Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 02.01.13 19:07
« Re: Kúpa nového auta
Legacy
Myslíš, že nevím, že "nie každý je fanúšikom funkcionalistickej dokonalosti a chce mať auto trochu ozdobené niečím, čo zrovna nikto iný nemá?" ;-)
A nemusíme chodit až ke Galské produkci (novodobá řada DS, či P208), můžem klidně zůstat i u těch Golfů a mrknout na (nejen) garážový tuzing bazarových Golfů... >:D
[odkaz]
[odkaz] -
woody-alien 02.01.13 17:33
Legacy: Prémiovou (já vím, převlečenej Golf ;-) ) A3 jsem nebral v potaz. A k té 1-er. Nedávno mi moje žena v nějakém magazínu ukazovala fotky Zuzany Bydžovské ála dámy pařížského stylu. Docela jsem zíral, jak vypadala dobře. Takže je to o tom, jak objekt načančáš a vyfotíš. Tak nevím, jestli jsem ti pomohl. :-| ;-) >:D -
Leg 02.01.13 17:24
woody - pekne si to zhrnul, keď sa máme baviť o vzhľade, tak u mňa by to skončilo u tria Golf-A3-Leon, možno ešte Astra. Leon som teda ešte naživo nevidel, takže hodnotím len podľa fotiek, a ako hovoríš, len so silnejšou motorizáciou. Za mňa je to veľký pokrok oproti predchádzajúcej generácii, ktorá sa mi (Brandon, ďalej nečítaj :-) ) vyslovene nepáčila, hlavne v interiéri. Napriek tomu som nad jej kúpou vo verzii Cupra či FR TSI DSG kedysi uvažoval, hlavne pre priam priepastný cenový rozdiel oproti favorizovanému GTI. Nakoniec z toho ale zišlo, jednak to celé dopadlo úplne inak a jednak z princípu by som si nekúpil auto, čo sa mi nepáči. (Jasne, ja viem, s jedničkou som si moc nepomohol >:D ) -
Leg 02.01.13 17:10
white label - súhlas s tým Golfon, len nie každý je fanúšikom funkcionalistickej dokonalosti a chce mať auto trochu ozdobené niečím, čo zrovna nikto iný nemá. Automobilky to chápu a preto sú často ich produkty ovešané samoúčelnými detailami. Najhoršie je, že na vlne tohto trendu začínajú viezť aj prémioví výrobcovia, najlepším príkladom za všetkých budiž nové Áčko. ;-\
Brandon - tak čo ho trápiš na voľnobeh, šliapni na plyn a hurá na cesty! >:D -
woody-alien 02.01.13 17:09
wl : Jak píše Bud. Samozřejmě jsem si "střelbu" prohlédl a těším se až se na ta místa podívám. Tedy až sleze sníh.... ;-) A taky nemůžu reagovat na všechno, uvidí to Zino (BW - klid, myslím toho druhého) a obviní mě, že útočím na TOP 20. ;-\ >:D -
woody-alien 02.01.13 17:02
wl : Když budu mluvit pouze o vzhledu a pominu vhodnost nabídky (kombinace výbav, motorů, jízdy a ceny), opravdu "japíci" nemají čím zaujmout. Rozšklebená Mazda 3, stále ufoidní Civic, ani ne tak bezpohlavní jako spíš bezradnej Auris....já na milost beru pouze Lancer Sportsedan (a to jen zvenku), což jak název napovídá není hatch >:D a samozřejmě (to je ovšem má osobní úchylka, to chápu >:D ) SX-4.
Dále jsou Korejci. Tak vlnobití i30 (ve vyšších výbavách ještě okořeněné "lepší" maskou) se mi nelíbí, komicky přísnej "američan" Cruze hatch už vůbec ne, takže nejlíp z korejců je na tom ještě Ceed - tam mi vadí jenom ta jejich nová maska. Ale zase jsem v něm neseděl ani nejel, já taky neoblejzám každej střep. >:-[]
A Evropa. Ford se * do propasti mé ignorace a to co začala Fiesta, FoFo jen potvrzuje, byť o něco méně brutálně. Ale ty "mořské plody" místo zadních světel - to mi nedá spát. 8-s
Mégane bych už dnes nekoupil, ze začátku se mi líbil, teď už mi připadá vyčpělej. 308 dokáže být i dnes při vhodné kombinaci docela šmrncovní, tu bych posunul do druhého kola, C4 mě narozdíl od jiných nijak moc nezaujala, "poněmčení" vnějšku jí prospělo, ale jsem vůči citrónům nějak vnitřně zaujatej. Novej Leon hraje hodně na efekt, ale zdá se mi, že to s těma hranama trochu přehnali, a ta zalomená přední světla...trochu moc agrese na můj vkus a na 1.2TSI 63kW. ;-) Astra je opravdu líbivá, a než bych ji pořádně vyzkoušel, šla by taky do druhého kola. Golf VII si nepřekvapivě udržel to, co ho dělá Golfem už desítky let. Chápu, že s ním na ulici neuděláš žádný "haló" a že i z toho důvodu ho prostě někdo odmítá, mně tohle ale nevadí a tak šup s ním do dalšího kola. Zapoměl jsem na něco ? Jo, Bravo, ale no tak pomlouvat ho nebudu, ale sítem by neprošlo.
Takže by se mi v rozuzlení sešli Golf VII, Astra, 308 a jako rezerva Ceed. Případně SX4, pokud bych chtěl AWD. A dál už bych řešil výše zmíněnou vhodnost nabídky, protože ani jedno z těch aut není moje srdeční záležitost. -
white label 02.01.13 15:55
w-a
Souhlas, vybírat dnes v Evropě kompaktní hb a hledat primárně u japonců, je i dle mě téměř nemožné...
Golf má jednoduchý konzervativní design u něhož je důraz kladen na větší detail a designově (jako celek) prostě ani nemá ambice někoho (prvoplánovitě) ohromit/přesvědčit. Poměrně těžká Astra je líbivě uhlazená, ale design Mazdy 3 (přes jistou podobnost s Astrou) na milost neberu, kýčovita "happy smail" maska a proporce připomínající jezevčíka nejsou nic moc pro mé oko. ;-)