Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.03.13  14:25

« Re: Legacy sa (zasa) hlási do fotosúťaže

wl: Nové Sandero jsem viděl někdy v týdnu na salóně v jakési modré metalíze a musím říct že z předoboku mu to hodně slušelo. Že je to VW styl a ku prospěchu věci, o tom netřeba pochybovat. Celkový (venkovní) dojem to pozdvihlo radikálně, i přesto, že zezadu to už tak slavné není. Každopádně, poměrně zdařile maskovanej lowend. :yes:

Ron: Úplně nesouhlasím, že současné Mondeo je ošklivější než předešlé. Je fakt, že tam si Ford zvelké části odpustil snahu o bombastičnost, kterou evidentně nezvládá. Insignia jde úplně mimo mě, všeho co se vytýká Mondeu (přerostlost, bachratost, těžkopádnost) je tam ještě násobně víc a k tomu Opelovská klasika posledních let - auto jako kráva, těžký jako mamut ale dovnitř se vejde tak možná Aťka Janoušková. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.03.13  14:01

Pření partie Passatu B7 má s loganem společnou určitou jednoduchost designu, ale propracovanost detailů (nejen u přední partie) je u Passatu jinde (logicky viz cena).
    Ale plést si Logana s Passatem, to bych viděl na podezření na oční vadu (opravdu nepoznáš ani rozdíl dvou a čtyř lamel masky?), na první pohled podstatně podobnější (nejen počtem lamel masky) přední partie (v oblasti masky a světel) má nové Sandero s dvojicí Tiguan/Touareg. každopádně byla Inspirace Dacie/Renaultu staronovým směrem VW chytrý tah.

[odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.03.13  13:18

w-a
    Souhlas. Psal jsem komentář k tomu konkrétnímu záběru, kde velikost spodní tlamy razí víc, než u celkového pohledu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.03.13  13:05

« Re: prihlasenie do fotosutaze marec 2013

a99
    Super! :yes: ;-)
    Jen u toho FWD by ti mohlo hrozit, že by ti případně plameny způsobené brutálním prokluzem předních pneumatik zapálily ty zadní, které po nich následně přejely... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 23.03.13  11:40

Koukám, že zde probíhá vášnivá diskuze o střední třídě...

Porovnání designu Mondea a Passatu je jako porovnání dvou ošklivek na trhu.
    V podstatě to woody napsal dobře... Passat byl podle mého hezčí před faceliftem, tedy v "minulé generaci", byl sice trochu otylý, ale tenhle jednoduchý čumák připomíná Logan... A taky když jsem poprvé nového Passata potkal, tak koukám do zrcátka na D1, "hele, to je Logan s xenonama a pěkně teda válí"... a pak a ne, to je Passat.
    Můj názor na Mondeo je obecně známý. Kupodivu taky bylo z mého pohledu Mondeo v minulé generaci mnohem hezčí.

Celkově je s designem aut střední třídy problém, až na pár vyjímek si skoro všichni pohoršili, např. Passat, Mondeo, Laguna, která v druhé generaci byla daleko větší krasavice, podle mne i Insignia vypadá hůře než předfaceliftová Vectra. Polepšili si jen ti, kde to už mohlo být jen lepší - C5 a Mazda 6. I ten Accord není, co býval...
  • 00 Reagovat !

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 23.03.13  10:04

« Přihlašování - Březen 2013

Přihlašování stále probíhá, a to až do 25.3.2013 - 22.00 hod. Přihlášeni jsou:

Legacy - [odkaz]
    anti99 - [odkaz]

Ohromeni jsou:

woody-alien >:D Pánové, super... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.03.13  09:53

wl, iudex: Já si myslím, že Passat nebo Mondeo je spíš o tom, co se komu líbí. Je to jinej styl. Taky nejsem příznivcem tlamovitosti a obzvlášť někteří Japonci se v tom dostali už za hranice slušnosti ;-) , ale na obrovitém Mondeu se to celkem snese.[odkaz]
    VW zase podle mě zbytečně rvalo po úspěchu Šíra a G6 svoje markanty (masku a vzhled předních světlometů) i na užitkáče jako je Caddy a Transporter. Na druhou stranu musím souhlasit s Ronaultem, že Ford nezvládá detaily a na povedený základ často "navěsí" takový zhůvěřilosti, že nad tím rozum zůstává stát. Můj oblíbenej příklad.[odkaz] >:D 8-s :no: Takže závěrem - souboj Passat (CC neberu v potaz) vs. Mondeo pro mě (celkem logicky >:-[] ) Mondeo, u jiných modelů by to bylo naopak. Ale hlavně, člověk si má koupit, co se mu líbí bez ohledu na řeči okolí. Jen se s těmi řečmi prostě musí smířit. Někomu ty řeči snadno zaniknou ve zvuku ušlechtilého benzínového 6ti-hrnku, někdo na ně zapomene při srovnání jízdy se Superbem a někomu ty poznámky jen tvoří kulisu při vyhlížení vysněné zábavné zadokolky ze země vycházejícího slunce. ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.03.13  07:16

« Re: prihlasenie do fotosutaze marec 2013

anti99: Super, nápad jako hrom.. :yes: Hotovej DeLorean.... >:D Doktore, a v kterým roce teď vlastně jsme ? >:-[] :yes:
  • 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 23.03.13  03:47

« prihlasenie do fotosutaze marec 2013

konecne som sa odhodlal nieco nafotit na temu "moje auto ako filmova hviezda". Je to z filmu z 80-tych rokov v ktorom hralo hlavnu ulohu auto snov mojho detstva, :-! a vzdy ked dosiahlo rychlost 86 mil/h tak po nom ostavali ohnive stopy >:-[]
    Anti sa dnes vratil do buducnosti na mazdicke >:-[]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.03.13  00:49

Na tom Passatu je podle mě nejhorší ta barva, tento laciný odstín tmavě modré nepřídá na kráse žádnému vozu.
    Když budu upřímný a pominu pěknější barvu laku u Mondea, tak tady na tom záběru ten čumák Mondea žádná velká sláva, takový slušně nakynutý knedlík a ten nepoměr skromné plochy samotné masky a "Mondénní megadíry" v předním nárazníku... a pak ta příčka dělící plochu mlhovky a LED diod denního svícení..., nevím co tím vším chtěl básník říct, ale mám zřejmý dojem, že to zrovna nic moc krásného nebylo... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.03.13  00:34

Jj, Liptovský Mikuláš...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.03.13  22:25

Ak sa už spomína Mondeo v jednej vete s jeho arcirivalom a etalónom strednej triedy, minule som vedľa Passata parkoval: [odkaz] a ak si odmyslím megaultrakvalitné vypracovanie a iné supermainstreamové kvality, musel som skonštatovať, že aspoň dizajnovo, vizuálne je Mondeo spredu lepšie zvládnuté; v priamej konfrontácii pôsobí maska Passata zbytočne robustne a ťažkopádne, skoro ako SUV.
    Mimochodom fotka je z rodiska jednej filmovej hviezdy, ktorej život neslávne skončil presne pred 300 rokmi zavesením na podobný hák, ako je na fotke v pozadí. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.03.13  22:50

Přesně tento "argument" jsem od tebe (nebo od iudexe) čekal. >:D
    Jenže..., pokud by zrovna nebylo vyloženě hladko (jako, že bylo), pak by jistě podvozek Mondea s vlastnostmi SS exceloval, ovšem v těchto typicky zimních podmínkách našeho kraje, navíc bez možnosti AWD (to je pro Mondeo/Ford zřejmě sprostá zkratka), by svůj ultrasportovní FWD charakter vůbec nevyužil, nehledě na to, že je maximálně pravděpodobné, že by (po vlastní ose) tak daleko (od Prahy) ani nedojel. Na druhou stranu je třeba objektivně přiznat, že pokud by Rychtář u AAA zakoupil místo Passatu Mondeo, mohl jet zpátky (podle známého hesla - Fordem tam, vlakem zpět, čímž se mimo jiné vysvětluje zkreslené a zavádějící tvrzení, že Fordy jezdí jako po kolejích, takže zpátky nejen jako po kolejích...) vlakem a vyhl by se tak veškerým problémům včetně nadýchaného množství alkoholu v krvi. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.03.13  21:22

wl: Jsi fakt dobrej, taky jsem tě v tom rádiu od Káji G. nerozeznal, resp. zdálo se mi, že zpívá snad ještě líp. :yes: >:D

Ivetku už budeš mít z krku, teď si prej vybrala v bazaru Peugeota. A k té bouraččce,oni sice vylezli z Passata zdraví (alespoň fyzicky >:D ), ale zapomínáš na ten fakt, že Mondeo by si tu zatáčku dalo jako mňamku a o bezpečnosti by tím pádem vůbec nebyla řeč. Prostě jako po kolejích, to je marný. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.03.13  19:10

No, tak to asi nebude úplně jednoduchý návrat... >:-[]
    Já jsem ti psal, žes jim k tomu textu mohl rovnou nabídnout i tu fotku na přebal alba s tím, že by to byla titulní píseň k albu s texty Woody Allena. ;-)

Já si občas přivydělávám překlady české a slovenské populární tvorby do valašského nářečí, ovšem moje hlavní umělecká činnost spočívá především ve zpěvu do rádií, a to tak, že zásadně na playback. Dělám to pro lidi a dělám to moc rád a dělám to tak dokonale, že to zatím nikdo nikdy nikde od originálu nerozeznal, prostě absolutní špička ve svém oboru...
    Jen se mi poslední dobou snaží fušovat do řemesla nějaká Bartošová s nějakým Rychtářem, kterého jsem musel setřást nedávno v táhlé pravotočivé u Dezy ve Val. Mezu. Jenže nakonec to stejně rozchodil i s posádkou Passatu..., to víš, Das Auto, to je pak marné, kdyby měli třeba Mondeo, nebo Lagunu, moch sem už být definitivně v cajku. :-O >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.03.13  18:43

wl: >:-[] ;-) Ale když nad tím tak přemýšlím, kdyby to vyšlo jako singl, opravdu by se ta fotka dala použít... ;-)

Jen tak pro zajímavost - teď ve volných chvilkách dělám na Chris Rea - Too Much Pride a Eric Clapton - San Francisco Bay Blues. K ZZ Top Positive >:D se vrátím později.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.03.13  18:30

Super! :yes:
    Ještě doplňující otázka, co vzniklo dřív? Tento text, nebo ta soutěžní fotka s nebožkou? >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.03.13  17:56

wl, Legacy: Ten text není nijak krutej, v podstatě jsou to takový ty rockerský "kecičky", ale podle mě se k tý hudbě ZZ Top docela hodil. No jo, tak uděláme nějaký to "Láv,láv mí dú, ju nou aj lav jú, plís láv mí dúúúúú..." 8-s >:D

ZZ TOP - GIMME ALL YOUR LOVIN´

Říkáš mi, přestaň hrát
    s tou kytarou jen ztrácíš čas
    Víc už tě nechci znát
    z těch tvejch řečí vzal by mě ďas

Brzy se tě zbavim
    s tebou jsem žil jen napůl
    Brzy se tě zbavim
    budu zas mít čistej stůl

Nechápeš, mám to rád
    když do strun hrábnu, jsem sálu pán
    Zkoušej to tisíckrát
    těžko změníš můj tajnej plán

Brzy se tě zbavim
    Brzy se tě zbavim
    budu zas mít čistej stůl

Nechci už předstírat
    my dva jsme různí jak noc a den
    Vzteky se užírat
    sbal si šminky, vypadni ven

Brzy se tě zbavim
    Brzy se tě zbavim
    budu zas mít čistej stůl

;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.03.13  17:08

Legacy: nemusíš mi veriť, ale nemal. ;-) James Bond ide dosť mimo mňa (niežeby som bol divák artových filmov, ale Bond má u mňa zlé meno ešte z čias P. Brosnana, aj keď z recenzií viem, že posledné bondovky sú už o inom). Aj tie scény s Mondeom a Craigom som si musel pozrieť na jútúbe (a tiež uznávam, že Mondeo sa do spoločnosti najkrajších Astonov moc nehodí). Ale tým nevylučujem, že neskúsim niečo v duchu 007 spáchať, ak bude čas. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.03.13  15:58

woody: paráda, v dobrom závidím. Dúfam, že raz si aj ja pôjdem pre svoje prvé nové auto. Zatiaľ to beriem postupne - prvé som zdedil po rodičoch, druhé som kúpil ojazdené a to tretie už bude hádam nové (ťuk-ťuk). Aj keď pravdupovediac krok dva som plánoval vynechať, ale na poslednú chvíľu som podľahol vábeniu starej dobrej atmosférickej radovej šestky a s pocitom, že bez tohto zárezu by môj motoristický život nebol kompletný a že toto je jedna z posledných možností si ju dopriať v relatívne mladom aute som šiel do jazdenky. :-)

Čo je to za farbu? Základná červená alebo si si "připlatil" za perleť? A kolesá sú podľa mňa v danej situácii ideálnou voľbou, ako som už bol býval písal niekde inde.

A pridávam sa k labelovi so žiadosťou o ten text. :-) :yes:

iudex: mi netvrď že Bonda s Mondeom na Jamajke či kde v Karibiku si nemal pred očami, keď si túto tému navrhoval. Veď to ako prvé napadlo dokonca aj mňa! ;-) >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…