Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 11.09.22  07:09

« Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Thom, paráda. Za mňa Miami alebo GT silver
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 11.09.22  07:01

« Re: Dvojspojka na moto Honda

Zrovna posledne bol s nami chalan na NC s DCT. Aj som to chcel skúsiť, ale nenašiel som úsek, kde by som bol na tom radšej. Jasné, že sme to predebatovali a má to aj svoje neduhy. V normálnom režime že často podtáča motor a hrá to typicky na spotrebu. V Sku, že je to potom lepšie, ala DSG. A samozrejme nevie predvídať, takže narazíš na situáciu a musí si to prechrúmať. Veĺké dvojvalce s ňou budú mať asi ľachšiu spoluprácu.
    Dvojvalec má svoje pozitíva aj negatíva, tak ako každá. K NT by mi viac sedel štvorvalec a keby použili Včko, bolo by to úplne najvác
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 11.09.22  06:44

« Re: mototrip - Dany mě dostal...

label, ty si musel oranžového Caymana vidieť už 2x ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.09.22  23:09

« Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Th
    Podle této fotky by to mohla být i Guards Red, musel bych to vidět naživo. Jako vínová to na této fotce nevypadá.
    Carmin Red je zářivě červená hlavně na přímém slunci.
    Ta kovově stříbrnošedá kola vypadají dobře, ale ta žraločí modrá taky není metalická, a tam ti ten tvůj třpyt nechybí?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.09.22  23:00

« Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Leda by to byla nějaká jiná obyčejná vínová. Ale když je to 911 GTS, tak to byla na 90% Carmin Red : [odkaz] Jako z dálky je pěkná, ještě tak z 5 metrů, ale z blízka vypadá celkem obyčejně a nemá hloubku. Ale stále o hodně lepší jako základní žlutá nebo červená..
    Asi jsem mezitím náročnější, když jsem tam viděl tolik pěkných zajímavých barev >:-[]
    Za mě nyní jasná volba je SHARK BLUE a šedé kola. Tady je na GT4: [odkaz]
    Jinak souhlas, GT Silver by se drahušce nelíbila, ale prosadil bych si ji :-) Ale raději dám +40 za tu modrou, ikdyž to není metla. Stejně na to přijde fólie.
    Šedý kola ala Cayman GTS jsou vidět tady u GT Silver barvy: [odkaz] Až by mě šedá nebavila, hodili bychom polep Martini nebo Rothmans ;-)
    P.S.: Pradědo, za mě žlutá ne, ani na ITR.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.09.22  22:48

Th
    Ty si taky dobrý "třpit". >:D
    S GT Silver by tě tvoje "stará" vystěhovala z domu... >:-[]

P.S. Mimochodem Karmin rot si viděl naživo už u Dědy v Kyjově na Macanu GTS a tehdy si o žádném velkém zklamání nemluvil, ani nepsal. Na slunku je to nádherně zářící (a přitom sytý) červený odstín.
    Nevím, proč by se muselo zrovna sportovní auto (typu Cayman/911) třpytit, jak vánoční ozdoba...
    GT silver je povedená klasika, která nic nezkazí (naopak), ale barevné metalízy mi k vyloženě sportovnímu autu přijdou spíš kýčovité (čest výjimkám)...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.09.22  20:21

tms.....tak u mě jasně vede ten žlutý Cayman. V Austrálii jsem jednu dobu zvažoval žlutou ITR, ale soudružka manželka mě to rozmluvila. (Že já ji vůl tenkrát poslechl.... ;-) >:D >:-[] )
    [odkaz]
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.09.22  19:23

« Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA

Dneska jsem měl tu čest svézt se jako spolujezdec ve starém Porsche 911 (964) do Bratislavy na velký sraz Porsche. Spousta krásných aut. Jak si tak přemýšlím o tom Caymanu GTS a myslel jsem si, že bych bral barvu Carmin Red, tak na živo velké zklamání, ta barva má sice pěkný odstín, ale chybí jí hloubka a třpit :-( Zaujala mě světle modrá Miami Blue [odkaz] a také stříbrno šedá GT Silver, která má v sobě hloubku a krásně se třpytí >:-[] [odkaz] A nebo také příplatková SHARK Blue: [odkaz]
    KOMPLET GALERIE: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.09.22  18:19

« Re: Re: Dvojspojka na moto Honda

w-a
    Taky jsme došli na téma dvouhrnek vs čtyřhrnek u litrových/nadlitrových motorů.
    Podle nich na delší cestování má dvouhrnek (logickou) výhodu v lepším krouťáku už v nižších otáčkách, takže na dálnici si dost rychlý, aniž bys to musel víc točit..., což má samo svá zřejmá pozitiva.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.09.22  18:01

« Re: Re: Dvojspojka na moto Honda

Koncern VW jako úspěšný průkopník dvojspojek do HH a Honda pro změnu do moto, přitom třeba zrovna CTR ji nemá v nabídce (alternativně) do dneška...
    Svého času jsem velmi vážně uvažoval o VFR 1200F s DCT.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.09.22  17:50

« Re: Dvojspojka na moto Honda

wl: Taky jsem na tohle téma narazil. Speciálně Honda je s DCT dost úspěšná u modelů,kde je v nabídce jako alternativa. Africa, NT1100, NC750X, litrovej Rebel....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.09.22  13:40

« Dvojspojka na moto Honda

w-a/all
    Já jsem měl zase docela zajímavý rozhovor jak jsem byl teď v Hondě ve ValMezu.
    Kecali jsme s majitelem motosalonu a zákazníkem, který měnil zánovní Afriku s manuálem za novou, úplně stejnou, ale s dvojspojkou. Říkal, že většinou, kdo ji jednou zažije, už manuál nechce. Dokonce prý nějaký instruktor, který učí motorkáře ovládat Afriku i v terénu, má taky Afriku s dvojspojkou...
    A majitel motosalonu mi potvrdil, že verze, které jsou s manuálem i dvojspojkou se mnohem víc/líp prodávají s dvojspojkou, takže na salon už bere jen dvojspojky, pokud jsou alternativně v nabídce. To bych nečekal...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.09.22  13:17

« mototrip - Dany mě dostal...

Dany mě dostal, prý: "Ten oranžový Cayman bol jeho. [odkaz]"
    Klikám hned zvědavě na odkaz, a tam... špagety! :-O >:D >:-[] :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 10.09.22  00:28

« Re: Re: mototrip

....hmmmm, tu sa dejú veci. Samé výlety a párty >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.09.22  20:03

« Re: mototrip

Dany: Fakt parádní výlet :yes: :yes: :yes: K tomu až absurdně komická situace z dneška. Na parkovišti před prací mě odchytil manžel jedné mojí kolegyně, kterej od ní ví o celé mojí odysee s motorkou a sám jezdí Afriku. Takže kromě toho, že mi chválil výběr (motorkáři jsou úplně stejní "značkaři" jako autíčkáři) se dále vyloženě nadšeně rozbásnil o tom, jak budu začínat, jak budu určitě pokračovat a co všechno krásného mě čeká a jak se projedeme a kdesi cosi. A přesně v tuhle chvíli by podle mě měla imaginární kamera zašvenkovat z detailního záběru jeho rozzářeného obličeje na ty dvě berle, co ho držely na nohou, neboť se asi před měsícem docela slušně rozsekal, když vlítnul do nějaký megadíry.A Afrika jen těsně unikla totálce. >:-[]

PS: O Hornetovi už mluvili někteří prodejci, když jsem zoufale sháněl cébéčko. Ale reálné informace neměli žádné. No, tak se to začíná vybarvovat.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.09.22  16:24

« Re: Re: Re: Re: And the winner is....

Hi there......měli jsme se soudružkou poklidný týden v Puppu ve Varech a i počasí nám přálo. Vyhnal jsem pavouky z baby M a vypálil saze z výfuku.... ;-) D1 i D6 fungovala bez problémů. Kus nové dálnice kolem Lubence určitě cestě do Varů moc pomohl. Vloni jsme ještě těsně před otevřením nového úseku tam museli absolvovat krkolomnou objížďku. Znám lidi, co kvůli situaci na D6 jezdili z Prahy do Varů po D7 přes Chomutov. Dnes už to není třeba. Na cestu zpět jsem natankoval u OMV za 44.60 Kč/l MaxxMotion Natural 100Plus, aby si i baby M na dovolené trochu "pochutnala". [odkaz] Pocitově tam nějaký rozdíl snad byl, ale mohlo to být opravdu jen pocitově, protože i na normální 98oct benzin "letí" baby M jako raketa... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.09.22  15:45

« Re: Re: Re: Re: And the winner is....

Pro okruháře....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.09.22  13:49

« Re: Re: Re: And the winner is....

woody:

Hornet už dostane paralelný dvojvalec, takže budeš mať posledného mohykána z posledných ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.09.22  12:29

« Re: Re: mototrip

iudex, Thom: Parádne bolo, až mi je sprosto, že zas zarezávam ;-\
    Tiež mi jazdecky viac sedia Alpy, sú viac rozťahané. Ideálne by bolo tankovať v Slovinsku pod 1,50, jazdiť v Alpách a stravovať sa v Taliansku, aj s kávou samozrejme.
    V Taliansku sme narazili na čašníka, Macedónca, mal v minulosti nejaké Československé frajerky a keď počul, že rozprávame po slovensky tak nám vytrhol jedálne lístky z ruky, že od nám spraví večeru. Také špagety som jakživ nejedol. K tomu vínko samozrejme. Ten oranžový Cayman bol jeho. [odkaz]
    V Rakúsku sme narazili na deda, odhadom tak k sedemdesiatke, na Honde Integra jednostopej, ktorý prešiel za 3 mesiace celú Európu.
    Asi ma to začne baviť >:D

Thom, tiež parádna akcia.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.09.22  10:48

« Re: mototrip

DANY - Parádní výlet a pěkné fotky!! :yes: :yes:
    Alpy já miluji, letos jsem byl 2x. Příští rok bych rád zase do Dolomit :-)
    Já jsem se byl aspoň kouknout ve středu na TrackDay od Corners na brněnském okruhu (nejezdil jsem, svoji M2 na okruh neberu), potkat se s pár známýma, očumovat pěkný káry (např. Cayman GT4 RS, nebo závodní Lambo, či avizované starší eMkové BMW k výročí 50 let divize BMW M). No a včera večer na gril párty v brněnském BMW servise CarTec, kam jezdím na servis (a kupoval jsem u nich dvě eMka, jen to poslední jsem musel vzít v Renocaru, protože CarTec již neměl volnou kvótu na konci výroby) Vezla nás drahá polovička Yarýskem, tak jsem si mohl po dlouhé době dát i nějaké vínko, k tomu skvělému masíčku >:-[] >:-[]
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…