Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.04.13  21:07

« Re: Nové téma - Duben 2013

wl: A skutečně je tak velký rozdíl v "odizolování" mezi G6 GTI a G5 GTI ? To si dali u VW takovou práci speciálně s GTIčkem nebo je podobný rozdíl i mezi běžnými Golfy 5 a 6 ? Ptám se proto, že v G5 jsem nikdy nejel a G6 se často označuje za trochu lepší facelift. Znáš to - Golf 5 a půl a podobně... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 13.04.13  20:15

>:-[] >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.04.13  14:46

Jasně, zrovna pro hh může být pečlivé utlumení kontraproduktivní, viz třeba větší "izolovanost" v G6 GTI proti G5 GTI, sice to zvyšuje komfort a maskuje skutečnou rychlost, ale zase naopak logicky snižuje "fun factor". Vždycky je něco za něco a tím pádem je vše především o prioritách, ale "vše v jednom" mít prostě nelze. Jedině snad s kouzelníkem Tomasi(a)nem:
    [odkaz]
    Každopádně to, co napsal Thomasiano, je skoro taková "blbost", jako jeho proslulá výměna ve stylu známé pohádky: Jak dědeček měnil až vyměnil červenou legendu a stříbrnou "sMRTKU". >:D
    Stěžovat si u SSS na to, že má charakter klasického malého HH, je jako vyčítat manželce u rozvodového soudu, že nemá koule! >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.04.13  14:34

Thomasino: Zvýšenou hlučnost a utlumení nesrovnatelné s Golfem u SSS beru, to je fakt. Na druhou stranu zvuk vytáčeného atmobenzínu, speciálně té 1.6ky u SSS, není vůbec nepříjemný. Ale stěžovat si na malý rozvor můžeš snad jedině kvůli prostornosti, jinak není důvod. Právě ten rozvor přispívá k mrštnosti, kterou Swift prokazuje v zatáčkách. Nikdo snad od takového auta nečeká a ani nevyžaduje "plavbu" ve stylu střední třídy. A navíc - i ten rozvor je relativní, 243 cm na 389 cm dlouhém autě mi přijde úplně v pohodě, narozdíl od 251 cm rozvoru na autě dlouhém přes 4,5 metru jako v případě O1. ;-) Pro SSS byla asi nejdůležitější zástavba 6-stupňové převodovky, která už umožňuje poměrně klidné cestování na delší vzdálenosti. Takže denní používání je pro člověka, který nehodlá během jízdy posuzovat jemné nuance Čtvera ročních období v provedení Královské filharmonie, celkem vzato v pohodě. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.04.13  12:30

Th
    Ať je design dobrý, nebo naopak špatný, pořád je to o designu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.04.13  23:29

Legacy - ono se dá u jedničkového bawca mluvit o nějakém designu ??? ;-)

P.S: SSS není vůbec špatnej, ale jsem rád že jsem ho nekoupil, moc krátký rozvor, při vyšších rychlostech uvnitř moc hlučnej (hold kategorie malých aut a utlumení ještě horší než u i30 a zdaleka vzdálené Golfu), ale zvuk motoru fajn a zátah plus hlad po otáčkách taky :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 12.04.13  23:25

Thomasino: vidím, že jak vidíš slovenčinu, hodíš všetkých do jedného pytla. >:D Inak samozrejme tvoje dôvody na nákup kórejca poznám a zrovna na teba som si spomenul pri diskusii o Swifte Sport čo tu prebehla nedávno. Len som to tu nechcel zas a znova vyťahovať, nech sa ti nečká. :-)

wl: podľa videa tú bielu moc nepoznáš, ale ja osobne som to auto videl. Na vlastné oči z cca 20 cm sa myslím dá celkom spoľahlivo zistiť, či to perleť je alebo nie. Samozrejme som sa na to pýtal aj zriadenca a ten hovoril, že je to z palety tých špeci lakov za tuším 1500 € či tak nejak - čo bolo napísané aj na rozpise výbavy na prednom skle. Takže ak ti stačí moje čestné prehlásenie, môžeš kľudne zaradiť túto info do svojej whitelabelopédie, alebo môžeš pokračovať v pátraní na vlastnú päsť. ;-)

iudex - nie, auto je zvonka jak hnoj na zimných sedemnástkach, toto je z minulého roka z obdobia, kedy som mal poškodený objektív, preto tie odlesky. Áno na Astru OPC špeciálne som narážal, na 18'' by ale vyzerala hrozne, čo u 1er minulej generácie aj vďaka špecifickému dizajnu nehrozí (hlavne dlhá nízka kapota)

woody: nie ja som to napísal aby si to ty nepochopil tak, že sa mu chcem posmievať. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.04.13  23:14

Před faceliftem měla hrozný jen boky, teď má hrozný i čumák !! :-( 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.04.13  22:48

Th
    Co je na Fiestě po faceliftu horšího, než na Fiestě před faceliftem? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.04.13  22:26

No tak samozřejmě, když prodeje Forda jdou stále dolů (není se co divit, když se dívám na nového Focuse a Fiestu po faceliftu) a prodeje VW nahoru ;-) >:-[] >:-[] Ikdyž ten design-nedesign není žádná sláva, ale konzervativní přístup a postupné zdokonalování evidentně na lidi funguje :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.04.13  22:22

w-a
    Jak psal Legacy, ten nárůst hmotnosti je zcela očekávatelný, jen ta čtyři 17" kola budou vážit minimálně dvakrát tolik, než ty úzké 13".
    Jinak můj tip z produkce G1GTI je tenhle Pirelli Edition, který mimo jiné dokazuje, že lak ve stylu carbon steel grey má u GGTI na co navazovat. :
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.04.13  22:13

Jj, Thomasino, těch co Forda měli stále přibývá a naopak těch, co ho ještě mají, logicky ubývá... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.04.13  22:00

Legacy
    Pokud skutečně existovala možnost mít bílou perleť na GTI 6 přímo z výroby , pak o tom prostě nevím (samozřejmě, že ani nemůžu vědět všechno). Vím ale, že nebyla nejen mezi běžnou nabídkou devíti odstínů na G6 GTI (viz i prodejní prospekt/katalog), ale ani mezi všemožně "šílenými" (většinou kýčovitými) speciálnimi/individuálními laky (za poměrně astronomický příplatek) v konfigurátoru na vw.de (u nás ale nebyly ani v konfigurátoru a myslím, že ani u vás ne). Je možné, že tam nebyly všechny možné >:-[] , ale dokud na vlastní oči neuvidím relevantní důkaz (aspoň text, který by to prokazoval) neuvěřím. Odlesky na videu mě nepřesvědčily, místy to vypadá na uni bílou a místy na odlesk perleti, ale bílá na přímém slunci může na videu zkreslovat (obdoba přepalu), navíc tam Rasto řeší, které zrcátka jsou "krajší" apod., a že by přitom zmínku o (v tomto případě exotické) bílé perleti na Golfu GTI vynechal? Ale ještě teď jsem projel největší inzertní stránky v Deu, ale včechny bílé GTI6 na prodeji jsou v uni laku. Když jsem omezil výběr na bílou s "kovovým" efektem, vždy vyšla nula. A když jsem hledal textem s "white perleffekt" (i na anglických stránkách), vyjela mi buď černá perleť, nebo bílá uni. Není to samozřejmě nijak moc podstatné, ale zrovna mě by to dost zajímalo.
    Jinak to: "súčasnosti sedlajúci dvojfarebného plnokrvníka z Ázie - plemeno zvané Mrdka", mě taky dostalo! >:D :yes:
    I se zbytkem reakce samozřejmě souhlas, udělat kompaktní hb s podélně uloženým R6 a RWD je opravdu oříšek, který nelze srovnávat s prostorovou nenáročností zástavby "vše vpředu" a motorem napříč. Stejně mám někdy pocit, že "Bengla" drželi u 3er zpátky (zejména jeho 3er coupé mělo poměrně příjemně jednoducý design) a za to mu slíbili, že u 1er už se bude moci plně a svobodně realizovat. >:D ;-)

P.S. I já jsem příznivec 18" kol (na léto) pro současné kompaktní HH, 17" je málo (hlavně opticky) a 19" už zase moc (i komfort už je úplně v pr.deli).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.04.13  21:52

OK, OK, ale to nevadí ;-) Taky třeba u GTI jednou skončíš, IUDEX >:-[] >:-[]
    Já měl před GTI taky Forda :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.04.13  21:38

Thom: Ako už uviedol na správnu mieru woody, reaguješ na slová Legacyho, nie moje. GTI moje dreamcar nikdy nebolo (čo nevylučuje, že v ňom možno skončím). ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.04.13  21:35

Thomasino: Budu ti muset objasnit termín "křivé obvinění", protože tebou citované pasáže pochází od "vrtulkáře" Legacyho, nikoliv od "boostekologa" iudexe. ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.04.13  21:24

"Z Thomasina som si nechcel robiť srandu, len mi to tak vyšlo z klávesnice, keď som sa zamyslel, že ako bývalý majiteľ môjho dreamcar teraz jazdí na i30"
    - IUDEX, to jsou právě ty paradoxy !! ;-) >:D >:D Někdy člověk musí na nějakou dobu "zkousnout" sestup o něco níže, aby si později mohl užívat ještě více ;-) Ale musím říct, že je to slušné "odříkání" a "pokání" >:-[] >:-[]

P.S.: Jinak koukám, že můj oblíbený pojem "mrdka" se ti nějak vryl do paměti ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.04.13  21:05

Legacy: Doufám, žes to nepochopil tak, že se snažím Thomasinovi vysmívat. To bych já se svojí přerostlou zelenou obludou byl ten pravej. >:D Řekl bych, že mě tady dost často baví právě ten "suchej" humor, padni komu padni. Nic se nesmí brát moc vážně, ani vlastní - ani cizí garáž. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.04.13  20:56

iudex - >:D >:D :yes: :yes: :yes: Asijský plnokrevník sice do dlouhých kopců jezdí jako by týden nežral, ale jinak to skoro ujde. Každopádně ale po delším užívání si člověk postupně uvědomuje, jaké drobnosti má Golf dotaženější a že ne nadarmo je to jedno z nejprodávanějších aut v Evropě a ne nadarmo je o poznání dražší. Kdybych měl někomu doporučit auto na každodenní ježdění a již žádné jiné pro zábavu, a nebylo by mu řízení úplně jedno, doporučil bych mu Golfa, nebo dvojkového Focuse (to řízení má prostě nejlepší, vo tom žádná :-O ) Ale také chápu, že rozdíl 40-60 tisíc na srovnatelné výbavě a výkonu u auta střední třídy kolem 330-380 tisíc není nezanedbatelný a ne každý je ochoten si připlatit (což je nakonec vidět na slušných prodejních číslech i30/Ceed). Ale jinak není i30 špatné auto, zvláště když se na to dívám z pohledu cena/výbava/zpracování/výkon. Spíše mám problém si zvyknout na chybějící výkon, předjíždění se musí více plánovat, občas je nebezpečnější a v mírných zatáčkách na okreskách to nad stovku taky zdaleka tak nesedí >:-[] 8-s (uvidíme co po přezutí na větší 16" kola). Nicméně na D1 v levém pruhu je to samozřejmě pohodlnější, stejně jako popojíždění po městě, kde je výkon celkem dostatečný a zrychlení z nuly na sto pod 11 skoro ujde (ale jasně, GTI mělo 6.7 a to je jiné kafe :-) )
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.04.13  20:49

Ad Opel: včera som browsoval cenníkmi Astry OPC a tá má sériovo 19ky (!) disky a za príplatok sú 20ky (!!!). Kde sú tie časy, keď moje voľakedajšie auto snov - o triedu väčšie Audi S4 prvej generácie (motor 2,7 V6 Biturbo - 195 kW) malo 17ky (224/45 R17). Osobne sa mi to zväčšovanie kolies nepáči, ale s ohľadom na zväčšujúce sa karosérie áut je to asi nevyhnutnosť, aby auto vyzeralo k svetu. Chudák moje Mondeo na 16kach... >:-[]
    Ad predvádzačka v GTI: label ma vo svojom GTI zviezol a jazda to teda bola presvedčivá. Ale ako už bolo povedané, Volkswagen na Slovensku moc proaktívnym prístupom k zákazníkom nehýri, tiež predpokladám, že pri požiadavke o skúšobnú jazdu s GTI 7 na mňa budú pozerať divne. Tak možno ten Ford svojou ústretovosťou vyváži dizajn Focusu. ;-)
    A ešte k umývaniu: moje autá sú v takom stave, že ich radšej fotím len potme, zašera, príp. to prevediem do č&b, lebo sú celú zimu v hroznom stave. O stave interiéru pri deťoch sa ani nezmieňujem, priemerný bezdomovec by sa v našich autách celkom slušne zo zbytkov jedla nasýtil. Takže nejaký vypucovaný interiér či naleštený exteriér sú pre mňa sci-fi asi ako nezmanipulovaná verejná súťaž. >:-[]
    P.S: LEgacy: auto máš naleštené ukážkovo, leskne sa jak psie testes. >:D Len z tých prepalov usudzujem, že si to fotil kompaktom.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…