočí na to, že se jedná opravdu o tvou původní ženu. A co v tomto ohledu dokáže datovaný denní tisk, opravdu netuším. :-O :*) >:D
P.S. Raděj se rovnou přiznej a řekni jak k tomu skutečně došlo. Typl bych si, že to začalo nějak takto:
"Ahoj míláčku, koupil jsem ti nový koberec, nechceš si ho rovnou vyzkoušet...a ani se nemusíš vyzouvat. 8-s -
woody-alien 27.11.12 21:29
wl a i všichni ostatní : Zdá se, že budu muset požádat toho, kdo bude vybírat téma na příští měsíc, aby přihlédl k mojí potřebě v rámci soutěžní fotky vyfotit svou ženu - živou a zdravou, pochopitelně s detailním záběrem na Občanský průkaz a příslušně datovaný denní tisk. :-| >:D -
white label 27.11.12 21:20
Legacy
Označení Outdoor používá Škodovka u svého největšího modelu (Superb), proto jsem ho zvolil i pro svou (poněkud přerostlou) "Feldu Outdoor". >:-[] ;-)
[odkaz]
Jinak mě ten článek o povinnosti monitoringu pneu také překvapil právě ve smyslu o kterém píšeš, ale stejně si myslím (nebo spíš doufám), že se jednalo o novinářskou kachnu a EU bude stačit ten jednodušší systém. :-) -
white label 27.11.12 21:10
« Hlasování 11/12 - white label
1. woody-wraždičžen
2. anti99
3. Legacy
Zvláštní cena za humor: Mates81
woody-wž - je to tak výjimečně odvážně úchylné, až jsem tomu nakonec prominul, že téma to splňuje jen s dovysvětlujícím textem na A4ku (nemyslím tu od Audi), ale téma tu bez výhrad splnilo jen pár lidí, a to nikoli včetně mě.
anti99 - parádní premiéra :yes: , navíc tvé foto splňuje téma jasně nejlépe ze všech. Obloha mi sice taky připomněla "oslepující" přechod na nový design auto.cz a kulaté vlepené zrcátko zase někdejší autoburzy, ale to jsou prakticky pouze detaily upozorňující na dokonalost všeho ostatního.
Lagacy
Je zbytečné, abych ti znovu psal, že pro mě z portfolia (mého jinak oblíbeného) BMW, není design minulé 1er 5dv. hb to pravé ořechové, takže ti znovu psát ani nebudu.. >:D ...a raději ti napíšu, že ta kola vypadají opravdu dobře. ;-)
Teď vážně, prostě povedená fotka, navíc i téma splněno, dobře "trefené" barvy v zajímavém kontrastu i harmonii zároveň.
Mates 81 - Být šéfem marketingu Škoda-Auto, tak ten nápad nechám zfilmovat jako reklamu na nového Rapida.
Scénář: Prví scéna - Mrazivé ráno na ulici, borec se marně snaží zbavit námrazy na oknech svého běžného ("no simly clever") vozu, přičemž si ve finále zníčí i kreditku. Pak přijde skutečný borec k vedle zaparkovanému Rapidu a s nonšalancí Mr. Beana vytáhne škrabku na led s podvíčka palivové nádrže.... Druhá scéna - Další mrazivé ráno, ale majitel běžného vozu netrpělivě čeká na majitele simply clever vozu, aby mu ukázal svůj "originální" taky simply clever zlepšovák, tentokrát ovšem v provedení "home garage edition" (viz. tvé foto) . >:-[]
iudex - vyměň buď auto (za lehčí), nebo dlaždiče co dělal tu zámkovou dlažbu. 8-s >:D
Tvé auto se v té tmě tváří spíš jako Mazda, než Ford, zřejmě dozvuky spolupráce těchto dvou automobilek.
Jinak fotka zajímavá (stíny apod.), ale na mě je tam té tmy přesto až až.
eliot- hodně zajímavý, až lehce umělecký počin, téma bych tam sice (bez tvého vysvětlení) hledal ztěžka, ale není to vůbec špatné, naopak zvlášť na premiéru. Fotka je zřejmě příliš tmavá, viz ten "černý flek" před vozem ve kterém se síťovina místy úplně ztrácí. Ale to už jsou jen detaily místního "hnidopicha." ;-)
Každopádně díky všem za účast, zejména našim dvěma premiantům a doufám, že přijdou i příště a přidají se i další, noví i tradiční, soutěžící. :yes: -
Leg 27.11.12 20:07
Ronault: jasne, preto som si ešte pred uvedením vtipu (dokonca ani nie na konci a nečitateľne malými písmenkami) neodpustil vrámci politickej korektnosti malú poznámku o istej faktickej nepresnosti. ;-) Každopádne pointa je myslím každému jasná >:D -
Leg 27.11.12 20:02
wl: vzhľadom na to, že som spolu s mojim vodičákom nedávno oslávil desiate výročie šťastného spolužitia si môžem pogratulovať, že som zatiaľ žiaden nemal. A vzhľadom na predchádzajúcu vetu a zákon schválnosti môžem v najbližších dňoch nejeden defekt očakávať. Tuším začnem so sebou vláčiť rezervu.
Ten článok som tuším čítal a takisto ma zarazilo, že chcú zaviesť povinne práve ten zložitejší a teda aj drahší systém. Dá sa povedať, že systém pracujúci pomocov senzorov ABS (ktorý mám aj ja na "stotridsiatke" čoby aute dodávaným s RFT pneu a je to v podstate softwarová záležitosť) je schopný zabezpečiť takmer rovnakú službu v oblasti bezpečnosti ako systém so snímačmi, ktorý pridáva len akúsi komfortnú nadstavbu, keď nemusím pravidelne behať okolo auta s tlakomerom v ruke. V tomto smere treba súhlasiť s tým, že systém na monitorovanie tlaku v pneu čoby bezpečnostný prvok by mal byť dostatočný vo svojej jednoduchšej podobe. Nehľadiac na to, že najmä u nás si to na rozdiel od white labela veľa ľudí nedá na zimné disky namontovať.
edit: aby som ešte rozvinul myšlienku s tou feldou outdoor (možno by som vrámci koncernovej stratégie označovania modelov preferoval názov Felda Scout), je to evidentne model pred faceliftom, s nelakovanými nárazníkmi >:D -
white label 27.11.12 18:48
Ron
Pro tyhle jezdce je každá příplatková výbava zvyšující komfort, bezpečnost, případně i ekonomiku provozu, vlastně zbytečnost pro "neřidiče", protože správný řidič/petrolhead věci, jako jsou posilovače, automatické převodovky, turba (o turbodieselu raděj ani nemluvě), elektronika, nedej bože asist. systémy atd. atd. , nejen, že nepotřebuje, ale také nimi opovrhuje, stejně jako těmi "neřidiči", kteří se něčemu takovému nepochopitelně nebrání, takže oni by např. určitě poznali defekt okamžitě i bez zcela zbytečné a navíc určitě i vysoce poruchové techniky. >:-[] ;-) -
white label 27.11.12 18:30
w-a
Jasně, přímo pro povinnost v tomto případě také nejsem, psal jsem, že ten častěji používaný (viz i GTIčko) a mnohem jednodušší/levnější, systém by opravdu stačil (a u něj už bych naopak pro povinnost byl, viz níže) ale i tak:
- kdo má tolik štěstí, že má defekt jen jednou za cca deset let a méně?
- systém využívám i bez defektu, tedy při každém výjezdu před delší/rychlejší cestou, prostě mrknu na palubku a vidím tlaky/teploty všech kol a mám určitou jistotu v tomto ohledu....
- výměnu kola na silnici ti to může ušetřit minimálně, ale i mnohem víc, o defektu se totiž dozvíš mnohem dřív, což může zachránit nejen pneumatiku, ale případně i životy (např. při dálničních rychlostech). -
Ronault. 27.11.12 17:30
WL: Naprostý souhlas, ale to víš, v diskuzi to je samý plakátový jezdec, který nechápe, že poznat defekt není jen tak...
Legacy: Němáš tak úplně pravdu, Renault vynalezl něco, co postavilo VW tam, kde je... bez něj by jeho TDI nebyly... tedy turbo, což je patent právě Louise :-! -
woody-alien 27.11.12 17:22
Když má někdo "Feldu" nabouchanou výbavou až po střechu, tak je to pro něj dobře a já to nezpochybňuju. Ušetří si jednou za deset let výměnu kola na silnici za bůhvíjakých okolností. Mně vadí, když se ze všeho hned musí dělat povinnost. -
white label 27.11.12 17:06
>:-[]
To jo.
Musím se taky "pochlubit", dnes jsem (zhruba po dlouhých deseti letech) řešil defekt (zimní) pneumatiky (u té mojí "Feldy outdoor").
Na defekt mě upozornil monitorovací systém tlaku v pneu, který mám funkční i pro zimní pneu (ano, ten který byl nedávno terčem vzrušené diskuse na auto.cz), "řval" hned po zapnutí zapalování, že má pravá zadní pneu větší problém s tlakem. Namísto běžných 2,7 indikoval jen 1,9 a asi o dvě hodiny později už jen 1,8. Přitom to na autě ani kole nebylo nijak viditelně poznat. Tak jsem si nechal zapnuté zobrazení monitoringu tlaku (a teploty) pneu a opatrně jel do místního pneuservisu, přičemž tlak dále neklesal, naopak po mírném zahřátí stoupl o desetinku zpět na 1,9. Opět se (pocitově) nedělo s autem nic mimořádného, a to jsem o problému (díky vzpomínané technice) věděl. Po sundání kola v pneuservisu bylo okamžitě jasno, klasický hřebík s rozježděnou širokou hlavou, který zářil na středu běhounu, jak "nedávno" vyřazený desetník.
Každopádně se systém v tomto případě osvědčil, bez něj bych na defekt sice přišel taky, ale později a za bůhvíjakých okolností. Myslím, že minimálně dočasnou výměnu kola (za rezervu) mi ušetřil.. a i taková výměna kola (zvlášť v zimních podmínkách) může být někdy/někde doslova "o držku".