Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
anti99 24.03.13 03:56
« Re: prihlasenie do fotosutaze marec 2013
celkom to zacina byt zaujimave s prihlasenymi fotkami...
dnes este jedna nesutazna jemnucko fotosopikova- benzin hori desne na asfalte a zacal fukat vietor a ja som bol posraty z toho aby som nezapalil cely vyschnuty TX....
takze som pridal trochu plamienkou az o zadne gumy ;-)
[odkaz] -
iudex 23.03.13 22:15
« Prihlasujem Mondeo. Ford Mondeo.
Tak som to aj ja na poslednú chvíľu stihol a niečo dnes zosmolil.
A keďže odo mňa všetci čakajú variáciu na tému Bond car, nemôžem dôveru sklamať. ;-)
Pôvodne som sa inšpiroval niečím takýmto: [odkaz] a moja interpretácia vyzerala nasledovne: [odkaz]
Večer som ale predsalen dal aj druhý pokus. Skúsil som využiť tmu na vytvorenie siluety; stálo to dosť skúšania a nastavovania a výsledok nie je tiež ideálny, chcelo to ešte viac sa pohrať, ale vonku je brutálna zima a tiež blýskanie blesku zaujalo susedov, ktorí si zrejme dobre ťukali na čelo, čo tam nacvičujem, ale čo by človek neurobil pre fotosúťaž, že.
Takže moja súťažná je táto: [odkaz] -
eliot 23.03.13 21:36
« Po přestávce jdu opět do fotosoutěže...
Zdravím všechny ,
Vzpomněl jsem si ,že X3 účinkovalo třeba v Ghost Protocolu ,ale na písečnou bouři jsem v Česku překvapivě nenarazil :-) ... Mimochodem ,znáte někdo český horor T.M.A. ? Pokud ano ,možná si vzpomínáte na to ,jak hlavní hrdina přijížděl do podivného městečka ,kde se poté ubytoval. První , co mu při příjezdu uděřilo do očí , byl ponurý nepřívětivě vzhlížející kostel , naznačující ,že se na místě , do kterého dorazil ,nebudou dít veselé věci. Fotka, kterou přidávám do fotosoutěže , byla pořízena přímo ve středu mezi místy , kde se děj filmu z drtivé většiny odehrával. Důležitou roli dopravního spojníku mezi těmito místy hrálo ve filmu BMW E39 ,které má souvislost s X3 alespoň v tom ,že je to bavorák. A v pozadí fotky je vidět onen výše zmíněný kostel. "Bohužel" celý den bylo hezké počasí ,takže jsem musel využít alespoň stmívání.
[odkaz] -
woody-alien 23.03.13 14:25
« Re: Legacy sa (zasa) hlási do fotosúťaže
wl: Nové Sandero jsem viděl někdy v týdnu na salóně v jakési modré metalíze a musím říct že z předoboku mu to hodně slušelo. Že je to VW styl a ku prospěchu věci, o tom netřeba pochybovat. Celkový (venkovní) dojem to pozdvihlo radikálně, i přesto, že zezadu to už tak slavné není. Každopádně, poměrně zdařile maskovanej lowend. :yes:
Ron: Úplně nesouhlasím, že současné Mondeo je ošklivější než předešlé. Je fakt, že tam si Ford zvelké části odpustil snahu o bombastičnost, kterou evidentně nezvládá. Insignia jde úplně mimo mě, všeho co se vytýká Mondeu (přerostlost, bachratost, těžkopádnost) je tam ještě násobně víc a k tomu Opelovská klasika posledních let - auto jako kráva, těžký jako mamut ale dovnitř se vejde tak možná Aťka Janoušková. ;-) -
white label 23.03.13 14:01
Pření partie Passatu B7 má s loganem společnou určitou jednoduchost designu, ale propracovanost detailů (nejen u přední partie) je u Passatu jinde (logicky viz cena).
Ale plést si Logana s Passatem, to bych viděl na podezření na oční vadu (opravdu nepoznáš ani rozdíl dvou a čtyř lamel masky?), na první pohled podstatně podobnější (nejen počtem lamel masky) přední partie (v oblasti masky a světel) má nové Sandero s dvojicí Tiguan/Touareg. každopádně byla Inspirace Dacie/Renaultu staronovým směrem VW chytrý tah.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
-
Ronault. 23.03.13 11:40
Koukám, že zde probíhá vášnivá diskuze o střední třídě...
Porovnání designu Mondea a Passatu je jako porovnání dvou ošklivek na trhu.
V podstatě to woody napsal dobře... Passat byl podle mého hezčí před faceliftem, tedy v "minulé generaci", byl sice trochu otylý, ale tenhle jednoduchý čumák připomíná Logan... A taky když jsem poprvé nového Passata potkal, tak koukám do zrcátka na D1, "hele, to je Logan s xenonama a pěkně teda válí"... a pak a ne, to je Passat.
Můj názor na Mondeo je obecně známý. Kupodivu taky bylo z mého pohledu Mondeo v minulé generaci mnohem hezčí.
Celkově je s designem aut střední třídy problém, až na pár vyjímek si skoro všichni pohoršili, např. Passat, Mondeo, Laguna, která v druhé generaci byla daleko větší krasavice, podle mne i Insignia vypadá hůře než předfaceliftová Vectra. Polepšili si jen ti, kde to už mohlo být jen lepší - C5 a Mazda 6. I ten Accord není, co býval... -
woody-alien 23.03.13 09:53
wl, iudex: Já si myslím, že Passat nebo Mondeo je spíš o tom, co se komu líbí. Je to jinej styl. Taky nejsem příznivcem tlamovitosti a obzvlášť někteří Japonci se v tom dostali už za hranice slušnosti ;-) , ale na obrovitém Mondeu se to celkem snese.[odkaz]
VW zase podle mě zbytečně rvalo po úspěchu Šíra a G6 svoje markanty (masku a vzhled předních světlometů) i na užitkáče jako je Caddy a Transporter. Na druhou stranu musím souhlasit s Ronaultem, že Ford nezvládá detaily a na povedený základ často "navěsí" takový zhůvěřilosti, že nad tím rozum zůstává stát. Můj oblíbenej příklad.[odkaz] >:D 8-s :no: Takže závěrem - souboj Passat (CC neberu v potaz) vs. Mondeo pro mě (celkem logicky >:-[] ) Mondeo, u jiných modelů by to bylo naopak. Ale hlavně, člověk si má koupit, co se mu líbí bez ohledu na řeči okolí. Jen se s těmi řečmi prostě musí smířit. Někomu ty řeči snadno zaniknou ve zvuku ušlechtilého benzínového 6ti-hrnku, někdo na ně zapomene při srovnání jízdy se Superbem a někomu ty poznámky jen tvoří kulisu při vyhlížení vysněné zábavné zadokolky ze země vycházejícího slunce. ;-) >:D -
anti99 23.03.13 03:47
« prihlasenie do fotosutaze marec 2013
konecne som sa odhodlal nieco nafotit na temu "moje auto ako filmova hviezda". Je to z filmu z 80-tych rokov v ktorom hralo hlavnu ulohu auto snov mojho detstva, :-! a vzdy ked dosiahlo rychlost 86 mil/h tak po nom ostavali ohnive stopy >:-[]
Anti sa dnes vratil do buducnosti na mazdicke >:-[]
[odkaz] -
white label 23.03.13 00:49
Na tom Passatu je podle mě nejhorší ta barva, tento laciný odstín tmavě modré nepřídá na kráse žádnému vozu.
Když budu upřímný a pominu pěknější barvu laku u Mondea, tak tady na tom záběru ten čumák Mondea žádná velká sláva, takový slušně nakynutý knedlík a ten nepoměr skromné plochy samotné masky a "Mondénní megadíry" v předním nárazníku... a pak ta příčka dělící plochu mlhovky a LED diod denního svícení..., nevím co tím vším chtěl básník říct, ale mám zřejmý dojem, že to zrovna nic moc krásného nebylo... >:-[] ;-) -
iudex 22.03.13 22:25
Ak sa už spomína Mondeo v jednej vete s jeho arcirivalom a etalónom strednej triedy, minule som vedľa Passata parkoval: [odkaz] a ak si odmyslím megaultrakvalitné vypracovanie a iné supermainstreamové kvality, musel som skonštatovať, že aspoň dizajnovo, vizuálne je Mondeo spredu lepšie zvládnuté; v priamej konfrontácii pôsobí maska Passata zbytočne robustne a ťažkopádne, skoro ako SUV.
Mimochodom fotka je z rodiska jednej filmovej hviezdy, ktorej život neslávne skončil presne pred 300 rokmi zavesením na podobný hák, ako je na fotke v pozadí. ;-)

Takže asi tak.
Jinak teda MINIak, super auto ;-)