white label 02.01.13 14:09
« Re: Kúpa nového auta
Doufám, že Thomasino nevyměnil GTI za i30 proto, aby se zbavil toho údajného vrzání... >:D
Mně tedy v interiéru podobně nic nevrže (ostatně to bych asi nedal, buď spravit, nebo v nejhorším případě prodat), a to jezdím od začátku na 18" a rozhodně ne vždy pouze "v rukavičkách", což možná můžeš částečně potvrdit i ty. Zřejmě to bude důsledek brněnského dvojboje, tedy brněnský městský "autodrom" v kombinaci s kačírky brněnského okruhu. >:-[] -
woody-alien 02.01.13 12:38
« Re: Kúpa nového auta
iudex: máš evidentní příznaky zmlsanosti. ;-) Jen nechápu, z čeho můžeš být zmlsanej jakožto majitel dvou Fordů.... :-O >:D
Astra nevypadá vůbec špatně a jak jsem se koukal, tak ani cenově při té výbavě to není k zahození. Ale neprojížděl jsem jí, tak nemohu soudit. Japonci v téhle kategorii opravdu nic moc, ale Frantíky bych osobně neodepisoval. Dobře zkombinovaná 308 má svoje "čaro". U vás v rodině asi praktikujete při výběru auta větší demokracii, tak to máš prostě komplikovanější. ;-)
Ale popravdě bych taky v případě takhle nastaveného výběru svého favorita neměl, nic co by mě nadchlo. Byla by to volba rozumu na základě některých předem daných mantinelů. Např. Focus hatch ani náhodou, mám svoje léta a pohled zezadu by mě mohl ohrozit na životě. >:D
Jj, když ti to nejde dobrovolně, tak si zkus jednoduše zavelet "Není auta kromě Golfa a GTI je jeho prorok" . >:-[] -
Brandon Walsh 02.01.13 11:58
pocitovo je astra mäkké auto, aj na 17 kach sa dosť nakláňa,
cdti je nuda sama o sebe, vedel by som si predstaviť diaľnicu, 150 v tempomate a ísť na kraj sveta bez prestávky, iné podľa mňa tento setup kt. má neponúka,
na druhú stranu to auto v max. výbave je nádherné, človek večer nevie, kde v interiéri skôr pozrieť :yes:
ako píšeš momentálne sa nedá čo vybrať, hľadám si niečo medzi jazdenkami no to sa zase nepáči manželke, veď si vravel, že pre rodinu nikdy jazdené auto nekúpiš a žeby som mal na nejaký nový "hot hatch" sa povedať nedá >:D -
iudex 02.01.13 11:42
« Re: Kúpa nového auta
Tom: no ja takú skúsenosť nemám, mne sa Astra javila vcelku solídne vypracovaná. A na nejaké to vrznutie som ako majiteľ Focusu zvyknutý. >:-[] (plus sám píšeš, že zavŕzga aj sám veľký etalón triedy).
Brandon: v čom Ťa zvezenie v Astre 2,0cdti odradilo?
legacy: ja Japoncom (od čias, čo som bol platonicky zamilovaný do Imprezy WRX) moc nefandím, to manželka má zafixovanú predstavu o ich nedostižnej kvalite.
Celkovo som zistil, že naozaj vybrať nejaký hatch v nižšej strednej nie je úplne jednoduché; nie je tu nič, čo by ma nadchlo a chcel by som to za každých okolností (ako to bolo pri Focuse pred 3-4 rokmi). Všetko by to bolo o kompromisoch (vizuál, financie, spoľahlivosť, motorizácie, možnosti výbavy). Asi by som si mal osvojiť GTIho mantru, to by bol život jednoduchý - mal by som Golfa bez zdĺhavého hľadania a vyberania. >:D -
Leg 01.01.13 18:01
« Re: Kúpa nového auta
Takže, zaprvé, všetko naj do nového roku!
Zadruhé, do ďalekej zeme posielam gratuláciu víťazovi posledného kola, a samozrejme aj ostatným. Ja som sa nezúčastnil, lebo pred sviatkami sa mi akosi popri pracovnom zhone nepodarilo nič zrealizovať a počas Vianoc jednoducho nebolo tej sily, čo by ma donútila vytiahnuť päty z domu. A nakoniec som ani nemal myšlienky na hlasovanie. :-(
iudex - to poznám, príde prvý impulz o možnej budúcej kúpe novej káry (a v tvojom prípade aj možnosť aspoň čiastočne sa vykúpiť z fordovského pekla ;-) >:D ) a už je človek zahrabaný v katalógoch. Aj tých japoncov chápem, sám som niekedy okolo prelomu tisícročí "fandil" Japoncom, keď si ale človek prejde ich súčasné výrobné portfólio, veľa modelov, ktoré by si reálne kúpil si nevyberie. ;-\
Thomasino: možno tá Astra vrže len keď je nová, kým si plasty nesadnú a potom to prestane :-) Ale vážne, mám pocit, že v mainstreame (a často aj v prémii) na našich cestách existuje na vŕzganie jediné riešenie: každé tri roky nové auto. Teda okrem štuplov do uší, hlasného rádia, popretia reality alebo zakonzervovania celého auta v garáži. >:D
P.S. Super téma, ako majiteľ auta, ktoré sa u nás vyskytuje prevažne v druhej najnižšej dieselovej motorizácii a výbave "holobyt + angel eyes" sa s touto témou celkom stotožňujem, aj keď vzhľadom na to, že jednotky sú tu šoférované väčšinou "mestkými blonckami" by mi možno viac vyhovovala téma Moje auto a drsňák v rúchu metroša. :-) -
Brandon Walsh 01.01.13 17:51
« Re: Kúpa nového auta
astra 1,4 turbo (no 103 kw) 150 edition aj mne vrtala v hlave a lamal som na nu manzelku, no po zvezeni sa v svagrovom cosme 2,0 cdti to nie je auto pre mna, novy leon bude mat cenovku az vo februari, zastav sa, spravime cenu, lenze leon nema co ponuknut pod kapotu >:-[] takze smutne sedim kazdy den za netom a hladam s cim by som bol konecne stastny >:D -
iudex 01.01.13 17:21
« Kúpa nového auta
Tak som sa cez sviatky na chvíľu dostal do obdobnej roly ako Thomasino: vyberal som nové auto. Susedia prejavili seriózny záujem o odkúpenie Focusa a keďže moja polovička k nemu nechová také pozitívne city ako ja a dokáže nahlas pomenovať jeho nedostatky (hlučný motor so slabým ťahom, povŕzgavajúce plasty a hlavne farba!), s myšlienkou nového auta sa stotožnila a keďže mne viac netreba, už som aj vyberal auto pre ňu, t.j. malý hatch, ktorý by ale vyzeral k svetu (v ženskom ponímaní) a mal primeraný image a bol spoľahlivý, teda prednostne Japonec. A zistil som, že to vôbec nie je jednoduché:
Civic so startrekovským výzorom bol moc sci-fi,
bezpohlavný Auris vyvolal len pokrčenie nosom,
Lancer nebol hodný viac, ako sekundový pohľad,
najviac zaujala Mazda 3, ktorej výzor sa jej páčil najviac. Mne však výbehový model so zastaralým motorom 1,6 moc nevoňal, tak som prezentoval aj európsku konkurenciu:
Focus nepripadal do úvahy už z princípu, tretí Ford po sebe nie,
Golf bol (prekvapivo?) fádny, nudný, cit: "Kto toto nakreslil, veľa fantázie nemal" >:D
Naopak vcelku sa páčil sesterský model Leon, ale ten u nás ešte nie je v predaji a nemá ani cenu.
Nakoľko Japonci boli favorizovaní pre spoľahlivosť, pre predsudky o opaku neprichádzali do úvahy Taliani a Francúzi. Kórejci majú možno dosť image v očiach Toppera, nie však mojej polovičky.
Nakoniec sme dospeli k Astre, ktorej dizajn sa podobá na M3 a zaujal ešte o niečo viac, tak sme vybrali Astru, farbu vybrala manželka červenú, ja som zvolil motor: 1,4Turbo - 88 kW a akčnú výbavu: 150 Edition.
Tak sme boli obaja spokojní, ako dobre a rýchlo sme vybrali.
A potom prišla suseda na návštevu a zahlásila, že sused si už vybral: ojazdenú Octaviu II TDI. A tomu nejaký Focus benzín samozrejme nemôže konkurovať. ;-)
Takže s FoFom ešte nejaký čas vydržíme. :-) -
Matheas Ropak 01.01.13 09:57
« Nové téma - Leden 2013
Tak Vás vítám v novém roce 2013 a přeju Vám spoustu úspěchů v naší FOTOSOUTĚŽI.
Do nového roku jsme vstoupili vcelku zajímavým tématem , které ve vás určitě probudí ty správné automobilové zážitky které přenesete na fotku.
a to téma tedy je ?
"Moje auto jako Vlk v rouše beránčím"
vkládat můžete od 15.1.2013 do 25.1.2013 do 22:00
Váš Matheas :-!