Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.02.13  18:54

« Re: G15 alebo P7700

iudex
    Proboha, už nic nestuduj, nebo buděš tak chytrý, že s tebou nebude k vydržení... a při hodnocení snímků dalšího kola nám budou zase ujíždět auta za záběru apod.... >:D ;-)
    Já asi zase nafotím tu Felicii kombi, sice nevím jestli mi to znovu projde, ale u šviháka určitě jo... 8-s >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.02.13  18:52

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.02.13  18:42

Legacy
    S tou 1er jsi to vytihl maprosto dokonale... >:D :yes:
    K tomu G1 X, viz 18:39
    A ještě k tomu objektivu Leica 25-600mm F2.8, zas tak snadné to asi nebude ani s tím malým snímačem, protože ultrazoomy jiných značek to (při podobném rozsahu zoomu) neumí. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.02.13  18:39

Jak jsem už psal, ten PS Pro1 měl všechno, co by měl takový foťák mít, udělat dnes něco v tom stylu s větším snímačem by bylo super.
    Jinak ten GX 1 zas až takový úplný propadák není, na dpr dostal 76% a silver avard. V praxi díky megasenzoru a kvalitní stabilizaci s nižší světelností objektivu problémy nemá, ty má hlavně se vzpomínanou rychlostí (zoomu i ostření) jinak poměrně kvalitního (kresbou) objektivu.
    Názor na 26x zoom můžeš mít jaký chceš, ale když se nic podobného s rozumnou hodnotou zoomu (např. 10x-12x se začátkem na 24mm) nenabízí, tak nic nenaděláš. Na druhou stranu utratit majlant za (jinak kvalitní) RX 100 (nikoli R100) s pevným sklem a s pouhým 3,6x zoomem, který navíc začíná až na 28mm a při pouhých 100mm už má při tak malém rozsahu zoomu F4.9 (taky proto má problém při nižším světle a rychlejších akčních záběrech), mi přijde jako opačný extrém. Navíc u ultrazoomu hodnoty nad 300mm prostě jen převážně nevyužiješ. Ale kde nic nad 100mm není (a nelze to ani vyměnit), tam ani smrt nebere. ;-)
    Když už něco od Sony, tak za mě NEX-7.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.02.13  16:14

w-a: ja mám nafotené to isté... koncový produkt metabolizmu pevných látok v tele. ;-)
    Chorobou sklátený som v dome pofotil síce všeličo možné, k autu som sa ale nedostal. Študujem fotografickú literatúru (dostal som dve knihy o fotení), ale to má len devastujúci vplyv na moje fotografické sebavedomie a mám chuť vymazať harddisk s fotkami. Asi zostanem pri tom mudrovaní o výbere foťáku pre iných. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.02.13  16:05

iudex: Jen jsem tu nefunkčnost reakcí dnes Alešovi připomenul a asi za hodinku to bylo. Tak nevím, proč to nemohli opravit dřív. :-|

Legacy: Víš co mám nafocené ? A chceš to napsat slušně ? :-( >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.02.13  15:53

Tak páni, vidím že nakupovanie by nám šlo, teraz sa priznajte, kto už popri lamentovaní nad svetelnosťou objektívu a veľkosťou čipu stihol niečo odfotiť. Lebo ja nie, ale nápad mám. >:D

Tá G1X sa aj mne horzne páčila (a stále páči), len ono je asi fakt problém vyrobiť svetelný zoomový objektív v rozmeroch a cene vhodnej pre podobný foťák. Pre malý snímač to nie je až taký problém (viď 24-600 ekv. 2.8 u spomínaného Lumixu). Proste pokúšať sa narvať veľký snímač do malého foťáku skončí často veľkou dávkou kompromisov na ostatných poliach. Ak by sme chceli použiť populárnu analógiu s automobilmi, dobrý príklad je BMW, ktoré sa rozhodlo v kompaktnom hatchbacku uložiť motor pozdĺžne a poháňať zadné kolesá. Výsledkom je síce auto ktoré výborne jazdí, ale na druhej strane deti vzadu sa dajú odviezť len ak sa im odrežú nohy a na auto sa pre jeho proporcie nedá pozerať. >:D

Ešte k tej G1X ma napadlo, že tú horšiu svetelnosť by teoreticky mal vyvážiť práve väčší čip umožňujúci použiť vyššie hodnoty ISO, ale či to funguje v praxi netuším, nejak podrobnejšie som jeho testy nečítal. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.02.13  15:20

Aj ja skúšam...
    Edit: ide to; to teda trvalo (od spustenia nového webu).
    WL: ja som tiež ten G1x považoval za super nápad, veľký čip v tele kompaktu so zoomovacím objektívom. škoda, že to Canon spravil len tak polovičato: nemal odvahu ísť ešte ďalej a dať tam poriadnejší objektív (hlavne svetelnejší, ale aj väčší zoom by sa bol hodil); asi sa bál ešte väčších rozmerov (aj tak je G1x dosť veľký, tak už to mohlo byť jedno). Mať tak objektív 28-140mm s f2-4, to by bolo super. V testoch tiež kritizujú, že je veľmi pomalý, ostrí ako slimák a rýchlosť fotenia je tiež slabá, takže ho odsúdili na fotenie krajiniek a statických scén, kde nevadí zlá svetelnosť a pomalé ostrenie. Aj na tomto by mali v Canone popracovať, lebo Sony R100 ukazuje, že aj kompakt s veľkým senzorom môže byť veľmi svižný a rýchly. A tiež by sa hodil lepší hľadáčik (ideálne EVF), tento priehľadový tmavý tunel s malým pokrytím je dosť nanič. Tak snáď v novej generácii G2x...
    A Fujifilm S-S1 je lepší tip, ako FZ200, ale ako píšeš, dvakrát väčší senzor: [odkaz] sa prejavil na podstatne väčších rozmeroch (X-S1 je väčší a ťažší, ako lowendová zrkadlovka so setovým objektívom, je na úrovni mojej K-30 s telezoomom 55-300) [odkaz] . Ale je zase poctivo vypracovaný, žiadny bakelitový plast. Každopádne je to ultrazoom so svojimi kompromismi danými 26x zoomom a na potrebu takéhoto megazoomu mám svoj názor.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.02.13  14:54

Tak já to zkusím taky... :-O
    edit - Konečně! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.02.13  14:09

Jen zkouška. :-) >:D 8-s >:-[] :yes: :yes: :yes:

Reakce fungují, halelúja...
  • 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.02.13  13:11

w-a
    Nikon P770 už jsme tu probírali o den dříve (nadhodil ho tu Legacy). Není to celkově vůbec špatný tip, zvlášť na poměry toho, co Nikon v kompaktech dlouhodoběji předvádí (čest výjimkám) a co se dnes v podobných pokročilých kompaktech se slušným zoomem obecně nabízí (prakticky nic dalšího s zoomem větším, než 5x).
    Titěrný není, [odkaz] je ještě o trochu větší než G15 a o něco menší, než G1 X, ale zase proti velikosti a gripu FZ 200 je to spíš "prcek". Recenze na digimanii beru s rezervou, těm na dpreview věřím mnohem víc, jsou mnohem podrobnější a profesionálnější. Pokud se jejich názory spíš rozchází (např. rozpor v hodnocení, SX260/TZ30/HX20), mívá zpravidla podstatně blíž ke skutečnosti dpr (aspoň podle některých mých konkrétních zkušeností určitě). Nehledě na to, že na dgm dostane "trefu dgm" skoro každý druhý foťák, kdežto "gold award" na dpr je (zvlášť u kompaktů) skoro událost roku.
    V tom skupinovém testu na dpr P770 docela chválili, zásadnější výhradu měli především k provozní rychlosti, včetně (na dnešní poměry) hodně pomalého ukládání na paměťovou kartu a potom taky k absenci jakéhokoli hledáčku, což je něco, co by třeba mně (někomu jinému třeba mnohem méně) u kompaktu této (větší) velikosti velmi chybělo. Mnohdy přece jen není nad to, když si můžeš foťák klasicky přitisknout k oku.
    Škoda, že se u G1 X Canon víc neodvázal s objektivem (větší zoom a lepší světelnost) i na úkor větší velikosti s snažil se přiblížit rozměrům G15, která zase bohužel přišla o výklopný LCD, čímž sice o něco zhubla, ale daň za to je příliš vysoká.
    G1 X tak mohl být spíš ideovým nástupcem Canonu PS Pro1, [odkaz] což byl ve své době velký kompakt (s eLkovým 7x zoom objektivem) přesně podle mých (nebo i tvých) představ, podobné mašinky dnes na trhu chybí. Jeho jediný vážnější problém byla tehdy hodně vysoká cena, ovšem tehdy stál např. Géčkový Canon úplně jiné prachy, než dnes.

edit
    Pokud bys trval na větší velikosti i gripu (než má P770) i rozsahu zoomu, případně i na elektronickém hledáčku (u větších kompaktů velká výhoda), pak je tu k FZ200 ještě jedna alternativa (Fujifilm X-S1) z kategorie ultrazoomů , která se vymyká velkým (2/3"!) snímačem, ale s tím logicky spojenými i většími rozměry a hmotností (skoro 1kg). Ale LCD má "pouze" výklopné, nikoli kloubové, což by snad nemuselo tolik vadit.
    Na dpr na něj bohužel není recenze, na dgm sice získal trefu dgm, ale jak jsem psal, jen podle hodnocení dgm bych si osobně foťák nevybíral.
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.02.13  13:08

« Re: Velikost 7700

iudex: Jasně, tady je to zjevné. Já ale ani tak nemyslel srovnání 7700 vůči jiným profi kompaktům (např. té G15), jako spíš velikost absolutní. Musím si to zkusit. Jsem ze staré školy, kdy bylo prostě všechno větší. I ten počet spermií... >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.02.13  12:53

« Veľkosť P7700

woody: ja by som tiež ten polohovateľný displej uprednostnil, mal som ho na Samsungu EX1 a teraz na S100 mi dosť chýba. A P7700 rozhodne nie je titerný, je to asi najväčší foťák vo svojej kategórii (pre mňa už za hranicou akceptovateľnosti s ohľadom na malý snímač), ale práve toto Ti asi bude vyhovovať: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.02.13  10:15

iudex: Třeba to pro Matese není důležité, ale já u jinak výborného G15 prostě nezkousnu ten nepolohovatelný displej. Používám ho velmi často, bez něj už foťák prostě nechci. Škoda. Co se týká P7700, nemám vlastně výhrady, zoom mi stačí (4x u G1X už je pro mě na hraně, chtěl bych o něco větší), ale budu si ho muset zkusit v ruce. Aby zas nebyl na moje "tlapy" moc titěrnej.
  • 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.02.13  09:08

« G15 alebo P7700

Mates: myslím, že či už si vyberieš Canon G15, alebo Nikon P7700, budeš spokojný. Rozdiely nie sú ani tak v kvalite fotiek (tá je veľmi podobná, daná senzorom rovnakých parametrov), ako v koncepcii: Canon boduje lepším (svetelnejším) objektívom, hľadáčikom a menšími rozmermi, Nikon trumfuje väčším zoomom a plne polohovateľným displejom a je o niečo lacnejší.
  • 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 18.02.13  01:43

« mimo temu

panove, dnes som tu videl novy ford transit connect, vcelku zaujal asi sa bude predavat aj v EU; este som ho nevidel na auto.cz >:-[]

[odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Mates81

Mates81 17.02.13  21:23

« Re: Foťák

No přiznám se, než se těmi radami prokoušu, je většinou půlnoc >:-[] všechny komentáře a názory pečlivě čtu. ;-) v podstatě mám podobné nároky jako woody, a podrobněji studuji zmiňované FZ200, P7700 a tu G15.

Zrcadlovku určitě ne, to je už hodně, takže momentálně studuji výše uvedené :-)
  • 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.02.13  21:06

« Re: woody - klient (a manžel) snů

>:D Při vší skromnosti.

iudex: To focení auta ze 3 km je v případě vlastnictví Mondea vlastně nezbytnost. Aby tě s ním nikdo ani náhodou nespojoval. >:D Jen pro Ronaulta (a Thomasina ? ;-) ) zatím takovej ultramegazoom ani nevyrobili. >:-[]

Já se v těch novinkách moc neorientuju. Dokud není důvod, tak se nestarám. Takže se samozřejmě na ten Nikon mrknu.
  • 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.02.13  20:05

« woody - klient snov

Woody, Ty si klient snov: vieš presne čo chceš, aj čo nechceš, to je potom radosť radiť. >:D
    A vlastne si si už vybral sám, ak chceš fotiť Mondeo do súťaže zo vzdialenosti 3 kilometrov, choď do toho ultrazoomu, budeš spokojný. ;-) Ja by som predsalen pridal jeden tip, ktorý spĺňa všetky Tvoje požiadavky a fotí o niečo lepšie, ako ten FZ200: Nikon P7700: profikompakt s väčším snímačom, ako FZ200, výklopným/polohovateľným displejom, univerzál ako pre manželky, čo chcú len cvakať, tak aj pre hračičkov, ktorí si chcú všeličo ponastavovať sami a v neposlednom rade so 7,1x zoomom (28 až 200mm), a to pri veľmi slušnej svetelnosti objektívu f2 až 4. Ak čítaš digimanii (ja tiež), tam ho dosť pochválili v recenzii a dostal ocenenie Trefa: [odkaz] Cena cca. 12000 Kč.
  • 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.02.13  17:22

« Digimanie

wl: To neva, i kdyby Mates nákup zrušil, já taky v dohledný době něco plánuju. A protože si nedělám iluze, že bych ještě trumfnul Sudka nebo Drtikola >:D a dávám přednost univerzálnějšímu přístroji, zaujal mě ten FZ200. Takže jsem si pročetl recenzi na Digimanii, kde je mezi doporučovanými foťáky. Nejsou tam z něj vyloženě nadšeni, ale mým požadavkům vyhovuje takřka dokonale. Abych tady neplácal jen teoreticky. Co požaduji a co nabízím.

Nabízím: Slušné jednání, každý večer krátkou pohádku >:D a max.15.000 Kč.
    Požaduji: Výklopný displej - zcela zásadně
    Velmi dobrý grip
    Přístroj spíše univerzální než úzce zaměřený
    Zoom o něco větší než malý (3-4 považuju za malý)
    Slušné video

Nevadí mi nekapesní rozměry. Nevadí mi, že už tam namísto 20i nebudu moct narvat V8. ;-) Pokud za rok zjistím, že jsem se s obyčejným ultrazoomem "dotáhl" jánevím třeba na Šibíka, milerád si koupím novou mašinu. >:-[]

Pokud máte v dané ceně ještě lepší návrh, tak prosím, ale opravdu chci spíš něco univerzálního - vytáhnout, vymyslet, vyfotit a jít. Nechci si dokupovat objektivy, chci spíše "reportážní" než "umělecký" přístroj. Snadná obsluha je pro mě velmi důležitá.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…