Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 02.01.13  17:24

« Re: Kúpa nového auta

woody - pekne si to zhrnul, keď sa máme baviť o vzhľade, tak u mňa by to skončilo u tria Golf-A3-Leon, možno ešte Astra. Leon som teda ešte naživo nevidel, takže hodnotím len podľa fotiek, a ako hovoríš, len so silnejšou motorizáciou. Za mňa je to veľký pokrok oproti predchádzajúcej generácii, ktorá sa mi (Brandon, ďalej nečítaj :-) ) vyslovene nepáčila, hlavne v interiéri. Napriek tomu som nad jej kúpou vo verzii Cupra či FR TSI DSG kedysi uvažoval, hlavne pre priam priepastný cenový rozdiel oproti favorizovanému GTI. Nakoniec z toho ale zišlo, jednak to celé dopadlo úplne inak a jednak z princípu by som si nekúpil auto, čo sa mi nepáči. (Jasne, ja viem, s jedničkou som si moc nepomohol >:D )
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.01.13  17:16

Legacy : A myslíš, že po šlápnutí na plyn se to zlepší ? :-| >:D To já když nastartuju ten sametovej 4válec od PSA, tak chvíli přemýšlím, jestli někde v blízkém okolí nezačali stavbaři bourat panelák... 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 02.01.13  17:10

white label - súhlas s tým Golfon, len nie každý je fanúšikom funkcionalistickej dokonalosti a chce mať auto trochu ozdobené niečím, čo zrovna nikto iný nemá. Automobilky to chápu a preto sú často ich produkty ovešané samoúčelnými detailami. Najhoršie je, že na vlne tohto trendu začínajú viezť aj prémioví výrobcovia, najlepším príkladom za všetkých budiž nové Áčko. ;-\

Brandon - tak čo ho trápiš na voľnobeh, šliapni na plyn a hurá na cesty! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.01.13  17:09

wl : Jak píše Bud. Samozřejmě jsem si "střelbu" prohlédl a těším se až se na ta místa podívám. Tedy až sleze sníh.... ;-) A taky nemůžu reagovat na všechno, uvidí to Zino (BW - klid, myslím toho druhého) a obviní mě, že útočím na TOP 20. ;-\ >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.01.13  17:02

wl : Když budu mluvit pouze o vzhledu a pominu vhodnost nabídky (kombinace výbav, motorů, jízdy a ceny), opravdu "japíci" nemají čím zaujmout. Rozšklebená Mazda 3, stále ufoidní Civic, ani ne tak bezpohlavní jako spíš bezradnej Auris....já na milost beru pouze Lancer Sportsedan (a to jen zvenku), což jak název napovídá není hatch >:D a samozřejmě (to je ovšem má osobní úchylka, to chápu >:D ) SX-4.

Dále jsou Korejci. Tak vlnobití i30 (ve vyšších výbavách ještě okořeněné "lepší" maskou) se mi nelíbí, komicky přísnej "američan" Cruze hatch už vůbec ne, takže nejlíp z korejců je na tom ještě Ceed - tam mi vadí jenom ta jejich nová maska. Ale zase jsem v něm neseděl ani nejel, já taky neoblejzám každej střep. >:-[]

A Evropa. Ford se * do propasti mé ignorace a to co začala Fiesta, FoFo jen potvrzuje, byť o něco méně brutálně. Ale ty "mořské plody" místo zadních světel - to mi nedá spát. 8-s
    Mégane bych už dnes nekoupil, ze začátku se mi líbil, teď už mi připadá vyčpělej. 308 dokáže být i dnes při vhodné kombinaci docela šmrncovní, tu bych posunul do druhého kola, C4 mě narozdíl od jiných nijak moc nezaujala, "poněmčení" vnějšku jí prospělo, ale jsem vůči citrónům nějak vnitřně zaujatej. Novej Leon hraje hodně na efekt, ale zdá se mi, že to s těma hranama trochu přehnali, a ta zalomená přední světla...trochu moc agrese na můj vkus a na 1.2TSI 63kW. ;-) Astra je opravdu líbivá, a než bych ji pořádně vyzkoušel, šla by taky do druhého kola. Golf VII si nepřekvapivě udržel to, co ho dělá Golfem už desítky let. Chápu, že s ním na ulici neuděláš žádný "haló" a že i z toho důvodu ho prostě někdo odmítá, mně tohle ale nevadí a tak šup s ním do dalšího kola. Zapoměl jsem na něco ? Jo, Bravo, ale no tak pomlouvat ho nebudu, ale sítem by neprošlo.

Takže by se mi v rozuzlení sešli Golf VII, Astra, 308 a jako rezerva Ceed. Případně SX4, pokud bych chtěl AWD. A dál už bych řešil výše zmíněnou vhodnost nabídky, protože ani jedno z těch aut není moje srdeční záležitost.
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 02.01.13  16:59

To víš, že ne. I tak se lidé podívají, ale třeba nereagujou. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.13  16:00

Bud
    Jsem rád, že jsem to tu nedal úplně zbytečně... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.13  15:55

w-a
    Souhlas, vybírat dnes v Evropě kompaktní hb a hledat primárně u japonců, je i dle mě téměř nemožné...
    Golf má jednoduchý konzervativní design u něhož je důraz kladen na větší detail a designově (jako celek) prostě ani nemá ambice někoho (prvoplánovitě) ohromit/přesvědčit. Poměrně těžká Astra je líbivě uhlazená, ale design Mazdy 3 (přes jistou podobnost s Astrou) na milost neberu, kýčovita "happy smail" maska a proporce připomínající jezevčíka nejsou nic moc pro mé oko. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 02.01.13  15:20

wl:Jó to je ten krásný pohled. Když jsem tam vyšlapal pěkně nahoru, pak to byla odměna. První pohled už nad lesem - zespoda na tu krásnou vysokohorskou civilizaci a pak tento pohled dolů. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.13  14:09

Doufám, že Thomasino nevyměnil GTI za i30 proto, aby se zbavil toho údajného vrzání... >:D
    Mně tedy v interiéru podobně nic nevrže (ostatně to bych asi nedal, buď spravit, nebo v nejhorším případě prodat), a to jezdím od začátku na 18" a rozhodně ne vždy pouze "v rukavičkách", což možná můžeš částečně potvrdit i ty. Zřejmě to bude důsledek brněnského dvojboje, tedy brněnský městský "autodrom" v kombinaci s kačírky brněnského okruhu. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.01.13  12:38

iudex: máš evidentní příznaky zmlsanosti. ;-) Jen nechápu, z čeho můžeš být zmlsanej jakožto majitel dvou Fordů.... :-O >:D

Astra nevypadá vůbec špatně a jak jsem se koukal, tak ani cenově při té výbavě to není k zahození. Ale neprojížděl jsem jí, tak nemohu soudit. Japonci v téhle kategorii opravdu nic moc, ale Frantíky bych osobně neodepisoval. Dobře zkombinovaná 308 má svoje "čaro". U vás v rodině asi praktikujete při výběru auta větší demokracii, tak to máš prostě komplikovanější. ;-)

Ale popravdě bych taky v případě takhle nastaveného výběru svého favorita neměl, nic co by mě nadchlo. Byla by to volba rozumu na základě některých předem daných mantinelů. Např. Focus hatch ani náhodou, mám svoje léta a pohled zezadu by mě mohl ohrozit na životě. >:D

Jj, když ti to nejde dobrovolně, tak si zkus jednoduše zavelet "Není auta kromě Golfa a GTI je jeho prorok" . >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 02.01.13  11:58

pocitovo je astra mäkké auto, aj na 17 kach sa dosť nakláňa,
    cdti je nuda sama o sebe, vedel by som si predstaviť diaľnicu, 150 v tempomate a ísť na kraj sveta bez prestávky, iné podľa mňa tento setup kt. má neponúka,
    na druhú stranu to auto v max. výbave je nádherné, človek večer nevie, kde v interiéri skôr pozrieť :yes:
    ako píšeš momentálne sa nedá čo vybrať, hľadám si niečo medzi jazdenkami no to sa zase nepáči manželke, veď si vravel, že pre rodinu nikdy jazdené auto nekúpiš a žeby som mal na nejaký nový "hot hatch" sa povedať nedá >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.01.13  11:42

Tom: no ja takú skúsenosť nemám, mne sa Astra javila vcelku solídne vypracovaná. A na nejaké to vrznutie som ako majiteľ Focusu zvyknutý. >:-[] (plus sám píšeš, že zavŕzga aj sám veľký etalón triedy).
    Brandon: v čom Ťa zvezenie v Astre 2,0cdti odradilo?
    legacy: ja Japoncom (od čias, čo som bol platonicky zamilovaný do Imprezy WRX) moc nefandím, to manželka má zafixovanú predstavu o ich nedostižnej kvalite.
    Celkovo som zistil, že naozaj vybrať nejaký hatch v nižšej strednej nie je úplne jednoduché; nie je tu nič, čo by ma nadchlo a chcel by som to za každých okolností (ako to bolo pri Focuse pred 3-4 rokmi). Všetko by to bolo o kompromisoch (vizuál, financie, spoľahlivosť, motorizácie, možnosti výbavy). Asi by som si mal osvojiť GTIho mantru, to by bol život jednoduchý - mal by som Golfa bez zdĺhavého hľadania a vyberania. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 02.01.13  07:45

legacy som , kym pod oknom neklepka na volnobeh tdi >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.01.13  23:06

Všem místním zapáleným amatérům přeji úspěšnou "střelbu" v tomto roce a posílám dvě dnešní rychlé novoroční "střely" z Pusteven (oba ze stejného místa), focené malým kompaktem:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 01.01.13  21:24

iudex: Vidíš, předsudky, kdyby ne ony. mohl jsi mít parádní auto, tak máš zase jen... Forda >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 01.01.13  18:08

Brandon - no hádam si šťastný s manželkou, nie? ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 01.01.13  18:01

Takže, zaprvé, všetko naj do nového roku!

Zadruhé, do ďalekej zeme posielam gratuláciu víťazovi posledného kola, a samozrejme aj ostatným. Ja som sa nezúčastnil, lebo pred sviatkami sa mi akosi popri pracovnom zhone nepodarilo nič zrealizovať a počas Vianoc jednoducho nebolo tej sily, čo by ma donútila vytiahnuť päty z domu. A nakoniec som ani nemal myšlienky na hlasovanie. :-(

iudex - to poznám, príde prvý impulz o možnej budúcej kúpe novej káry (a v tvojom prípade aj možnosť aspoň čiastočne sa vykúpiť z fordovského pekla ;-) >:D ) a už je človek zahrabaný v katalógoch. Aj tých japoncov chápem, sám som niekedy okolo prelomu tisícročí "fandil" Japoncom, keď si ale človek prejde ich súčasné výrobné portfólio, veľa modelov, ktoré by si reálne kúpil si nevyberie. ;-\

Thomasino: možno tá Astra vrže len keď je nová, kým si plasty nesadnú a potom to prestane :-) Ale vážne, mám pocit, že v mainstreame (a často aj v prémii) na našich cestách existuje na vŕzganie jediné riešenie: každé tri roky nové auto. Teda okrem štuplov do uší, hlasného rádia, popretia reality alebo zakonzervovania celého auta v garáži. >:D

P.S. Super téma, ako majiteľ auta, ktoré sa u nás vyskytuje prevažne v druhej najnižšej dieselovej motorizácii a výbave "holobyt + angel eyes" sa s touto témou celkom stotožňujem, aj keď vzhľadom na to, že jednotky sú tu šoférované väčšinou "mestkými blonckami" by mi možno viac vyhovovala téma Moje auto a drsňák v rúchu metroša. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 01.01.13  17:51

astra 1,4 turbo (no 103 kw) 150 edition aj mne vrtala v hlave a lamal som na nu manzelku, no po zvezeni sa v svagrovom cosme 2,0 cdti to nie je auto pre mna, novy leon bude mat cenovku az vo februari, zastav sa, spravime cenu, lenze leon nema co ponuknut pod kapotu >:-[] takze smutne sedim kazdy den za netom a hladam s cim by som bol konecne stastny >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.01.13  17:32

iudex - Astru ? Povrzává v ní interiér už když je nová :-O To nechci vidět co bude dělat za pár let. Ikdyž po pár letech lehce povrzává interiér i šestkového Golfu, etalonu třídy. Na českých silnicích se není čemu divit :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…