Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.02.13  10:45

« iudex sa prihlasuje

Tak sa aj ja prihlasujem do súťaže.
    Tentokrát to bolo hodne náročné na rozmýšľanie, nápadov bolo viacero, všetky vyzerali teoreticky pekne (idey takmer katalógové), ale prakticky boli naprd. Legacy mi tiež vyfúkol polovicu nápadov á la ja za volantom, keďže nech som to spravil akokoľvek inak, vždy to vyzeralo ako inšpirované ním a teda nie moc originálne. Tak som napokon zvolil alternatívu, o ktorej predpokladám, že sa tu nebude opakovať a je aspoň trošku originálna.
    Pracovný názov: "Moje auto a ja: jedno telo, jeden duch": [odkaz]
    Pre pochybovačov rovno uvádzam, že to nie je žiadna montáž, žiaden Photoshop, je to spravené výlučne foťákom metódou multiexpozície (a samozrejme v PC len upravené farby a tonalita).
  • 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 23.02.13  21:34

« aj ja pridavam telo a ducha do tejto competition

Ok musim priznat ze legacy ma hlboko inspiroval a zacal som hladat toho ducha, teda dusu uhmmm teda jedno telo a jednu dusu. A dostal som ideu zacat tam kde legacy skoncil- sadol som si za volant >:-[] , a zacal hladat ducha, teda dusu, teda moju.... a nasiel som svoju dusu v mojom aute
    [odkaz]
    - nahnevany mickey mouse ; nebol som si vsak isty ci to splna kriteria sutaze, hlavne ta moja dusa :-! a vystupil som hladny z auta a isiel zavriet garaz, ked som zrazu objavil moju dusu v tele mojho auta
    [odkaz]

tema je - moje auto, jedno telo, jedna dusa
    ak by som to rozmenil, tak moje telo ako odraz - teda dusa na mojom aute a nahnevany vyraz hladnej slovace. nemozem si pomoct ale niekedy mi pride ten znak Mazda ako "tangace na zadku" a niekedy ako "nahnevana sova" ale nasiel som aj mickeyho co je celkom pozitivne >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 23.02.13  20:22

« Re: Re: Únorové kolo fotosoutěže nese téma

iudex - podle mě by bylo ideální, aby se ze dvou soutěží stala jedna, páč nevidím velký smysl mít po 6 -ti fotkách tady a na FB. Ideální úložiště pro jednu soutěž bych viděl buď FB nebo ještě lépe DW, taky je to pro jakoukoliv soutěž totálně špatný prostředí, redesign na MACZ je ohromným krokem.....zpět :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.02.13  19:48

No taky tam těch lidí moc nepřispívá fotkou, spíše je to zajímavá diskuzní skupina asi 50 lidí. V posledním kole bylo 7 fotek, teď uvidíme :-) Všichni z DW tam nejsou, ale velká část ano.. Ale je to tam přehlednější, fotky mají větší rozlišení, no uvidíme...

iudex - tohle není auto které bych měl na parádu ;-) To snad přijde časem. A oproti jiným jsem soudný, abych věděl že takové běžné obyčené auto má do pořádných řidičských zážitků hoooodně daleko ;-)

P.S.: Časem snad něco takového :-)
    [odkaz]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.02.13  19:36

Legaxy: vidíš, keby si si kúpil diaľkovú spúšť z ebay za 5 dolárov, nemusel by si šprintovať okolo auta. ;-)
    Thomasino: vitaj po dlhej dobe; vidím, že si sa s Kórejcom zžil, hoci si si to z hľadiska vkusu sám ešte sťažil tou diskutabilnou dvojfarebnou kombináciou a pojazdnou reklamou. >:-[] Ako fičí súťaž driverswebu na facebooku? Pôvodná zostava DW sa tam všetka presunula?
  • « 00 Reagovat !

foto Matheas-Ropak

Matheas Ropak 23.02.13  17:09

pod názvem

""MOJE AUTO , JEDNO TĚLO , JEDNA DUŠE ""

přihlašovat můžete do 25.2.2013 do 22:00h

Matheas
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.02.13  15:52

Na léto už mám nachystané 16" tmavě šedé disky, tohle jsou původní origo 15" a není to na nich designovo nic moc... Začíná mě celkem bavit tu atmosféru honit v otáčkách (má to pěkný jadrný mechanický zvuk jako třeba GT86) a využívat slušného podvozku kousek před limitem, což se děje v mnohem "legálnějších" rychlostech než dříve :-) Samozřejmě do GTI to má daleko, to je jasné. Ale za ty prachy to není špatné auto, motor reaguje velmi živě a má chuť jít do otáček, což se v dnešním světě přeplňovaných motorů záměrně přidušených kvůli emisím už moc často nevidí.
    Téma nevidíš? To je tak "volné" téma, že každý si ho hledá jinde >:-[] Já ho třeba vidím v tom nas.raným výrazu předku auta, který říká: Kuwa, kdy už skončí ta zima a bude tady jaro !!
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.02.13  15:45

Iudex: diaľkovú spúšť nemám, zatiaľ si vystačím so samospúšťou. V tomto prípade to ale bolo obzvlášť náročné, spustiť samospúšť na zadnom plate, bežať okolo auta, nasadnúť tak, aby som nemal rameno v zábere a zároveň aby nebola ruka divne vykĺbená a držať bez pohnutia celú dvojsekundovú expozíciu. Ale asi na dvadsiatydruhý krát sa to podarilo. :-!

Thomasino: pekne, len akosi nevidím tému auto a ja, teda ak v tom aute nevidíš sám seba ;-)

P.s. Pozeral som si zbytok galérie a vidím, že si sa rozhodol správne a zvolil strieborné kolesá. :yes: dúfam že si s autom spokojný, ale po gtičku si jazdu iste užívaš >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.02.13  14:40

« Re: Únorové kolo fotosoutěže nese téma

Rozhodl jsem se vás zase jednou podpořit ve fotosoutěži a tady máte jednu do počtu.
    Na rovinu říkám, že stejnou fotku mám ve druhé fotosoutěži na Facebooku, ale na zdejší volné téma se dá podle mě také použít, ikdyž to není zcela ideální ;-) Ale mě se tento čelní pohled na i30 hodně líbí, působí tak správně naštvaně >:-[]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.02.13  16:07

« Opakujem alebo Legacy náš vzor!

Legacy: Aj ja mám diaľkovú spúšť, neboj (káblovú i infra) a tiež samospúšť. Skôr ma zaujíma to, na čom bol foťák: na zadnom plate? A že manželke ruky bozkávam (keď už teda mám istotu, že ich nemá takto chlpaté). >:-[]
    Edit: len tak cvične som dal Tvoju fotku aj ja: [odkaz] a ešte jednu v ambientnej verzii: [odkaz]
    Inak ako dodatočne porovnávam exif, je takmer identický s Tvojou fotkou: f4, 4s, ISO 200, 107mm.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 22.02.13  15:28

« Re: Legacy sa hlási do fotosúťaže!

Srandičky srandičky, veď počkajte až raz ostanete bezradní pri krajnici, čo je vo vašom prípade čoby prevádzkovateľov Fordov a Felicie Combi len otázkou blízkej budúcnost. Potom si spomeniete na môjho RAK-a (Ronaultov Asistenčný Komplet), navyše ten môj je v rozšírenej verzii RAK-Gastro s neobmedzeným zásobovaním čokoškou. :-)

iudex: Čo sa ti nepáči na rukách mojej ženy? Nemal si dlho rozbitý nos? >:-[] Ale vážne, ruky sú moje a spúšť som stlačil ja. Záhada, a to nemám ruky ako Saxana :-! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.02.13  16:55

To je wireless komunikátor s domovom (obdoba privolania asistenčnej služby po nehode): pred príchodom domov stlačí príslušný symbol a odošle domov správu manželke, či má chuť na ... (to čo ten kosoštvorec symbolizuje), alebo chce len jesť (Orion). >:D >:-[]
    P.S: Ak tá chlpatá ruka nepatrí Legacyho manželke, čo (radšej) nepredpokladám, musel fotiť ona či niekto iný, takže pochvala ide autorovi fotky, nech je to hocikto. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.02.13  16:39

Legacy
    K těm tlačítkům na volantu, k čemu tam máš tlačítko s logem, ehmm, Renaultu... a k čemu tlačítko s logem Orionu? :-O >:D

edit - tak woody už mě předběhl, takže to beru zpět, je vidět, že máme s woodym velmi podobné myšlenkové pochody. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 21.02.13  14:43

Doteraz som jedničku fotil zvonka a na najvyššiu métu som zatiaľ nedosiahol, tak to musím skúsiť zvnútra. >:D

Aha, a ja som myslel, že tie tlačítka nefungujú, stláčam stláčam a nič ... a chudák Ronault tu spomínal, že v poslednej dobe toho najazdí nejak moc. >:D Pravdou ale je, že nikdy nedorazil, čomu sa nakoniec ani v prípade jeho Laguny II pred faceliftom nečudujem. :-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 21.02.13  14:31

Legacy: Pěkné :yes: Jeden by ani neřek, že sedíš v takové obludě. ;-) >:D Perfektní jsou ta tlačítka na volantu. Když ti 1-er "klekne", tak levým horním přivoláš Ronaulta na pomoc a po stisknutí levého spodního ti ještě přiveze čokoládu Orion. :yes: >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 21.02.13  14:19

« Legacy sa hlási do fotosúťaže!

Takže od teoretizovania k praxi: môj príspevok na tému Auto a ja, jedno telo, jedna duša s podtitulom Kde inde by človek splynul s autom v jeden celok ak nie za jeho volantom.

Po predchádzajúcom mierne povedané výtvarne nedokonalom pokuse som sa rozhodol tentoraz dať trochu väčší dôraz na technickú stránku veci, kompozičnú i expozičnú. :-) Takisto trvalo celkom dlho, kým sa mi podarilo skrotiť svetlo (aj keď pohľad na znak BMW hovorí, že to nie je na 100 percent). Výsledkom je snímka, ktorá tak trochu popiera teórie o neužitočnosti dlhých ohnísk a je dôkazom toho, že aj v stiesnenom priestore auta nájde teleobjektív svoje uplatnenie.

[odkaz]

Celkom zaujímavé sú metadáta: ISO 200 f/4 4.0s 110mm (154 ekv.), samozrejme fotené na 10s samospúšť. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Matheas-Ropak

Matheas Ropak 20.02.13  08:54

« Únorové kolo fotosoutěže nese téma

pod názvem

""MOJE AUTO , JEDNO TĚLO , JEDNA DUŠE ""

přihlašovat můžete do 25.2.2013 do 22:00h

Matheas
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.02.13  09:53

« Re: G15 alebo P7700

A hneď druhá najlepšia po tom fullframe Sony je v tomto rebríčku mnou odporúčaná D5100vka. Ak woody chce poriadny foťák s gripom, nevadí mu, že nebude vreckový, chce výklopný displej a väčší zoom, ešte raz by som na jeho mieste hodil očkom po tomto Nikone D5100 s objektívom 18-105mm (čo je ekvivalent 27-157mm, teda viac, ako G15, ale menej, ako P7700; v testoch ten objektív dosť chvália: [odkaz] ), za tých 15000 Kč sa táto kombinácia dá zohnať.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.02.13  08:56

RX1 je brutální, včetně ceny...
  • « 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 19.02.13  05:54

porovnanie parametrov sucasnych foto
    G15 vs P7700
    [odkaz]

alebo hitparada foto podla kategorie, ceny, priorit ....
    [odkaz]

US ceny :-!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…