woody-alien 26.02.13 21:49
« Re: Fotosoutěž - přihlašování
Thomasino: "A při prvním redesignu nešlo až tak o to, že ten design zkonili, ale o chování redaktorů a majitelů ve stylu, vy držte huby, vy jste tady jen hosti, my si přece budeme dělat co chceme a na vás z vysoka"
Přesně tak, odchod velké části aktivních uživatelů nebyl o "urážení se", ale o nepřijatelném chování tehdejších šéfů ACZ. Na to je potřeba nezapomínat. Bohužel za sebe musím říct, že Driversweb pro mě přinesl ještě menší uživatelské pohodlí a také postupné odumírání, proto jsem se vrátil nebo lépe řečeno nikdy zcela neodešel.
Možná by stálo za to přestat řešit jestli je to lepší tady nebo na FB. Stejně se nikdo nenechá nutit ani k účasti tady, ani tam. Spíš by mělo smysl trochu to tady vylepšit (pravda je, že samo od sebe nebude nikdy nic) s tím, že by pak mohli i "ti druzí" občas přispět svou fotkou, bez nucení a když se jim to zrovna hodí - tak jako to dělá třeba Thomasino. A to samé samozřejmě i obráceně.
Jo, je možné, že to tady docela zhyne, ale ještě bych to nevzdával.
Thomasino 26.02.13 21:30
A vůbec, nesééér Mojita, vypadla mu Kometa :-O :'-( :'-(
Ale jinak má pravdu, vzhledem k tomu jak to údajně testovali to tady dost dlouho nefungovalo a zřejmě s tím odešli další ;-\ ;-\
A při prvním redesignu nešlo až tak o to, že ten design zkonili, ale o chování redaktorů a majitelů ve stylu, vy držte huby, vy jste tady jen hosti, my si přece budeme dělat co chceme a na vás z vysoka ;-)
Design aut s tebou opravdu nemá smysl rozebírat, tím ztrácet čas fakt nebudu, navíc je to vždy osobní vnímání. ALe když se podíváš na nejprodávanější auta v česku, tak uvidíš, že se ten divnej Hjundéé asi někomu líbí. Z mého pohledu jsou první dvě místa "nuda-nuda-šeď", pak trochu odvážnější i30 ale s již trochu evropštějším designem, který má podle všeho úspěch (já v tom místy vidím Banglovi šílené křivky na jeho prvních bramborách, které se doceňují až postupem doby, proto je můj hlavní favorit Z4 3.0si Coupe), pak na čtvrtém a pátém místě zase nuda-nuda-šeď >:-[] >:-[] -
woody-alien 26.02.13 21:27
« Re: Fotosoutěž - přihlašování
Ron: Do debaty o designu Hyundajů (třeba H1 je opravdu povedený euro-techno-retro-splihlo-van styl >:D ) vstupovat nehodlám. Spíš kdybys rozvedl tu myšlenku o soutěži. Mám to chápat tak, že plkání bude v diskusi pod recenzí a všechny důležitější věci (nové téma,přihlašování,ukončení vkládání,začátek hlasování a jeho průběh, ukončení hlasování, výsledky) se maj dávat jako novinka, případně rovnou do textu recenze ? Nebo spíš ještě takhle, co konkrétně by podle tebe mělo být v textu a co v novinkách. Zatím do novinek dáváme nové téma a vyhlášení výsledků. Do textu se pak doplňují témata postupně. Já jsem ochoten pro zpřehlednění něco udělat, nakonec jako rentiér se vlastně nudím a nevím co s časem >:-[] , jen to chce ujasnit, jak by to zlepšení mělo vypadat, aby se jeden měsíc nědělalo něco a druhej měsíc to bylo naopak. -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 26.02.13 21:19
« Re: Fotosoutěž - přihlašování
ron - párkrát jsem napsal příspěvek, který se mi záhadným způsobem nezobrazil, fotosoutěž je trošku nepřehledná, páč je zaflákána blbostma, znížil se počet viditelných příspěvků a hlavně tady nikdo není. Dokonce i jednoznačně největší zastánce a guru MACZ Švihák se zde neobjevuje, což je po dřívějším odchodu zdrvého jádra ten poslední hřebíček do rakve.Občas mi při psaní ,,zamrzne,, text a musím dát F5. Všichni známí jsou na FB a i když nejsem zastáncem tohoto komunitního serveru, musím uznat, že má o dost víc výhod než nevýhod a mnohem víc zajínavého se tam dozvím, navíc jsou tam prakticky všichni, tady chcípl pes. Jsem čecháček, ale tady ŽÁDNÁ pozitiva nevidím, tady je to ztracený čas kecáním o mobilech, to můžu jít na mobilmánii a je to to stejný. Lidi uraženě neodešli, jen si zkrátka nenechali sr.t na hlavu a já tak trochu tušil, že to MACZ skoro pohřbí. -
Ronault. 26.02.13 21:09
« Re: Fotosoutěž - přihlašování
Thomasino: Můj návrh, že veškeré atuální dění má být zveřejněno v textu recenze a hlavní momenty zobrazovány jako novinka v recenzi, čili by šly vidět pro návštěvníky hned na 3 místech titulní stránky MACZ, bohužel vyšly na prázdno. Diskuze je diskuze, tam se může diskutovat do haleluja, když se najde vše v textu recenze, není problém.
Dle mého je těch, co se neúčastní pro norientování minimum, spíše přibývá opravdu málo opravdu aktivních uživatelů... a ti co byli, uraženě odešli, případně brblají.
Ten obkec proč sis i30 koupil známe, to nemusíš posté opakovat >:-[] Oranžová/červená, to na té ploše jedné fotky jde těžce při tom rozlišení rozpoznat a v pravdě jsem to ani moc nezkoumal, stačil mi ten čelní pohled >:-[]
Evropský design byl vždy evropanům bližší, navíc asijský desing kopírovaný od Fordu... pravda, Ceed jakožto facelift Astry se podařil moc pěkně, inu evropský designér. To by bylo na delší diskuzi, od rozložení hmoty přes koncept po původ předlohy... ;-)
Ale jak říkám, kdo chce psa bít.... Tímto tak nějak vyzývám ztracené syny MACZ k návratu ;-)
Legacy: :yes: -
Leg 26.02.13 20:47
1. iudex
2. woody
3. Thomson 93
____________
iudex - výborný nápad s ešte lepším prevedením, krásne si sa vyrovnal so špinavým autom, a to si sa ani nemusel ako ja utiahnuť do interiéru :yes: + ako bonus si pekne "skopíroval" moju ideu.
woody - keď som prvýkrát videl foto, nechápal som, ako si to dosiahol. Po tom, čo som si prečítal cover story, nemohol som uveriť, čo si pre súťaž vykonal a mal som slzy na krajíčku. Škoda že nemáš nejaký behind the scenes film, do týždňa by to bola jednotka na jútúb, ľudia podobné príbehy milujú. >:D A to odpudzovanie cestnej špiny z tváre ma zaujalo, na tvojom mieste by som si nechal patentovať obalenie auta do ľudskej kože, na tom by sa dalo zarobiť. Vo fólii má dnes svoje auto každý druhý, že Thomasino. >:-[]
Thomson - výborný nápad, má to super atmosféru, trocha popracovať na prevedení a si favoritom tejto súťaže :yes:
Anti - tvoja fotka ma tiež pobavila, ale až mnohých minútach skúmania, čo je to tam sakra vlastne zobrazené. :-)
Thomasino - ako som písal, osobne tam tému moc nevidím, po tvojom vysvetlení, že naštvaný vyzeráš podobne ako Hyundai i30 mi to je trochu jasnejšie. ;-) :-! >:-[] Ako sa hovorí, aký pán taký ... voz. :-)
Ad ostatné reči o nehodnosti tejto súťaže našej námahy: ja som zvoľný akémukoľvek zjednoteniu a ak sa rozhodne presunúť súťaž niekam na facetube, pôjdem s výhradami i ja. Treba si ale uvedomiť, že v každom prípade najlepším miestom na verbovanie nových účastníkov je podľa mňa auto.cz. (Druhá vec je, že tento prehľadný systém pravdepodobne 90 percent potenciálnych súťažiacich hneď odradí.) Je otázka, či nejaká diskusná skupina na FB nie je len uzavretou komunitou pár nadšencov a nikto nový sa tam nedostane (podobných skupín sú na FB doslova milióny). -
Thomasino 26.02.13 20:43
« Re: Fotosoutěž - přihlašování
Nepřehledné je to především proto, že se tu mele jedno přes druhé, nějaká fotosoutěž tu zaníká. Je to jen pro ty co to tady čtou každý den. Ale já vám to neberu, jen píši svůj názor, proč jsem se na to třeba vykvákl já ;-) No aspoň že už konečně po X týdnech funguje ukládání a editace v Mozille..
Pokud máš pocit, že tvá LaGunda je i po letech krasavice, je to tvůj názor a klidně si ho nech. Mě se třeba nelíbila nikdy, ale líbit se musí tobě. Mimochodem, ta linka a nápis je oranžový, skoč si ke kolegům na oční ;-) >:-[] A především, tohle auto je pouze na denní ježdění, nesnažím se nijak zvláště vychvalovat jako super záživné, je to otázka kompromisu a poměru cena/výkon/výbava/zábava. Pro radost bude časem jiné auto, proto jsem ho také nechal takto polepit, aby bylo nápadné a poutalo pozornost, což svůj účel splnilo. Někomu se ta kombinace líbí, někomu ne, mě je to celkem šumák :-! >:-[] >:-[] -
Ronault. 26.02.13 20:34
« Re: Fotosoutěž - přihlašování
Thomasino: Myslím, že na mé auto je tady narážek, dokonce vulgárních s přirovnáním k pohl. orgánům dost, včetně tvého věčného tuším laguNda, takže si nemáme co vyčítat ;-) Teda až na to, že Laguna je i po letech krasavice, to i30 nebyla a nebude >:-[] Stříbrno-modrá s červenou linkou... no nevím, nevím, myslím, že za tuto kombinaci by ses rozhodně v designu místním designerům webu posmívat neměl. (kombinace stupňů šedé s červenou linkou vypadá např. elegantněji). Mimochodem, nikomu nevnucuju, že se mu má design líbit, nebo snad ano? Kde? Totéž bych mohl mluvit o odpůrcích, že vnucují myšlenky.
Přehlednost není problém, hned na titulní stránce MACZ je nahoře odkaz do fotosoutěže, zbytek se zájemce dočte v textu recenze, když něčemu nerozumí, je mu ihned vše na požádání vysvětleno. Je s podivem, že relativně noví uživatelé jako anti99 nebo Thomas93 fotosoutěž našli a pochopili bez větších potíží, staří mazáci, kteří byli na bedně (nic velkého se od té doby nezměnilo krom barvy pozadí), se pořád ještě "neorientují"
Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. ;-) -
Thomasino 26.02.13 19:58
« Re: Fotosoutěž - přihlašování
Rone, jde mi o styl jakým občas píšeš, chtělo by to méně rejpání.. Více nemám chuť už řešit. A jestli se ti tento design líbí je samozřejmě tvůj názor na který máš nárok, ale nemůžeš ho vnucovat ostatním..
A fungujícího správce tady vidím spíše jen jednoho :-) Ale je pravda, že se Matheas už trochu polepšil a občas sem něco napíše. Ale fotky koukám taky nedává :-( Každopádně je to tady strašně nepřehledné, což je třeba důvod proč na to prdím já..
Nemluvě o tom, že jsem Matheasovi asi před dvěma měsíci poslal 3 chybějící fotky do "síně slávy", které skončily za posledních pár měsíců na bedně a stále tam nejsou samozřejmě nahrané. Ale to mě nijak nebere, to jen pro doplnění ;-) :-)
HnůjDay se ti samozřejmě líbit nemusí, ale dá se komentovat slušněji než jak jsi napsal. A na živo to vypadá jinak, ale chápu že rejpání ti jde lépe a baví tě. Jen jsem zvědavý, kdy ty konečně vyměníš ten tvůj střep, když už nejsi studentík ;-) >:-[] >:-[] -
Ronault. 26.02.13 19:00
1. Thomas93
2. iudex
3. Legacy
4. woody
1-dobrý začátek v soutěži, provedení dobré vylepšené jednoduše geniálním nápadem.
2-tady se nám profiluje pan fotograf, ještě chvíli a budeme tě muset vyřadit, že jsi profík v amatérské soutěži.
3-dobrá fotka, správné logo na volantu, které jasně ukazuje, že v nouzi poznáš přítele a zavoláš si odtahovku z Renaultu >:D
4-woody - bylo to těsné, v podstatě kdybys toto udělal s Mondeem, byl bys třetí... dnes měli naopak šanci jen Forďáci... asi jsem přepracovaný >:D -
Ronault. 26.02.13 18:50
« Re: Fotosoutěž - přihlašování
Mojito: Které zásadní věci tady prosím chybí? Fotky se vládají, odkazy zveřejňují, správci už zase pilně a přesně pracují (stačilo pošťouchnout Mathease a přidat woodyho (vidíš Matheasi, jde to :yes: )), diskutovat můžeme, příspěvky vkládat jde, recenze fungují atd.
Ohánění se čecháčkem je nuda, stejný argument by byl, že jen čecháček furt brblá a nehledá pozitiva. Mně osobně se aktuální design líbí, po dvou týdnech jsem se jej naučil používat a i chyby se vychtávají, dokonce i smajlíky jde opět vkládat :-! Daleko větším problémem je kvalita redaktorů a testerů, nebýt aleše a šéfredaktora, nevím nevím...
Takže dej příklad, co nefuguje, za poslední měsíc si nepamatuju, že by stránky nefungovaly nebo se sekaly, nenačetly atd. a to jsem tady PODSTATNĚ častěji než ty.
Největším problémem fotosoutěže není MACZ, největším problémem jsou ti, kteří uraženě odešli, přitom fotili VÝBORNÉ fotky a odmítají se vrátit, chybí tak účastníci... trochu se nad tím zamysli, nebuď přece šampus (vzpomínáš, ne?).
Tolik mé podpory fotosoutěže MACZ. GO FOTOSOUTĚŽ GO >:D
Ad mé focení... přiznávám, že mě to jaksi už nebaví tak, jak kdysi, hlavně jsem narazil na hranice svého fotoaparátu a na nový nejsou peníze a ani nebudou.
Thomasino: focení viz předešlý odstavec. Já rozum? NIKDY! >:-[] No promiň, ale musíš uznat (a pokud vím, zasmálo se více lidí >:-[] ;-) ) že díky té kombinaci modré a stříbrné už tak rozteklý design hjoundé ještě více rozbředl :-| A snad nečekáš, že tě budu jen plácat po zádech a říkat "ty máš ale krásnou i30!", lhát neumím >:-[] -
Thomasino 26.02.13 18:43
« Re: Hlasování
Určitě si nech udělat střechu a sloupky + zrcátka, pokud chceš auto trochu odlišit, zvláště Swiftíku to prospěje. Přijde mi poměrně vysoký a úzký, takže tmavý vršek to opticky hodně sníží. Jakou máš barvu? Jen bych asi volil odolnější lesklou folii, ty matné jsou poměrně háklivé :'-( -
Thomasino 26.02.13 13:42
« Re: Hlasování
woody - psal jsem hnedka že je to jen do počtu, protože mi přišlo že toto podivné téma v tom vidím a chtěl jsem tady tu zkomírající soutěž podpořit, aby tady nebyly 3-4 fotky ;-) Nakonec jich bohužel není o moc více :-( To uzavření stromů nad tou silničkou byl taky hlavní důvod, proč jsem si to místo vybral. Když jsem ho viděl ve zpětném zrcátku, otočil jsem se a jel tam zpátky a nafotil alespoň mobilem.
iudex - jen doplním, že v tomto kole máme na FB ve fotosoutěži 11 fotek, takže nakonec na to počasí a roční dobu celkem slušné. Neměl by jsi ten profil na FB zvážit? ;-) :-) Mojito se tomu taky bránil, ale když si nastavíš jak chceš, klidně inkognito NICK, tak ti cizí lidí nevidí nic, při tom tam máš galerie ve slušném rozlišení, příspěvky se ti také zobrazují jen od těch médií a lidí od kterých chceš. Ze začátku jsem k tomu jako "postarší" člověk byl skeptický a měl jsem taky averzi, ale ve finále je to přehlednější a lepší.
P.S.: Mimochodem to téma nevidím u poloviny fotek, takže je jasné že to každý chápeme úplně jinak :-! -
woody-alien 26.02.13 10:51
1.iudex
2.Thomson93
3.Legacy
iudex - parádní nápad, skvělé provedení, atmosféra. :yes: Ani nevím proč, ale celé mi to připomíná film Flic Story (Povídka o policajtovi). Kdyby tehdy měl "zloduch" Buisson (J.L.Trintignant)k dispozici Mondeo, nejspíš by ho Borniche (A.Delon) nikdy nedopadl. >:D
Thomson93 - ten nápad je prostě skvělej, impozantní "debut"... ;-)
Legacy - tak to vidíš, když to nejde zvenku, zkusil jsi to zevnitř. A nakonec tě (aspoň prozatím)vždycky někdo předběhne... ;-) Fotka se povedla a za to, že propaguješ Renault (chápeš, že už je pozdě ? Rendlík poskytne své unikátní technologie zoufalcům ze Stuttgartu... >:-[] ) si tu bednu zasloužíš. :-)
anti99 - oceňuju vtip a odvahu,kterou takové spojení se strojem vyžaduje. >:-[] Tentokrát to ale na lepší umístění nestačilo.
Thomasino -jakkoliv se to téma zdá být volné a skutečně se dalo realizovat různými způsoby, tady ho nevidím ani náznakem. Jinak je to ale pěkná fotka, líbí se mi to "uzavření" zasněžených stromů. ;-)
Obvykle svá dílka nekomentuji. Tentokrát ale učiním vyjímku. Všechno mi "vybouchlo" hlavně proto, že jsem lempl. A tak jsem s nadějí vyhlížel, že se přihlásí aspoň sedm lidí a já se nebudu muset "odkopat". Bohužel došlo na nejhorší, těsně předtím než se začlo stmívat jsem tedy začal realizovat svou nouzovku. Do kýble jsem nabral sajrajt ze silnice,nechal ho řádně roztuhnout, připravil si ruční omítačku pro věrohodné rozprášení směsi, věci na převlečení a vyrazil na odlehlé místo, kde by na mě hned bdělý občan nezavolal zřízence docenta Chocholouška. >:D Spíše než poněkud rozpačitý výsledek je zajímavý průběh celé akce, převlékání na ulici, nastavování foťáku, sebeznečištění a urychlené zasednutí do pozice před aktivací samospouště. Že vypadám jako idiot, to je vlastně vcelku očekávaný jev. Nepočítal jsem ovšem s tím, že to co tak bezvadně drží na metalických karosériích našich miláčků, z lidské kůže stéká rychlostí blesku. Chtělo to trochu bláta. >:-[] -
anti99 26.02.13 03:41
« hlasovanie
1. Iudex
2. Legacy
3. Thomson93
4. Woody allen
5. Thomasino
1. Iudex , klobuk dolu ! >:D interierovka na mna zaposobila ovela viacej ako BMW od Legacy, aj ked nebola sutazna. Ale bolo to pre mna jednoznacne na 1 a 2 miesto spolu s Legacy. Zavazila ta interierovka navyse.
2. Legacy - takuto foto by som nedokazal zrealizovat, podobne ako pre 1.miesto.
3. Thomson93 - ze jaka inscenacia, to sa musi ocenit, ale na 1 a 2 miesto to nestacilo, dnes nie.
4. wa- nerozhodne na 3 a 4 miesto, ale ocenil som fantaziu /tvorivost/ pred nahodnym thrilerom >:-[] /neverim ze to bolo zinscenovane >:-[] /
5. stromy su super :yes: auto je tiez v poho
moj hladny ulet radsej nekomentujem >:-[]

Legacy - [odkaz]
Thomasino - [odkaz]