woody-alien 13.04.13 21:07
« Re: Nové téma - Duben 2013
wl: A skutečně je tak velký rozdíl v "odizolování" mezi G6 GTI a G5 GTI ? To si dali u VW takovou práci speciálně s GTIčkem nebo je podobný rozdíl i mezi běžnými Golfy 5 a 6 ? Ptám se proto, že v G5 jsem nikdy nejel a G6 se často označuje za trochu lepší facelift. Znáš to - Golf 5 a půl a podobně... ;-) -
white label 13.04.13 14:46
« Re: Nové téma - Duben 2013
Jasně, zrovna pro hh může být pečlivé utlumení kontraproduktivní, viz třeba větší "izolovanost" v G6 GTI proti G5 GTI, sice to zvyšuje komfort a maskuje skutečnou rychlost, ale zase naopak logicky snižuje "fun factor". Vždycky je něco za něco a tím pádem je vše především o prioritách, ale "vše v jednom" mít prostě nelze. Jedině snad s kouzelníkem Tomasi(a)nem:
Každopádně to, co napsal Thomasiano, je skoro taková "blbost", jako jeho proslulá výměna ve stylu známé pohádky: Jak dědeček měnil až vyměnil červenou legendu a stříbrnou "sMRTKU". >:D
Stěžovat si u SSS na to, že má charakter klasického malého HH, je jako vyčítat manželce u rozvodového soudu, že nemá koule! >:-[] ;-) -
woody-alien 13.04.13 14:34
« Re: Nové téma - Duben 2013
Thomasino: Zvýšenou hlučnost a utlumení nesrovnatelné s Golfem u SSS beru, to je fakt. Na druhou stranu zvuk vytáčeného atmobenzínu, speciálně té 1.6ky u SSS, není vůbec nepříjemný. Ale stěžovat si na malý rozvor můžeš snad jedině kvůli prostornosti, jinak není důvod. Právě ten rozvor přispívá k mrštnosti, kterou Swift prokazuje v zatáčkách. Nikdo snad od takového auta nečeká a ani nevyžaduje "plavbu" ve stylu střední třídy. A navíc - i ten rozvor je relativní, 243 cm na 389 cm dlouhém autě mi přijde úplně v pohodě, narozdíl od 251 cm rozvoru na autě dlouhém přes 4,5 metru jako v případě O1. ;-) Pro SSS byla asi nejdůležitější zástavba 6-stupňové převodovky, která už umožňuje poměrně klidné cestování na delší vzdálenosti. Takže denní používání je pro člověka, který nehodlá během jízdy posuzovat jemné nuance Čtvera ročních období v provedení Královské filharmonie, celkem vzato v pohodě. ;-) -
Thomasino 12.04.13 23:29
« Re: Nové téma - Duben 2013
Legacy - ono se dá u jedničkového bawca mluvit o nějakém designu ??? ;-)
P.S: SSS není vůbec špatnej, ale jsem rád že jsem ho nekoupil, moc krátký rozvor, při vyšších rychlostech uvnitř moc hlučnej (hold kategorie malých aut a utlumení ještě horší než u i30 a zdaleka vzdálené Golfu), ale zvuk motoru fajn a zátah plus hlad po otáčkách taky :yes: :yes: -
Leg 12.04.13 23:25
« Re: Nové téma - Duben 2013
Thomasino: vidím, že jak vidíš slovenčinu, hodíš všetkých do jedného pytla. >:D Inak samozrejme tvoje dôvody na nákup kórejca poznám a zrovna na teba som si spomenul pri diskusii o Swifte Sport čo tu prebehla nedávno. Len som to tu nechcel zas a znova vyťahovať, nech sa ti nečká. :-)
wl: podľa videa tú bielu moc nepoznáš, ale ja osobne som to auto videl. Na vlastné oči z cca 20 cm sa myslím dá celkom spoľahlivo zistiť, či to perleť je alebo nie. Samozrejme som sa na to pýtal aj zriadenca a ten hovoril, že je to z palety tých špeci lakov za tuším 1500 € či tak nejak - čo bolo napísané aj na rozpise výbavy na prednom skle. Takže ak ti stačí moje čestné prehlásenie, môžeš kľudne zaradiť túto info do svojej whitelabelopédie, alebo môžeš pokračovať v pátraní na vlastnú päsť. ;-)
iudex - nie, auto je zvonka jak hnoj na zimných sedemnástkach, toto je z minulého roka z obdobia, kedy som mal poškodený objektív, preto tie odlesky. Áno na Astru OPC špeciálne som narážal, na 18'' by ale vyzerala hrozne, čo u 1er minulej generácie aj vďaka špecifickému dizajnu nehrozí (hlavne dlhá nízka kapota)
woody: nie ja som to napísal aby si to ty nepochopil tak, že sa mu chcem posmievať. :-) -
Thomasino 12.04.13 22:26
« Re: Nové téma - Duben 2013
No tak samozřejmě, když prodeje Forda jdou stále dolů (není se co divit, když se dívám na nového Focuse a Fiestu po faceliftu) a prodeje VW nahoru ;-) >:-[] >:-[] Ikdyž ten design-nedesign není žádná sláva, ale konzervativní přístup a postupné zdokonalování evidentně na lidi funguje :-! -
white label 12.04.13 22:22
w-a
Jak psal Legacy, ten nárůst hmotnosti je zcela očekávatelný, jen ta čtyři 17" kola budou vážit minimálně dvakrát tolik, než ty úzké 13".
Jinak můj tip z produkce G1GTI je tenhle Pirelli Edition, který mimo jiné dokazuje, že lak ve stylu carbon steel grey má u GGTI na co navazovat. :
white label 12.04.13 22:00
Legacy
Pokud skutečně existovala možnost mít bílou perleť na GTI 6 přímo z výroby , pak o tom prostě nevím (samozřejmě, že ani nemůžu vědět všechno). Vím ale, že nebyla nejen mezi běžnou nabídkou devíti odstínů na G6 GTI (viz i prodejní prospekt/katalog), ale ani mezi všemožně "šílenými" (většinou kýčovitými) speciálnimi/individuálními laky (za poměrně astronomický příplatek) v konfigurátoru na vw.de (u nás ale nebyly ani v konfigurátoru a myslím, že ani u vás ne). Je možné, že tam nebyly všechny možné >:-[] , ale dokud na vlastní oči neuvidím relevantní důkaz (aspoň text, který by to prokazoval) neuvěřím. Odlesky na videu mě nepřesvědčily, místy to vypadá na uni bílou a místy na odlesk perleti, ale bílá na přímém slunci může na videu zkreslovat (obdoba přepalu), navíc tam Rasto řeší, které zrcátka jsou "krajší" apod., a že by přitom zmínku o (v tomto případě exotické) bílé perleti na Golfu GTI vynechal? Ale ještě teď jsem projel největší inzertní stránky v Deu, ale včechny bílé GTI6 na prodeji jsou v uni laku. Když jsem omezil výběr na bílou s "kovovým" efektem, vždy vyšla nula. A když jsem hledal textem s "white perleffekt" (i na anglických stránkách), vyjela mi buď černá perleť, nebo bílá uni. Není to samozřejmě nijak moc podstatné, ale zrovna mě by to dost zajímalo.
Jinak to: "súčasnosti sedlajúci dvojfarebného plnokrvníka z Ázie - plemeno zvané Mrdka", mě taky dostalo! >:D :yes:
I se zbytkem reakce samozřejmě souhlas, udělat kompaktní hb s podélně uloženým R6 a RWD je opravdu oříšek, který nelze srovnávat s prostorovou nenáročností zástavby "vše vpředu" a motorem napříč. Stejně mám někdy pocit, že "Bengla" drželi u 3er zpátky (zejména jeho 3er coupé mělo poměrně příjemně jednoducý design) a za to mu slíbili, že u 1er už se bude moci plně a svobodně realizovat. >:D ;-)
P.S. I já jsem příznivec 18" kol (na léto) pro současné kompaktní HH, 17" je málo (hlavně opticky) a 19" už zase moc (i komfort už je úplně v pr.deli). -
Thomasino 12.04.13 21:24
« Re: Nové téma - Duben 2013
"Z Thomasina som si nechcel robiť srandu, len mi to tak vyšlo z klávesnice, keď som sa zamyslel, že ako bývalý majiteľ môjho dreamcar teraz jazdí na i30"
- IUDEX, to jsou právě ty paradoxy !! ;-) >:D >:D Někdy člověk musí na nějakou dobu "zkousnout" sestup o něco níže, aby si později mohl užívat ještě více ;-) Ale musím říct, že je to slušné "odříkání" a "pokání" >:-[] >:-[]
P.S.: Jinak koukám, že můj oblíbený pojem "mrdka" se ti nějak vryl do paměti ;-) :yes: -
woody-alien 12.04.13 21:05
« Re: Nové téma - Duben 2013
Legacy: Doufám, žes to nepochopil tak, že se snažím Thomasinovi vysmívat. To bych já se svojí přerostlou zelenou obludou byl ten pravej. >:D Řekl bych, že mě tady dost často baví právě ten "suchej" humor, padni komu padni. Nic se nesmí brát moc vážně, ani vlastní - ani cizí garáž. ;-) -
Thomasino 12.04.13 20:56
« Re: Nové téma - Duben 2013
iudex - >:D >:D :yes: :yes: :yes: Asijský plnokrevník sice do dlouhých kopců jezdí jako by týden nežral, ale jinak to skoro ujde. Každopádně ale po delším užívání si člověk postupně uvědomuje, jaké drobnosti má Golf dotaženější a že ne nadarmo je to jedno z nejprodávanějších aut v Evropě a ne nadarmo je o poznání dražší. Kdybych měl někomu doporučit auto na každodenní ježdění a již žádné jiné pro zábavu, a nebylo by mu řízení úplně jedno, doporučil bych mu Golfa, nebo dvojkového Focuse (to řízení má prostě nejlepší, vo tom žádná :-O ) Ale také chápu, že rozdíl 40-60 tisíc na srovnatelné výbavě a výkonu u auta střední třídy kolem 330-380 tisíc není nezanedbatelný a ne každý je ochoten si připlatit (což je nakonec vidět na slušných prodejních číslech i30/Ceed). Ale jinak není i30 špatné auto, zvláště když se na to dívám z pohledu cena/výbava/zpracování/výkon. Spíše mám problém si zvyknout na chybějící výkon, předjíždění se musí více plánovat, občas je nebezpečnější a v mírných zatáčkách na okreskách to nad stovku taky zdaleka tak nesedí >:-[] 8-s (uvidíme co po přezutí na větší 16" kola). Nicméně na D1 v levém pruhu je to samozřejmě pohodlnější, stejně jako popojíždění po městě, kde je výkon celkem dostatečný a zrychlení z nuly na sto pod 11 skoro ujde (ale jasně, GTI mělo 6.7 a to je jiné kafe :-) ) -
iudex 12.04.13 20:49
« Re: Nové téma - Duben 2013
Ad Opel: včera som browsoval cenníkmi Astry OPC a tá má sériovo 19ky (!) disky a za príplatok sú 20ky (!!!). Kde sú tie časy, keď moje voľakedajšie auto snov - o triedu väčšie Audi S4 prvej generácie (motor 2,7 V6 Biturbo - 195 kW) malo 17ky (224/45 R17). Osobne sa mi to zväčšovanie kolies nepáči, ale s ohľadom na zväčšujúce sa karosérie áut je to asi nevyhnutnosť, aby auto vyzeralo k svetu. Chudák moje Mondeo na 16kach... >:-[]
Ad predvádzačka v GTI: label ma vo svojom GTI zviezol a jazda to teda bola presvedčivá. Ale ako už bolo povedané, Volkswagen na Slovensku moc proaktívnym prístupom k zákazníkom nehýri, tiež predpokladám, že pri požiadavke o skúšobnú jazdu s GTI 7 na mňa budú pozerať divne. Tak možno ten Ford svojou ústretovosťou vyváži dizajn Focusu. ;-)
A ešte k umývaniu: moje autá sú v takom stave, že ich radšej fotím len potme, zašera, príp. to prevediem do č&b, lebo sú celú zimu v hroznom stave. O stave interiéru pri deťoch sa ani nezmieňujem, priemerný bezdomovec by sa v našich autách celkom slušne zo zbytkov jedla nasýtil. Takže nejaký vypucovaný interiér či naleštený exteriér sú pre mňa sci-fi asi ako nezmanipulovaná verejná súťaž. >:-[]
P.S: LEgacy: auto máš naleštené ukážkovo, leskne sa jak psie testes. >:D Len z tých prepalov usudzujem, že si to fotil kompaktom.