Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 09.12.12 00:40
« Re: Téma na měsíc PROSINEC 2012
DS
To máte velmi správně, na Itala (Fiat) Pirellky, na Francouze Michelinky, na Němce Continentalky, na Anglány Dunlopy, na Amíky Goodyearky, na Japíky Bridgestounky...a na Korejčíky Kumho, nebo Hankook. A třeba na Holanďana, samozřejmě, tradiční dřeváky... ;-) -
Ronault. 09.12.12 00:37
Thomasino: Takže ty v konečném důsledku ušetřích 150t kč, na každém kilometru na palivu se snažíš oproti GTI ušetřit 10h, ale 1200 za jedny gumy ti nepříjde moc... no nevím, to je zase nějaká Thomasinovina.
Ono v podstatě to je celkem fuk, co tam dáš za gumy, myslím tím, že zachováš kvalitu, volil bych nějaké s delší životností a rozumným chováním na mokru... a hlavně, na auto nižší střední třídy s motorem o objemu 1,6 l a 88 kW zásadně 16" a ani o kus výše a hlavně šíře, jde taky o pohodlí a o výkon. On ten VW ví moc dobře, proč cpe k 1,2 TSI standartně jen 15" kola...
A když jsem se nedávno rozhlížel já po kompaktu, tak jsem se 17" snažil vyhnout, alespoň u motorizací do 100 kW... -
white label 09.12.12 00:09
« Re: Nový vzhled
iudex/legacy
Aby nedošlo k omylu, já rozhodně nejsem žádný odpůrce rychlejších benzínových kombíků jako ORS, nebo FoST. Jen píšu, že vyřešit relativně nevzhledný exteriér Focusu III ST (i když je podle mě u ST schůdnější, než u běžných verzí hb) tím, že jednoduše zvolím variantu kombi, není po všech stránkách to nejlepší řešení. Zvýším ti sice logicky přepravní kapacitu případného nákladu, ale částečně na úkor "zábavy/hravosti" typické pro klasický, kratší hh.
Já si naopak raději současný Golf Variant ve verzi GTI představit neumím 8-s , to bych (zvlášť při současném designu Golfu Variant) snad bral i jako částečné "zneuctění/znásilnění" tradice GTI u VW. Ono kdyby bylo na mně, nedělal bych Golf variant vůbec a nechal tuhle verzi karoserie mnohem raději Jettě. Víte který Golf Variant (jako jediný) vypadal dobře? Ano, byla to Bora Variant! ;-)
Legacy
Vůbec se to nedá srovnat s verzí cabrio, která mi naopak nevadí vůbec. Podívej se na ten odkaz, dyť to auto vypadá sexy (taky proto, že má jen jeden pár dveří) a sportovně (zvlášť s tím klasickým plátnem, místo "legoplechu") a s takový Golfem Variant se to absolutně nedá srovnat. A hledisko sportovnost? Podívej se kolik se dělá třeba Ferrari bez střechy (skoro každý model) a kolik jich je naopak v kombíku...
>:D ;-) -
white label 08.12.12 23:38
Bud
Taky, ale nazval bych to spíš nesourodostí a místy i laciností..., třeba volant, ušetří se tím, že se tam nechá čtyř ramenný a "zachrání" se to alumegaplackou s pořádným červeným logem ST, a aby těch barev nebylo málo, tak se k tomu nechá logo Fordu v modrém ovále. Grafika přístrojů a jejich orámování připomíná spíš skútr, než auto, k tomu tradiční fordautorádilo s logem SONY, malé LCD v ve velkém plastovém "rámu" ..., takový mixmarket, aneb "gulášový" interíér ... 8-s
Jako kdyby poměrně slušný (zvlášť na poměry Fordu) interiér současného Mondea, chytl vir s názvem "Fiesta". ;-) -
Bud 08.12.12 23:37
« Re: nesutazna
Ahoj. Je to síla :-) . Moc na to nejsem zvyklý, osobně takovým srandám neholduji, ale Amerika je hold Amerika a jak vidím, pomalu se učí i jiné země >:D . Možná si na to pomaličku zvyknu i tady. Nejdřív ozdobený stromek na náměstí, pak hvězdičky a další cetky podél cest a nakonec i světelná cesta :-! .
-
Thomasino 08.12.12 23:03
Tak to bacha, Pirellky budu trochu bránit. Hodně u nich záleží na modelu. Třeba ty nejvyšší P ZERO jsou fakt špička, s těmi jsem naprosto spokojený a ne nadarmo je dávají na supersporty už z fabriky, jako třeba MP4-12C, Aventador, Pagani atd... -
iudex 08.12.12 22:57
Tom: jasné, len podpichujem. Pneu sú základ a Contíky sú špička. Sám pozorujem rozdiely medzi zimnými Conti TS830 na jednom aute a Pirelli Snowcontrol na druhom. Akurát si myslím, že k 1,6ke v poho stačia 205/55 R16.
DS: no, veď tie Pirelli tiež stoja za prd. >:-[] Viem z vlastnej skúsenosti. -
Thomasino 08.12.12 22:25
iudex - tak trochu máš pravdu, je to házení perel sviním, ale v tom celkovém rozpočtu dát o 1200 Kč za jedny z NEJ pneu mi nepřijde až tak divný. Já kupuji vždycky dobrý gumy, na těch nemá smysl šetřit, drží tě na silnici ;-)
A možná to přijde někomu divný, ale ona ta i30 jezdí celkem obstojně, jinak bych si ji ani nekupoval ;-) Ale do GTI jí ještě "kousek" chybí >:-[] -
Thomasino 08.12.12 21:06
WL - jak je to se srovnáním pneu CSC5 versus CSC3 co se týká komfortu tlumení a hlučnosti? Dokážeš prosím porovnat, ikdyž jsi říkal že jsi s CSC5 ještě moc nenajezdil? Aktuálně přemýšlím jaké k tomu rychle koupím letní pneu 205/50 R17 (potřebuji do nákladů včetně elektronů ještě letos spolu s autem) a zrovna CSC5 se dají za 3050 Kč pořídit. Nebo pak jít cestou obyčejnějších, ale zřejmě taky celkem slušných Hankook K115 za 2750,- ;-) Díky!
Ikdyž o peníze tady až tak nejde, to bych si zbaběle koupil 16" kola a pneu 205/55 R16 - jsou o hooooodně levnější... -
Leg 08.12.12 20:53
Nejde o milimetre, to by si potom nechal ten nárazník pri prvom retardéri, ide o to, že je to opticky ešte umocnené nízko umiestnenými nasávacími otvormi, takže kus nárazníka pod nimi je dosť tenký a málo opticky mohutný oproti prahom. Proste sa takto kostrbato snažím naznačiť, že to nie je otázka centimetrov ale toho ako to moje oko vníma ;-)
Čo sa týka tej jedničky, tak si nedal odkaz na M-sport. Teda nie že by na tom nejak záležalo, m-ko na tom bude podobne. >:D Ináč to bude až pri kupé, ktorému nárazníky siahajú trocha nižšie. Problém je, že pri 1-er to tak nebije do očí, tam do očí udrú najprv iné disproporcie >:D No a samozrejme sa bavíme o prednom nárazníku, zadný ani nemôže siahať nižšie, to by bolo fakt divné :-) -
anti99 08.12.12 19:44
« nesutazna
zdravim panove,
moja domaca uloha na tento mesiac /vsetci si tu-TX vyzdobuju domy jak saleni, aj auta maju na maske zelene vianocne vence + samozrejme zrkadla maju sobie rohy ,.... / foto zo svetelnej cesty v parku /vstupne 15$ za jazdu, mrte policajtov a dalsich prizivnikov,... / [odkaz]
-
Leg 08.12.12 17:07
iudex: aj ty, brutus? >:D
na tom tvojom odkaze na ST kombi krásne vynikne čo mi najviac vadí na vzhľade toho auta: spodná hrana predného nárazníka je o dosť vyššie ako spodná hrana prahov a teda na seba opticky moc nenadväzujú. No a teda ešte ten interiér. 8-s
P.S. akú verziu má tvoj predajca? Hatch či kombi?