Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.08.22  18:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Praděda- píšeš ty, několikrát ženatý? >:-[]
    Dneska jsme na Yaríska dali celoroční Continentalky, jsou tišší jak původní letní GoodYear. Ale taky to byly 10 let staré tvrdé puky :-)
    Jinak dnešní popojiždění po městě spotřeba jen těsně pod 9 litrů. S Tigoušem běžné za 12 to už není o moc více :-O Ikdyž možná do toho palubák počítal i včerejší ježdění, kdy řídila drahuška a učil jsem ji jezit po meste. To se jezdilo dost pomalu. Plus výuka parkování. Resetoval jsem to před pár dny.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.08.22  17:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

iudex: Tak to gratuluju, žes z toho takhle vyvázl. Zažil jsem něco podobného tak cca 2 roky zpátky. Byla to jedna z těch situací, kterou nemůžeš ovlivnit. Jel jsem po okresce poblíž Boleslavi v docela hustém dešti za kamionem a vyhlížel, jak ho za zatáčkou možná předjedu. Jenže z tý zatáčky v protisměru vyjel pick-up Mitsu L200. Nejspíš jel jenom na zadek, protože v nijak zvláštní rychlosti chytil přetáčivej smyk, viděl jsem jak zkouší kontra ale moc tomu nepomohl, Mitsu chvilku jakoby zaváhalo aby pak s o to větší vervou opustilo svojí stranu silnice a jelo korbou přímo na nás. Uhnout nebylo kam. Naštěstí pro mě pick-up trefil ten kamion přede mnou. Nejdřív korbou, pak kabinou a nakonec se odrazil zpátky, kde už zůstal stát. Byla to otázka možná půl vteřiny, kdy by trefil místo kamionu mě a Leon by zřejmě jako odrazová plocha fungoval o dost hůř.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.08.22  12:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Jarok určite nie, tam riskuješ otočenie na strechu a to býva z hľadiska následkov (zranení) horšie než čelný náraz (na ktoré sú tie autá najviac testované). Plus keď vyletíš do jarku a ten príves ťa minie, teda nedôjde ku kolízii, môžeš mať problém vôbec preukázať, že si tam nevyletel z vlastnej viny, ale ťa ohrozoval neidentifikovaný príves. Takže som len držal rovno volant a brzdil. Každopádne i keby som to prežil bez ujmy, auto by bolo s istotou na totálku rozbité. A bolo by mi slabou útechou, že mi to nahradí poisťovňa vinníka. Čo by som si za poistné plnenie kúpil? Novú Fabiu?
    Takže dnes som mal sakra šťastie.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.08.22  10:16

iudex - ženich neměl rifle, jen ty látkové slušné kalhoty byly světle modré a z dálky možná jako rifle vypadaly.
    No pěkná příhoda teda, jsem se spotil i za tebe!! To už tak leda vybíráš, jestli příkop nebo přívěs v čumáku. Příkop možná lepší, ale taky záleží jak vypadal.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.08.22  09:45

iu....len spotené čelo...???? ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.08.22  09:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

tms.......ten Tvůj kámoš Norbert musí být dost staromódní charakter, že se chtěl ženit. Asi ho k tomu přinutila soudružka nevěsta..... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.08.22  08:41

Tom: pomerne neortodoxná svadba, na jednej strane Rolls Royce, na druhej ženích v rifliach. Snáď ste si to ako hostia nemuseli platiť (kamoška bola nedávno pozvaná na svadbu do Brna a bola dosť nemilo prekvapená tým, že si museli ako hostia útratu platiť 8-s ).
    wl: nechal som ju tam, kde jej je dobre, v katalógu predražených individual farieb. >:-[]
    Inak dnes ráno som zažil povestný moment, keď človeku prebehne pred očami celý život v sekunde. Idem si 90kou mimo mesto, mierne prší, keď tu zrazu pickupu v protismere v miernej zákrute odstrelí príves a začne lietať z jedného pruhu do druhého. Zadupal som brzdu do podlahy, ale na mokrej ceste sa gumy nemohli zaprieť do asfaltu, len ABS vrčalo a bolo mi jasné, že toto neubrzdím. Už som sa videl, ako ma ten príves zmietne z cesty, nebolo kam uhnúť. Našťastie v poslednej sekunde sa ten príves trochu zrovnal a uhol z môjho pruhu. Ešte stále mám spotené... čelo. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.08.22  20:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Včera jsme měli takovou malou Spanilou jízdu českého BMW M Clubu na ranč ke Kroměříži na svatbu Norberta Mikulce, spoluzakladatele "Czech M Clubu", instruktora BMW a šéfa instruktorů na Polygonu Brno. Norberta jsem poprvé zažil před 5 lety na Slovakiaringu na BMW M Drive Tour, pak na xDrive Tour v Krkonoších, několikrát na Polygonu v Brně, párkrát na eMkových srazech Renocaru, nebo na uvádění několika TOP modelů, včetně M2 Competition v Renocaru :-) Mimochodem měl na svatbě také Maroše Čabáka z TopSpeed.sk (tady nalevo [odkaz] ), tak jsme prohodili pár slov. Byl překvapený, kolik lidí z M Clubu dojelo i přes nepřízeň počasí (většina z Prahy). Tady nějaké fotky, plus následné fotky za touto: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.22  19:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

iu
    Kdes nechal Verde Ermes??? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.08.22  15:24

iu....CTR 2023 červená je moc povedená. Ani bílá by mě nevadila. ALE. CTR 2023 už nemá s originální CTR nic společného. Jak už jsem psal dřív a jinde, tato nová CTR už není ani HB. Je to takový protáhlý liftback a mě osobně tento styling nesedí.
    Tmavá modrá na 3er taky není nic pro mě. I když na velkém sedanu se to dá.... ;-)
    Já bych tu 3ku bral v Skyscraper Grey [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.22  12:39

Když se domluvíme na nějaký termín na Slovakiaringu na Polygonu, pokud tam nějaké takové volné klouzání také dělají, tak rád přijedu. Jestli jedu 2 hodiny do Hradce, nebo 2 hodiny na Slovakiaring, to je mi celkem jedno :-)
    Type R bude poslední skvělý HotHatch, ale do ČR jich bude prý jen pár kusů, na SK tím pádem asi ještě méně. To bys musel na tom začít už teď intenzivně pracovat.
    P.S.: V neděli cestou z Hradce jsem zastavil na benzince na kafe a vedle mě ženská v M340i sedan v příplatkové Tanzanite Blue a vypadalo to hodně dobře [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 19.08.22  12:31

iu dohodnime SK-ring a trochu sa pošmýkame.

Mám celkom problém sa prihlasiť do MACZ, neviem prečo.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.22  12:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Presne ako píšeš, výber farieb sa zúžil, sunset orange vypadla, z farieb je to teda len Portimao blue alebo Melbourne red. A Melbourne je dosť nevydarený odtieň červenej, preto zostáva len modrá.
    Alebo potom tajpár: [odkaz]
    Inak pekné fotky, vidieť, že si zadokolku užívaš. Tiež by som si také niečo skúsil, keby to bolo niekde nablízku.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.22  11:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Modrá ? :-O Ale proč ne... Ani nevím co je za barvy u M340i po fejsu... Kouknu... Edit: AHA! Tam moc barev není :-(
    Tady doplněné fotky z předminulého Hradce a první fotky z posledního Hradce před týdnem. Některé jsou hooodně povedené !! :-)
    [odkaz] - a následné fotky
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.22  09:50

« Re: Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.22  09:09

« Re: Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Myslím, že plán koupit za 2 roky před koncem modelu M340i je rozhodně dobrý !! :yes: :yes: Sedan nebo kombi ??
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.22  08:42

« Re: Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Tom: ako mi vysvetlil Mig35, som chudák, čo rieši peniaze, takže nebudem kupovať nič, uskromním sa so starým šesťvalcovým bavorákom. >:-[] Ten je najlepšie zabehnutý (za 4 roky 48t km), nič mi tam nechýba, takže tentokrát obvyklý interval 4 roky predĺžim. Pred nástupom Euro7 o 2 roky (a teda koncom čistých spaľovákov) kúpim ešte posledný poriadny benzín, či už vydá na M340i, alebo len na i30N.
    Alebo sa na poriadne autá vykašlem a kúpim hybridný Yaris. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.08.22  15:17

« Re: Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

IUDEX - a co budeš ty objednávat? ;-) Kam směřují tvé myšlenky? Výměna 340i za M340i ?? Dnes jsem koukal kvůli známému, kterému někdo nabral zezadu jeho předchozí M3 a má to na totálku (ikdyž to moc nevypadalo), na skladovky nových M3 (přišlo mejlem od BMW) a ve verzi Comp. xDrive to stojí 3,2 míče !! Asi moc vybavené. Jsou v ČR 4 kousky. :-( Takže asi je tohle moje poslední eMko >:D
    Já tady mohu tak maximálně psát o tom, jak jsem byl v sobotu zase driftit na Polygonu v Hradci. Což mě dost baví, takhle jednou za 1,5 - 2 měsíce a už mám pocit že mi to i celkem jde.. Ale už jsem rozhodnutý, že tam přes zimu koupím lepší sedačku řidiče, abych tam tak nelítal a daly se tam dát 4-bodové pásy. A nebo o tom, jak jsme objednali auto "na okruh", ale ten městský okruh, malého Yarise 1,5i atmosféru >:-[] >:-[] Bohužel s převodovkou CVT, která to trochu utlumí :-O
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.08.22  15:10

« Re: TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Tak ja by som diskutoval aj i inom ako Yarisovi, napr. kto si akú hračku na okruh kúpil či aký nadupaný daily driver ide kúpiť, ale to nie je na mne. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.08.22  01:42

« TEST DO VAŠÍ YARIS DISKUZE...

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…