Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.02.13  19:37

« Re: Fotosoutěž - přihlašování

Thomasino: je zajímavé, když napíše Legacy totéž, co já, tak s ním souhlasíš, ale se mnou ne >:D Tvé hodnocení designu je jen na úrovni líbí nelíbí a "to je moc", což je amatérské.
    Autorem designu Laguny je Patrick le Quemént, v době uvedení dostala Laguna několik ocenění za design a dodnes oproti konkurenci, podobně jako Bangleho design, má čím oslovit, podobně jako jiné designerská díla typu le Queménta typu Megane II, Vel Satis atd. Zde krátký popis z designerského časopisu: [odkaz]

woody: Trochu jsem se obával toho, že ty odkazy tam nebudou fungovat... ale jinak dobré :yes:

iudex: Mrzí mě neúčast, měl jsem nápad, chtěl jsem se navlíci do operačního, které jsem si taky z práce přinesl, otevřít kapotu, zarouškovat, rozložit instrumentárium a operovat... bohužel mi v pátek drahá ztratila skalpel a jehelec a zapomněla přinést rukavice... :-( Ale jsou to jen výmluvy, samozřejmě...
  • 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 27.02.13  18:43

« Hlasování

iudex, překvapil jsi svojí reakci, je umírněná a rozumná, končící smajlíkem. Asi nejsi takový ješita jak jsem si myslel. Vážně pochvala :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.02.13  13:48

« Re: Hlasování

Tak zahlasujem aj ja (aby som nebol vyradený pre nehlasovanie >:-[] ):
    1. Legacy
    2. Thomson93
    3. woody alien
    -----------------------------

1. Legacy: u mňa jasné víťazstvo; téma naplnená na 100%, súhlasím, že najlepšie vyjadruje spojenie človeka a auta držanie volantu. A keďže je o mne známe, že si potrpím na kvalitné technické prevedenie fotky, musím oceniť Tvoju remeselne perfektnú fotku (kompozične, expozične, zaostrením), ale že fotiť vieš, to je už známa vec.
    2. Thomson93: parádny vstup do súťaže, hneď prvotina je vydarená, myšlienka je vo svojej jednoduchosti geniálna, skrátka dobrá práca. Plus so svojím autom máš u mňa drobné plus. ;-)
    3. woody: Tvoja fotka je príklad, že niekedy treba aj tú "veselú príhodu z nakrúcania", aby človek ocenil výsledok. Práve to, čo si musel kvôli fotke absolvovať, toľká obeta pre jednu snímku, to nemohlo zostať nedocenené, hoci by i ten prvotný dojem z fotky samotnej nebol hneď omračujúci.
    4. anti99: vtipná interpretácia spojenia človeka s autom, len len impakt nebol taký, ako pri vyššie menovaných
    5. Thomasino: tu treba najviac oceniť účasť, každá snaha sa cení. Akurát to spojenie s témou príliš nenachádzam.
    Inak škoda skromnej účasti, Matheas, white label, Ronault, Dylan ako pravidelní účastníci chýbali, hoci sa tu objavujú; každopádne kvalita bola slušná a pribudol sľubný nováčik, tak myslím, že si netreba pripúšťať nejaké porazenecké nálady, facebook nám dúfam nehrozí.
    P.S. Ešte dodatočne pochvala woodymu za jeho proaktívny prístup k manažovaniu súťaže.
  • 00 Reagovat !

foto Thomson93

Thomson93 27.02.13  11:40

« Hlasování

1. legacy
    2. iudex
    3. woody-alien

Tak a teď se hodí menší zdůvodnění:

legacy - tady sem byl naprosto uchvácený zpracováním. Žádný profík by se za takovou fotku interiéru jistě nestyděl >:D a takové spojení s autem má jistě každý z nás nejradši --> pevně se chytit volantu a projet pod plynem sérii zatáček... mmm :-)

iudex - líbí se mi "duch" tvojí fotografie a taky zpracování. Na to, že je zima, tak máš pěkně umyté auto. ;-) A jinak souhlasím, že 2 překryté fotky není žádná extra úprava (HDR je v principu to samé)

woody-alien - tady jsem hodně rozmýšlel jestli přidělím třetí místo tobě nebo antimu99. Oba jste zachytili spojení s autem hodně extravagantně. Nakonec u mě o málo vyhrál woody, protože šel v teplotách kolem nuly ven a nechal se postříkat sajrajtem z cest a tak okusil tvrdý chléb našich plechových miláčků ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.02.13  10:30

Ale jsou to nepřirozené čáry máry >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.02.13  09:25

Dylan: predpokladám, že mieriš priamo na moju fotku. Keby si čítal nižšie, popisoval som spôsob fotenia (práve pre pochybovačov ako Ty), pričom tento efekt som dosiahol čisto foťákom (dve expozície v rámci jednej fotky, čo je v princípe rovnaké, ako HDR fotka) a v PC som upravil iba farby (prevod do b&w). Takže som plne rešpektoval pravidlá a fotka je "kóšer". Ale viem, že Ty máš svoju hlavu a presvedčiť sa nenecháš... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.02.13  09:20

Stále se hlasuje... ;-)

Legacy - [odkaz]
    Thomasino - [odkaz]
    iudex - [odkaz]
    Thomson93 - [odkaz]
    woody-alien - [odkaz]
    anti99 - [odkaz]

Nově jsem umístil soutěžní fotky i na začátek galerie fotosoutěže a "vyvěsil"to v textu i v novinkách, aby to případní příchozí měli co nejjednodušší. Tři vítězné se pak snadno pouhým přepsáním pořadí začlení do Síně slávy.
  • 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 27.02.13  08:29

« Hlasování

Hlasuju pro fotky, které nejsou viditelně upraveny a mají nápad.

1. Thomson93
    2. woody-alien
    3. anti99
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.02.13  00:22

jo, jo, s tím celkem souhlas :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.02.13  00:14

Ono nejde ani tak o ten-ktorý model ako skôr o prístup k dizajnu.Ak sa to veľmi zjednoduší, človek má z produktov Hyundai a spol pocit, že vznikali štýlom vlnka sem, krivka tam, nech sa to celé vlní ako je to teraz v móde + ešte nejaké diódky a bude to komplet. Opakom je práve Banglov dizajn postavený od základu na úplne novom komplexnom prístupe, v podstate nemal v automobilovom priemysle obdobu. Aby bolo jasné, ja rozhodne nie som skalným fanúšikom Banglovského poňatia napriek tomu, že jazdím na 1-er z jeho éry. Faktom ale je, že sa mu nedajú uprieť mnohé objektívne kvality, medzi ktoré patrí napríklad na pomery automobilového priemyslu nadpriemerná nadčasovosť (viz tebou spomínané takmer sa na cestách nevyskytujúce Z4 Coupe), naproti dizajnu Hyundai, ktorý veľmi rýchlo zastará práve dôsledkom toho, že sa len vezie na aktuálnej módnej vlne a defakto nič do sveta dizajnu neprináša. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.02.13  23:21

Jednak jsem psal mírně evropský design, ale ono je to jedno a hlavně je dnes těžké a asi nesmyslné něc nazývat evropským designem. Podívejme se třeba na nudné škodylky nebo VW, stejně jako podivné Renaulty, ulítlé Pažouty či většinou zajímavé Alfy. Všechno jsou to evropské auta a rozdíly jsou velké! ;-)
    S Banglem to bylo tehdy složitější, to je jasné. Některá auta už byla moc, ale třeba taková pětka se mi líbila hned a dodnes se mi hodně líbí, zvláště teda sedan. Ta Z4 kupé mi nejdříve přišla trochu divná, ale pak se mi zalíbila a vryla pod kůži >:-[] Také díky tomu, že se vyráběla jen asi 2.5 roku a proti 350Z byla po poznání dražší, tak jich u nás zase tak moc nejezdí a když nějaká jede, budi celkem pozornost. Navíc ten řadový třílitr má něco do sebe :-! A ke všemu je to poměrně lehké auto, takže jede dooost svižně :-)

Rone, pokud ti tohle přišlo jako stejné, pak ok, pak chápu že jezdíš Lagunou >:-[] >:-[]

[odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 26.02.13  23:21

Ron: Mrkni na to, ale vyvstal trochu problém. Ani do textu Fotosoutěže, ani do novinek nejde dát odkaz na soutěžní fotky, resp.nefunguje na kliknutí. Tak kde hlasující zvenku fotky uvidí ? Buď v tomhle používaném seznamu v diskusi nebo by se museli dát na začátek galerie a označit např. Legacy atd., přičemž tři "bedňácké" by tam pak stejně zůstaly.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 26.02.13  23:11

Legacy: :yes: :yes: :yes:
    Vystihl jsi to báááječně, ale obávám se, že Thomasino stejně napíše něco ve smyslu "líbí se mi tohle", on v tom má docela hokej, stejně jako teď má hokej v hlavě jen mojito >:-[]

mojito: my jsme amatérská soutěž, ne plejáda jmen, která párkrát klikla... navíc možná ani nemáš tušení, co za jména pod nicky chodí na běžné auto.cz
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 26.02.13  23:00

Thomasino: i30 a európsky dizajn? Podľa mňa je zrovna portfólio Hyundai vzorovým reprezentantom ázijsko-amerického štýlu a trebárz Kia sa oveľa viac zameriava na EÚ štýl. Jediné, čo na i30 pôsobí európsky je to, že je to 5d hatchback. A čo sa týka toho Bangla, tak prvoplánové krivky Hyundaiu už nemôžu byť vzdialenejšie nadčasovým tvarom Banglovských BMW, ktoré sú naopak učebnicovým príkladom moderného dizajnu. Problémom je, že tento dizajnoový jazyk prerástol cez hlavu nielen značkovej identite, ktorá ním bola potlačená neprimerane do úzadia ale aj zákazníkom, ktorí tieto nové tvary nedokázali prijať, čoho dôkazom sú niektoré facelifty snažiace sa priviesť späť značkové markanty BMW a takisto nové modely, ktoré tento štýl postupne opúšťajú. Najlepším dôkazom mojich slov sú slová tvoje, kde hovoríš, že (po mnohých rokoch) začínaš prichádzať na chuť banglovmu dizajnu. Vieš si predstaviť, že o nejakých 7 rokov si povieš: "Hm, tá i30 druhej generácie sa mi začína fakt páčiť, asi si jednu kúpim na jazdenie po meste."? >:D

To som chcel len dodať k téme fotosúťaž a zbytočné plevelenie diskusie. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 26.02.13  22:53

Zkratkovitě :
    - ano jsem nasr.anej až na půdu, ostatně jako každej fanoušek Komety. Mají tady luxusní návštěvy, kotel jak nikde jinde a stejně je to o ničem :-(
    - Thomasinův Hyundai naživo vypadá dobře, zvlášť pak zepředu. Vždy je lepší si udělat názor až na místě
    - zvyknout se dá na vše, ale bohužel FB vše válcuje, pokecám tam s lidmi, co mají, pro mě, zajímavá auta nebo hromadu zkušeností, je tam spousta pěkných fotek a svoji identitu jsem neodkryl o nic víc než kdekoliv jinde, což byl hlavní důvod mého odporu k FB. Pak jsem zjistil, že záleží na každém, co uvede. Jak psal Tom, jsou tam kluci ze Speedu, DW, Temple of Speed, RTR, Helbich, Koubek,Červenka + skoro všichni brňác, lidi z MACZ i DW, takže opravdu nevidím důvod, proč jít sem
    -snad dopadne líp Třinec, Zlín, Vítkovice, zkrátka Morava
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 26.02.13  22:41

Thomasino: Rozdíl v náraznících jsem téměř nepostřehl a to skoro nikdo, to byl jen tvůj placeboefekt. Design jako celek je o něčem krapet jiném než jen pouhé líbí/nelíbí. Ad Gulietta - kdyby sis to rozmyslel a chtěl pěkný kompakt, mohu mít na ní velmi zajímavou slevu, v průběhu tohoto týdne bych měl mít předváděcí jízdu, snad to budu stíhat.

woody: Výborně, zohledním to při příštím hodnocení fotosoutěže. Navíc věřím, že i hladký průběh fotosoutěže bude mít vliv i na funkci... rostlináře, samozřejmě >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 26.02.13  22:23

Ron: OK, s tím nemám problém, s tím se dá hned začít a uvidíme. Těch změn fází v průběhu soutěže není tolik, to v sexu je to o dost náročnější. ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.02.13  22:23

Rone, kdyby jsi neměl Mojitovu sklerózu, pamatoval by sis, že běžný Golf se mi taky moc nelíbil (pro mě až moc konzervativní) a stejně tak zadek GTI mi přišel slabší a třeba Focus ST mi přišel zajímavější. Ale předek GTI a GTD byl jiný, zvláště pak Edition 35, proto také následně výměna nárazníku když byla možnost >:-[] A neříkám, že i30 má úžasný design, ale líbí se mi třeba více než šestkový Golf, než Rapid, Oktávka, Megáne, P308, Ceed apod. Ale pokud bych vybíral jen podle designu, volil bych třeba Juliettu nebo Mazdu 6 (ne tu novou) ;-) Každopádně pro mě jsou DreamCars auta jako Cayman S, Pagani Zonda, Honda NSX atd.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 26.02.13  22:12

Mojito: To, že postupuješ jen dle starých způsobů, čili hledáš jen dle aktivních diskuzí je jen a jen tvůj problém, není nic snazšího než kliknout na poutač na hlavní stránce MACZ, tam tě to odkáže do recenze, kde najdeš aktuální důležité informace, o žádných mobilech a foťácích se tam nepíše. Pokud chceš diskutovat a být v komunitě, zapoj se v diskuzi. V podstatě stejně funguje facebook a jeho komentáře, jen tady je diskuze dokonce přehledněji odděleně. Ad podrážděný ton - neboj, příští sezona bude třeba zase lepší >:-[] Třinec! :-! :yes: >:-[]

WA: Už jsem to tu popisoval dříve Matheasovi, neříkám, že musí, ale vidím to jako zpřehlednění, kdy to plkání nikdy nepřekryje důležitá data, ta budou v recenzi a navíc zveřejňována v novinkách.
    Text recenze: Na počátku aktuálity - téma a fáze (hlasování, čekání na téma, přihlašování), pokud se právě hlasuje, tak odkazy na soutěžící, pod tím stručná a jasná pravidla, pod tím síň slávy.
    Novinky: Každá změna fáze, tak budeme na očích.
    Je to můj návrh pro přehlednost, jinak tady ti, co tu jsou 5 let, nemají přehled a budou kňourat ;-) Samozřejmě, jestli se ti to líbí nebo ne, záleží na tobě, jsi správce ;-)

Thomasino: Díky za upozornění na mojita >:-[]
    Problémy byly teď tak 3-5 týdnů, teď už mě třeba vše bez problémů funguje (opera, zkoušeno i na google chrome a exploreru)
    Ano, design s tebou nemá smysl rozebírat, když tvrdíš, že design je o osobním vnímání, což tedy opravdu není ;-) (kdyby byl, nebylo by třeba designerských škol, architektury atd.)
    Zajímavé je, že když jsi vlastnil Golfa, tak to až taková nuda a šeď nebyla... inu koho chleba jíš... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.02.13  22:11

WOO-ALI: Vyjímečně v něčem s Renaultem souhlasím, kdyby se dávalo téma a odkazy na fotky v době hlasování do novinek, tak by to hodně pomohlo zpřehlednění ;-) Samozřejmě není od věci čas od času nějaké vložení mezi diskutující s upozorněním na blížící se termín pro vkládání fotek, nebo pro hlasování apod. Na FB na to mám jako správce hooodně pohodlný nástroj na vytvoření události, kdy napíši upozornění a ono se automaticky rozešlě na všechny účastníky naší skupiny (asi 50 lidí). Jinak skupina je uzavřená, to je pravda, ale na doporučení není problém lidi přidat a máme jich tam poměrně dost. Jsou to známý známých a mimochodem jestli máte poslední číslo Speedu a četli jste článek o 24 hod Dubai, tak tam máme i aktivní pány z RTR Projects co to jeli (včetně Honzy Č.) a co jeli s Mini Coupé i před tím 24 hod Barcelona. Já to třeba díky nim sledoval v podstatě on-line se zprávami z boxů apod. Bylo to hodně zajímavé!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…