Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
white label 29.01.13 19:21
« Re: I vy vtipálci...
Ron
Pokud by tvé příjmy nedosáhly ani hranice kdy se z nich měsíčně odvádí/platí záloha na daň ze mzdy, pak by ti žádnou daň ze mzdy nemohli vracet, protože daň kterou nezaplatíš, není možno vrátit. Takže určitě se ti loni nějaké zálohy na daň ze mzdy odváděly (mrkni na výplatní pásky).
Jen pro představu, aby ses loni vyhnul placení zálohy na daň ze mzdy (platí se měsíčně z příjmu), nesměl bys mít (u hlavního pracovního poměru) na výplatní pásce zdanitelný příjem vyšší než 13.800,- Kč, což je jen 10.298,- Kč hrubého a pouze 9.164,- čistého, a to je už vzhledem ke tvému dosaženému vzdělání (a povolání/zaměstnání s ním spojenému) krajně nepravděpodobné.
Prostě ti vracejí zaplacené zálohy na daň ze mzdy, protože máš nárok na zákonný roční (2012) odpočet daně (24.840,-), který si teď odečteš v celé výši i přesto, že jsi celý rok neodpracoval. Tedy ne proto, že máš malý měsíční příjem, ale hlavně proto, že jsi odpracoval jen část/půlku kalendářního roku. Příští rok už ti to tak snadno nevrátí, leda, že bys byl třeba dlouhodobě nemocný, nebo měl jiné/další nároky na odpočet daně. -
woody-alien 29.01.13 18:53
« Strašlivé odhalení...
Ron: No a je to venku. Tohle se nemělo stát. Teď už mě sousedi závistí zaživa sežerou. >:D
Odhalil jsi, že zatímco trapné a nudné Mondeo si doma nevšímavě suším v garáži, skutečnou mojí libůstkou je projíždět se bez příčiny po ránu na ledovce opravdovou zadokolkou, bez přiblblých "mastňáckých" kravin jako jsou ESP, klimatizace, odmrazování čelního skla, více než jeden airbag nebo nastavitelný volant. To je skutečnej život, takříkajíc na vlastní kůži, žádný čalouněný křesílka, kola a popcorn v kině. :yes: >:-[]
PS: Vsadil bych se, že třeba white label by károvaný sedačky taky zfleku vyměnil zpátky za LTéčko. Jenže bohužel náš život je i o konvencích a LT před B-Barem by Rožnovští jen těžko rozdýchali. Závist je prostě svinstvo... :-( >:D -
Ronault. 29.01.13 18:24
« Re: I vy vtipálci...
Woody: Copak v H1? Mondeo opět nejezdí nebo máš raději alibistickou výmluvu, že na zimu je větší sranda v zadokolce ;-)
Ta dnešní podnikatelská třída si musí žít nad poměry, když se totiž zmíním o výměně oleje, tak mi hned nabízí výměnu celého auta... asi to tak probíhá i u nich, ale s Fordy se nedivím, první servisní prohlídka bývá často i poslední. >:D >:-[]
iudex: Nápad je to velmi zajímavý, nicméně čím bych asi tak platil hip-hop-téku? :-O Při mém příjmu by mi nejspíše nabídli sociální dávky..., což v podstatě není vtip, teď mi na mzdovém řekli, že mi prý vrátí daň za loňský rok, protože jsem jaksi nedosáhl částky, která se dá vůbec danit... :-O tak jsem zvědav, kolik to bude.
Nicméně mě pánové strašně překvapuje péče o mou spolehlivou Lagunu a její výměnu, ta má od vás více péče než odemne >:D >:-[]
Každopádně jak tak koukám na kolegu s Octavii 2,0 FSI, která je v podstatě co 14 dní v servisu, asi zůstanu věrný Francii i nadále :-!
A na závěr, byl jsem projet nový Auris. Podvozkově velmi velmi dobré auto, lepší než Civic, bohužel 1,6 97 kw ten výkon někde schovává, neb na stejném úseku je třeba Laguna pružnější- inu econormy. No a pak několik detailů, třeba ty digihodiny z Favoritu by si fakt mohli odpustit, to je hnus. -
woody-alien 29.01.13 16:22
« I vy vtipálci...
iudex, Legacy : To se ví, že u nejlepšího z nejlepších, etalonu etalonů a vůbec Božského Mondea by se mi to stát nemohlo. ;-) Ovšem tradiční "česká" značka Hjondéé už tolik na nešťastného uživatele nemyslí a nedopřála jinak bezchybné Hájedničce nejen klimatizaci, ale ani rozmrazování čelního skla. -
Leg 29.01.13 16:12
« Jupijóó
iudex: a má vodiča? Mohol by si robiť odvoz, konieckoncov, z Eleska sa ťažko odchádza autom. ;-)
woody: rovnako ako iudexa ma zaujala sťažnosť na systém odmrazovania tvojho auta. Vzhľadom na to, že všetci forďáci sa tvária že elektrické vyhrievanie predného okna je súčasťou všetkých Fordov a do žiadnych iných áut sa nemontuje, začínal som mať pocit, že súčasťou kúpnej zmluvy k novému vozidlu tejto značky je aj klauzula o nekritickom adorovaní odmrazovania predného okna. Iudexova reakcia budiž toho dôkazom. >:-[] :-! -
iudex 29.01.13 15:27
« Výsledky
woody: aké mrznúce čelné sklo - nemáš na Mondeu vyhrievanie predného skla? ;-)
Ale inak máš pravdu s tou zimou, takýto pohľad: [odkaz] (pozn: dnešná jazda cez horský prechod v Malých Karpatoch) ma už veľmi nebaví, ja som to myslel skôr z hľadiska dodatočnej realizácie mojej zamýšľanej fotky.
@Legacy: no to je preto, že som nevyužil Tvoju ponuku. A ani neviem, kedy by som ju vôbec mohol využiť; napr. moja polovička ide zajtra do Eleska, teda okolo Teba, avšak bezo mňa (tak to mám dobre zariadené :-( ). -
Leg 29.01.13 11:01
« Výsledky
Tak ďakujem všetkým za body a tým čo boli predo mnou gratulujem k tomu, že boli lepší ako ja :yes: (sakra, že ja som dal woodyho na prvé miesto, mohol som byť druhýýý >:-[] )
iudex: ak sa ti nepáči zloženie prvej trojice, musíš sa viac snažiť, ako ja, mne sa podarilo odtiaľ vystrnadiť novú stálicu antiho. >:D A začínajúci lekár pracujúci v štátnej nemocnici, ktorý si zobral hypotéku na dom a ešte si z nej uleje 20 tisíc na auto? Buď fakt nemajú u nás lekári prečo štrajkovať alebo by som ho poslal rovno ku kolegovi chocholouškovi. A to nehovorím o tom, že väčšina ľudí čo poznám rozpočet na dom skôr prestrelila ako podliezla. ;-\
woody: >:D aké je to jednoduché, nechápem čo všetci výrobcovia áut skučia že je kríza a neviem čo... -
woody-alien 29.01.13 10:44
« Výsledky
iudex: Zimní téma ? 8-s Já osobně mám tedy už zimy plné zuby. Dneska v půl pátý ráno mi déšť mrznul na čelním skle, přestože jsem na něj foukal co to šlo. A úměrně tomu vypadala i silnice. Jenže jsem byl v dobrým rozmaru a vzpomenul na výkřik tygra Diega z Doby ledové 1 poté co poněkud nechtěně prosvištěli s přáteli ledovým korytem a zapíchli se do sněhu : "Jo, super, dáme si to ještě jednou ?" >:D
Ron: Mám trochu jednodušší řešení než "šachovat" s hypotékou. Zadáš bance příkaz k úhradě a oni těch 20.000 převedou na účet prodejce. Rychlé, snadné... ;-) Jen se trochu obávám, že mě stejně jednou najdeš a umlátíš heverem z Laguny. :-| >:-[] -
iudex 29.01.13 09:46
« Výsledky
Blahoželám víťazovi i medailistom, je to jednoznačné a zaslúžené :-) (len sa mi javí, že je to v poslednej dobe dosť monotónne na tej bedne >:-[] ).
Ja ďakujem aj za dva bodíky, viac si ani moja núdzovka nezaslúžila (vedieť, že vás tu bude dosť, tak ju ani nedám, chcel som len dosiahnuť kvórum). Ale ak by bola v novom mesiaci nejaká podobná zimná téma, určite skúsim rovnaký nápad realizovať kvalitnejšie.
@Ronault: malý tip, ako sa dostať k novému autu: včera bol u mňa mladý sekundárny lekár (po škole, pracujúci v štátnej nemocnici), ktorý si kúpil auto za 20000 eur. Ako? Vzal si hypotéku na stavbu domu a časť ulial do auta. Dom postaví o 20t lacnejšie oproti rozpočtu a je vymalované. ;-) -
white label 28.01.13 23:15
« Re: Fotosoutěž Leden 2013 - výsledky
Děkuji za hlasy a hlavně všem za účast. Gratuluji kolegům na bedně, kde už jsou někteří pomalu jako doma. :yes: ;-)
Ron: Aspoň to hlasování bys příště stihnout mohl.
Olej v převodovce určitě vyměň, zrovna u Renaultu rozhodně nepočítali s tím, že by s benzínovou Lagunou mohl někdo ujet víc jak 300 tis. km a ještě k tomu předělanou na plyn. >:D -
Ronault. 28.01.13 22:22
« Re: Fotosoutěž Leden 2013 - výsledky
Gratulace vítězům, čest poraženým, koukám, že toto kolo nebylo zrovna vyrovnané :-)
Má účast opět nebyla, není prostě čas... pracuji od nevidím do nevidím, tak raději ani nefotím... a když nepracuju, spím >:D
Ad. kauza Matheas... kruci, Matheasi, jsi ubrečený fracek nebo tvrdý chlap ze Slezska? :-O Tady aby člověk jednal v rukavičkách...
No a pro pobavení můj weekendový auto trapas...
Po 15t km přišla na řadu výměna oleje. V sobotu po jízdě jsem už zkušeně zvedl auto, sundal kryt pod motorem, vzal klíč na vypouštěcí šroub... dělal jsem to na Laguně asi po čtvrté, na Favoritu taky snad 7x... hlavou plnou myšlenek na jiné věci mi jen krátce problesklo "hele, asi to nové těsnění šroubu bude lepší, když tentokrát je kolem šroubu sucho" a začal jsem vypouštět olej. Vylezl jsem z pod auta a začal vytahovat nářadí na výměnu svíček, kterou jsem chtěl při jednom udělat taky.
A v tom další myšlenka "cos to ku..a vypustil?!" Zpět pod auto... Aha! Nevypustil jsem motorový olej, ale olej převodový 8-s >:D Šrouby asi 10 cm vedle sebe, stejný šroub...
Smích mě přešel, když jsem pomocí chytré knihy našel napouštěcí šroub. Byl logicky pod motorem a zboku převodovky. V příručce napsáno "zdlouhavý úkon, nutno nalévat pomalu a odvzdušňovat" 8-s
A jak na to? Po dlouhém hledání vhodné metody jsem našel pouze 10 ml injekční stříkačku a tak jsem tedy po 10 ml celého tři a půl litru oleje tři hodiny trpělivě vleže pod autem pomalu do převodovky zpět "injektoval" 8-s Tento cvik práce s injekční stříkačkou se mi bude v práci jistě hodit >:D
A nejhorší na tom je, že převodový olej byl značně černý. Výrobce sice tvrdí, že je v převodovce celoživotní náplň, kterou není třeba měnit, jen kontrolovat, ale jak Áda tvrdí, životnost Renaultu je prý 100t km, takže už měl být 3x vyměněn... aneb za 14 dní mě to čeká znovu... jen si nafasuju větší stříkačku a infúzní set >:D -
woody-alien 28.01.13 22:14
« Fotosoutěž Leden 2013 - výsledky
1. white label - 19 bodů
2. woody-alien - 15 bodů
3. Legacy - 14 bodů
-------------------------------
4. anti99 - 7 bodů
5.-6. iudex - 2 body
Kubass - 2 body
7. eliot - 1 bod
8.-9. Brandon Walsh - 0 bodů
Matheas - 0 bodů
Gratuluji vítězi a všem ostatním díky za účast. První tři se jako obvykle dohodnou na tématu pro měsíc únor. ;-)

Jj, eLTéčko parkuje zásadně a pouze vzadu, někteří slabší jedinci (např. majitelé luxusních longových prémiovek) by totiž neunesli, že máme ještě podstatně větší německou zadokolku, než oni, ale jestli nás jednou pořádně naserou, tak to eLTéčko vyměníme za toho nejdelšího "prémiového LongSprintera" s dvojmontáží vzadu, kterého zaparkuji provokativně vpředu a rovnou podélně, jen atˇ ta holota konečně vídí, že na to máme! . ;-) >:-[]