Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 14.09.22 13:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA
Dany....jo, kdybych takové akce dělal častěji, tak bych si asi časem troufl mrknout na speedo a třeba i přeřadit, ale pro geriatrického občasného petrolheada by to v tu dobu nebyl zrovna ten nejlepší nápad.... ;-) -
Dany 14.09.22 12:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA
Iudex, fred: to to má trojka pekne natiahnuté. Julka dtto. Sa nedivím, že potom vznikajú problémy vo vracákoch.
Dedo, ty si nám pri tom hlásaní šaltpákovej tvrďárny nejak vyměk >:-[] Aby si sa vo svojom veku bál pozrieť na tacho... -
pradeda777 14.09.22 12:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA
Freddie.....budu muset tu maximálku na 3 vyzkoušet a pak dám vědět. Jo, ale 6tka je krátká....už krátce potom co jsem M140i koupil bylo jasné, že by se "hodil" 7mý kvalt.... ;-) Pomohl by sice rychlejší dif jako na automatu, ale bylo by to za cenu pomalejší akcelerace. Ale BMW chtělo 0-100 držet pod 5 sec., takže nic.... :-! -
pradeda777 14.09.22 11:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA
iu....obáváš se správně. Pro CTR v dnešní době nevidím žádný prostor pod 1 mil. Spíš bych to tipoval "poblíž" 1.2 než 1.1. ;-\ Ale ani za ty peníze to nebude marná koupě, protože 2.0l HH turba v manuálu už žádná automobilka nenabízí.
GR Corolla s 300k motorem se v EU těžko ukáže. Víme proč.... >:-[] >:-[] >:-[]
Re- předjíždění na trojku....na speedo jsem neměl odvahu se podívat, tak nemůžu říct na kolik km/hod jsem "dosáhl". Vytočené to bylo pěkně, ale nezaznamenal jsem, že by "zasáhl" omezovač.... ;-) -
white label 14.09.22 11:34
« Re: Re: Re: Re: Zlatá kola na Porsche
iu
"(to nemá nič spoločné s originalitou, sú proste farby, ktoré sú komplementárne, viď aj teória fotografie)."
S originalitou právě nemají mnoho společného obecně zavedené přístupy, typu komplementárních barev apod. Proto např. kombinaci metalické tmavě zelené (a dalších tmavých metalíz) se zlatou najdeš běžně/často třeba na obalech zboží (cukrovinky, alkohol, dřív i cigarety, parfumerie... až po vánoční ozdoby). Je to taková líbivá zdobná kombinace.
A zrovna k ultimativní GT2 RS mi to osobně nesedí, na okruhu to bude působit trochu jako "splašená vánoční ozdoba", ale proti gustu... :-)
Na té GT3 je to samozřejmě přijatelnější. -
iudex 14.09.22 08:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA
fred: neviem, ako 140i, ale 340i na trojke dosiahne cca. 170-175 kmh.
dedo: tak GR Corolla už má v USA cenu a teda žiadna lacnota, základ za 37t ešte vyzerá OK, ale ak chceš verziu so samosvormi (čo chceš), tak je to 44t a tá topverzia Morizo je za 51t USD. Celkom dosť. Začínam sa obávať o cenu type R. Tipoval som to na jemne cez 40t eur, ale obávam sa, že to bude viac. 8-s
Tom: tak ako cenová ponuka? Drahšie, než si čakal, že?
-
speedfred 13.09.22 17:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA
No a sme zase iba pri farbách.
Dedo: tak dramatické to snád nemohlo byť, vytočená trojka mohla byť tak 130-150 a na okresku to je v poho. -
pradeda777 13.09.22 16:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA
tms....ano....souhlas. K ovládání 340 koní a 500 Nm při svižné jízdě se obě ruce na volantu hodí. Ale....zase....jak často to bude zapotřebí???? Nedávno jsem vezl nevl. syna do Brna k lékaři a po cestě bylo třeba předjet pár "rychle" jedoucích vozů... ;-) >:D >:-[] a pro jistotu jsem to řešil na trojku. Měl jsem ji pěkně vytočenou, ale přeřadit na čtyři jsem si netroufal.... ;-) >:D >:-[] a tak sem ji tam nechal. Nevím kolik jsme jeli a ani kolik motor točil, ale stepson se málem po.ral.... ;-) >:D >:-[] Takže ano...v těchto okamžicích je dobře držet volant oběma rukama.... ;-) >:D >:-[] -
iudex 13.09.22 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA
Ešte taká kacírska myšlienka: BMW M3. Cena identická s Caymanom (teda aspoň u nás obe od 88t eur s manuálom a RWD). Naviac tej M3ke rozhodne nebude dochádzať dych na dvojke v Alpách. ;-) Napadlo mi to, pretože som práve u nás videl jednu novú v Toronto red a vyzerala brutálne.
Ale samozrejme chápem, ak chceš malý športiak, pomerne veľký sedan je jiná liga, docela jiný sport. To už skôr počkať na novú M2, v podstate identický motor ako M3, ale je menšia, agilnejšia a lacnejšia. Ale to by si mal v zásade to isté, čo máš teraz, len novšie. Kdežto Cayman je úplná zmena, plus Porsche je Porsche. -
-
Thomasino 13.09.22 16:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA
Jenže on je sakra rozdíl, jestli jedeš s manuálem na 85-90% schopnostech auta, nebo jen tak piánko pro rohlíky kolem komínu >:-[] >:-[] A když jedeš hodně svižně, tak chceš mít obě ruce na volantu u silných aut ;-) Já si na to už nějak zvykl a spíše si řadím pádlama. -
pradeda777 13.09.22 15:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velký PORSCHE SRAZ BRATISLAVA
Tms....ok. Za 5 let 8x. To nevychází ani 2x za rok. No a k vůli tomu se připravit a požitek z kvedlání a ještě vycoulovat 92 táců na dřevo....to mě nedává vůbec smysl. Požitek z kvedlání....teď již nějaký ten týden jezdím po Kyjově a kvedlám a moc si toho užívám. Vůbec mě CVT nechybí. Krása B58 motoru je v tom, že točí a má spoustu krouťáku a tak jezdím po Kyjově většinou za dvě nebo tři a poslouchám krásnou melodii, která se line z motoru a z výfuku... :yes: :yes: :yes: Jo, taky jsem už 2x "políbil" obrubník. Z baby M je "díky" dlouhé a široké kapotě špatný výhled a tak odhad kde přesně je pravý přední roh vozu je problematický. A to mám sedadlo nastavený hodně vysoko. (Čepicí se dotýkám střešního okna... ;-) )